Şimdi Ara

Diyelim ki bir yaya önünüze atladı ve çarptık ?? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
207
Cevap
3
Favori
62.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Olay yerinde tutulan kolluk tutanağı en önemli rolu oynar, bu tür olayda siz siz olun bu tutanağa dikkat edin. (Allah başa bela vermesin.)
    İş yeriniz sabit kaçmayacağınız sabit görülürse tutuklanmazsınız.
    Bu olay taksirle ölüme sebebiyete girer ve büyük ihtimal ehliyetiniz 3 yada 6 ay geri alınarak iyi bir miktar adli para cezası alırsınız. (Hapisten paraya çevrilir ödemezseniz yine para karşılığı yatarsınız.
    Kan parası farklı bir durum Ceza değil Hukuk mahkemeleri sınıfına girer o tamamen ayrıdır. Karşı taraf talep ederse uygun görülürse alınabilir.
    Dediğim gibi kolluğun dikkatli tutanağı seni ifadeden sonra eli kolu serbest bırakır ama dava elbet ufak bir cezaya ulaşır :)
  • 10 nisan 2009 da yaşadığım kaza,

arabamın masraflarını dahi kasko şirketi yayadan aldı,

o dönemde Corsa sayfasına yazmıştım;

"
    10 Nisan 2009; 22:16:39

arkadaşlar,

yeni araç alan arkadaşımıza bugün "kazasız belasız kullan" dileğimi ilettim son mesajımda, bugün saat 16.00 gibi iş yerinden çıktım sonra iş arkadaşlarımla biraz kafede oturduk saat 18.00 gibi arkadaşlarımdan ayrıldım, eve dönmek için yola çıktım, Manisa yı bilen arkadaşlar bilir İzmir-Bursa sürat yolu vardır, bu yolda yaklaşık 50 km/h hızla seyrederken orta refüjden yolun sağ tarafına doğru koşmaya başlayan 12-13 yaşlarında bir kız farkettim, böyle uzun uzun anlatıyorum da olay 2 saniyede gerçekleşti, ben de sağ şeritten gidiyorum kıza vurmamak için hemen frenin sonuna kadar basıp direksiyonu sağa çevirdim kıza çarpmamak için, olay o kadar anlık geliştiki anlatamam, kız koştu koştu ve bana sol çamurluktan camla karışık aynaya vurdu ve kzı yerden havalandı, kızın ayaklarının yerden kesildiğini gördüm, kızcağız geride kaldı ve ben 8-10 metre sonra durabildim, arabadan öyle bir ses geldi ki kaza anında anlatamam sanki bir duvara çarpmışsınız gibi tok bir ses geldi, arabamın ön camı patladı, sol ayna kızırdı, bunu görünce "eyvah sanırım öldürdüm kızı" dedim, hemen indim arabadan arkaya baktım kız yolun ortasında hareketsiz yatıyor, kızın yola fırladığını gören yanındaki babası da adamcağız fola fırlamış kızını tutmak için adama da benim arkamdan gelen araç çarptı, adam bi yerde yatıyo kız bi yerde, bu sahneyi ben yaşadım inanılır gibi değil,

hemen kızın yanına koştum kız sanki uykudan kalkmış gibi mırıldanıyordu babası can havliyle hemen kızının yanına geldi kızına sarıldı ve öldü kızım falan diyerek ağlamaya başladı, hemen "beyefendı kızı bırakın" dedim ve kızı asfalta sırtüstü yatırdım, adamı da asfakta oturtmaya çalıştım ama nafile, adam durmuyor yerinde neyseki etraftan koşup gelenler çok sağduyulu davrandılar adamı sakinleştirdiler, fazla uzatmayayım ambulaş geldi acil müdehale etip hemen acile kaldırdılar kızı ve babasını, kızda hiç kan yoktu ama babasında kanama vardı, film gibi,

ambulans gitti, trafik açıldı, polis arabaları kenara çekti, polis bana adımı soruyor polise adımı söyleyemedim, 1 bardak su getirdiler suyu içemedim, yerde kızı görünce gayet serin kanlı davranmıştım ama kızcağızı ambulansda sedyeye bağlı görünce tabiri caizse "kilitlendim" konuşamıyorum, ağlayamıyorum, bağıramıyorum, kaskatı kesildim,

neyse atlayarak anlatıyorum hastaneye gittik alkol kontrolu için kızı ve babasını tekerlekli sandalyede otururken görünce derin bir "ohh" çektim, babayla konuştum kızın filmi çekilmiş herhangi bir şey çıkmamış sadeec doku ezilmesi ve zedelenmesi varmış, baba da bişey yok, ama kaza anından bu bilgiyi alana kadar ömrümden ömür gitti diyebilirim,
    neyseki kızda ve babasında hiçbirşey yok birkaç sıyrık dışında,

raporu tutan polisler, " sen elinden geleni yapmışsın bundan fazlasını yapamazdım, kaza raporu pazartesi çıkacak ama sende suç çıkmaz "dediler

benim kaskom vardı aradık hemen gelip aldılar arabayı, ama babaya çarpan aracın kaskosu yokmuş ve araçta çok daha fazla hasar vardı, gördüğüm kadarıyla tampon kırıktı, ayna kırıktı ve cam çatlaktı yanlış hatırlamıyorsam,

olayı uzun uzun anlattım sizlerle paylaşmak istedim, bu kazadan çıkardığım sonuç, mutlaka ama mutlaka otobanda bile olsa mutlaka çok ama çok dikkatli kullanın arabanızı ve mutlaka güvenlik donanımı olan arabaları kullanmaya dikkat edin, bugün arabamda ABS olmasaydı o kızcağız şu an ölmüş yada ölümle pençeleşiyor olabilirdi, arkamda kazayı görmesine rağmen erken fren yapan ve frene benim arkamda basmaya başlayan bir ABS siz araç benimle aynı noktada durabildi,mutlaka kullanıcının ve hızın da etkisi var ama ben kızı geç farkettim ve önde olmamdan dolayı muhtemelen de arkadaki arabadan daha süratliydim.

4 saat önce böyle bir kaza yaşadım, kız ve babasıyla biraz önce konuştum gayet iyiler, baba benden özür diliyor kusura bakma biz sizin önünğzeçıktık diye, insan hayatı pamuk ipliğine bağlı derler ya onu bugün anladım, arabam serviste artık ona baktırırız hiç önemli değil, verilmiş sadakam varmış, hepinize kasasız belasız günler dilerim

• En güzeli araç içi kameralardan almak. Seyrül seferi HD kayıt yapmak en garantisi...
  • %100 bile haklı olunsa insana vurmak şoförün belini büküyor. Ömründen ömür gidiyor.
  • Seyir kamerası şart. Geniş açılı olanlardan almalı özellikle..
  • Yaralanmayı bilemem ama Allah göstermesin ölümlü bir kazaya karıştığınızda cezasız kurtarma şansınız çok az.

Biz dolmuşçuluk yapıyoruz. 76 yaşında bir amcayı durak harici noktada indirdik, adam karşıdan karşıya geçerken araba çarptı öldü. Şimdi bize adamı yanlış yerde indirdik diye dava açtı ailesi ve yüklü bir tazminat talep ediyorlar. Ne olacak durumumuz bilmiyorum ama dediğim gibi eğer can kaybı varsa ne olursa olsun cezasız atlatman çok çok zor.
  • büyük geçmiş olsun.Arabamı kullanırken şehir içinde ort 50 şehir dışında ise 100-120 geçmemeye çalışıyorum.
    Geçen sene ist. köprüden çıktık. ara sokaklara girdik nerden girdiysek... sokak başında bir kız çocuğu bisikletle sağ kapıya çarptı. ne olduğunu anlayamadık. Allahtan kızda bir şey yok...
  • benim anlamadığım ben yayayken 70 sn güneşin altında kırmızı ışıkta bekliyorsam yine ben yayayken en tehlikesiz yerden geçmeye çalışıyorsam. ben sürücüyken önüme zırt diye atlayan veya kırmızıda geçen yayaya çarptığım zaman suç olmamalı.. gözünü sevdiğimin adalet sistemi hep suçsuzun başını yakar zaten.Allah kimseye böyle bir olay yaşatmasın..
    bazen diyorum çık dağ başına al bir tane traktör ekmeğini sütünü etini kendin üret hiç kimseyle görüşme oh ne güzel hayat be

yada gidiceksin yurtdışına herkes saygılı efendi yüzsüz değil buda güzel bir seçenek
  • Bir tanıdığımın başına gelen bir olay üzerine araştırma yaptım. Adam yolda giderken yaya atlıyor, kaza sonucu ölüyor. Sonuçta ne kan parası ne başka bir şey. Adam sadece gözaltında kaldı.

Bunun bazı nedenleri var tabi. Öncelikle kusur oranı. Seyir hızının 70 olduğu bir yerde gelip yola atlayamazsın.

Ha, şehiriçinde hızlısındır, ortada bir yaya geçidi olmasa da işler karışır. Yani uzun lafın kısası, bu olay tamamen hızınıza ve trafik şartlarına bağlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mobbdeep

quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

%100 suçsuz olsanız bile, bir insanın ölümüne sebep olmuş olacaksınız. Vicdan azabının yanında, diğerlerinin lafı bile olmaz...

kusura bakmayın ama ben hız sınırları dahilinde gidiyorsam, şarhoş değilsem, frenlerim tutuyorsa ve herşeye rağmen yinede böyle bir olay yaşanırsa tabiki üzülürüm fakat vicdan azabı duyamam, duymam da.

Günün birinde bir araç hız limitlerinde giderken, sarhoş değilken, frenleri tutuyorken ve her şeye rağmen ;

Annen, Baban, Eşin, Çocuğun, Kardeşin ya da çok sevdiğin birisi böyle bir olaya karışır ve hayatını kaybederse kazaya sebebiyet veren şöfore hiç bir şey söyleme,

"Kardeş, sen elinden geleni yaptın, olacağı varmış, takma kafana, hiç önemi yok" de.

• quote:

Orijinalden alıntı: geng

quote:

quote:

%100 suçsuz olsanız bile, bir insanın ölümüne sebep olmuş olacaksınız. Vicdan azabının yanında, diğerlerinin lafı bile olmaz...

kusura bakmayın ama ben hız sınırları dahilinde gidiyorsam, şarhoş değilsem, frenlerim tutuyorsa ve herşeye rağmen yinede böyle bir olay yaşanırsa tabiki üzülürüm fakat vicdan azabı duyamam, duymam da.

Günün birinde bir araç hız limitlerinde giderken, sarhoş değilken, frenleri tutuyorken ve her şeye rağmen ;

Annen, Baban, Eşin, Çocuğun, Kardeşin ya da çok sevdiğin birisi böyle bir olaya karışır ve hayatını kaybederse kazaya sebebiyet veren şöfore hiç bir şey söyleme,

"Kardeş, sen elinden geleni yaptın, olacağı varmış, takma kafana, hiç önemi yok" de.

Üzülmem, hiç takmam dememiş ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selam,
    Benim bildiğim ALLAH GÖSTERMESİN kişinin hayatına biçilen bedel o kişinin bakmakla yükümlü olduğu kişilere, olay sırasındaki gelirine ve hayatına devam edebilseydi o sıradaki geliri ile kazanabileceği para hesaplanarak bulunuyor. Yine ALLAH GÖSTERMESİN eğer isim yapmış bir doktorun ölümüne neden olursanız ciddi rakamlar ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Çalıştığım firmada bulunan bir pazarlamacı arkadaş arabasına jest olsun diye müşterisini alıyor ve maalesef misafiri kazada yaşamını yitiriyor. Ailenin açtığı davada gelir hesabı yapılıyor ve milyon TL seviyesinde tazminat çıkıyor. Firma karşılıyor ama sonrasında çok sıkı kurallar koyuyor.

Kaskoda bu tarz durumlar teminat altına alınmıyor mu? Benim kaskomda çok ciddi rakamlar var bu başlık altında...
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.Avcı

Yaralanmayı bilemem ama Allah göstermesin ölümlü bir kazaya karıştığınızda cezasız kurtarma şansınız çok az.

Biz dolmuşçuluk yapıyoruz. 76 yaşında bir amcayı durak harici noktada indirdik, adam karşıdan karşıya geçerken araba çarptı öldü. Şimdi bize adamı yanlış yerde indirdik diye dava açtı ailesi ve yüklü bir tazminat talep ediyorlar. Ne olacak durumumuz bilmiyorum ama dediğim gibi eğer can kaybı varsa ne olursa olsun cezasız atlatman çok çok zor.

Anlattığınız olayın benzerine şahit oldum.

Otobüsle Konya'dan geliyoruz. Firma Özkaymak. Sultanbeyli civarlarındayız. Gece saat 22:00 . Adamın biri yerinden kalktı. Otobanda inmek için ısrar etti. Şoförle ve muavinle ağız dalaşına girdi. Şoför, indirmem, yasak diyor. Yolcu ısrar ediyor. Neyse. Şoför indirdi ama indirmeden önce adamdan şirkete ait bileti aldı. Önce neden aldığını anlıyamadım. Muavin de anlıyamamış. Neden aldın diye sordu kaptana. Şoför cevapladı:

İt herif otobanda indi. Karşıdan karşıya geçerken bir araba vurup gebertse cebinden bizim bilet çıkacak. Ondan sonra ayıkla pirincin taşını.

Sizinki bu hesap olmuş.

• Taksirle öldürme

MADDE 85. - (1) Taksirle bir insanın ölümüne neden olan kişi, üç yıldan altı yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Fiil, birden fazla insanın ölümüne ya da bir veya birden fazla kişinin ölümü ile birlikte bir veya birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmuş ise, kişi üç yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

####

Taksirle yaralama

MADDE 89. - (1) Taksirle başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, üç aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

(2) Taksirle yaralama fiili, mağdurun;

a) Duyularından veya organlarından birinin işlevinin sürekli zayıflamasına,

b) Vücudunda kemik kırılmasına,

c) Konuşmasında sürekli zorluğa,

d) Yüzünde sabit ize,

e) Yaşamını tehlikeye sokan bir duruma,

f) Gebe bir kadının çocuğunun vaktinden önce doğmasına,

Neden olmuşsa, birinci fıkraya göre belirlenen ceza, yarısı oranında artırılır.

(3) Taksirle yaralama fiili, mağdurun;

a) İyileşmesi olanağı bulunmayan bir hastalığa veya bitkisel hayata girmesine,

b) Duyularından veya organlarından birinin işlevinin yitirilmesine,

c) Konuşma ya da çocuk yapma yeteneklerinin kaybolmasına,

d) Yüzünün sürekli değişikliğine,

e) Gebe bir kadının çocuğunun düşmesine,

Neden olmuşsa, birinci fıkraya göre belirlenen ceza, bir kat artırılır.

(4) Fiilin birden fazla kişinin yaralanmasına neden olması hâlinde, altı aydan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

(5) Bilinçli taksir hâli hariç olmak üzere, bu maddenin kapsamına giren suçların soruşturulması ve kovuşturulması şikâyete bağlıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

quote:

quote:

Üzülsün, acısını içine gömsün.

Şoföre de desin ki ; senin hiç bir hatan yoktu, sen bütün tedbirleri aldın zaten.

Düşünün tek çocuğunuz var, o da 5 yaşında diyelim.

5 sene emek vermişsiniz, (anne karnında geçen bir yılı da eklersek 6 yıl )bütün hayatınızı ona endekslemişsiniz, üzerine titremişsiniz,

Sonra hız limitlerinde giden bir araç, sarhoş değilken, frenleri sağlam iken gelmiş, çocuğa çarpmış ve hayatına son vermiş.

Şoföre şöyle mi dersiniz ; Ben acımı içime gömeceğim, sen bütün tedbirleri almışsın zaten, senin bir suçun yok.

Böyle düşünen insanların sevdiklerinin başına böyle bir şey geldiğinde tepkileri forumda yazdıkları gibi mi olacak, doğrusu çok merak ediyorum.

