Şimdi Ara

Dizel Partikül Filtresi Hakkında (DPF)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
14.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    DPF'den sorun yaşayan arkadaşlar olduğunu geçmiş konulardan biliyoruz forumda.. Hatta bende yaklaşık 1 yıl önce DPF Sensörüyle ilgili bir problem yaşamıştım ve 550 TL civarında serviste sensörü değiştirerek çözmüştüm...
    Dün yaşadığım problem ise akşam eve gitmek için çıktığımda arabamın rampada zorlandığını farkettim ve gene 3000 deviri geçmediğini gördüm.. Sabah servise bıraktım ve bilgisayar destekli arıza taraması ve kontroller sonucunda partikül filtresinin değişmesi ve bir sıvı eklenmesi gerektiğini söylediler. ( Sıvının yerini şu an hatırlayamadım akşam detaylı yazarım :) ) Ellerinde parça olmadığını İstanbul'dan sipariş geçmeleri gerektiğini ve aşağı yukarı işçilik hariç 3.200 TL civarı parça ve sıvı eklemenin fiyatı olacağını söylediler. (Bilmeyen arkadaşlar için Ankara'dayım...)

Biraz araştırdım ve ben bu partikül filtresini devre dışı bırakmak istiyorum. Temizleyen, onaran bir sürü yer var. Ama temizleme ve onarmayla çok uzun vadeli götüreceğini sanmıyorum...
    Öneri ve fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim aracım 2008 S40 Dizel...

• Aracınız kaç km'de? 120 bin km gibi bir ömrü

Eklenecek sıvı eolys. 3200 TL fiyatı yetkili servis mi verdi.
  • Hocam megachip ile görüşüp aracınızın dpf iptali hakkında bilgi ve fiyat alın derim.
  • Aracım 105.000 Km'de.. Evet yetkili servis fiyat verdi.
    Arkadaşlar ben dpf'yi iptal ettirmeyi düşünüyorum.. Bu konuda bilgisi olan yada yaptıran arkadaşımız varmı bilgilendirebilecek ? Arıza uyarısı vb. sorunlar oluşturuyormu daha sonra ?
  • İptal ettirecekseniz mutlaka daha evvel bu işi bir volvo modeli üzerinde yapmış olan bir yere yaptırın.

Bu tip işleri yapanlar fordda da aynı motor bunda da aynı motor, onda yaptıysak bunda da yaparız gibi yaklaşıyorlar konulara ama volvoların elektronik sistemleri diğer markalara kıyasla dışarıdan müdahalelere çok daha kapalı.
  • Sn. Mimarmhmt,

Benim aracımın partikül filtresi de 120.000 de doldu. Filtreyi söküp içine 2 lt. cocacola döküp, bir kaç kez çalkalayark 1 saat beklettikten sonra boşalttık ve basınçlı temiz su ile içini yıkayıp taktık. Araç şu anda 137.000 de, 17.000 km. dir temizlenmiş dpf ile kullanıyorum ve şu ana kadar hiç bir sorun yok. İsterseniz deneyin.

Sevgili Volvocu arkadaşlar, Coca Cola ile her şey daha iyi gider diye boşuna demiyorlar. Ağzıma koymadığım bu içeceğe ilk defa DPF için para verdim, helal olsun.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmusluer -- 22 Kasım 2012; 22:00:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmusluer

Sn. Mimarmhmt,

Benim aracımın partikül filtresi de 120.000 de doldu. Filtreyi söküp içine 2 lt. cocacola döküp, bir kaç kez çalkalayark 1 saat beklettikten sonra boşalttık ve basınçlı temiz su ile içini yıkayıp taktık. Araç şu anda 137.000 de, 17.000 km. dir temizlenmiş dpf ile kullanıyorum ve şu ana kadar hiç bir sorun yok. İsterseniz deneyin.

Sevgili Volvocu arkadaşlar, Coca Cola ile her şey daha iyi gider diye boşuna demiyorlar. Ağzıma koymadığım bu içeceğe ilk defa DPF için para verdim, helal olsun.

Saygılar.

Hocam ben bir şey anlamadım bu mesajdan.

Şaka yapıyorsunuz herhalde ...

Edit: Biraz araştırdım da konuyu yurtdışında da coca cola ile dpf temizleyenler varmış.

Hatta genel olarak coca colanın katılaşmış karbon kurumu çözmek gibi bir özelliği varmış, fırın temizliğinde falan da kullanılıyormış.

Mythbuster'lık bir konuymuş gerçekten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 22 Kasım 2012; 22:44:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bencede şaka yapıyor olsa gerek... Çok ilginç..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylçntş -- 22 Kasım 2012; 22:47:19 >
  • konuyu biraz renklendirmek açısından; coca markası olmak zorunda mı pepsi olsa yine aynı işlevi görür mü?
  • Merhaba arkadaşlar,

CocaCola konusunda şaka yapmıyorum, ben uygulamayı yaptım ve 17.000 km. dir kullanıyorum.

İşin şaka kısmına gelirsek;

Zinhar CocaCola dışında bir marka olmaz çünkü CocaCola bana prim veriyor.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmusluer -- 23 Kasım 2012; 16:39:20 >
  • 850 tl temizlenmesi için biraz fazla bir mebla değil mi sizce ?
    İzmir volmarın verdiği fiyat. Önerebileceğiniz bir yer var mı izmirde?
  • DPF temizliği arıza tespitinden sonra yapılmalıdır..adm sıvısı tammı? dpf basınç sensörü sağlammı?dpf daha önce temizlendimi?bunları bilmek lazım...arızanın çözümü sadece dpf temizliği ise temizlik 400 tl'dir.
  • arıza tespiti yapıldı. sadece dpf temizliği yapıldı. 850 tl verdim ama biraz rahatsız etti. açıkçası yeni bir tamirci arayışına girdim. adm sıvı durumunu bilmiyorum değiştirselerdi söylerlerdi. dpf daha önce hiç temizlenmedi.
  • Merhaba arkadaşlar..
    Ben en son yaptığım araştırmalar sonucunda tekrar dpf arızasıyla karşılaşırsam.. Tamirciminde önerisi bu yöndeydi.. Kendi BMW aracında denemiş daha önce.. Yurtdışından Boş DPF sisteminden getirip yerine takmak içerisinde herhangi bir filtre sistemi yok.. Olmadığı için tıkanmada yapmıyor ve parça takılı gördüğü için arıza lambası yakmadığı yönünde bir fikir verdi. Şahsen karşılaşırsam tekrar bu yöntemi denemeyi düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volegeözelvolvoservisi

DPF temizliği arıza tespitinden sonra yapılmalıdır..adm sıvısı tammı? dpf basınç sensörü sağlammı?dpf daha önce temizlendimi?bunları bilmek lazım...arızanın çözümü sadece dpf temizliği ise temizlik 400 tl'dir.

hocam size bir sorum olacak volvo s40 2012 model 1.6 d2 euro 5 motor 6 vitesin dpf ile ford focus 3un dpf ayni mi volvoya uyarmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pöh62 kullanıcısına yanıt
    Ayni motora sahipler.

• quote:

Orijinalden alıntı: HarryBlade

Ayni motora sahipler.

dogrudur hocam ayni motor ama dpfler de ayni mi

• quote:

Orijinalden alıntı: pöh62

quote:

Orijinalden alıntı: HarryBlade

Ayni motora sahipler.

dogrudur hocam ayni motor ama dpfler de ayni mi

Muhtemelen evet. Yinede bir bakin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.