|
Arabalara falan baya ilgili birisiyim ama direksiyon sınavından kaldım. Heyecandan mı yoksa fazla mı basite aldım bilmiyorum. 10 saat ders almak üzere yazıldım, en büyük hatayı bir tanıdık vasıtasıyla gittiğim için hakkımı arayamadım ve direksiyon derslerini 2 güne sığdırdılar. 2. gün rölanti devri yüksek bir araba geldi ve arabayı stop ettirmek imkansızdı yani debriyajı bırak yine stop etmiyordu. İlk günkü arabada debriyajla bildiğin yokuşta bile kalkıyordu gaz vermeden. Park işlemini yaparken gaza dokunduğumu bile hatırlamıyorum. Neyse sınav günü geldi: Araca bindim başlar başlamaz araç stop etti. Sonra bir şekilde kaldırdım ışıklarda tekrar stop ettirdim. Sonuç olarak kaldım sınavdan, baya da hevesliydim ama olmadı. Kullanabileceğim veya tekrar edebileceğim bir araç bulunmuyor. Babamın arkadaşı arabasını trafiğe kapalı bir alanda verdi çok eski dökülen bir vectra araçtı. Yemin ederim bırak kaldırmayı debriyajın kavrama noktasını bulamadım aracı kaldıramadım bile. Allah rızası için bir taktik verin ne yapacağımı şaşırdım, trafik bilgim var ama aracı çok fazla stop ettiriyorum. Youtubede birçok videoyu izledim ama aklıma yatmıyor. Sınav başlangıç güzergahı çok dik bir rampa. Ne yapmalıyım? Deneyebileceğim bir araba da yok. Sadece sürücü kursu ek olarak 2 saat daha verecekmiş parası karşılığında bakalım sınav +2 saat ders için bana ne kadar kitleyecekler. |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt