Şimdi Ara

Diyelim ki bir yaya önünüze atladı ve çarptık ?? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
207
Cevap
3
Favori
62.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 saat önce az daha çarpıyordum, acı fren yaptım, zorla son anda kurtuldum. çok kötü etkilendim neredeyse elim ayağğım hala titriyor.. buraya şeklini çizdim elimden geldiği kadarınca... çok dikkatli olun arkadaşlar, çocuğa eğer çarpmış olsaydım haklısı haksızı kalmaz bence. şehir içinde dikkatli olmak lazım...

Diyelim ki bir yaya önünüze atladı ve çarptık ??

yukarıda da gördüğünüz gbi öğrenci servisi olduğunu görünce haiç farkında olmadan biraz dikkatimi toplamıştm. tam o anda çocuk fırlayınca en en az 2 en çok 5 metre acı fren yaptım....
    çok dikkatli olun...
    hayatınız bi anda değişebilir.

• Yayaların umrunda değil zaten arabalar.

Arada bir okul yolundan geliyorum çıkış saatine denk geliyorum.

Öğrenciler bilerek arabaların önüne atlıyorlar ve gülüyorlar.

Üzülüyorum ama onlara değil ülkenin geleceğine.
  • Valla bende şöyle söyliyim şükür güvenlik seviyesi üst düzey araçlar kullanıyorum birine çarpacağıma imkan varsa kaza yaparım
  • Bak kardeşim.

Çok yakından tanıdığım ve çok iyi otomobilden anlayan bi abim, üstadım.Geçen gün patronunun Bulgar plakalı Range Rover ı ile biyere gidiyodu. Fatih üzerinde aksaraya doğru gidiyomuş Yaya geçidi olmayan hatta hemen ilerde altgeçit olan bi yol hatta yolun ortasında demirler var dolayısıyla yaya girmesi yasak. Yolda 120 civari giderken sol şeritteki aracın arkasına fazla yaklaşıyor.Bi adam koşarak yola doğru dümdüz koşuyo hiç soluna bile bakmadan. O adam durur diye düşünmüş yinede kitlemiş frenleri ABS çalışıyomuş takır takır. Ama o frenlemeye bile adam gelmiş önüne atlamış adama bi koyuyo 38 metre ucuyo adam tabikide olay yerinde vefat ediyor. O karakol olaylarını falan çok yakından takip ettik. 1 Ay içerde tutucaklardı ama iyi avukatlar tutulduğu ve tutuksuz kalması istendiği için saldılar. Ve frene basarken kaçabildiği kadar sola kaçıp bariyere hafiften sürmesi ve fren izleri sayesinde haklı çıkıyor. Ama karşı tarafın ailesi doğulu olduğundan olay akşammı bile karakolu basıyolar 40 kişi. Çıktı ama 1 aydır evden dışarı çıkmıyo güvenlik nedeniyle. Diyo keşke hapiste tutsalar daha iyi olurdu falan. Arkası sağlam olmasa yine uzun süre hapis yicekti. Gerisini gel sen düşün.

• daha bir- iki aylık olay kavşağa yaklaşıyorum aracımla sol şeritte peşpeşe durmuş iki kamyon var sağ şeride girdim hızım 50 ve yavaşlayarak yaklaşıyorum durucam iki tane genç kız kamyonların arasından yola atladılar yaya geçidini kullanmadılar tabi fren bile yapamadım çarparken gördüm kızları yere düştüler ikisindede bir şey yoktu sonra bir şey demeden basıp gittiler yarım saat kullanamadım arabayı çektim sağa bekledim çok kötü bir durum hiç suçum yoktu ama işte yayalarımız çok dikkatsiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: duman6kelimeler

2 saat önce az daha çarpıyordum, acı fren yaptım, zorla son anda kurtuldum. çok kötü etkilendim neredeyse elim ayağğım hala titriyor.. buraya şeklini çizdim elimden geldiği kadarınca... çok dikkatli olun arkadaşlar, çocuğa eğer çarpmış olsaydım haklısı haksızı kalmaz bence. şehir içinde dikkatli olmak lazım...

yukarıda da gördüğünüz gbi öğrenci servisi olduğunu görünce haiç farkında olmadan biraz dikkatimi toplamıştm. tam o anda çocuk fırlayınca en en az 2 en çok 5 metre acı fren yaptım....
    çok dikkatli olun...

Büyük geçmiş olsun,

Öğrenci servisleri öğrencileri indirip bindirirken sollamak işte bu yüzden yasak, bu yüzden servislerin arkasında "DUR" işareti var...

