Şimdi Ara

Diyelim ki bir yaya önünüze atladı ve çarptık ?? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
207
Cevap
3
Favori
62.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    saldırgan bir tutum izlemene gerek yok, seni de karşı tarafı da tanımam. o yüzden seviyesizlik yapmakta seninle yarışan bir tutum içine girmeden ve anlamanı umarak tekrar yazıyorum.

kazada başına gelenleri neye göre değerlendiriyorsun.
    baştan tekrar bakıyoruz.
    bir kurala uymamışsın, karşı taraf da bir kurala uymamış. bu iki kusurun sonucunda adli bir olay vuku bulmuş.
    neticesi ile bir yaptırımın olması zaten gerekli.

konumuz hatalı olup olmamak değil ki diyorsun, enteresan bir tarzın olduğunu kabul etmek durumundayım.

çarptığın yerin üst geçit altı olduğunu yazıyorsun da(ki ben zaten kadının kusurlu olduğunu da mesajımda belirtmiştim) şehir içi 50 km hız limiti olan yolda kaç km hız ile gittiğini neden yazmıyorsun? tabi ki kendini haklı çıkartmak için.

böyle bir durumda kusurun bariz ortada iken, suçsuzluğundan emin bir şekilde mahkemeye gittiğini yazan sensin.
    ee bu da bana avukatın olmadığını, kimseye danışmadığını düşündüren sebep. Seni kusurun konusunda bilgilendirmeyen ve başına gelecek olay konusunda uyarmayan bir avukatın varmış diye düzeltelim.

ayrıca belirtmek isterim ki seviyesiz üslubun ve irite yerine ısrarla irrite yazmandan rahatsız olduğumu da belirtmek isterim. daha makul bir üslup kullanmanı dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: S_O_S

saldırgan bir tutum izlemene gerek yok, seni de karşı tarafı da tanımam. o yüzden seviyesizlik yapmakta seninle yarışan bir tutum içine girmeden ve anlamanı umarak tekrar yazıyorum.

kazada başına gelenleri neye göre değerlendiriyorsun.
    baştan tekrar bakıyoruz.
    bir kurala uymamışsın, karşı taraf da bir kurala uymamış. bu iki kusurun sonucunda adli bir olay vuku bulmuş.
    neticesi ile bir yaptırımın olması zaten gerekli.

konumuz hatalı olup olmamak değil ki diyorsun, enteresan bir tarzın olduğunu kabul etmek durumundayım.

çarptığın yerin üst geçit altı olduğunu yazıyorsun da(ki ben zaten kadının kusurlu olduğunu da mesajımda belirtmiştim) şehir içi 50 km hız limiti olan yolda kaç km hız ile gittiğini neden yazmıyorsun? tabi ki kendini haklı çıkartmak için.

böyle bir durumda kusurun bariz ortada iken, suçsuzluğundan emin bir şekilde mahkemeye gittiğini yazan sensin.
    ee bu da bana avukatın olmadığını, kimseye danışmadığını düşündüren sebep. Seni kusurun konusunda bilgilendirmeyen ve başına gelecek olay konusunda uyarmayan bir avukatın varmış diye düzeltelim.

ayrıca belirtmek isterim ki seviyesiz üslubun ve irite yerine ısrarla irrite yazmandan rahatsız olduğumu da belirtmek isterim. daha makul bir üslup kullanmanı dilerim.

bak troll'cüğüm gene İRRİTE oldum, seviyesizlikten bahsetmen abes olmuş, çukurdan bakınca sana öyle gelmiş.
    Ancak mesajını okuyunca söylediklerimden bir şey anlamadığını farkettiğim için seni mazur görüyorum.
    Amma, şu İRRİTE kelimesinin bari doğrusunu öğren, kelimenin aslı latince çevrende doktor felan varsa sor sana söyler. Utanacak birşey yok azimle defekasyon yapar mermerde perforasyon.

• medvet M kullanıcısına yanıt
    buradan öncelikli olarak hakim hanımdan özür diliyorum.

mesajında asıl konudan hiç bahsetmemiş olmana çok üzüldüm. suçsuz olduğun düşüncesinden vazgeçtiğine yoruyorum ben bunu.

başkalarını da kendinle karıştırma, interneti başkalarına hakaret etmekten daha faydalı olarak kullananlar olabileceğini de düşün.
    Türk Dik Kurumu(TDK) senin iddialarına karşı şunu diyor;
    irite
    isim Fransızca irrité
    isim "Sinirlendirmek, rahatsız etmek" ve tıp alanında "tahriş etmek, kaşındırmak" anlamında irite etmek birleşik fiilinde kullanılan bir söz

görüldüğü üzere kelimenin aslı fransızcaymış(latince olsaydı muhakkak daha havalı olurdu).

türkçeye irite olarak geçmiş gözünden kaçmasın diye tekrar alıntılayayım.

