Şimdi Ara

Direkt enjeksiyon turbo ve çift turbo araçta LPG uyumu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
5.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu tip motorlara sorunsuz LPG uygulanıyor mu ? Daha doğrusu benim merak ettiğim VW TSI motorlara tam uyumlu LPG var mı ? Pahalı sistem olsa bile ?

• atiker marjet gibi 4000-4500 liralara sıvı sistemi yaygınlaştırırsa hem her turbo benzinli araç %100 lpg ile tam performans çalışır, hem de bayilik ağı yedek parça bol olduğu için insanlar rahat eder. Ortalama her araç şehir içi 9-10 lt lpg yaksa 27-30 krş yapar. Bu da aşağı yukarı 6-6.5 lt dizel yakıta denk gelir. Tork da yüksek oluyor turbo benzinlilerin. Onun dışında sıralı sistemi hiç sevmiyorum ben çünkü araba ısınıp tüpe geçene kadar zaten gideceğim yere gidiyordum clio II ile. Habire 20 tl benzin al bitsin, al bitsin. Arada sırada uzun yol gidince sadece lpg yi hesaplayıp az yaktı sanıyor insan ama benzin çok gidiyor. Eski tip karbüratörlü ve tek nokta enjeksiyonlu araçların da modası geçti, artık hepsi direkt enjeksiyon ve turbo. Tam tasarruf ve %100 lpg için sıvı sistem şart...
  • TSi aracım var,bedava yapsalar istemem.

LPG bir çözüm değil,sonuçta yine yakıt yakıyor.

Teknoloji daha az yakarak daha çok gitmeyi vaat ediyor niye LPG kullanayım ki.

Ama ille LPG kullanacaksam 1.6 Megane Sedan alırım mis gibi binerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • var prins dlm , ve vialle

• Neredeyse her türlü motora lpg takılabiliyor hocam. Sıvı sistem lpg takıyorlar 2200 euro ücreti var. Ama ne kadar sorunsuz ve uzun ömürlü olur bilemeyiz tabi. Taktırıp memnun olan da var perişan olan da. İşçilik çok önemli bu konuda.

• Her tip motora LPG takılıyor. Tasarruf oranı ve kit maliyeti farklı. Turbo,direk enjeksiyon hiç farketmez.
  • Bende TSI araç kullanıyorum.Biraz araştırdım ancak pek olumlu sonuca rastlamadım.Taktırırmıyım Hayır.
  • fiyatlar uçuk, takanların bir kısmı deneyimsiz olunca direkt enjeksiyonlu araç yerine atmosferik alıp lpg taktırmak daha mantıklı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • atiker marjet gibi 4000-4500 liralara sıvı sistemi yaygınlaştırırsa hem her turbo benzinli araç %100 lpg ile tam performans çalışır, hem de bayilik ağı yedek parça bol olduğu için insanlar rahat eder. Ortalama her araç şehir içi 9-10 lt lpg yaksa 27-30 krş yapar. Bu da aşağı yukarı 6-6.5 lt dizel yakıta denk gelir. Tork da yüksek oluyor turbo benzinlilerin. Onun dışında sıralı sistemi hiç sevmiyorum ben çünkü araba ısınıp tüpe geçene kadar zaten gideceğim yere gidiyordum clio II ile. Habire 20 tl benzin al bitsin, al bitsin. Arada sırada uzun yol gidince sadece lpg yi hesaplayıp az yaktı sanıyor insan ama benzin çok gidiyor. Eski tip karbüratörlü ve tek nokta enjeksiyonlu araçların da modası geçti, artık hepsi direkt enjeksiyon ve turbo. Tam tasarruf ve %100 lpg için sıvı sistem şart...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr0742 -- 10 Şubat 2017; 18:44:40 >
  • Para verilip takılır da bir de sorun çikarsa ortada kalır insan cogu firma lpg li araca bakmiyo lpg firmaları zaten sorunu hiç ustune alinmaz al başina belayi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turbo veya cift turbo araclarda standart lpg uygulanabiliyor. Saglikli olmasi icin markalatin gelistirdikleri yuksek guclu motorlara ozel kitler mevcut onlar daha cok tercih ediliyor.