Edit: P maddesi..
    http://trftescil.iem.gov.tr/TrafikveCevreBilgisi.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ncrdbl -- 13 Haziran 2013; 16:39:13 >

• Turkiyede adalet yok ki arkadas caddede 40 ile gidiyorsun adam karsı seride gecip sana vuruyo , ölüyo sen suclu oluyosun ! Neden cunku adam öldü. Turkiye trafiginde hicbir seyi kanıtlayamazsınızz ne kadar haklıda olsanız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

quote:

Orijinalden alıntı: duman6kelimeler

2 saat önce az daha çarpıyordum, acı fren yaptım, zorla son anda kurtuldum. çok kötü etkilendim neredeyse elim ayağğım hala titriyor.. buraya şeklini çizdim elimden geldiği kadarınca... çok dikkatli olun arkadaşlar, çocuğa eğer çarpmış olsaydım haklısı haksızı kalmaz bence. şehir içinde dikkatli olmak lazım...

çok dikkatli olun...

Büyük geçmiş olsun,

Öğrenci servisleri öğrencileri indirip bindirirken sollamak işte bu yüzden yasak, bu yüzden servislerin arkasında "DUR" işareti var...

Edit: P maddesi..
    http://trftescil.iem.gov.tr/TrafikveCevreBilgisi.asp

çok teşkkürler.
    ehliyetim var ama bu bilgiden şimdi haberim oldu.
    dediğim gibi bi farkındalık olarak öğrenci servisini görünce acaip bi hisle biraz dikkatimi toplamıştım...
    çok dikkat edelim..
    eğer o çocuğa çarpmış olsaydım, o çocuk da ALLAH korusun ölseydi, eminim derdim ki her şeyimi kaybedeyim ama çocuk canlansın...
    yani pişmanlık duygusunu anlatıyorum...
    şu anda şükürler olsun böyle bir olay olmadı...
    bunun kıymetini bilip ona göre davranalım..
    ..
    herkesi uyarmış olayım buradan..
    iş işten geçtikten sonra ...

• düşünüyorumda Allah korusun böyle bir şey olsa işin içinden çıkamazdım heralde, Allah kimsenin başına vermesin çok zor durum.
  • Birine carparsan ve Allah gostermesin ölurse istersen sen sonuna kadar haklı ol hapis olursun

• Vaktiyle dayım 66 yaşında bir adama çarptı ve kaza neticesinde şahıs vefat etti. Adamın evlatlıktan dahi reddettiği iki oğlundan biri olay gününde F tipinde diğeri ise nezarette olduğundan ilk gün başımız ağrımadı. Hakim dayımda hiç hata olmamasına rağmen bu durumu göz önüne alarak tedbir amaçlı 50 güne yakın içerde kalmasına hüküm verdi. Bu aşamaya kadar sorun yok.

Fakat sonra F tipindeki aftan yararlanıp çıkınca iki kardeş bir olup bizim dayıyı canları sıkıldıkça tehdit etmeye, dağa kaldırmaya başladılar. Maalesef adaletin de yetersiz kaldığı bu noktada araya hatrı sayılır bir mafya sokarak ve adamlara 10 bin TL sus parası vererek olayı kapattık. Ek olarak dayım güvenlik amaçlı başka bir yere taşınıp işini değiştirdi. Psikolojik durumunu saymıyorum bile kendine gelmesi 2-3 yıl aldı.

Yani Allah korusun başıma gelse adama çarpacağıma elimdeyse şarampole uçarım.

• Kan parası nedir arkadaş ya ölen öldü ama biz yolumuza bakalım.

Gerçekten sevdiğin bir kişi öldüyse oradan gelicek paranın Allah belasını versin.
  • 2001 yılında üst geçidin tam altında 54 km hızla yaşlı bir kadına çarptım.
    Kaza sonrası kadın ayağa kalktı iyiyim dedi evine gitmek istedi ama iç kanama felan geçirir korkusuyla 112 yi arayıp hastaneye gönderdim, ben de nezarete tabi.
    Hastaneden karakolu arayıp hastane masrafını karşılamam şartıyla şikayetçi olmayacağı yönünde ifade vereceğini söyledi ben de kabul ettim.
    2 saat kadar sonra kadının hayati tehlikesi olmadığı için serbest bırakıldım.
    Hastaneye gittim, kadının eşi ve oğlu sosyal güvenceleri olduğundan hastane masrafı olmadığını, kendilerine 3 milyar (o zamanki para) verirsem şikayetçi olmayacaklarını yoksa şikayetçi olup beni süründüreceklerini söylediler. Ben kadının üst geçidin tam altında çarpıldığını aniden yola fırladığını yavaş gittiğimi söylediysem de dinlemediler ben de elinizden geleni ardınıza koymayın dedim.
    Beni mahkemeye verdiler.
    Bilrkişi raporunda fren izine bakarak hızımın 54 olduğu çıktı, çarptığım yer de şehir içi fakat arada refüj olan bölünmüş yol. Mahkemeye gayet rahat gittim bir şey olmaz diye.
    Kadının kalçası kırılmış 90 gün rapor almış. Mahkemede hakim de kadındı. Çarptığım kadın söze başlarken hakime " benim ALLah'tan ve senden başka kimsem yok, beni çarptıktan sonra hiç ilgilenmedi, çevredekiler olmasa hastaneye bile gidemezdim, bacağım kırıldı ama bir geçmiş olsun bile demedi, eğer gelip beni bir ziyaret etseydi şikayetçi bile olmazdım" dedi.
    Bunun üzerine haim bana ""vicdanın rahat mı, senin annene çarpsalar da senin yaptığın gibi yapsalardı ne yapardın " türü laflar etti.Ben olayı açıklamak istediysem de dinlemedi sürekli vicdanın rahat mı deyince ben de "accayip rahat kanuna göre yargılama mı yapıyorsunuz vicdan sorgusumu" dedim.
    Sonuç mahkemeden kelepçeyle çıkarıldım, 3 ay hapis....

