Şimdi Ara

Dışkıda kan ve mukus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
5.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 19 yaşında erkek bireyim. Belki benzer şeyleri yaşayanlar vardır diye buraya yazıyorum.

Bazen çok karnım ağrıyor ve aniden tuvalete gitme ihtiyacım geliyor. Bunlar son 5-6 ayda iyice arttı ve Şubat ayından itibaren dışkımda nokta şeklinde kan görmeye başladım. Küçücük nokta şeklinde bazen 1-2 tane bazen 2-3 tane oluyor. Bunun dışında bazen aşırı derecede mukus oluyor ve 1.5-2 haftada bir inanılmaz karın ağrısı yaşıyorum 30 dakika civarında tuvaletten çıkamıyorum bu sürekli tekrarlıyor. Ayrıyetten bağırsak bölgemde sağ alt ve sol altta belirli aralıklarla çok fena keskin bir ağrı oluyor, belimin arkasına bile vurduğu oluyor. Doktora gitmeye korkuyorum çünkü kolonoskopi vs. isteyecektir diye düşünüyorum, bu tarz şeyler yaşayanlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim, cidden korkuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: denizbay1

Dostum mutlaka en yakın zamanda bir doktora git, niye erteliyorsun ki yahu buraya yazıp çözüm beklenecek bir şey mi gözünü seveyim. Mutlaka bir doktora git en yakın zamanda ve tahlil yaptır.
    Randevu aldım da korkuyorum açıkçası kolonoskopiden, o yüzden hiç gitmek istemiyorum.

• Yazdıklarının aynılarını yasiyorum bendede 1 hafta once basladi. İnternette araştıra araştıra manyak oldum. Yarın dahiliye bölümüne randevum var bakalım ne olacak. Ayriyetten eklemlerinde ağrı var mı? Bende 3.4 yildir eklem agri lari var bacaklarım ve belim ağrıyor surekli. Hareket ednce geciyor. Karın ağrısı aslında benim çocuklugumdan beri var heycanlanınca korkunca falan hep karnim agirmaya baslardi. Ama bu kan olayi korkuttu bu sefer. Sabahlari cay icersem direkt wc ye kosuyorum hemen karnima agrilar giriyor. Alkol ictigim gunun ertesi gunu ise tum gun wc deyim:)

• Hocam ailenizde kalın bağırsak kanseri olan biri var mı? Çok çok acil bir doktora görünün kolon kanseri belirtisidir. Benim ailemde var oradan biliyorum. Eğer erken teşhis konarsa kurtulması kolay fakat kanser yayılırsa maalesef makatı kapatıp bağırsağı karnınıza torbaya bağlıyorlar. Çok acil muayenenizi olun. Umarım hiçbir şeyiniz yoktur ama şakaya gelmez acilen gitmenizi şiddetle öneriyorum.

• dostum belki merak etmissindir diye yazıyorum. dun gece 04:00 arasi mide bulantisi bas donmesi yasadim dayanamadim acile gittim. belki de bu internette arastirip arastirip kafama taktigim icin acayip stres yaptim ondan oldu bilemiyorum. zaten anksiyete hastasiyim. acil'de doktor kan testi, idrar testi, dıskı testi yaptirdi ve rontgen cektirdi. anormal olan birsey yok dedi. icerde kanaman olsa kan değerinde düsüs olur dedi ama herşey normal gözüküyor dedi. crp falan da normal çıktı. sadece röntgene baktığında vucudunda aşırı gaz var dedi. zaten cocukluktan beri gastrit ile ugrasan biriyim. doktor hemeroid olabilir dedi. 3 tane ilaç yazdı. sabah 11 de randevum olan doktora gittim. o da kan testi idrar testi dıskı testi istedi. zaten acil de yaptiklarımı götürmüştüm ama bir daha istedi. artık stresten midir bilmiyorum hastanede acayip ağrılar girmeye basladı karnıma ve ishal olmusum zaten direkt eve attım kendimi. ayrıca doktor kolonoskopi ve endoskopi de istedi. salı gunu tekrar doktora gidicem. yine de bütün testleri yaptirmak istiyorum içim rahat olsun diye. takıntılı biriyim cünkü cok kafaya takıyorum ve stres yaptigim icin karin agrisi falan normal olarak daha cok artıyor. sende en kısa zamanda bir doktora gitmelisin. gecmiş olsun.

• Hocam bağırsak mide hastalıklarında stres etkili oluyor o yüzden fazla endişe etme ama tedaviden de geri durma kolonoskopidende korkma en olmadı özelde olursun bayıltıp da yapıyorlar biraz pahalı tabiki.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duck dynasty

Hocam ailenizde kalın bağırsak kanseri olan biri var mı? Çok çok acil bir doktora görünün kolon kanseri belirtisidir. Benim ailemde var oradan biliyorum. Eğer erken teşhis konarsa kurtulması kolay fakat kanser yayılırsa maalesef makatı kapatıp bağırsağı karnınıza torbaya bağlıyorlar. Çok acil muayenenizi olun. Umarım hiçbir şeyiniz yoktur ama şakaya gelmez acilen gitmenizi şiddetle öneriyorum.
    Ailede bağırsak kanseri geçmişi var, ben de korkuyorum ama yaşım henüz 19 o yüzden çok düşük görüyorum ihtimali. Haftaya randevu aldım gideceğim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bugün doktora gittim, bütün sıkıntılarımı anlattım. Benden tam kan tahlili, gaita testi, alt abdomen bilgisayarlı tomografi, üst abdomen bilgisayarlı tomografi istedi. Çarşamba günü tomografilerin tarihleri. Bugün kan vs. hepsini verdim ama kanda sedimantasyon hariç diğerleri iyi, sedimantasyon da iltihap veya kanser olaylarında yükseliyor falan yazıyor internette, bakalım..

Edit: Ayrıca doktor istek notuna, IBH(Inflamatuvar bağırsak hastalıkları) açısından değerlendirilmesi rica olunur yazmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ser Jorah Mormont -- 19 Temmuz 2019; 17:27:35 >

Orijinalden alıntı: gren

Kolit- chron inflamatuvar yani iltihapli bagirsak hastaliklari bunlar.doktor teshisini bekle bakalim ne diyecek
    Hocam siz kolit Demir-B12 eksikliğine sebep oluyor demişsiniz ama benim kan tahlilimde onlar gayet normal çıktı. Ayrıca göbek deliğinin 1-2 cm üstüne bastırınca sert bir zemin hissediyorum ve acıyor, diğer taraflarda bu yok. Galiba bağırsaklarımın o kısmında bir şey var diye düşünüyorum.

• Gaita hariç tüm tetkiklerimi tamamladım. Bu arada kontrastlı tomografi inanılmaz zor, size enjekte edilen kontrast insanı öldürüyormuş gibi hissediyor her yeriniz yanıyor ve kalbiniz hızlanıyor sizi ele geçiriyor resmen. Neyse ki bitti, sonuçları bekliyorum, birkaç güne gelecek ve doktora gideceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ser Jorah Mormont -- 24 Temmuz 2019; 15:59:21 >
    MSI B450 TOMAHAWK MAX 4133MHz(OC) || AMD Ryzen 7 3700X 3.6GHz 32MB Önbellek 8 Çekirdek AM4 7nm İşlemci || 16x2 3200 MHz DDR4 CL16 Ram || Nvidia GTX GeForce 1080 Ti GPU ||
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ser Jorah Mormont

Sonuçlar gelmiş telefonuma, E-Nabız'dan girdim, her şey normal tek sıkıntı "Jejunal anslarda kollabe" yazıyor. Doktor ayrıca sanal endoskopi yaptırdı onun sonucu da gelince her şey netleşir gibi.
    sanal endoskobi nedir pahalı bir şey mi hangi hastanede oldunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mogolo -- 25 Temmuz 2019; 13:7:5 >

Orijinalden alıntı: Mogolo

sanal endoskobi nedir pahalı bir şey mi hangi hastanede oldunuz

Alıntıları Göster
    Üniversite hastanesinde yaptırdım, ücret ödemedim ama personel yakını olduğumuz için doktor ayrıntılı incelemek istedi ondan yaptırdı onu.
  • dostum senle ayni şikayetlere sahiptik. bugün kolonoskopi ve endoskopi oldum. bağırsaklarda birşey çıkmadı ama mide de ülserler varmış. 3 tane ilaç yazdı doktor. sigara,alkol,çay,yağlı yiyecekler falan yasakladı doktorum. sigarayi bırakmazsan tamamen geçmez dedi. 15 gun sonra tekrar kontrole gidecegim. inş senin şikayetlerinde kısa zaman da son bulur.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.