Tsi tfsi fsi gdi vs direkt enjeksiyon motorlar icin cok daha ozel ve pahali sistemler var. Fiyatlari 5000bin tl uzeri. Yaptigi is gaz ile havayi dogru oranda karistirip motora basincla enjekte etmesi, yani dizel motordaki mantik direkt enjeksiyonun mantigi ve haliyle karmasik ve pahali bir sistem.

En sorunsuzu biraz daha eski yuksek hacimli turbosuz bir arac alip lpg uygulatmak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TSI motorlara LPG takılıyor ama tamamen lpg kullanan bir sistem yok benim bildiğim hocam turbolu araçlarda opelin 1.4t ve 1.6 180 beygir modellerine baya uyumlu o da 60-100k km arası çelik motor subapı değişimi yapılıyor o kadar

• Imgod I kullanıcısına yanıt
    Sıvı sistem lpg sistemleri ilk marştan itibaren tamamen lpg tüketiyor. Benzine özellikle geçirilmediği müddetçe sadece lpg tüketir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furion07

atiker marjet gibi 4000-4500 liralara sıvı sistemi yaygınlaştırırsa hem her turbo benzinli araç %100 lpg ile tam performans çalışır, hem de bayilik ağı yedek parça bol olduğu için insanlar rahat eder. Ortalama her araç şehir içi 9-10 lt lpg yaksa 27-30 krş yapar. Bu da aşağı yukarı 6-6.5 lt dizel yakıta denk gelir. Tork da yüksek oluyor turbo benzinlilerin. Onun dışında sıralı sistemi hiç sevmiyorum ben çünkü araba ısınıp tüpe geçene kadar zaten gideceğim yere gidiyordum clio II ile. Habire 20 tl benzin al bitsin, al bitsin. Arada sırada uzun yol gidince sadece lpg yi hesaplayıp az yaktı sanıyor insan ama benzin çok gidiyor. Eski tip karbüratörlü ve tek nokta enjeksiyonlu araçların da modası geçti, artık hepsi direkt enjeksiyon ve turbo. Tam tasarruf ve %100 lpg için sıvı sistem şart...

Ben siteden çıkana kadar araç LPG'ye geçmiş oluyor hepi topu 600-700 metre içerisinde.

• Taktıklarını iddia edenler var ama yakıt tasarrufu %25 lerde kalıyor. Sıvı lpg enjeksiyonlu sistemlerin ise fiyatı yüksek, bence değmez. Zaten tsi benzeri motorların tüketimleri gayet makul.
  • tsi motora 6-7 bin tl'ye lpg taktırmak mantık dışı az daha ver dizel al o zaman
  • T3'e takılsa bi r-design alınırdı 😊

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekskalibur kullanıcısına yanıt
    Ekskaliburun maas iyi demekki bizim yan komsu ziraat bankasinda calisan muzaffer amca var.2014 Golf almisti satti lpg li 308 aldi sordum niye sattin ?

Yigenim iki cocuk okutuyoruz ev kira memur maasiyla kolay mi o gordugun forumdaki adamlar gibi benzinli arabaya binmek ? Bizde isteriz benzini koyup binmek,para havadan yagmiyor baktim aysonu cikmiyor sattim lpg li 308 aldim.

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Kit nedir prins mi ?

• Bendede ayni sorun var atiker marka

Asagi yukari 130 km sehir ici lpg li kulanimda 40 liralik benzin aliyorum

Isinma derecesi 38 di bunu 30 felan mi yapsam

• quote:

Orijinalden alıntı: kayzer75

tsi motora 6-7 bin tl'ye lpg taktırmak mantık dışı az daha ver dizel al o zaman

Turk akli

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.