Şimdi Ara

Dizel Clio 4 Edc otomatik (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
4.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mertasa

quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

quote:

yani dsg yerine edc'yi önerir misiniz bende çoğu kez forumlarda dsg sorunu ile ilgili konulara rastlıyorum fakat edc ile ilgili ender konulara rastlıyorum sizin gibi.Sorun ve masraf çıkartmayacak bir şanzıman isterim açıkcası.

Dostum DSG konusunda ciddi şikayetler var. Şanzumanın sorunları ile birlikte Doğuş Otomotiv den kaynaklı problemler de mevcut. Malesef bütün DSG problemlerini müşteriye ödetme gibi bir çabaları var, birde tekel olmaları sıkıntı.

EDC den yana hiç problem okumadım şimdiye kadar, kullanımı esnasında da bir sıkıntı yaşayan görmedim...

Bu bakımdan DSG ye nazaran EDC tercih etmenizde fayda var...

Bütün DSg problemlerini müşteriye ödetme gibi bir çaba YOK.
    Çevremede ve kullandığım DSG li araçlarının hepsinde hiç bir ücret ödetmeden ikame araç verilerek, sorunları çözüldü. sizin hangi arkadaşınız veya kendinizin DSG li aracı için tamir bedeli istendi? forumlar mı kaynağınız?

Hocam biz de bu forumu okuyup bilgi ediniyoruz forum'da bir çok dsg ile ilgili konu bulabiliyoruz benim yada arkadaşlarımın dsg ile ilgili sorunları olup olmadığını bilmiyorum çünkü dsg kullanmıyorlar.Ayrıca,doğuş'un yaptığı ikame araç denilen kavram gayet güzel fakat ben 60.000 tl verip 10.000'de dsg şanzımanım patladığı zaman ikame araç falan dinleyeceğimi sanmıyorum.Müşteriye ödetme gibi çabasını şu şekilde ortadan kaldırıyorlar "iyi niyet garantisi" adı altına örnek vermek gerekise 2100 tl tutan bir dsg sorununuz var bunu doğuş 1100 tl'ye kadar karşılayıp 1000 tl'sini size ödetiyor.Bana saçma geliyor böyle şeyler açıkcası.O zaman da garanti denilen kavram anlamını yitiriyor fakat şöyle birşey olur vag grubunun distribütor'u değişir adam akıllı bir yapıda distribütor gelirse o zaman tercih edilebilir.Yani uzun lafın kısası ben aracıma bindiğim zaman,aman bugün sorun çıkar mı ? Şanzımandan garç gurç,kılıç kalkan sesleri mi geliyor diye kendi kendime paranoyak olmak istemem.

siz forumlardan derlediğiniz bilgileri hayalinizde yanlış kurmuşsunuz.

1- iki yıllık garanti süresince DOĞUŞ oto hiç bir DSG arızasından cüret talep etmemiştir. EDEMEZDE. Mevzu bahs konular garantisi biten araçlarda yaşanıyor.
    2- artı garanti satın alan tüketiciler yine DSg arızalarında hiç bir ücret ödemez. SAdece volan gibi DSg ye bağlı olmayan parçalar dışında..
    3- iyi niyet iki yıllık garanti süresince kullanım hatası olabilecek parçalar için yürütülür. VEya garanti bitmiş ise fabrikasyon hatalı olabilecek parçalar için yürütülür.(bakımlar yetkilide olacak)iyiniyet hiç bir şekilde tüketinin zararına vs. değil.(öyleymiş gibi ifadelerde bulunmuşsunuz) AKsine büyük miktarlarda tüketiciye fayda sağlar.
    4- Kusura bakmayın ama mesajınızı tekrar okursanız, Daha DSg li araca binmeden paranoyak olmuş gibi yazmışsınız. SAydıklarınızın hiç birisi YOK. BEn 65000 km ve 5000 km dir DSG li araç kullanıyorum. Çalıştırıp D ye alıp gaza basar giderim. ne korkusu, garçı, gurçu Allah aşkına?
    5- Yoğun ve yokuşlu trafikte sık sık kullanıldığında kavrama setinin erken bitmesi gibi bir sorunu var. Bu km kimisinde 60.000 km kimisinde 30.000 km olabilir. Doğru. Ancak, buda ücretsiz ve neredeyse yarım günde çözülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 29 Mart 2014; 15:04:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yani dsg yerine edc'yi önerir misiniz bende çoğu kez forumlarda dsg sorunu ile ilgili konulara rastlıyorum fakat edc ile ilgili ender konulara rastlıyorum sizin gibi.Sorun ve masraf çıkartmayacak bir şanzıman isterim açıkcası.

Dostum DSG konusunda ciddi şikayetler var. Şanzumanın sorunları ile birlikte Doğuş Otomotiv den kaynaklı problemler de mevcut. Malesef bütün DSG problemlerini müşteriye ödetme gibi bir çabaları var, birde tekel olmaları sıkıntı.

EDC den yana hiç problem okumadım şimdiye kadar, kullanımı esnasında da bir sıkıntı yaşayan görmedim...

