Şimdi Ara

Diyelim ki bir yaya önünüze atladı ve çarptık ?? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
207
Cevap
3
Favori
62.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gerçekten kurallara uyuyorsanız sizi kurtaracak olan tek şey "araç içi kamera"dır..
    başkalarının yalancı şahitliğiyle de uğraşmazsınız, neyin ne olduğunu hakimler de görür avukatlar da görür.

bir arabaya binlerce lira veriyorsunuz basit bir kameraya en fazla 100lira vereceksiniz unutmayın
  • antique kullanıcısına yanıt
    aynen katılıyorum araç içi kamera mutlaka olması gerekiyor
  • Kardeşimin Arkadaşı ailesiyle Pikniğe gidiyor bi sokaktan geçerken 4-5 yaşlarındaki çocuğun kafasının kanadığını görüyorlar hemen alıp hastaneye götürüyorlar yolda giderken çocuk ölüyor. Dolayısıyla aile bizim çocuğumuza çarptın diye dava açıp kan parası istiyor adamlar evlerini arabalarını bahçelerini satıp kan parası ödemek zorunda kalıyor hiç bir suçları yok iken. Ölen çocuğun ailesi de malum kişiler zaten. Allah kimsenin başına vermesin zor bir durum çarpılan için de çarpan için de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miridni

Abimin aracına motorsiklet kaydı çarptı çarpan cocuk ehliyetsiz kasksız 15 yasında köşe başında karpuz satan amcasıymıs onun yanına geliyormus.dalagı alındı cocugun abıme dava actılar amcası yalancı sahıtlık yaptı 40.000 lıra kazandılar.

Yolda olan biten davada 2 kişinin agzından cıkan söze bakar.

Motorun kayarak geldiği ve bel altı carptıgı gozuksede gorgu tanıklarından dolayı suclu bulundu cunku olay antalyada yasandı kepez denen biryerde etnik oldukları için birbirlerini tutarak olayı bize yıktılar.İlahi adalet denen birsey varsa Allahlarından bulsunlar.Senin konu baslıgın benim yaramı deşti yazmak istedim

Ehliyetsizse %100 suçlu olması gerekmiyor mu?

Kandırıldık mı lan

• JustForYouu kullanıcısına yanıt
    Merhaba.
    Hastaneye yetiştirmeye çalışacakları yerde ambulans çağırsalardı çocuk belki kurtulurdu.
    Yine de vefat etse bile olay üzerlerine kalmayabilirdi.

Kazalarda yapılan en büyük hata geç gelir diye ambulans beklemek yerine sıradan bir araçla hastaneye yetiştirmeye çalışmaktır. Karga tulumba taşınan yaralının kurtulacağı varsa bile yolda ölüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: JustForYouu

Kardeşimin Arkadaşı ailesiyle Pikniğe gidiyor bi sokaktan geçerken 4-5 yaşlarındaki çocuğun kafasının kanadığını görüyorlar hemen alıp hastaneye götürüyorlar yolda giderken çocuk ölüyor. Dolayısıyla aile bizim çocuğumuza çarptın diye dava açıp kan parası istiyor adamlar evlerini arabalarını bahçelerini satıp kan parası ödemek zorunda kalıyor hiç bir suçları yok iken. Ölen çocuğun ailesi de malum kişiler zaten. Allah kimsenin başına vermesin zor bir durum çarpılan için de çarpan için de.

Sigorta ödüyor diye biliyorum. Kamera var artık her köşede.
    Bizim olayın mobese görüntüsü var çocuk bir anda başka bir aracın önünden koştupu görülüyor ama açı tam uygun değil çarpma anı yok.
    Ya Allah korusun çok zor çok her iki taraf içinde.

• Ayni olay basima geldi. Eger yaralanmali veya olumlu kaza olursa basiniz her turlu dertte. ciddi yaralanma olmazsa 4-5 saat prosedurlerle ugrasirsiniz biter. Karsi taraf sikayetci olursa polis memurlari zaten yol gosteriyor. Benim carptigim yaya yola bakmadan atlamisti, polis memuru ifade alirken "siz araci gordunuz mu" diye soruyor yayaya, ayni sekilde size "siz yayayi gordunuzmu" diye soruyor. Ben gordugumu ama duramadigimi soyledim. Yaya araci gormedigini soyledi. Sorun kalmadi.