"isim "Sinirlendirmek, rahatsız etmek" ve tıp alanında "tahriş etmek, kaşındırmak" anlamında irite etmek birleşik fiilinde kullanılan bir söz["/b]

fark ettiğin gibi türkçe bir cümle içerisinde kullanırken "irite" şeklinde tek r ile yazılıyormuş, sanırım senin mesajlarını da kapsıyor bu kural.

• Ben de geçtiğimiz salı günü, yolumda 40 km/h hızla gidiyordum. Benimle aynı yönde bisiklet kullanan çok yaşlı bir amca karşı tarafa geçmek için aniden önüme fırladı, o an sırf ona çarpmamak için ne karşı şeride ne de arkama bakmadan arabayı sola doğru çapraz kırıp acı fren yaptım. Balata kokusu uzun süre burnumdan gitmedi.
    Sonradan düşündüm de sonuçta ben karşı şeritteydim birisi bu sebeple bana çarpsaydı, böyle bir durumda %100 suçlu duruma düşmüş olacaktım. olan bana olacaktı, amca kendi halinde yoluna devam ederdi sanırım.
  • haa bu arada troll de bir isim değildir, sıfattır(tükçede olmasa bile, birebir karşılayan kelime olmadığı için hepimiz kullanıyoruz). dolayısı ile trolcüğüm yazarken bitişik yazmak bu bakımdan daha uygundur. S_O_S'ciğim yazacak olursan başka tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S_O_S

buradan öncelikli olarak hakim hanımdan özür diliyorum.

mesajında asıl konudan hiç bahsetmemiş olmana çok üzüldüm. suçsuz olduğun düşüncesinden vazgeçtiğine yoruyorum ben bunu.

başkalarını da kendinle karıştırma, interneti başkalarına hakaret etmekten daha faydalı olarak kullananlar olabileceğini de düşün.
    Türk Dik Kurumu(TDK) senin iddialarına karşı şunu diyor;
    irite
    isim Fransızca irrité
    isim "Sinirlendirmek, rahatsız etmek" ve tıp alanında "tahriş etmek, kaşındırmak" anlamında irite etmek birleşik fiilinde kullanılan bir söz

görüldüğü üzere kelimenin aslı fransızcaymış(latince olsaydı muhakkak daha havalı olurdu).

türkçeye irite olarak geçmiş gözünden kaçmasın diye tekrar alıntılayayım.

"isim "Sinirlendirmek, rahatsız etmek" ve tıp alanında "tahriş etmek, kaşındırmak" anlamında irite etmek birleşik fiilinde kullanılan bir söz["/b]

fark ettiğin gibi türkçe bir cümle içerisinde kullanırken "irite" şeklinde tek r ile yazılıyormuş, sanırım senin mesajlarını da kapsıyor bu kural.

TROLLCÜĞÜM FRANSIZCAYA HANGİ DİLDEN GEÇMİŞ BİR DE ONU ARAŞTIR. BULAMAZSAN HABER VER
    NOT: GENE İRRİTE OLDUM.
    HAKİM DEĞİL HAKİME .
    NOT2: EVET ÇOK SUŞLUYDUM ÇÜNKÜ O ŞEREFSİZİ HASTANEYE GÖNDERDİM.
    BIRAKACAKTIM EVİNE GİDECEKTİ. ONDAN SONRA NE HALİ VARSA GÖRECEKTİ.
    AMA OLSUN YİNE DE İYİ OLDU BU SAYEDE İRRİTENİN DOĞRUSUNU ÖĞRENDİN.

• O.o tam üslupta iyileşme var gibi derken, büyük harf yazmaya da başladın ya, artık ben pes ettim.

evet hakime hanım demem gerekirdi, uyardığın için teşekkür ederim.

zaten konuyu başlıktan yeterince saptırdık, bunun türkçedeki halini yanlış bildiğini kabul etmek neden bu kadar zor geliyor?
    kelimenin türkçede yazılışı bu şekildedir. bunu tdk söylüyor, türkçenin yazım kurallarını belirleyen düzenleyen başka bir kurum mu çıktı. biz burada etimolojisini mi tartışıyorduk yoksa türkçe imla ve yazım kurallarına uygun kullanımını mı?

irite
    Tarihçe (tespit edilen en eski Türkçe kaynak ve diğer örnekler)
    irritabl [ Dr. Esat Eğilmez (1960 yılından önce) ]
    Köken
    Fransızca irriter "taciz etmek, rahatsız etmek" fiilinden alıntıdır. Fransızca fiil Latince irritare "taciz etmek" fiilinden alıntıdır. Bu sözcük Latince ritare "kaşımak" fiilinden in+1 önekiyle türetilmiştir."