Çevremede ve kullandığım DSG li araçlarının hepsinde hiç bir ücret ödetmeden ikame araç verilerek, sorunları çözüldü. sizin hangi arkadaşınız veya kendinizin DSG li aracı için tamir bedeli istendi? forumlar mı kaynağınız?

Hocam biz de bu forumu okuyup bilgi ediniyoruz forum'da bir çok dsg ile ilgili konu bulabiliyoruz benim yada arkadaşlarımın dsg ile ilgili sorunları olup olmadığını bilmiyorum çünkü dsg kullanmıyorlar.Ayrıca,doğuş'un yaptığı ikame araç denilen kavram gayet güzel fakat ben 60.000 tl verip 10.000'de dsg şanzımanım patladığı zaman ikame araç falan dinleyeceğimi sanmıyorum.Müşteriye ödetme gibi çabasını şu şekilde ortadan kaldırıyorlar "iyi niyet garantisi" adı altına örnek vermek gerekise 2100 tl tutan bir dsg sorununuz var bunu doğuş 1100 tl'ye kadar karşılayıp 1000 tl'sini size ödetiyor.Bana saçma geliyor böyle şeyler açıkcası.O zaman da garanti denilen kavram anlamını yitiriyor fakat şöyle birşey olur vag grubunun distribütor'u değişir adam akıllı bir yapıda distribütor gelirse o zaman tercih edilebilir.Yani uzun lafın kısası ben aracıma bindiğim zaman,aman bugün sorun çıkar mı ? Şanzımandan garç gurç,kılıç kalkan sesleri mi geliyor diye kendi kendime paranoyak olmak istemem.

siz forumlardan derlediğiniz bilgileri hayalinizde yanlış kurmuşsunuz.

1- iki yıllık garanti süresince DOĞUŞ oto hiç bir DSG arızasından cüret talep etmemiştir. EDEMEZDE. Mevzu bahs konular garantisi biten araçlarda yaşanıyor.
    2- artı garanti satın alan tüketiciler yine DSg arızalarında hiç bir ücret ödemez. SAdece volan gibi DSg ye bağlı olmayan parçalar dışında..
    3- iyi niyet iki yıllık garanti süresince kullanım hatası olabilecek parçalar için yürütülür. VEya garanti bitmiş ise fabrikasyon hatalı olabilecek parçalar için yürütülür.(bakımlar yetkilide olacak)iyiniyet hiç bir şekilde tüketinin zararına vs. değil.(öyleymiş gibi ifadelerde bulunmuşsunuz) AKsine büyük miktarlarda tüketiciye fayaa sağlar.
    4- Kusura bakmayın ama mesajınızı tekrar okursanız, Daha DSg li araca binmeden paranoyak olmuş gibi yazmışsınız. SAydıklarınızın hiç birisi YOK. BEn 65000 km ve 5000 km dir DSG li araç kullanıyorum. Çalıştırıp D ye alıp gaza basar giderim. ne korkusu, garçı, gurçu Allah aşkına?
    5- Yoğun ve yokuşlu trafikte sık sık kullanıldığında kavrama setinin erken bitmesi gibi bir sorunu var. Bu km kimisinde 60.000 km kimisinde 30.000 km olabilir. Doğru. Ancak, buda ücretsiz ve neredeyse yarım günde çözülüyor.

hocam ne yapalım o zaman siz de bunları söylemişsiniz ? Vallahi bunlar benim forumdan okuduklarım ama hala içimde bir önyargı var .

• İc malzemedeki plastikler alma beni dedirten araba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renault Fluence var. 6 aydan fazladır kullanıyoruz. 1.5 dci 110 beygir EDC. otomatik vites berbat. 4 yıllık DSG'den geçtik. babamın aracı kullanırken ettiği hakaretlerin haddi hesabı yok.

arabanın 1'den 2'ye geçene kadar çektiği çileyi bana sorun siz. kim ki EDC'nin, DSG'den daha iyi olduğunu iddia ediyorsa saçmalıyor demektir.

EDC yerine manuel alın bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_gunner

Renault Fluence var. 6 aydan fazladır kullanıyoruz. 1.5 dci 110 beygir EDC. otomatik vites berbat. 4 yıllık DSG'den geçtik. babamın aracı kullanırken ettiği hakaretlerin haddi hesabı yok.

arabanın 1'den 2'ye geçene kadar çektiği çileyi bana sorun siz. kim ki EDC'nin, DSG'den daha iyi olduğunu iddia ediyorsa saçmalıyor demektir.