• "10 takla atayım, yayaya vurmayayım" Başka bir şey demiyorum.
  • 8-9 sene once annemle sehir icinde giderken kucuk bi kiz onumuze atlamisti. Oldukca yavastik belki 20-30 arasi. Annem fren yapti ama duramadi. Kizin annesi hemen kostu geldi. Aldik hemen hastaneye goturduk. Cok sukur kizda sorun yoktu sadece bacagini sargiya aldilar. Sonra aile bizden ufak ufak para istemeye basladi. Babamlarin ilk basta safligina gelmis. Garibanlara yardim ederler genelde. Sonrasinda ayildilar. Sonrasinda da anladik ki cocugu egitmisler bilerek atlamis onumuze. Sonrasinda babam halletti meseleyi ama korkutmustur buyuk ihtimalle.

• Yakın bir arkadaşım normal hız sınırları içerisinde saat 02.00 civarı birden atlayan yayaya çarptı, çarptığı kişi aşırı alkollü olduğu için, ve yanında ki 2 kişinin ifadesi alınarak arkadaşı 2 gün sonunda serbest bıraktılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: luminator

8-9 sene once annemle sehir icinde giderken kucuk bi kiz onumuze atlamisti. Oldukca yavastik belki 20-30 arasi. Annem fren yapti ama duramadi. Kizin annesi hemen kostu geldi. Aldik hemen hastaneye goturduk. Cok sukur kizda sorun yoktu sadece bacagini sargiya aldilar. Sonra aile bizden ufak ufak para istemeye basladi. Babamlarin ilk basta safligina gelmis. Garibanlara yardim ederler genelde. Sonrasinda ayildilar. Sonrasinda da anladik ki cocugu egitmisler bilerek atlamis onumuze. Sonrasinda babam halletti meseleyi ama korkutmustur buyuk ihtimalle.

İşte o kız Büyüyünce ve çocuk sahibi olunca "devlet bize bahmiiii" diye ağlıyor ve çocuklarını aynı iş için kullanıyor....

• Yıllar önce arkadaşım barbaros bulvarında araçlara yeşil yanarken sağ şeritteki duran otobüsün önünden çıkan yaşlı bir teyzeye çarpmıştı.

hemen özel hastaneye kaldırıldı teyzenin kalçası kırık dediler gereken her neyse yapılsın falan derken teyze ertesi gün vefat etti.

İç kanama varmış ve hastanede farkedilmemiş. Kaza anında Yıldız Teknik Üniversitesinde öğretim görevlisi 2 bayan, arkadaşa kartını vermişler olayı gördüklerini ve şahitlik yapabileceklerini belirtmişler.

Tüm bunlara rağmen maalesef 1 ay hapis yatmıştı arkadaşım ayrıca kan parası tazminat vs. ödemişlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi higungor -- 21 Ağustos 2015; 11:34:54 >
  • Şehir içinde hiz sınırlarına mutlaka dikkat ederim . yaya geciti boş olsun dolu olsun farketmez hizimi fren mesafeme gore ayarlarım. Yaya geciti olmayan yerde hele ki hız sınırlarına da uyuyorsam ve buna rağmen carparsam yayaya dava açarım, hayatımı tehlikeye soktuğu için. Yaya asli kusurludur. Böyle çok kazaya tanık olduk. Yaya da yayaligini bilsin. Otobanda az daha hayvanın birine carpiyordum esp olmasaydı belki şuan hayatta degildim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mytohology

Merhaba.
    Hastaneye yetiştirmeye çalışacakları yerde ambulans çağırsalardı çocuk belki kurtulurdu.
    Yine de vefat etse bile olay üzerlerine kalmayabilirdi.

Kazalarda yapılan en büyük hata geç gelir diye ambulans beklemek yerine sıradan bir araçla hastaneye yetiştirmeye çalışmaktır. Karga tulumba taşınan yaralının kurtulacağı varsa bile yolda ölüyor.

Biliyorum hocam ne olursa olsun ambulansı beklemek en iyisi yoksa başımıza iş alabiliyoruz anlattığım durumdaki gibi.

• Sigortalı birine çarpmamaya çalışın önce Sgk çöküyor size, sonra yakınlarının kan parası mevzusu girer devreye.
  • Arkadaşlar geçen sene orta şeritte karşıya geçerken adamın birisi hatalı sollama yapıp vurdu daha sonra kaçtı ilerden kalktıgımı görünce , olay yeri bankaların büfelerin pastanelerin oldugu yer şikayette bulundum kaçtıgı için ama polisler arabayı bulamadıgını kameraların plakayı okuyamadıgını söyledi hala içimde uhde olarak ne yapmam gerekiyor bilginiz var mıdır.
  • yarım günde stresten bittim. Psikolojim altüst oldu.

dikkat etmek de işe yaramıyor bazen korktuğum başıma geldi: park halindeki araçların arasından aniden yola fırlayan küçük çocuğa çarpmak.

bugün öğlen sağlı sollu araçların park edilmiş olduğu ara sokakta 20-30 km civarında ilerlerken park edilmiş 2 aracın arasından sekiz yaşlarında 2 çocuk yola atladı.

maks. iki metrelik mesafede frene basmama rağmen maalesef çocuğun birine çarptım. (öteki çocuğun bu çocuğu yola ittiğini kovalamaca yaptıklarını söyleyenler var.)

aracın ön tamponu çocuğu 1-2 metre savurdu. hemen araçtan indim. Çocuğun burnundan kan geliyordu. apar topar 2 akrabasını da arabama alıp devlet hastanesine götürdüm. çocuğun bilinci açıktı. korkmuştu. babam çok kızacak diyordu.

çok şükür hastanede serum, tomografi fln uygulandı ve bir şeyi çıkmadı. müşahade altında tutuluyor. Ailesi anlayışlı çıktı. ilgilenmemden dolayı teşekkür ettiler. çocukların ne kadar yaramaz olduğundan fln söz ettiler. Polisi fln karıştırmadılar. Şikayetçi olmadılar. Niyetleri kötü olursa daha sonra emniyete başvurmaları ile başımın ağrıyabileceğini anlıyorum burada yazılı vakalardan? Şikayet için bir süre limiti yok mudur?

Gelelim 2. raunda...

kaza anında bahsettiğim 2. çocuğun da bu çocuğun peşinden geldiğini söylemiştim. ilk çocuğun biraz gerisinden geldiği için bu çocuğa da çok yavaş aracım dokundu. araçtan indiğimde bu çocuk ortalıktan kaybolmuştu. İnsanlar bişeyi yok onun diyip ilk çocuğu hastaneye götürmemi söylediler.

Bu ikinci çocuk kısa bir süre sonra ailesine aracın kendisine de çarptığını söylese gerek ailesi aynı hastaneye getirdiler çocuğu.
    Birşey olmadığı görünmesine rağmen kontrol maksatlı getirmelerini makul buluyorum. Bu arada çocuğun yakınları İlk başta heyecanla beni kaçıp gitmekle! suçladılar. Yakınları genç delikanlılar kabadayılık yaptılar. Sakin kaldım. Bu çocuğa da aynı şekilde serum verildi. tomografi ultrason çekildi. O da temiz. Sakinleşmişti ailesi de.

Her iki aile de beklememe gerek olmadığı söyledi. Telefonlarımızı aldık ve de geçmiş olsun dileklerinin ardından hastaneden ayrıldım.

Gel gelelim sorun şu ki bu 2. çocuk almancı bir türk ailenin çocuğu. Yakınlarından biri akşam saatlerinde beni arayarak çocuğun yabancı olduğu için hastane masraflarını cepten ödediklerini söylediler. O daha teklif etmeden hastane masraflarının en azından yarısını ödemek istediğimi söyledim. Anlayışla karşıladılar.

Merak ettiğim (çok şükür) hiçbirşeyi olmayan bu çocuğun yukarı yazdığım hastane masraflarını siz olsanız öder miydiniz?

NOT1: evimizin olduğu sokakta çoluk çocuk boldur. Ve bu beni korkutur. Hep kornalara basa basa makul süratle ve azami dikkatli giderim. Ancak çocuklar tahmin edilemez ki gelen aracı görüp yolun ortasında kollarını açıp araca gelsene yapan kadar eğitimsiz olanları da var.
    NOT2: Kaza şiddetini anlatmak için hızım 2. viteste 20-30 km arası. Araçta bir göçük vs yok. Çocuk havalara fln uçmadı. 1 metre frenle durdu araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ydnsnr -- 5 Eylül 2017; 2:6:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ydnsnr

yarım günde stresten bittim. Psikolojim altüst oldu.

dikkat etmek de işe yaramıyor bazen korktuğum başıma geldi: park halindeki araçların arasından aniden yola fırlayan küçük çocuğa çarpmak.

bugün öğlen sağlı sollu araçların park edilmiş olduğu ara sokakta 20-30 km civarında ilerlerken park edilmiş 2 aracın arasından sekiz yaşlarında 2 çocuk yola atladı.

maks. iki metrelik mesafede frene basmama rağmen maalesef çocuğun birine çarptım. (öteki çocuğun bu çocuğu yola ittiğini kovalamaca yaptıklarını söyleyenler var.)

aracın ön tamponu çocuğu 1-2 metre savurdu. hemen araçtan indim. Çocuğun burnundan kan geliyordu. apar topar 2 akrabasını da arabama alıp devlet hastanesine götürdüm. çocuğun bilinci açıktı. korkmuştu. babam çok kızacak diyordu.