şimdi;
    türkçe: irite
    fransızca: irritier
    latince: irritare
    bunların dışında bir de,
    sence: irrite

bunu da boşverdim. aynen dediğin gibi olduğunu kabul ettim. irrite, latince falan filan.
    sen bunu türkçe bir deyim yapamazsın, "irrite oldum"şeklinde(yani yaparsın da böyle yanlış olur).

down olmak, depoyu fullemek, in the tabela, i'm speak english şakır şakır vb. türkçe ve farklı dillerden kelimeler beraber kullanıldığında nasıl anlamsız olursa, senin söylediğin de anlamsız olur.

ha birde kasıtlı olarak türkçe cümlelerinin içine fransızca, ingilizce ve diğer bazı dillerden kelimeler katarak, daha bilgili, daha kültürlü ve etkileyici olduklarını sananlar var. eğer sen bunlardansan zaten, sabahtan beri boşuna uğraştık demektir.

ayrıca mesajının en enteresan bulduğum kısmı da kadını olay yerinde bıraksaydın ve yanına kar kalsaydı, kendini oluşan durumda haklı bulacağını görmek oldu.

bırakacaktın evine gidecekti, acı çekecekti, sonra ailesi hastaneye götürecekti. kalça kırığı ortaya çıkacak gerekli tedavi yapılacaktı. sonra ailesi kadının veya kadın almadıysa olay yerindeki esnafın vasıtasıyla sizin plakanızı tespit etmeyi deneyeceklerdi. tespit edebilirlerse çok daha kötü sonuçlarla karşı karşıya kalmanız muhtemel olacaktı. neyse ki böyle olmamış.

• Hakaret içermeyen bir mesaj yazmanıza çok sevindim.
    Mesajınızda Türkçe yerine türkçe yazmışsınız bilginize.
    TDK böyle söylüyorsa hata yapmıştır, doğrusunun irrite olduğunu kendilerine hatırlatmak gerekir.
    Saygılarımla. (İnşallah bir imla hatası yoktur)
  • önceki mesajlarımda da hakaret ettiğimi düşünmemiştim ben, eğer sen de beni uyarsaydın, dikkat ederdim.
    internet ortamındaki yazışmalarım resmi olmadıkça, büyük küçük harf kuralına uymuyorum maalesef.

ayrıca imla hataları olabilir, yaptığın gibi bir uyarıyla geçiştirilir. ancak bizim konumuz bunun daha dışında, hatalı kullanım, yanlış kullanım üzerineydi.
  • yaşanmış 3 olay,

1- Bulunduğum şehirde bir bayan aracı ile düz yolda nasıl başarıyorsa kontrolü kaybediyor ve otobüs durağına çarparak bir kişiyi öldürüyor iki kişiyi ağır yaralıyor ve kadın sürücü şuan serbest hiç cezada almadı. Kaza anıda saniye saniye mobesa kamerasında kayıtlı.

2- eşimin babasına ehliyetsiz bir sürücünün kullandığı iş makinası geri geri gelerek eziyor ve orada hayatını kaybediyor sürücü serbest. Dava açıldı ama hakim suçlu bulmadı.

3- 8 sene kadar önce dayımı trafik kazasında kaybettik, motosiklet ile giderken dikkatsiz bir sürücü kırmızıda durmuyor ve dayıma çarpıyor, dayım hayatını kabetti ama adam serbest.

Ben anlamakta zorluk çekiyorum, bu 3 olaydaki sürücülerin hepsi hiç bir ceza almadan elini kolunu sallayarak nasıl geziyor.

Tanıdığımız bir kaç polis arkadaş var ve bize söyledikler, '' abi Türkiye'de adam öldüreceksen git arabayla çarp öldür hiç bi şey olmaz, hani ters bir hakime denk gelirsende en fazla 2 ay hapis cezası verir onuda para cezasına çevirir zaten ''