Biz söyleyince. Fanatik oluyoruz. EDC nin mekaniğinde sorun yok. Ama yazılımı vites geçiş noktaları sorunlu. O yüzden artık sözü sizin gibi iki şanzımanıda kullananlara bırakmak lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carvajal

İc malzemedeki plastikler alma beni dedirten araba

ne gibi bir etkisi olabilir plastiklerin ?
  • quote:

Renault Fluence var. 6 aydan fazladır kullanıyoruz. 1.5 dci 110 beygir EDC. otomatik vites berbat. 4 yıllık DSG'den geçtik. babamın aracı kullanırken ettiği hakaretlerin haddi hesabı yok.

hocam o kadar kişi yukarda edc'yi meth etti siz de şimdi manuel alın diyorsunuz.şaşkınlık verici doğrusu
  • quote:

quote:

Biz söyleyince. Fanatik oluyoruz. EDC nin mekaniğinde sorun yok. Ama yazılımı vites geçiş noktaları sorunlu. O yüzden artık sözü sizin gibi iki şanzımanıda kullananlara bırakmak lazım.

yok hocam yanlış anlaşılma var ben kimseyi fanatiklikle suçlamıyorum fakat o kadar meth ediliyor bu şanzıman fakat siz de bunları diyorsunuz yani edc kullanlar anlayamıyor mu vites geçişlerinin sorunlu olup olmadığını.

• quote:

quote:

quote:

Çevremde ve kendi kullandığım DSG li araçlarının hepsinde hiç bir ücret ödetmeden ikame araç verilerek, sorunları çözüldü. sizin hangi arkadaşınız veya kendinizin DSG li aracı için tamir bedeli istendi? yoksa sadece forumlar mı kaynağınız?

Garanti kapsamında ise Doğuş ilgileniyor ama garantisi bittikten sonra düşme doğuşun eline.

Forumda onlarca örnek var, hatta mahkemelik olanlar var, çevremde de bir passat sahibi var...

• İnsan kapi içlerine bi döşeme yapar. Ne o leğen plastiği gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mertasa M kullanıcısına yanıt
    ikinci el dolu bir megane hatchback tercih edebilirsiniz, dizel+edc. Dsg'ye kesinlikle bulaşmayın derim. Kullananlar belli problemler belli, fanatiklik yapan arkadaşlara itibar etmeyin. Bizde biliyoruz Dsg en iyi sanzuman ancak sorunları aşamadılar hala, edc en mantikli tercih olur bu durumda.
  • quote:

quote:

hocam o kadar kişi yukarda edc'yi meth etti siz de şimdi manuel alın diyorsunuz.şaşkınlık verici doğrusu

yukarıdakilerden kaçı 4 yıl dsg ve 6 aydır da EDC kullanıyormuş?
  • Konuyu okuyorum da şu anda, herkes DSG'ye bulaşmayın EDC süper demiş.

bu forum hakikaten çoluk çocuk dolmuş. sorsan hiç kullanmış mıdır DSG veya EDC merak ediyorum. millet hep birbirinden görüp yorum yapıyor. kullanan yok.
  • beyler motor&şanzımanı iyi dediğiniz aracın max hızı 170. 0-100km hızlanması 13sn. bu mu iyi motor&şanzıman
  • Abicim volvodan inip clioya binilmez.lpg taktir gec veya gene volvo al.bende 1.8 otm v40 var ben gazina yetisemiyorum sen benzine iyi idare etmissin:) inan 61 filan pisman olursun cok para clioya @mertasa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Çevremde ve kendi kullandığım DSG li araçlarının hepsinde hiç bir ücret ödetmeden ikame araç verilerek, sorunları çözüldü. sizin hangi arkadaşınız veya kendinizin DSG li aracı için tamir bedeli istendi? yoksa sadece forumlar mı kaynağınız?

Garanti kapsamında ise Doğuş ilgileniyor ama garantisi bittikten sonra düşme doğuşun eline.

Forumda onlarca örnek var, hatta mahkemelik olanlar var, çevremde de bir passat sahibi var...

benim de asıl bahsetmek istediğim konu buydu zaten .

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer

İnsan kapi içlerine bi döşeme yapar. Ne o leğen plastiği gibi.

başka ne önerirsiniz hocam ? Legen plastiği dediniz ona da
  • quote:

Orijinalden alıntı: hftblgc

ikinci el dolu bir megane hatchback tercih edebilirsiniz, dizel+edc. Dsg'ye kesinlikle bulaşmayın derim. Kullananlar belli problemler belli, fanatiklik yapan arkadaşlara itibar etmeyin. Bizde biliyoruz Dsg en iyi sanzuman ancak sorunları aşamadılar hala, edc en mantikli tercih olur bu durumda.

megane 'ı anlatır mısınız dizel+edc'sini ?
  • quote:

Konuyu okuyorum da şu anda, herkes DSG'ye bulaşmayın EDC süper demiş.

bu forum hakikaten çoluk çocuk dolmuş. sorsan hiç kullanmış mıdır DSG veya EDC merak ediyorum. millet hep birbirinden görüp yorum yapıyor. kullanan yok.

vallahi hocam ne diyeceğimi karar veremedim şanzımanla ilgili.
  • Bu devirde otomobil alıyorsunuz, vay canına çok zenginsiniz demek

Madem bu kadar zenginsiniz, yerli alın, Clio alın Türkiye kazansın

Servis , müşteri memnuniyeti, yedek parça , ikinci el gibi konularda başınızın ağrımayacağı bir otomobildir Clio...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.