Şimdi Ara

Direkten evime gelen bakır kabloyu değiştirme hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 5 aydır ciddi internet sorunlarım var ve son 3 aydır da genel arıza bahanesiyle sürekli oyalanıyorum Türknet taraflı bölgede 3 aydır ne hikmetse bir türlü arıza giderilmiyor. Ev müstakil ve direkten kablo eve geliyor ayrıca bir ankastre kutusu yok. Normalde 35/12 felan almam gerekirken ciddi sinyal kaybı ve hız kaybı yaşamaktayım. güncel hız değerlerim 19.9 down, 2.9 upload. Bana genel arıza olduğu için hız değerlerimin bu şekilde olduğu söylendi ve arıza bitene kadar bir şey yapamayacaklarını belirttiler. Yan binadaki komşumuzun internetinden hız testi yaptım ve bölgede genel arıza varsa onda da olmalıdır diye onda hiçbir sıkıntı yok. 35.9 down, 12 upload alıyor. Evdeki tesisatı ve modemi bu 5 aylık süreçte yenilemiştim ama başka birisi "senin zayıflama çok fazla o sebeple sen 20 yi bile zor görüyorsun senin eve gelen siyah bakır kabloda sıkıntı olabilir onu değiştirmelisin" diye öneride bulundu. Tanıdık bir elektrikçiye sordum tamam kabloyu çekelim de benim bildiğim o ankastre kutuları anahtarlı oluyo bize izin veriyorlar mı, kabloyu çektiğimizde bağlantıyı kim yapacak felan diye sordu.

Şimdi ben kendi isteğimle bir elektrikçi bulup o kablonun değişimini yapabilir miyim? Veya bu durumu Türk Telekoma bildirip onların mı değişim yapması lazım?

Benim hız ve sinyal değerlerim:

Yan komşunun hız değerleri:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rcpylmz1966 -- 11 Ocak 2026; 20:43:3 >

• Arıza ekibi gelir bina girişinde cihazı bağlar size ne sinyal gelir onu ölçer.

Size binaya 25 geliyor derse ama siz modemde 15 alıyorsanız iç tesisatınız bitmiş demektir.

Ama binaya 20, modeme de 20 geliyorsa tesisatta sorun yok, altyapı bu kadar demektir.

• bina girişindeki kabloyu direkt modeme bağlayıp hat değerlerini ölçüp bina içi kablonun durumunu görebilirsin. sinyal kaybı çok ise değiştirmekte fayda var. bakır kabloda kolayca oksitlenme ve sinyal kaybı oluşabilir.

Hocam iç tesisatımı ben cat6 ile zaten 3-4 ay evvel değiştirdim modemi de değiştirdim. Ben modemi direkten gelen kabloya bağladığımda da aynı sorun mevcut. Altyapı o kadarsa eğer yan binayada nasıl 35/12 tertemiz bağlantı alırken aynı kutu ve direkten gidiyor benim hızım niye bu şekilde..

modem arayüz bu şekilde. hat sürekli kopuyo bende db10'a çektim.

bu da bulunduğum bölgedeki hat kapasitesi bbk ile baktırdım.

• emre1393 kullanıcısına yanıt

modemi doğrudan siyah kabloya bağlayınca sinyal değerlerine bakmadım ama hız değerleri yine aynı şekildeydi.

Müdürlüğe gidip port değişim talebinde bulunun bakalım ne diyecekler

Fiber dönüşüm talep edin, bol bol arıza kaydı bırakın.

Hocam ben 3-4 gün önce gittim derdimi anlattım dediler sizin orda 200lük kablo arızası var kısa zamanda da yapılmayacak, fiber dönüşüm kapsamında sizin mahalle idare edeceksin deyip yolladı beni. Dilekçe bıraktım hızlandırılması için vs hatta dedim ben Türk Telekoma geri geçsem düzelir mi diye yok diyor. Tamam iyi hoş idare edeyim de yan binamdaki hız testi böyleyken ben niye aylık bu hizmete 700tl para ödeyeyim.

Türknete yalvardım resmen tt ekibi gönderin baksın diyorum yok abi 2 aydır ekip evime bile uğramıyor, sürekli destek kaydı destek kaydı 3 aydır "genel arıza" var diyip duruyorlar. En sonunda direkten gelen kabloyu valla kesip koparcam o dereceye getirdiler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Geri geçmekten başka bir çarem kalmadı galiba yıldırma politikası uyguladılar resmen :(

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Pek genel değil, özel arıza gibi. 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Diyorum ki Türknete bakın yan komşumda bir sıkıntı yok sorunsuz kullanıyor diyorum genel arıza var beyfendi müdahale edemeyiz diyor. Böyle bir saçmalık olabilir mi? 2-3 aydır ekip gelmiyor eve ekipte gönderemiyor Türknet. Türk Telekomdan aradılar ekip göndermeyi türknet talep edecek diyor sanmıyorum bunlar arıza kaydı vsde açmamışlardır

Benzer durumu başka arkadaşda yaşamıştı, aylarca uğraştı nafile. En sonunda, Türksat Docsis'e geçmişti.

Kayıt açtılarsa Tt'ye kayıt noyu atsınlar bakalım, açmışlarsa?

Belki Tt bunlardan servis ücreti talep ediyor olabilir, bunlarda vermekten kaçıyor olabilir mi acaba?

Sizin kablonun bağlı oldu noktada sorun var ya da yoğunluktan dolayı size düşük profil tanımlanmış olabilir. Komşuya premium babında Tt veriyor olabilir.

Btk'ya yazın, belki sonuç verir; kusurlu hizmet babında.

3 aydır arıza varsa fatura profilini düşürsünler o zaman. 

Mahalle fiber dönüşüme girdiyse, bu güzel bir haber.

En kötü telekoma geri dönün bolbol arıza kaydı bırakın bi şekilde yardımcı olmak zorundalar. Kablo kopmuşsa yenisi yapacaklar başka çareleri yok.

Zahmet edip destek kaydırma dönerlerse inşallah gönderecekler 😅 Modemi söktüm bakalım güya arıza kaydı oluşturduk diyor ekipler gelecek mi gelmeyecek mi.. Btk'da şikayet var aslında ama 5 gündür cevap vermiyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rcpylmz1966 -- 12 Ocak 2026; 11:48:2 >

1-2 gün daha sabredeceğim bakalım ne olacak yoksa gidip geçeceğim mecburen.

• @HesaplıBilgi modemi söktüm arıza kaydı oluşturdum gelin bakın internetim yok diye bölgede genel arıza var müdahale edemiyoruz diyorlar kafayı yersin yeminle   Kabloda arıza var diyorum ekip yollayın baksın diyorum genel arıza var diyip duruyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rcpylmz1966 -- 12 Ocak 2026; 15:15:19 >

Tt'ye geçin; hem vdslden fibere dönüşüm oldu mu kiradanda yırtarsınız.

Genel yahni?  

Çalışma varmıy mış bakın. Kim, nerede, kiminle çalışyormuş?  

gibir.net.tr
    Gibirnet Planlı Çalışma Duyuruları | GIBIRNet - GIBIRNet | İnternet
    https://gibir.net.tr/planli-calisma-duyurulari
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.