Şimdi Ara

dizel otomobilimde yaşadığım turbo sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
19.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • araç corolla 2009 model , arkadaşlar aracım 150 binde , önden bir kaza yaşadığımdan beridir araç kendine gelemedi desem yeri . 3 ay oldu ve başka bir arıza daha çıktı meydana , arabaya gaz verince sanki sirenler çalıyor araçta ; 1500 deviri geçtiğim an gürültülü bir şekilde uğulduyor . içimden ''turbo olmasın da ne olursa olsun'' diyordum ve servisin yolunu tuttum . turbonun tamamında bir sıkıntı olduğunu ve gürültüler standart dizel sesini bastıracak hale gelirse turboyu değiştirmek zorunda kalacaklarını söylediler . benim aklımdaki ise aracımın turbo hortumları hava falan kaçırıyor . çünkü güçten iyice eksilmişti sanki boğuluyor artık . yaşayan , yaptıran var mı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoSt3am -- 26 Nisan 2012; 1:26:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NoSt3am

araç corolla 2009 model , arkadaşlar aracım 150 binde , önden bir kaza yaşadığımdan beridir araç kendine gelemedi desem yeri . 3 ay oldu ve başka bir arıza daha çıktı meydana , arabaya gaz verince sanki sirenler çalıyor araçta ; 1500 deviri geçtiğim an gürültülü bir şekilde uğulduyor . içimden ''turbo olmasın da ne olursa olsun'' diyordum ve servisin yolunu tuttum . turbonun tamamında bir sıkıntı olduğunu ve gürültüler standart dizel sesini bastıracak hale gelirse turboyu değiştirmek zorunda kalacaklarını söylediler . benim aklımdaki ise aracımın turbo hortumları hava falan kaçırıyor . çünkü güçten iyice eksilmişti sanki boğuluyor artık . yaşayan , yaptıran var mı acaba ?

Hocam sen hortumla felan işi kurtaramazsın sanki, turbon ne yazıkki mefta.

• Valla bir görmek, bakmak lazım. Ayrıca dışarıda daha ucuza hallolor bu iş.
  • turbo giriş çıkış hortumlarına bakın. eğer yağ fazla ise turbo değişmesi gerekebilir. bir de aracı denso arıza tespit cihazına bağlatın. servisteki ustalar bilir. araç belli devirde güç ve tork değerlerinde gereken güçte değilse turbo da sorun vardır. turbo tamiri zor ve zahmetli. yenisi ile değiştirmek gerekir. ancak aracınızdaki turbo küçük olduğu için masrafı biraz daha makul olur. bir de motorda gözle görülür yağ kalıntları var mı. bir de denso cihazı bağlatıp o halde sürüş yapıp kayıt alın. sorun varsa zaten cihaz uyarı verir.
  • sen turbocuya git halleder onlar
    turbonun değişmesine gerek yok
    içinde üç tane parça var en fazla 500-600 tutar
  • İstanbul veya İzmir'deyseniz bir yerler önereyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnbs -- 26 Nisan 2012; 9:25:47 >
  • bana gore aracın turbosu tamir edilmez. Yenisini alacaksın. Turbo eger arızalı ise motoru bitirir hemde çok kısa sürede. Ne oldugunu şaşırırsın bi bakmışsın motor yatak sarmış.

En ufak seste turboyu çöpe at yoksa motoru atarsın. Ben sırf ufak bir ıslık tıs sesi yuzunden dizel aracımı sattım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • beyler yazlığımı su basmış acil 600 km yol yapmam lazım , ne yapayım kullanayım mı uzun yolda ? yoksa benzin canavarı 2. aracımı mı kullanayım ?
  • quote:

beyler yazlığımı su basmış acil 600 km yol yapmam lazım , ne yapayım kullanayım mı uzun yolda ? yoksa benzin canavarı 2. aracımı mı kullanayım ?

Diğer aracınızı kullanın hocam riske atmaya gerek yok bence.
  • Benzine gecin siz. Hep dizel dizel nereye kadar. Araba dinlensin biraz. 150 bine gelmis 3 senede ;)
  • diğer araç 15 litre yakınca öyle oluyor . gidiş geliş 1200 kilometre , 1000 lira eder kafadan

corollayla gitsem 320 lira , neyse corollayla gidip geldiğimde tamir ettireyim , kıyamadım paraya
  • Arabayı falan takmayın sağ sağlim gidin heyecandan birşey olmasın ;)
  • 2009 model ve 150000 km. Arabayı çalıştırma ve stop ettirme şeklinden bahseder misiniz? Araba diesel. O sebeple sordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

bana gore aracın turbosu tamir edilmez. Yenisini alacaksın. Turbo eger arızalı ise motoru bitirir hemde çok kısa sürede. Ne oldugunu şaşırırsın bi bakmışsın motor yatak sarmış.

En ufak seste turboyu çöpe at yoksa motoru atarsın. Ben sırf ufak bir ıslık tıs sesi yuzunden dizel aracımı sattım.

Turbo tamir görür,ama hiçbir zaman performasını tam vermez.0 almak en mantıklısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

2009 model ve 150000 km. Arabayı çalıştırma ve stop ettirme şeklinden bahseder misiniz? Araba diesel. O sebeple sordum.

atmosferikte nasıl kullanıyorsam öyle kullandım , evet biliyorum şartları (çalıştırdıktan sonra 1 dakika ısıtmak ilk 15 dk 2000 deviri geçmemek , kapatırken 1 dakika beklemek vs) ama , yapmadım
  • En fazla yolda turbo bozulur ve düşük güçle gider dönersiniz sorun olmaz.. Aradaki yakıt fiyatı farkına da Turbonuzu değiştirirsiniz.. Turbolar artık eskisi gibi pahalı değil..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

2009 model ve 150000 km. Arabayı çalıştırma ve stop ettirme şeklinden bahseder misiniz? Araba diesel. O sebeple sordum.

atmosferikte nasıl kullanıyorsam öyle kullandım , evet biliyorum şartları (çalıştırdıktan sonra 1 dakika ısıtmak ilk 15 dk 2000 deviri geçmemek , kapatırken 1 dakika beklemek vs) ama , yapmadım

Bu yapmadığınız şeyler yüzünden de turbonun ömrü kısalır.
  • diğer araba ne ki öyle 15 litre yakıyor?
  • Bazı arkadaşların uyarısını dikkate alın turbo arızasını giderin bir an önce öyle dolaşmasın masraflar belinizi büker sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aya

diğer araba ne ki öyle 15 litre yakıyor?

Bunu ben de merak ettim.

Bir arkadaşım da Astra H arabasıyla önden kaza yaptı, araba tamir edildikten sonra turboda sorun çıktı. 4.000 devire yaklaşınca turbo kapanıyordu. Servis iyice baktı ve kazadan dolayı turboda ezik var dedi, sanırım kaskodan değişecekti, son durum ne bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.