|
Arkadaşlar megane 2 sedan 2009 1.6 benzin lpg aracım var. 6 aydan beri ilk marsta çalışmama problemi vardı ama son zamanlarda havalar soğuyunca daha bi ortaya çıktı. Motor soğukken genelde sabahları yapıyor bunu. Marsa bastığımda eğer gaz vermezsem anında stop ediyor, gaz verirsem de araba boğuluyor titriyor yavaş yavaş iki üç dk gaz verdikçe kendine geliyor gaza geçince problem tamamen ortadan kalkıyor sıcakken çalışmasinda sorun yok tek marsta alıyor. Sadece benzinde denedim yine aynı yaptı yani gaz tertibatına baktırdım yine de ama benzinde de yapıyor. Bobinler bujiler kontrol edildi zaten obd ile bakınca hata vermiyor. Benzin pompası sıfırı ile değişti aynı sorun devam ediyor boşuna pompa da değişmiş olduk. Benzin pompası soketi değişti. Gaz kelebeği temizlendi. Bunlar aklıma gelenler. Araç hâlâ düzelmedi soğuk motorda ilk çalıştırmada üç beş dk gaz vermek motoru ısıtmak gerekiyor gaz verince de gaz yemiyor araç boğuluyor ağır ağır gaz vermek gerekiyor. Gitmediğim usta kalmadı her biri yapamayınca bir bahane buluyor. Edit. Hâlâ çözüm bulunmadı. Obd cihazıyla bağlanıp hata kodu tarandı hata yok Yağlı kasnak ve açı kaydırıcı orjinaliyle değişti sorun çözülmedi Gaz kelebeği yeniden açılıp kontrol edilip temizlendi Akü kontrol edildi Buji bobin kontrolü yapıldı Isı sıcaklık muşiri değişti Benzin pompası değişti Benzin pompası soketi değişti Araç sadece lpg'de çalıştırılıp denendi, sonuç değişmedi Araç sadece benzinde çalıştırıp denendi. ( lpg vanası kapatıldı) sonuç değişmedi. Map sensörü değişti sonuç değişmedi. Benzin enjektörlerine baktırdım sorun yok dendi. Video ekledim megane 2 geç çalışma sorunu https://www.youtube.com/watch?v=bO-fFTTqNlM&feature=youtu.be< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevo_61 -- 8 Kasım 2022; 13:29:3 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt