Şimdi Ara

Diş Doktoruyum Soruları alayım (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
180
Cevap
9
Favori
13.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba benim dişlerimde biraz sallanıyor dişlerimi fırçalamama rağmen diş taşları var bunları temizletsem dişlerim daha çok sallanıp düşerler mi sizce
  • dişime dolgu yaptırdım. üzerine 1 aydır birşey çiğneyemiyorum. öiğnemek istediğimde ağrı yapıyor.
  • asit erozyonunu engellemek için tavsiyeleriniz nelerdir? diş ipi sadece ön dişlerimin arasına giriyor o da zar zor, arka taraflara ise hiçbir şekilde girmiyor. buralara diş ipi gerekli midir, başka ne yapılabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Surekli diş kanamasi neyden olur ? Ortalama en az 1 kere dis fircalamasi yapiyorum.Son zamanlarda artti,gitmeden bi sorayim dedim :) bir de dis sariligi beyazlatilabilir mi,leke olmus gibiyse artik,kolay gelsin

• DH forum geleneksel sorusunu sormadan edemeyeceğim:

"Düşen dişleri ne yapıyorsunuz hocam?"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 16 Eylül 2017; 12:10:10 >
  • Tpdrpri T kullanıcısına yanıt
    Şuan Sınava girsem İstanbul Üniversitesi Diş kazanırım sıkıntı olmazsa. En kötü olasılık olarak Diş istiyorum. Zor yanları nedir? Ve ne kadar kazanırız ortalama? Klinik açsak ortalama ne kadar masraf yapmak gerekir ne getirir ? Çok teşekkürler, iyi çalışmalar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Disleri cirkin olanlar hakkinda ne dusunuyorsun?

• www.hepsiburada.com
    Oral-B Vitality Şarj Edilebilir Diş Fırçası (3D White Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/oral-b-sarj-edilebilir-dis-fircasi-vitality-3d-white-d12-p-SGBRAUND12W

bu pilli diş fırçasını alsam işe yarar mı?

tavsiye eder misiniz?
  • hocam benim öndeki dişlerim hep süt dişlerim sallanmadan çıktı bu yüzden hep çekilmek zorunda kalınıldı.Sanırım bu yüzden yan dişlerim fazla gelişememiş pirinç tanesi kadarlar.Başka hiçbir sorun yok ancak öndeki dişlerimin yanında çok küçük kalıyor ve çok iyi gözükmüyor. Nasıl düzeltilebilir veya düzelir mi sizden ön bilgi alsam?
  • Kanal tedavisi olmuş bir dişe 2.kez kanal tedavisi uygulanabilir mi?
    2.sorum ise tartar/siyah leke temizlemenin maliyeti nedir ?
  • Hocam bu implantlar harbiden bu kadar pahalı mı? 3 tane yaptıracağım sanırım yerli implant taktıracağım 3000 tl dediler de ne kadara mal oluyor size bu yerli implantlar? ayrıca yerli takmam doğru olur mu?
  • hocam ön dişlerimin biri hafif önde biri normal köpek dişlerimdede şekil sıkıntısı var kendi kendine düzelme şansı varmı diş hekimine mi gitmeliyim?
  • Azi disimin yanindaki disi çektirdim
    Bir kac sene sonra 20lik dis cikti sanirim cok yer yok diye bu cektirdigim disin boslugundan dolayi galiba aziyi kaydirip kendisi azi gibi oldu. Bilmiyorum anlatabildimmi. Simdi sorunum su bu 20lik dis ariza verince dolgu ysptirdim sonra yine sıkıntı olunca kanalda yaptirdim. Simdi yine basladi sizlamaya dr a gidince bu disin azi gibi olmus cekersek azi olmamis gibi olur yemek yerken sıkıntı yapar boyle kalsin dendi. Ne yapmaliyim sizce dislerin boyle kaydırma yapmasi diye bir durum varmi

• Tpdrpri T kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkürler xd
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tpdrpri

Ankara dis hekimligi bitirdim Gazi de ortodonti kazandim suan yardimci doçentim

Gazi de güvencesiz diş tedavi ücretleri ne durumda ?

