Şimdi Ara

Direksiyonu 2 Elle Tutanlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
11 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yıllar önceydi gazete haberiydi: kişi öğretmen diye hatırlıyorum. elini direksiyonun arasına sokup öyle giderken araç yolda sert bir çukura girince önce teker sonra direksiyon aniden dönünce adamın eli bilekten kırılmıştı.

Üşenmedim araştırdım haberi buldum 2004 yılıymış ama bir eliyle tutuyormuş birde  

www.hurriyet.com.tr
    Direksiyonda bileğini kırdı
    https://www.hurriyet.com.tr/gundem/direksiyonda-bilegini-kirdi-38640933

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direksiyonu iki elle rahat bir pozisyonda tutamıyorsanız kesinlikle pozisyon yanlıştır. Doğru pozisyonda iki elle tutuş rahat sürüş sağlar. Ama bunda yukarıda değinilmiş, direksiyon derinlik ayarı da önemli bir etken.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Araba Hikayeleriyoutube
    Tırın altında kalıyordu. Egea sürücüsünün refleksi hayatını kurtardı.
    https://www.youtube.com/shorts/JjN1vdNx51k?feature=share

Aracı tek elle kullanmak kesinlikle yanlıştır.
    Bize bunu kurumsalda çalışırken güvenli sürüş teknikleri eğitiminde bizzat uygulamalı öğrettiler.
    Bu eğitime gittiğimizde hepimiz üniversite mezunu ve trafikte kaşarlanmış en az 10 yıllık sürücülerdik. Buna rağmen bir çok şeyi yanlış bildiğimizi öğrendik. Eğitim öncesi yapılan sınav ile eğitim sonrası yapılan sınav arasında çok büyük fark vardı.
    Güvenli sürüş teknikleri eğitiminde pratik kısmında yaptırılan alıştırmalardan biri de kaçınma manevraları. (Geyik testine benziyor) 70km sabit hızla verilen senaryodaki abs kontrollü kaçış manevrasını yapmaya çalışıyoruz ama hepimiz dubaları( temsili insanları) çiğneyip geçiyoruz. Defalarca deniyoruz sonuç aynı. Ama eğitim ekibinden 18 yaşında bir genç direksiyona geçince sorunsuz geçiyor. Ulan acayip uyuz oldum. Deniyorum deniyorum yok, mutlaka çarpıyorum dubalara. Diğer arkadaşlar da aynı durumda.
    Hoca şimdi de direksiyonu iki elle tutarak ve iki elle döndürerek deneyin dedi, hiçbirimiz dubaları ezmedik. İşte fark bu kadar çok.
    Bunun bu kadar önemli olduğunu işte o zaman anladım ve hep anlatırım.
    Tek elle direksiyon tutmak kaçınması mümkün hallerde bile kaçınmamızı engelleyen bir durum.
    Ayrıca doğru oturuş da doğru tutuş kadar önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CihangirCanavarı -- 22 Ekim 2022; 4:34:14 >

• gercekbeko G kullanıcısına yanıt

Ben sana haber olmayan versiyonunu anlatayım.

kapalı kasa kamyon kullanan arkadaşım hem bileğini kırdı hem kamyonu devirdi.

Genelde biz kamyon şoförleri sigara paketini göstergelerin önüne doğru atarız bu arkadaşım da seyir esnasında sigara yakmak için direksiyonun kolları arasından sigara paketine uzannırken o anda karşı yönden araba şeritten taşınca diğer eli refleksle direksiyonu çevirince eli sıkışıyor dengesi bozulan kamyon da devriliyor.

10 sene önce kurallara nizami uymak için yol bomboş olsa bile hız limitörünü devreye alır, direksiyona 2 elle sarılır gözümü yoldan gram ayırmazdım.

Şimdi bu konuyu görünce ara ara kolumun camdan dışarı çıktığını fark ettim
    Hız konusunda bazen mevcut limitler aşılıyor , ne olmuş bana böyle , gerçi hep o 3 silindirli motorun sport modda tahrik ettiği sesten oluyor bunlar

Neyse ki hala şerit değiştirirken sinyal veriyorum bu huyumu seviyorum tabi sinyal verdim diye kontrolsüz girmiyorum yani sinyalli makas değil bilinçli bir şerit değişimi Arabada arka koltuktakiler de dahil herkes emniyet kemeri takmak zorunda istisna kesinlikle yok. İşte gerilmişsem, düşünceliysem , uykusuzsam kontak çevirmem için gerçekten sağlam bir neden olmalı.

Ek olarak her gün lastik kontrolü (basınç sensörüne güvenmiyorum ) yaz kış lastiği ayrımı, lastik derinliği, fren balatalari bitmeden değiştirme, aracin ampullerini 3 4 günde 1 kontrol etme , rutin bakim ve mühendislerin şu zamanda değişecek dedikleri şeylerin değişimi gibi konulara önem veriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA876DFFE -- 23 Ekim 2022; 10:0:51 >

• Hiç tutmayanlar var bide. Bi elinde sigara bi elinde telefon. Üstüne arabada manuel.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İki elle tutarım. Ayrıca koltuğumu da öne çekerim oldukça. Kolumu direksiyonun üzerine uzattığımda, koltuğa sırtım tam yaslıyken el bileğim direksiyonun üzerinde kalır buradan anlarım doğru oturuş pozisyonumu. Boyum 178, çevremdekiler nası sürüyorsun böyle diyolar ama en rahatı ve güvenlisi bu. Araca tamamen hakimim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Nedense arabanın passat olmasını hiç yadırgamadım fotoğrafa bakınca.

• 20 yıllık şöförüm. Uzun yılda yüksek hızlar dışında çift elle tutamıyorum. Maalesef yanlış ancak böyle çok daha rahat ve konsantreyim. Bazen çift el deniyorum, etrafla olan koordinasyonum azalıyor.

• Uzun yolda kesinlikle iki elle tutarım. İki elle tutmak manevra kabiliyetini arttırıyor. Ayrıca arabadaki diğer kişilerin de daha konforlu bir deneyim yaşamasıni sağlıyor. Çünkü iki elle şerit değişimleri vs. çok hassas bir şekilde yapabiliyorsunuz. Tek elle biraz daha atak, agresif bir sürüş oluyor genelde. Çünkü milimetrik ayarlayamiyorsun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 9 15 tutunca direksiyonu koltuk ayarınızda doğruysa eğer olası bir kazadan kurtulma olasılığınız ciddi oranda artıyor, tek elle direksiyon hakimiyeti sağlanamaz araç savrulduğu zaman.

Uzun yolda hız yaparken iki elle sıkı sıkı tutup kasıla kasıla sürerim.

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • Garip bir şekilde çok faydalı bir konu olmuş. Yarın ilk boşlukta arabanın koltuk ve direksiyon pozisyonunu ayarlayıp, aracı önerilen tutuş şekilleriyle sürmeyi deneyeceğim. Sanırım bu yüzden seviyorum bu forumu.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsunum55 -- 24 Ekim 2022; 0:24:40 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.