Şimdi Ara

Diş Doktoruyum Soruları alayım (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
9
Favori
13.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Aslında özelde fiyatlar hemen hemen böyle yabancı için 1500 - 2000 fiyat verdi. Bu fiyatlar hemen hemen aynı her doktorda ( adana da tabii ) size nerden fiyat verdiler bilmiyorum da aslında uygun bir fiyat değil gibi. Tabi sizin fiyatla karşılaştırınca çok çok normal durdu açıkçası :) bir iki doktora daha gideceğim eğer cidden bu fiyat iyiyse bunda yaparım. ve kazık atma gibi bir ihtimali yok.
  • Diş macunlarının bazıları 30 lira bazıları 10 lira neden?

10 liralıklarla fırçalarsak diş sağlığı için yeterli midir, yoksa aksine zararlı mıdır? İkisi de dişi temizlediğini söylüyor doğrusu güvenemiyorum her ikisine de bir bit yeniği var gibi. Ve hangi markayı yavsiye edersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Junace kullanıcısına yanıt
    sevdigi karakterlerin oldugu sevimli firca ve lezzetli macunlar ilk etapta kullanilabilir ama sonrasinda florid ve triclosan icermeyen macunlara gecmelisiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • florid ve triclosan icermeyen tercihen propolis ve cay agaci yagi ekstresi kullanilmis urunlere yonelmenizi oneririm fiyat bunlardan daha az onemli

• -_CEO_- kullanıcısına yanıt
    dis teli her yasta kullanilabilir, bunun icin endiselenmeyin.

opalescence dis macunu beyazlatma konusunda etkili bir urundur; aktif karbon kullanimi ev icin daha az zararlari olan uygun teknik olsada turkiye'de bu urunlere ulasma imkaniniz olmayabilir. belli kullanim suresini doldurunca florid, triclosan, paraben gibi maddelerden uzak durmak en sagliklisi olacaktir, gargara yerine karanfil kullanin, hem rayihasi guzel hemde dis etlerine cok faydali, antiseptik bir urun.

ben yazıyorum diye mi mesajlarinizi cumle aleme kapattiniz? gercekten katı olmayin, basindan beri neden bu sekilde davrandiginizi anlayamiyorum abi, baska bir insanda zararli biri oldugumu dusunur, gulusunuzu istediginiz kadar beyazlatin hatta burnunuzu benimkisi gibi yaptirin onemli olan insanın kalbinin ve sozlerinin aydinlik olmasidir iyi insanlar sadece buna odaklanir, ileride iyi bir cevre istiyorsaniz buna yatirim yapin

edit:imla imla imla, boylesi gicigi zor bulunur! ama vazgecmeye hic niyetim yok, acinasi haldesin ve sana sirtimi dönmeyecegim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi affiliate -- 18 Eylül 2017; 18:12:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhaan

Hocam benim sol alt çenemdeki azılardan birisi içi çürüdüğü için kendiliğinden kırıldı. Özel de bir doktora gittim , önce kanal tedavisi yaptı daha sonra içine vida yerleştirip bir tane adını bilmediğim bir malzeme ile diş gibi birşey yaptı kırılan yere. Bu vida yıllarca gider mi sizce şuan 3.seneye yaklaşıyor bir sıkıntı yok gibi. Sadece arada o malzemenin ( artık dolgu malzemesi mi nedir bilmiyorum ) tadı ağzıma geliyor sert şeyler çiğnediğimde . Görüşünüzü merak ediyorum. Kolay gelsin.

bu durum tamamen sizin cene yapiniz ve dis etlerinizin sagligiyla ilgili bir durum, olene gidebilecegi gibi bir kac yilda sorun cikartabilirde, bol kalsiyum iceren besinlerle bu sureyi uzatabilirsiniz, antiseptik agiz suyu hazirlayabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: La Ley del Diamante

quote:

Orijinalden alıntı: Tpdrpri

Reklamlara bakma Sen hic bir diş hekimi macun onermez hepsi ayni zaten sigara kullaniyomusn

Hepsi aynı olamaz hocam ya, illa fark vardır. Ben sigara da kullanmıyorum ama hergün fırçalamıyorum tabi. Diş tartakları için ne önerirsin en hızlı çözüm için?

Elektrikli diş fırçası almak mantıklı mı?

bu tur elektrikli fircalar asit erozyonu'na benzer dis dezenformasyonlarina yol acabiliyor, yurtdisinda bu urunler engelli ve yasli kisiler icin daha cok tavsiye ediliyor saglikli biri manuel olarak dislerini yikayabilir

• affiliate A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

• Tpdrpri T kullanıcısına yanıt
    Hocam doktorluğun geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz ? 6-7 yıl sonra da günümüzdeki prestijini ve saygınlığını koruyabilir mi sizce ?

Ben 1 sene mezuna kaldım şimdi ingilizce hazırlıklı bir tıp fakültesinde hazırlık okuyorum 26 yaşımda intern oluyorum sizce hayata atılmak için geç mi bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? Tıp puanlarındaki düşüş malum. Sizce 6 yıla kadar öğretmenlik gibi ele ayağa düşme riski var mıdır ? Şimdiden teşekkürler.

