Şimdi Ara

Dizel Clio 4 Edc otomatik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
4.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    son paylaştığım mesajda fluenceye bakın çok dolu bir arabadır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mlkgnc

http://www.arabalar.gen.tr/renault-fluence-1-5-dci-icon-edc-i3602.html

Hocam ikinci el 65 rahatlıkla bulabilirsiniz alın buna binin clio dan bin kat daha hayırlı daha tipli vallaha 61 bin verilmez o clio ya

hocam vallahi 3 kişilik bir aileyiz ve yıllardan beri sedan araba kullanıyoruz biraz arabayı küçültmek istiyoruz fakat zamanında babam toyotalara da baktı yeni dizel otomatik olanlara fakat fluence ile ilgili hiç bir bilgimiz yok açıkcası ve bana bir estetikliği yok gibi geliyor arabanın yani bunlar benim düşüncem fakat clio deriz gidip fluence da bakar bulabiliriz kendimizi.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

quote:

Orijinalden alıntı: mertasa

quote:

quote:

quote:

Motoru ve şanzımanı iyi ama bir Clio'ya 61.000TL verilir mi?

Bu güzel bir soru.

hocam ben peugeot 208 1.4 ve 1.6 e-hdi'yı da inceliyorum onlar clio'dan daha az bir tutara daha çok opsiyon sunuyorlar ve açıkcası benim için görsellik bir araçta önemli şeydir meseal clio'da olmayan f1 vitesleri benim gözümde artı bir puan ve daha bir sürü şey var fakat clio'ya 61.000 TL vermek yerine siz ne önerirsiniz ? Dizel otomatik olarak ? Sonuç olarak her kesimin fikrini almaya çalışıyorum.Clio için ne söyleyebilirsiniz ?

Türkiye şartlarında alacağım en son ikili dizel+otomatiktir.

Bu iki özelliğe firmalar, rağbet var diye 15-20-25.000TL fiyat farkı koyuyorlar benzinli ve maneul modele göre. Bana göre saçmalık, bunu göriüp hala gidip almak.

ne alalım sizce hocam ? Benzin 5'TL den aşağı değil benim çoğunlukla kullandığım güzergah günün 1-2 saati dışında trafikli.Şuanda kullandığım araç 11 litre yakıyor normal şehiriçi trafik'te 13-14 yakıyor vallahi benzin parası yetiştirmekten bıktım sadece biraz tasarruf ve konfor istediğim için bu modele yöneldim zaten yarın gidip alacak değilim sadece fikir almak istiyorum.

Ben karışamam ki, sadece yorum yapıyorum. Dizel illa ki alınır ama dizel+otomatik bu ülkede resmen tuhaf bir mantıkla fiyatlandırılıyor.

tuhaf bir mantıkla fiyatlandırılıyor ona hak veriyorum dizel otomatik de bizim aradığımız bir seçenek çünkü ben ile babam manuel araba sürmekten zevk alan insanlarız fakat annem de arabayı kullanabilme durumu olacaktır biraz da o yüzden otomatik düşünüyoruz.

• Motoruda, şanzımanıda gayet başarılı bir araç. Fakat malzeme kalitesi birazcık sıkıntılı geldi bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Logitéch

Motoruda, şanzımanıda gayet başarılı bir araç. Fakat malzeme kalitesi birazcık sıkıntılı geldi bana.

Ne gibi sıkıntılı hocam açıklayabilir misiniz ?
  • başka yorum katmak isteyen var mı arkadaşlar ?
  • quote:

yani dsg yerine edc'yi önerir misiniz bende çoğu kez forumlarda dsg sorunu ile ilgili konulara rastlıyorum fakat edc ile ilgili ender konulara rastlıyorum sizin gibi.Sorun ve masraf çıkartmayacak bir şanzıman isterim açıkcası.

Dostum DSG konusunda ciddi şikayetler var. Şanzumanın sorunları ile birlikte Doğuş Otomotiv den kaynaklı problemler de mevcut. Malesef bütün DSG problemlerini müşteriye ödetme gibi bir çabaları var, birde tekel olmaları sıkıntı.

EDC den yana hiç problem okumadım şimdiye kadar, kullanımı esnasında da bir sıkıntı yaşayan görmedim...

Bu bakımdan DSG ye nazaran EDC tercih etmenizde fayda var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

quote:

yani dsg yerine edc'yi önerir misiniz bende çoğu kez forumlarda dsg sorunu ile ilgili konulara rastlıyorum fakat edc ile ilgili ender konulara rastlıyorum sizin gibi.Sorun ve masraf çıkartmayacak bir şanzıman isterim açıkcası.

Dostum DSG konusunda ciddi şikayetler var. Şanzumanın sorunları ile birlikte Doğuş Otomotiv den kaynaklı problemler de mevcut. Malesef bütün DSG problemlerini müşteriye ödetme gibi bir çabaları var, birde tekel olmaları sıkıntı.

EDC den yana hiç problem okumadım şimdiye kadar, kullanımı esnasında da bir sıkıntı yaşayan görmedim...

Bu bakımdan DSG ye nazaran EDC tercih etmenizde fayda var...

Teşekkür ederim hocam dsg-edc karşılaştırması için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun

Araç 1.5 dizel 90hp otomatik şanzımana sahiptir. Icon donanım da en üst donanım seviyesidir.

http://www.renault.com.tr/araba/binek/yeni-clio/ozellikler

Linkten versiyonlarına bakabilirsiniz.

Abi neden bilmiyorum ama sebepsiz güldüm, hayırlı işler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

quote:

Araç 1.5 dizel 90hp otomatik şanzımana sahiptir. Icon donanım da en üst donanım seviyesidir.

Ben gülmedim de neden güldüğünü anlamadım

• quote:

quote:

quote:

Coşkunla alakalı hocam yanlış anlamayın.

Bu arada hali hazırda Megane DCİ+EDC kullanıcısıyım, merak ettikleriniz olursa pmden cevaplayabilirim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Coşkunla alakalı hocam yanlış anlamayın.

Bu arada hali hazırda Megane DCİ+EDC kullanıcısıyım, merak ettikleriniz olursa pmden cevaplayabilirim.

Tamamdır hocam gün içinde yazacağım size.

• Hocam dizel, otomatik ve sıfır araba istiyorsanız fiyat artıyor. Size tavsiyem gidip arabaları görüp fikir edinmeniz.

Reno 'nun bir avantajı da servis ücreti düşük. Bunun dışında 20 bin km'de bir bakımı var. Renk olarak eşim siyah istediği için siyah aldık biz ama en kullanışlı beyaz ile gümüş renkleri bence.
    Bir de milletin şöyle bir yorumu var clioda sert plastik çok kullanılmış diye. Ben sert ya da yumuşak olması arasında ne fark var bilmiyorum sizin için önemi varsa aklınızda olsun.

Arabanın içinde krom gibi bir kaplama var. Bu krom kaplama değil, plastikli birşey bana bir kaç sene sonra rengi gider gibi geliyor.

Arabada göz sayısı az, arka tarafta aydınlatma yok. Ama ön koltukların altından arkaya hava üflüyor.

Arka camlar biraz dar tasarımdan dolayı.

Alternatif olarak astra classic benzinli otomatiklere bakın bence (eğer az km yapıyorsanız)

• quote:

Orijinalden alıntı: mcadirci

Hocam dizel, otomatik ve sıfır araba istiyorsanız fiyat artıyor. Size tavsiyem gidip arabaları görüp fikir edinmeniz.

Reno 'nun bir avantajı da servis ücreti düşük. Bunun dışında 20 bin km'de bir bakımı var. Renk olarak eşim siyah istediği için siyah aldık biz ama en kullanışlı beyaz ile gümüş renkleri bence.
    Bir de milletin şöyle bir yorumu var clioda sert plastik çok kullanılmış diye. Ben sert ya da yumuşak olması arasında ne fark var bilmiyorum sizin için önemi varsa aklınızda olsun.

Arabanın içinde krom gibi bir kaplama var. Bu krom kaplama değil, plastikli birşey bana bir kaç sene sonra rengi gider gibi geliyor.

Arabada göz sayısı az, arka tarafta aydınlatma yok. Ama ön koltukların altından arkaya hava üflüyor.

Arka camlar biraz dar tasarımdan dolayı.

Alternatif olarak astra classic benzinli otomatiklere bakın bence (eğer az km yapıyorsanız)

hocam bizim en önemli faktörümüz az yakıt tüketen bir araba istememiz ve yukarıda ki mesajlarda da belirttiğim gibi ben ve babam manuel araba kullanmayı seviyoruz fakat annem de aracı kullanabileceğinden dolayı otomatik tercih ediyoruz tabi ki bunda edc şanzımanın büyük artıları var tercih etmemiz de.Sağolsun arkadaşlar dsg-edc farkını anlattılar bana bende edc de karar kıldım yani otomatik olacak ise edc olmalı diyorum.Renk bizim için önemli değil açıkcası ayrıca biz sert yumuşak plastik olayına takılmıyoruz ailecek,iç detaylarını sevdik arabanın,dış estetiği de çok hoş.Ben universite okuyorum ve evim ile okul arası gidiş geliş toplam 40 km var ve kullandığım güzergah günün 1 2 saati dışında trafikli,volvo s40 1.6 sahibiyiz arabaya diyecek birşeyim yok fakat normal şehiriçi 11 lt yakarken trafiğe maruz kaldığınız zaman 13-14 leri buluyorsunuz o yüzden de dizel istiyoruz.Ben clio 4 dizel otomatik ile peugeot 208 dizel otomatik arasında kalıyorum.Ayrıca,3 kişilik bir aileyiz yılda 1-2 kere uzun yola çıkar pederle valide o kadar .Senede 15-20bin km yapıyoruz ayrıca sıfır almak gibi bir lüksümüz yok temiz ikinci el olursa neden olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertasa -- 29 Mart 2014; 13:34:54 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu güzel bir soru.

hocam ben peugeot 208 1.4 ve 1.6 e-hdi'yı da inceliyorum onlar clio'dan daha az bir tutara daha çok opsiyon sunuyorlar ve açıkcası benim için görsellik bir araçta önemli şeydir meseal clio'da olmayan f1 vitesleri benim gözümde artı bir puan ve daha bir sürü şey var fakat clio'ya 61.000 TL vermek yerine siz ne önerirsiniz ? Dizel otomatik olarak ? Sonuç olarak her kesimin fikrini almaya çalışıyorum.Clio için ne söyleyebilirsiniz ?

Bu iki özelliğe firmalar, rağbet var diye 15-20-25.000TL fiyat farkı koyuyorlar benzinli ve maneul modele göre. Bana göre saçmalık, bunu göriüp hala gidip almak.

ne alalım sizce hocam ? Benzin 5'TL den aşağı değil benim çoğunlukla kullandığım güzergah günün 1-2 saati dışında trafikli.Şuanda kullandığım araç 11 litre yakıyor normal şehiriçi trafik'te 13-14 yakıyor vallahi benzin parası yetiştirmekten bıktım sadece biraz tasarruf ve konfor istediğim için bu modele yöneldim zaten yarın gidip alacak değilim sadece fikir almak istiyorum.

61,000 lira Clio dizel + EDC. Bu kombinasyon yerine belki az yakan benzinli-otomatik'lere yonelebilirsiniz.

Ornegin Seat Leon 1.2 TSI - DSG , 59,400 TL. Ustelik motor hacminden oturu her sene 322 TL vergi avantajiniz var. Bir ust segment oldugu gibi performansi ve tuketimi de gayet basarili , aradaki 1,400 TL fark da ek garantiniz olur. (Malum DSG'lerin ariza istatistigi pek hos degil).

Uzun yol icin de takdir edersiniz ki Clio'dan daha basarili olacaktir, yalitim ve ic mekan kalitesinin de daha iyi oldugunu belirtmeliyim.

Style donanim da bayagi dolu, bir inceleyin derim.

• ben sizi düşünerek fluence yi önerdim ben sızın yerinizde olsam clio almam heleki o paraya ama ışte herkesin zevki farklı :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mlkgnc

ben sizi düşünerek fluence yi önerdim ben sızın yerinizde olsam clio almam heleki o paraya ama ışte herkesin zevki farklı :)

hocam daha almıyoruz zaten fakat sedan alma taraftarı değilim ben tabi parayı verecek olan ben olmadığım için son karar peder beyde :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu güzel bir soru.

61,000 lira Clio dizel + EDC. Bu kombinasyon yerine belki az yakan benzinli-otomatik'lere yonelebilirsiniz.

Ornegin Seat Leon 1.2 TSI - DSG , 59,400 TL. Ustelik motor hacminden oturu her sene 322 TL vergi avantajiniz var. Bir ust segment oldugu gibi performansi ve tuketimi de gayet basarili , aradaki 1,400 TL fark da ek garantiniz olur. (Malum DSG'lerin ariza istatistigi pek hos degil).

Uzun yol icin de takdir edersiniz ki Clio'dan daha basarili olacaktir, yalitim ve ic mekan kalitesinin de daha iyi oldugunu belirtmeliyim.

Style donanim da bayagi dolu, bir inceleyin derim.

Hocam vallahi dsg denilince direk önyargı oluşuyor bende tabi ki dediğiniz araç clio'dan daha başarılıdır ona diyecek bir şeyim yok fakat her şeyi dsg bozuyor benim için.

• Anlayabileceğiniz gibi aracın motoru ve şanzımanı kendini kanıtlamıştır.

Genelde iç hacim ve malzeme kalitesinden dolayı eleştirilir.

Tam bi F/P ürünüdür B sınıfında f/p olarak tek rakibi Chevrolet Aveo'dur.

Servisi çok rahat bulunur anlayan ustası da boldur.Parça fiyatları normal sayılabilir.

Alınacaksa tavsiyem Oyak üyesi bir asker tanıdık bulup önce ona alın sonra o size satsın.

Çünkü güzel biri indirim alırsınız 2.eli ile sıfırı arasındaki fark kredi ile alınıyorsa eşitlenebilir bile.

Aile için değil daha çok genç ve çocuksuz aileler tercih ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 29 Mart 2014; 13:43:47 >
  • Clio dizel otomatiği ağustosta falan geldi Türkiye'ye o yüzden pek ikinci eli yok. Sahibindendeki ilanların sıfır 2013 modellerden farkı yok fiyat olarak.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.