• Abi 90 günlük raporu olay günü siz anlaştığınız gün mü almışlar.. Şok oldum mesajın sonlarına doğru ne insanlar var yahu aman yarabbi töbe

• Böyle okuyunca inanın trafiğe çıkmak içimden gelmiyor ben de hayatımda ilk kez şehir içinde yolda gaza geldim basıp gidiyodum 120 falamda hızım karşıma nerden geldi de anlamadım bir yaya öyle bir atladı ki gel vur dercesine sağ sol fren fln derken kurtardım.O gün bu gündür kalabalık bölgelerde orta şeritten giderim 60-70 gibi hızlarla.

• medvet M kullanıcısına yanıt
    türkiyede yaşıyoruz( ki bu diğer ülkelerde de pek farklı değildir)
    kendilerini allahın yer yüzündeki gölgesi sayan kamu görevlilerine(polis, hakim, savcı, kaymakam, vali, bakan vb) atar yapmayın. kendilerine adalet için verilmiş yetkileri, böyle size ders vermek için kullanırlar.

bunun haricinde 54 km hızla çarptım demişsin, demek ki çarpmadan önce daha yüksek hızla gidiyordun(fren izi). şehir içi olduğunu bakarak hız limiti 50 olan bir yer muhtemelen. dolayısıyla hız limitlerine uymadığın için suçlu olduğun ortada gibi geldi bana. eğer hız limitlerine uysaydın, 50 ile giderken fren yapsaydın belki duracaktın, böyle bir kaza yaşanmayacaktı. dediklerim yanlış anlaşılmasın, karşı taraf yaya geçidini kullanmadığı için kesinlikle kusurlu, ama sen de kusursuz değilsin.

yazdıklarından bir avukatın dahi olmadığını, kimseye bu konuda danışmadığını çıkarttım, öyleyse epey bilinçsizce davranmışsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahkbjk

Abi 90 günlük raporu olay günü siz anlaştığınız gün mü almışlar.. Şok oldum mesajın sonlarına doğru ne insanlar var yahu aman yarabbi töbe

kalça kırılınca ameliyat olmuş, ameliyat sonrası almışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S_O_S

türkiyede yaşıyoruz( ki bu diğer ülkelerde de pek farklı değildir)
    kendilerini allahın yer yüzündeki gölgesi sayan kamu görevlilerine(polis, hakim, savcı, kaymakam, vali, bakan vb) atar yapmayın. kendilerine adalet için verilmiş yetkileri, böyle size ders vermek için kullanırlar.

bunun haricinde 54 km hızla çarptım demişsin, demek ki çarpmadan önce daha yüksek hızla gidiyordun(fren izi). şehir içi olduğunu bakarak hız limiti 50 olan bir yer muhtemelen. dolayısıyla hız limitlerine uymadığın için suçlu olduğun ortada gibi geldi bana. eğer hız limitlerine uysaydın, 50 ile giderken fren yapsaydın belki duracaktın, böyle bir kaza yaşanmayacaktı. dediklerim yanlış anlaşılmasın, karşı taraf yaya geçidini kullanmadığı için kesinlikle kusurlu, ama sen de kusursuz değilsin.

yazdıklarından bir avukatın dahi olmadığını, kimseye bu konuda danışmadığını çıkarttım, öyleyse epey bilinçsizce davranmışsın.

Bu tip troll mesajlara irrite olurum.
    Konumuz kazada hatalı olup olmadığım değil. Bu tip kazalar sonucu başımıza neler geldiği.
    Çarptığım yer yaya geçidi değil üst geçit altı.
    Yazdıklarımdan avukatım olmadığını nasıl çıkarttın bilemiyorum ama yanlış çıkartmışsın geri sok, çünkü mahkemede yanımda avukat vardı ama hakime hanımın olayı değerlendirmeye almadan bodoslama vicdan, annen muhabbetine girmesi nedeniyle şimdiki gibi irrite oldum ve cezayı yedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: optiarc

%100 suçsuz olsanız bile, bir insanın ölümüne sebep olmuş olacaksınız. Vicdan azabının yanında, diğerlerinin lafı bile olmaz...

ben vicdan azabı duymam yerine dünya bir trafik bilgisizisinden kurtuldu diye mutlu olurum
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.