• Hocam benimde bi sorum olacaktı

Toplam 5 tane amalgam dolgulu dişim var ve bi kaç çürümeye yüz tutmuş dişim var bu cuma günü dişçiye gideceğim kontrol için

size sorum

Bu dolguları değiştirmek gerekir mi (2 sene oldu)

Ve beyaz dolgularla değişmesini istiyorum. Amalgam dolgu ile kompozit dolgu arasında pek bi fark var mı ve de çürümeye yüz tutmuş dişleri temizlemek için dişi inceltiyorlarmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: First Premolar

Dolguların yenilenmesi seneyle doğrudan ilişkili değil. Dolguda kırılma, sızdırma, taşkınlık, yeniden çürük oluşmasına elverişli bir alan yoksa yenilenmesine gerek de yok, en doğru kararı yine hekim verecektir. Tabi dolgu altında çürük oluşumundan ya da estetik nedenlerden dolayı da yenileme gerekebilir. Amalgam dolgular artık pek kullanılmıyor, gerek estetik açıdan, gerek materyal özelliği ve içeriğinden kaynaklı olarak. Kompozit dolgular üzerine çalışmalar ve geliştirmeler daha fazla. Her iki materyalin de birbirine göre avantajları ve dezavantajları mevcut, bu en iyisidir diyebileceğimiz bir durum yok yani. Olgudan olguya değişiklik gösterebilir. Amalgam dolgularınız genişse ve herhangi bir sıkıntı oluşturmamışsa yeniletmenize gerek yok, çünkü yeniletmek istediğinizde dişte bir miktar daha madde kaybı oluşturulmuş olacak, bu da dezavantaj oluşturabilir. Yine en doğru kararı hekim verecektir, belki de dolgularınız dişin dayanıklılığını bozacak genişlikte değillerdir. Dişi inceltmekten kastınız ne anlamadım fakat çürük tam anlamıyla temizlenir ve dişin dolgusu yapılır. Şayet tedavi edilemeyecek, ya da edilse bile başarısızlık oranı çok yüksek olacak dişlerde kaplama düşünülebilir.

teşekkür ederim hocam
    dişin üstündeki kılcal çürükleri dolgu yapmadan mümnkünmü onu demek istemiştim

• Düzce tıp fakültesi 2.sınıf öğrencisiyim. Ailem Kocaeli de yaşıyor. Aşırı teorik dersten, tıptan , düzceden , düzcede yaşadığım evden çok sıkıldım. Mutsuzum sürekli ders dinleyemiyorum. Şu ana kadar hiçbirşey öğrenemedim. Psikolojim bozuldu sürekli. Tıpı bırakıp ailemle yaşamak istiyorum. Kocaeli dişe geçmeyi planlıyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? İşsiz kalır mıyım? TUS kazanamazdım zaten mesleği sevmiyorum. Çok ders çalışmayı sevmeyen insanım. Pratisyen hekim kadar kazanır mıyım?

• Milletin agiz kokusunu cekmek deyimi sizin meslek de canli kanli bir zaman sonra alisiyormusunuz , sirf o yuzden bu yil dis yazmayip tekrar mezuna kaldim

• o değil de adam diş doktoruyum demiş bizimkiler de hangi tıp fakültesini bitirdiniz diye soruyor :D
  • Hocam Selamlar.

1) Üst çene sol 1. Molar kanal tedavisi ve üzerinde kaplama vardı.

2) Onun önündeki yani bitişiğindeki 2. Küçük azıya arayı doldurmak için özelde bir işlem yapılmıştı iltihap ve koku yaptı çözülmesi için çok fazla yer gezdim bu süreçte en son olarak Üniversite periodontoloji bölümünde çözüldü ara bölgede iltihap ve sızlama bitti.

Fakat teşhis için gezdiğim yerlerden birinde 2. Küçük azının alt kısmına dolgu yapılmıştı. Şimdi de orada hassasiyet koku ve ağza dolgunun olduğu yerden gelen acımsı bir tat var.

Bununla ilgili ne yapılabilir ?

• 1)Dis hekimligi bes sene icerisinde mezun fazlasi verecek deniyor.Forumda konu acan bi dis hekimligi ogrencisine sordugumda da aynisini soyledi.Sizce bi dogruluk payi var mi?

2)Mezun sayisi arttikca dis hekimligi ucretlerinde bi azalma olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heavyen2 -- 25 Mart 2018; 19:33:10 >
  • quote:

Merhaba. Sebebin ne olduğunu muayene etmeden tahmin etmek zor maalesef :)

Teşekkür ederim.

• quote:

Rica ederim, yardımcı olamadım kusura bakmayın.

Hocam benim sorum arada kaynadi galiba,bilginiz varsa cevaplayabilir misiniz?Kafam cok karisti cunku

• quote:

Merhaba. Konu sahibi ben değilim, beni etiketlemediğiniz için görmedim herhalde :) Ben şu anda mezun değilim, öğrenciyim, o yüzden maaş ve atamalar hakkında net bilgilere sahip değilim maalesef. Sadece duyumlarım ve tahminlerimi kullanarak birkaç cümle yazayım. 5-6 sene sonra ben de mezun fazlası verecektir diye düşünüyorum, çok sayıda diş hekimliği fakültesi açıldı, açılmaya devam ediyor. Eskiden açılmış olan fakültelerin birkaçının da kontenjanları artırıldı. Sayı arttıkça devlette ücretin düşeceğini zannetmem, çünkü rekabet artmayacak, amaç sadece döner sermayeden pay alabilmek için barajı aşmak olacak. Fakat özel için bu durum farklı olabilir, kendi işinizi kurmaktan bahsetmiyorum, başkasının yanında veya hastanesinde çalışmaktan bahsediyorum bu arada. Çünkü ne kadar fazla hekim, o kadar fazla rekabet demek olacak. Tabi şunu da unutmamak lazım, nitelikli hekim her ne olursa olsun fazla kazanır, burada hekimin kendini geliştirmesinin önemi çok büyük.

Tamadir hocam anladim,cok tesekkurler.

• Up

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.