• Geçen sene Tuzla'da önüme bir deli atladı, Hyundai İX35 kullanıyordum o zaman hızım 110 felandı son anda durabildim. Ancak en acısı da delinin arkamdan nanik yapmasıydı. Allah göstermesin çarpsaydım başıma bir çok şey gelebilirdi.
  • Konu hortlatmak gibi olacak bugün bayan bir akrabamın başına geldi.
    3 yaşındaki çocuk adana e5 yola fırlıyor 60-70 ile giden akrabam ani fren yapsa da cocuga carpıyor ve çocuk vefat ediyor.
    Olayı görenler çocuk bir anda fırladı diyorlar.
    Durum ne olur?
    Arkadaşlar iş ciddi.
    Önceden bAşına böyle olay gelen var mı?
    Kanunlar ne diyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun zorlu bir süreç sizi bekleyecek sonuç ne olursa olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaRaKaN

Konu hortlatmak gibi olacak bugün bayan bir akrabamın başına geldi.
    3 yaşındaki çocuk adana e5 yola fırlıyor 60-70 ile giden akrabam ani fren yapsa da cocuga carpıyor ve çocuk vefat ediyor.
    Durum ne olur?
    Arkadaşlar iş ciddi.
    Kanunlar ne diyor?

Kusur oranı belirlenir. Bilirkişi raporuna bağlı. Ona göre ceza alıp almayacağı belli olur. Ceza davasının sonucuna göre tazminat davası da açılabilir.

• Araç içi kamera alın arkadaşlar, kendinizi koruyabileceğiniz en önemli delil. Mevcut adalet sisteminde suçsuz da olsanız başınıza herşey gelir. Ben yüce türk adaletine güvenmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte araç kamerası tam da bu tip olaylar için gerekli. Cebinizden en fazla 150-250 tl çıkacak .Bunu bir ihtiyaç gibi görün...
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaRaKaN

Konu hortlatmak gibi olacak bugün bayan bir akrabamın başına geldi.
    Durum ne olur?
    Arkadaşlar iş ciddi.
    Kanunlar ne diyor?

Merhaba.
    E-5 yolu dediğiniz araçların belirli bir hızda seyrettiği ve yolun her iki yanında bariyerleri olan yol mu yoksa İstanbul şehir içinde artık bölünmüş yol halini alan ve yayaların sıklıkla karşıya geçmek için kullandığı yol mu?

Her iki durumda da 60-70 km hızla giden bir aracın aniden çıkan bir çocuğa çarpması için 25 metre kala ani fren yapması gerekir. İki araç arasından bu çocuk yola fırlamadıysa 30 metreden farkedilebilirdi.
    Bayan akrabanızın dikkati yolda olmayabilir de...

• 50 km hızla ve yolunuza doğru gelen bir çocuk görüyorsanız her ihtimali değerlendirin hatta durun mümkünse çocuğun geçmesini sağlayın sonra siz devam edin ama gece karanlığı birşey göremediniz ve çarptınız sakın olaki kaçmayın ilk yardımda bulunun, ilkyardım eğitimini sağlık kurumları ücretsiz veriyor kendi personelini eğitirken sizde katılabiliyorsunuz eğer tüm bunlara rağmen kalkıp yalancı şahitler çıkmazsa sorun yaşamazsınız sanırım birazda adalete bağlı siz her daim frene basarsanız sonuç pek ölümle sonuçlanmaz kırılan yerleri veya yara alan yerleri olur 33 g den daha düşük kuvvetle çarpmış olursunuz ama 50 ile direk çarparsanız sonuç sizin açısınızdanda sıkıntılı. frene basarak yayayın tersi yönüne direksiyonu kırınız abs bunları sizin yapabilmeniz için vardır ambulans şoförüyüm gördüğüm 2015 aste (acil sürüş teknikleri) eğitimi bu şekilde

• araç içi kamerası şart
  • Dostlar olayı öğrendim dün apar topar yanlarına gittim buraya mesajı attıktan sonra. Olay e5 te değil şehir içinde gerçekleşmiş.
    Çarşamba pazarı denilen pazar açılmış osmaniye içerisine. Şehrin içinde. Çift şeritli yol. Aracı Kullanan kişi sağ şeritte araç durduğu için 1. Viteste 20 km ile yavaşça sol şeride geçip geri sağa kırıyor.
    Sağ ön kapının kol tarafına 3 yaşındaki bir çocuk annesinin elinden kaçarak kafasıyla hızla vuruyor ve araç sağa kırdığı için arka teker maalesef çocuğu eziyor ve ölüyor.
    Savcı sabah akrabamı serbest bıraktı. Vicdanen çok rahat çünkü tamamen olacakmış ki olmuş bir olay. Çocuk diğer aracın önünden fırlıyor ve ortaya çarptığı halde malesef hayatını kaybediyor. Boy kısalığını unutmayalım henüz 3 yaşında ...
    Ailesine Allah sabır versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaRaKaN -- 20 Ağustos 2015; 19:24:46 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.