Seramik dolgu fiyatları, kanal tedavi, implant

• implant yaptırmamanın komşu dişlere herhangi bir zararı olur mu?
  • Merhaba Hocam,sağlı sollu seramik kaplama var üst dişlerimde ,4 lü kaplamalar var yani 2 diş eksik, sağ kaplamalardan biri çürüyor , doktor ağrı yoksa idare et sonra kaplamayı çıkarıcaz ve çürük dişi çekicez sonra yanındakini kesip tekrar kaplama yapıcaz dedi, bu durumda 3 lü boşluk olacak ve 5 diş takılacak, yemek yemek bişeyler çiğnemek daha zor olacak,

Bunun yerine ortaya bi implant yaptırsam nasıl olur , sizin tavsiyeniz ne olur, implantı nerden yaptırmalıyım...
  • Yaklaşık 10 yıldır gittiğimiz aile diş hekimimiz var. Antalya'da. Kendisine gittiğimiz yıllarda ortağı bakıyordu. Çünkü sürekli abd'de eğitimlere katılıyordu.

Ne denir gördüğü şeylere bilemiyorum ama 2-3 yıl kadar sonra kendisi döndükten sonra kalıcı hale geçti.

Şuanda 1-1,5 hafta sonraya randevu verebiliyor doluluktan dolayı.

Bunları neden anlattım diyeceksiniz, şöyle ki kendisi tercih ediliyor. Bu su götürmez bir gerçek. Tanıyoruz, işçiliği güzeldi. Temiz falan ama artık sanki oldu bittiye getiriyor.

Genlerle alakalı diş yapımız oldukça kötü. 6-7 yaşlarımdan beri düzenli günde 3 defa diş fırçalıyorum. Hiç aksamaz buna rağmen dişlerim çok çürüyor. Azı dişlerimin tamamı dolgulu. Ve %80i kanal tedavisi gördü.

Geçenlerde tekrar gittiğimde yeni bir dişim ağrı yapmıştı. Dolgu hafif kırılmış dedi. Hemen temizledi. Kompoziti eliyle şekillendirdi. Alüminyuma dahi bastırmadan sık dişlerini dedi. Tamam dedi. Yolladı.

Geçen hafta kız kardeşim gitti. Kırık dolgulu dişi vardı. Uzun süredir apse yapıyordu diş etinde. Çekmiş yollamış. İmplant yapılacak demiş. Önümüzdeki haftalarda. Kız 18 yaşında daha. İmplantı bu kadar küçük yaşta ilk defa duydum.

Demek istediğim oldu bittiye mi getiriyor sizce?

Birde açıkçası aile dostluğu olduğu için indirimli yapıyor, bazen para istemiyor. Bana kaplama yaptı hala istemedi hallederiz diyip duruyor. Yani ben çözemedim. Kafamı çok karıştırıyor.

• Ya oglum ne terbiyesiz adamlarsiniz. Ayni salak soruyu 20 kere sorup bi de bazisi ustune cevap icin atarlanmalar falan. Adam koskoca hoca olmus, gelmis buraya mutevazi sekilde cevap vermeye calisiyor her soruya, bizim soytarilara bak. Gunde 2 kere dis fircalamayi dahi beceremeyen tipler kendini nimetten saniyor.

Dis macunu icin fark etmez diyorsa dis hekimi, gratis'te splat diye bir marka var. Bazi modelleri sls, trikolan gibi zararli oldugu iddia edilen kimyasallari icermiyor. Colgate gibi signal gibi cok uluslu, kar etmek icin her seyi yapabilecek; sensodyne gibi icine lokal uyusturucu koyup 'hassasiyeti giderir' diye kandirmaca yapacak firmalarin urunlerindense bunlari secin. Fiyati da cok ucuk degil..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • özelde kıbrısta diş hekimliği bitirmiş kendini iyi geliştirmiş kişi sıkıntı çeker mi
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.