çok şükür hastanede serum, tomografi fln uygulandı ve bir şeyi çıkmadı. müşahade altında tutuluyor. Ailesi anlayışlı çıktı. ilgilenmemden dolayı teşekkür ettiler. çocukların ne kadar yaramaz olduğundan fln söz ettiler. Polisi fln karıştırmadılar. Şikayetçi olmadılar. Niyetleri kötü olursa daha sonra emniyete başvurmaları ile başımın ağrıyabileceğini anlıyorum burada yazılı vakalardan? Şikayet için bir süre limiti yok mudur?

Gelelim 2. raunda...

kaza anında bahsettiğim 2. çocuğun da bu çocuğun peşinden geldiğini söylemiştim. ilk çocuğun biraz gerisinden geldiği için bu çocuğa da çok yavaş aracım dokundu. araçtan indiğimde bu çocuk ortalıktan kaybolmuştu. İnsanlar bişeyi yok onun diyip ilk çocuğu hastaneye götürmemi söylediler.

Bu ikinci çocuk kısa bir süre sonra ailesine aracın kendisine de çarptığını söylese gerek ailesi aynı hastaneye getirdiler çocuğu.
    Birşey olmadığı görünmesine rağmen kontrol maksatlı getirmelerini makul buluyorum. Bu arada çocuğun yakınları İlk başta heyecanla beni kaçıp gitmekle! suçladılar. Yakınları genç delikanlılar kabadayılık yaptılar. Sakin kaldım. Bu çocuğa da aynı şekilde serum verildi. tomografi ultrason çekildi. O da temiz. Sakinleşmişti ailesi de.

Her iki aile de beklememe gerek olmadığı söyledi. Telefonlarımızı aldık ve de geçmiş olsun dileklerinin ardından hastaneden ayrıldım.

Gel gelelim sorun şu ki bu 2. çocuk almancı bir türk ailenin çocuğu. Yakınlarından biri akşam saatlerinde beni arayarak çocuğun yabancı olduğu için hastane masraflarını cepten ödediklerini söylediler. O daha teklif etmeden hastane masraflarının en azından yarısını ödemek istediğimi söyledim. Anlayışla karşıladılar.

Merak ettiğim (çok şükür) hiçbirşeyi olmayan bu çocuğun yukarı yazdığım hastane masraflarını siz olsanız öder miydiniz?

NOT1: evimizin olduğu sokakta çoluk çocuk boldur. Ve bu beni korkutur. Hep kornalara basa basa makul süratle ve azami dikkatli giderim. Ancak çocuklar tahmin edilemez ki gelen aracı görüp yolun ortasında kollarını açıp araca gelsene yapan kadar eğitimsiz olanları da var.
    NOT2: Kaza şiddetini anlatmak için hızım 2. viteste 20-30 km arası. Araçta bir göçük vs yok. Çocuk havalara fln uçmadı. 1 metre frenle durdu araç.

Geçmiş olsun kardeşim. Bu 2. ailenin parayı cebimizden ödedik konusu külliyen yalan. Şöyleki Tr ye girerken bir sigorta kağıtları oluyor ve Trda bu kağıt taki UPAS numarası ile istedikleri gibi muayene ve tedavi olabiliyorlar. Bazen bizim eskiden bağ-kur sistemindeki gibi ücreti burada ödeyip epikriz ve fatura ile ödenen ücreti geri döndüğünde sigortadan alır. Yani ücret işi sizi yolma çabasıdır. Ben acil serviste çalışıyorum bu işleyişi iyi bilirim. Henüz ödememişseniz ödemeyin , ödemişsenizde daha fazlasını isterlerse rededin çünkü sizi kandırmışlar.

Zaten bu ücreti döndüklerinde geri almayacak olsalar sizin yarıyarıya teklifinize hmn evet demez tamamını talep ederlerdi emin olun. Sizin vakanız gidi durumlarla çok kez karşılaşmışımdır. Adım atmadan önce sorun bilgi alın , hmn herşeye evet demeyin...

• orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Ödemedim. Öncesinde bir araştırayım dedim, hastaneyi aradım acillerde ödeme yapılmadığını söylediler.

Nette yazdığı kadarıyla yabancı uyruklu da olsa bunu döner sermayeden karşılayan bir sistem varmış hastanelerde. Oraya ödeme güçlüğü formu doldurulması gerekiyormuş.

Çocuğun dayısı arayan beni kendisi ödemiş. Teyit amaçlı babasını aradım evet o ilgilendi şu kadar tutar ödedi dedi.
    Peki acil de gerçekten böyle bir tutar aldılarsa (kredikartıyla) hasta yakını bu tutarı nasıl geri alır. Başhekimliğe şikayet mi etmeliler?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte o yüzden millet ön kamera takıyor. Kameranın varsa hiç bişey olmaz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.