Bu iş forumdan atıp tutmaya benzemez,

İnsan hayatından bahsediyoruz, başka bir şeyden değil.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

quote:

quote:

Üzülsün, acısını içine gömsün.

Şoföre de desin ki ; senin hiç bir hatan yoktu, sen bütün tedbirleri aldın zaten.

Düşünün tek çocuğunuz var, o da 5 yaşında diyelim.

5 sene emek vermişsiniz, (anne karnında geçen bir yılı da eklersek 6 yıl )bütün hayatınızı ona endekslemişsiniz, üzerine titremişsiniz,

Sonra hız limitlerinde giden bir araç, sarhoş değilken, frenleri sağlam iken gelmiş, çocuğa çarpmış ve hayatına son vermiş.

Şoföre şöyle mi dersiniz ; Ben acımı içime gömeceğim, sen bütün tedbirleri almışsın zaten, senin bir suçun yok.

Böyle düşünen insanların sevdiklerinin başına böyle bir şey geldiğinde tepkileri forumda yazdıkları gibi mi olacak, doğrusu çok merak ediyorum.

Bu iş forumdan atıp tutmaya benzemez,

İnsan hayatından bahsediyoruz, başka bir şeyden değil.

Yazdıklarının alıntıladığın mesajla alakası yok. Mesele şoföre ne tepki gösterileceği değil, şoförün vicdan azabı çekip çekmemesi. Tekrar oku istersen, mobildeyim uzun uzun yazamıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 11 Mayıs 2012; 0:32:41 >

• Yarın yaz, uzun uzun beklerim.

Ne yazacaksın, çok merak ettim.

Yazdıklarım çok açık, anlaşılmayacak ve alakası olmayan bir şey yok.

Her şey çok açık.

Yaz bakalım yarın uzun uzun, ne yazacaksın bakalım.
  • Şoför iken vicdan azabı çekmeyen arkadaşı ben şoför koltuğundan kaldırdım,

Eşini, dostunu, ailesini kazaya karıştırdım, bir de o taraftan düşünsün diye.

O yüzden yazdıklarımın konu ile çok alakası var.

Şoför karşı taraf, kendisi de hız limitlerinde, sarhoş değilken ve frenleri sağlam iken giderken eşine, dostuna, ailesine, sevdiklerine çarpılan oldu.

Öyle kuru kuru ben tedbirimi aldım, vicdan azabı duyarım ya da duymam diye bir şey yok,

Delikanlı adam kendi başına gelirse aynı olay ne tepki gösterecek, onu söyleyecek ve başına böyle bir olay geldiğinde de gocunmayacak.

Buraya yazdıklarını hatırlayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 11 Mayıs 2012; 0:40:23 >
  • İsin resmi boyutunu bilmem ama arabamda hasar olursa cizikten oteye giderse inip ben doverim bisey olmadiysa elemana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emryrgc -- 11 Mayıs 2012; 0:56:05 >
  • Yıllar önce antepte köyde taya çarpmıştı babam tayın ayağı kırılmış onun için bile tay sahibine para ödemiştik, yolda birden önüne atladı arabanın

Bugünde ben dokuz eylül meydanından izmir fuarının ordan alsancağa giden yola tam girdim hızım 30-40 km var yok teyze yan şeritteki arabaların ardından yola fırladı koşarak hemde,Allah aşkına hiç mi dikkat namına bişey olmaz bi insanda tarlada koşar gibi vızır vızır akan trafikte koşuyor resmen sağa sola bakma kavramı da yok,sanırsam teyzede görünmez at gözlüğü vardı herhalde son anda sağa kaldırıma doğru manevra yaparak kurtardım.

Bide arkadaşlar bence böyle olaylarda en önemli unsur refleks ve anında karar vereceksin, ben eğer ki frene asılıp durmaya kalksam kesin ya ben zarar görecektim yada teyze tam tersi gaza dahada fazla basarak sağa kırıp kaçtım, fakat sonrasında afalladım resmen adrenalin tavan yaptı kalp atışlarım hızlandı.

Konuyla alakasız ama trafikte sakınkararsız kalmayın .sağlıcakla kalın

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.