< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -*Serseri34*- -- 22 Ocak 2022; 15:46:6 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Ankastreden direk evime gelen kablo
-
-
ISS ler, (telekom) sokakta bulunan saha dolabından apartman girişine kadar internet/telefon getırılıyor. Burada bir ankastre kutu oluyor. bu kutudan evinizin içine kadar çekılmiş olan telefon* internete kablosunuherhangi bir elektrıkçı her zaman degiştirebilir. bence mesafeyı öiçun, buraya cat/6-7 kablo çektırın.çünki inrenet servis sağlayıcılar bir arıza durumunda...arıza sizde deyıp çıkıyorlar.
kesinlıkle prızden , apartman ankasresine gelen kabloyu değiştirmelisin..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEMİRCİEFE -- 22 Ocak 2022; 16:16:25 >_____________________________ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE....BÜYÜK ATATÜRK...TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR... -
Senin gittiğin elektrikçi beceriksizmiş, işini bilen birisi o beyaz kabloyu kutunun içinden değiştirebilirdi
_____________________________ İstanbul'un orta yerinde nezih bir semtte 16 yıldır DSL kullanan Forum üyesi.
Fiber gelsin diye yıllarca uğraştı, yapmadığı şey kalmadı ama başaramadı.
Taşındım ve artık GigaFiber kullanıyorum Keenetic Hopper AX3000
ASLA FİBER GELMEYEN ADAMIN HİKAYESİ -
Elektrikçinin dediğine göre sadece Turktelekom ekipleri yapabiliyor mus
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Ankastre kutusundan itibaren olan kablonun sahibi müşteridir ve müşteri kablosunu değiştirebilir. Ben kendi kablomu kendim çaktım o kutuya, sorun olmaz
_____________________________ İstanbul'un orta yerinde nezih bir semtte 16 yıldır DSL kullanan Forum üyesi.
Siz kutunun yanından daire içine kadar kablonuzu çekin, ankastrenin yanında biraz kablo bırakın. Daire içinde de pay bırakın. Daha sonra abonelik başvurusu yapın, gelen telekom ekibine kutunun yanına çektiğiniz kabloyu bağlamasını söyleyin. İşte bu kadar.
Cat6 kablo tercih edin derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 23 Ocak 2022; 22:6:58 >_____________________________ -
Teşekkürler.
İnsanlara ne güzel kanunsuzluk öğretiyorsunuz.
Eğer sizin müdahaleniz ile o kutuda bir hasar oluşsa idi veya diğer abonelin interneti kesilse idi;
Avukat Baran Doğan
Haberleşmenin Engellenmesi Suçu ve Cezasıhttps://barandogan.av.tr/blog/ceza-hukuku/haberlesmenin-engellenmesi-sucu-cezasi-nedir.html
@Ö1f1 hocama teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 23 Ocak 2022; 22:20:24 >_____________________________
-
Rica ederim. Kutuya müdahale etmeyin hocam, cezası var o işlemin. Bir üst mesajda ekledim.
_____________________________ -
Kafam karıştı yani evime bir elektrikçi çağırsam gelen kişi evime gelen kabloyu değiştiremez mi? Eğer o değiştiremez ise Turktelekom numarası nedir?
Dostum adım adım anlatıyorum.
1.Elektrikçi çağırıyorsunuz.
2.Elektrikçi KUTUYA HİÇBİR ŞEKİLDE DOKUNMADAN, cat6 veya sizin tercih edeceğiniz bir kablo türünü "kutunun yanında" bir miktar bırakarak dairenin içerisine kadar çekiyor ve bir miktar da "dairenin içerisinde" pay bırakıyor.
3.Siz internet aboneliği alınca, Telekom ekibi kuruluma gelecek ve sizin bu çektiğiniz yeni kabloyu kutuya bağlantı yapacak ve diğer ucundan da modemi kuracak.
Böylelikle hem kablonuz yenilenmiş olacak, hem de kutuya müdahale etmemiş olacaksınız.
https://forum.donanimhaber.com/hat-kablosu-nasil-yenilenir-telekom-kablosu-nasil-yenilenir-kablo-yenileme-nasil-yapilir--142783067-9#150085730
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 23 Ocak 2022; 22:28:12 >_____________________________
-
Peki benim hangi hattın kendime ait olduğunu bulmak için tüm hatları tek tek kısa devreye düşürmem
ona bakarsanız sigara içenler de tüm gün kanuna aykırı yaşıyor onu ne yapacağız?_____________________________ İstanbul'un orta yerinde nezih bir semtte 16 yıldır DSL kullanan Forum üyesi.
ankastreden kablo etiketlenince ellemekte yasak ?
öyle birşey olsa tüm iss lerin bağlantılarını turk telekom yapardı.
Kesinlikle haklısın hocam. Ankastre de Telekom'un malı. Kolay kolay zarar görmez ancak velev ki gördü baş ağrıtabilir elbette. Ancak @miskindvd 'nin de kötü bir niyetle yazmış olduğunu zannetmiyorum.
_____________________________ B.D. 31.07
Kısa bir not: Bazen çok fazla bildirim geldiği için aradan kaçırdığım cevaplar,alıntılar,PM&#39;ler olabiliyor. Benzer durumlarda PM ile hatırlatırsanız müteşekkir olurum -
Kesinlikle. En doğru çözüm bu.
_____________________________ B.D. 31.07
Kısa bir not: Bazen çok fazla bildirim geldiği için aradan kaçırdığım cevaplar,alıntılar,PM&#39;ler olabiliyor. Benzer durumlarda PM ile hatırlatırsanız müteşekkir olurum -
Yeşil Dedektör uygulaması ile ihbar edebilirsin.
Diğer iss lerin anlaşmalı olduğu saha elemanlarına yetkilendirmeyi BTK yapıyor. Bu durumda, etiketleme işlemi sonrası ilgili kuruluşlar ankastre üzerinde işlem yapabiliyorlar.
yetkilendirme.btk.gov.tr
İşletmecilerhttps://yetkilendirme.btk.gov.tr/Yetkilendirme/isletmeci-arama.xhtml_____________________________ -
Hocam yine de etik gelmiyor, düşünsene senin fiber kutusunu birileri sürekli kurcalıyor. Hiç hoşuna gitmezdi.
Çok teşekkürler hocam.
- yazlık internet
- digitürk cayma bedeli
- millenicom şikayet
- comnet internet
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt