< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byturkuaz -- 30 Haziran 2025; 0:17:14 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Egea triger kayış marka tavsiyesi ve Sanziman yağ

-
-
Dayco al geç iyi markadır
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben geçen hafta değiştirdim triger setini.
Parçaciya Dayco almaya gittim.
Elinde ina ve Bosch varmış ina aldım geçtim fazla araştırmadım.
Bosch herşey satıyor ama ina daha çok bu işlere bakıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dayco eski markadır. Bosch... kayış üretecek hali yok, bu isimle kalite kontrol satın alırsınız. INA Alman, aslında makinacı, rulman yapar, ana tedarikçilerden biridir. FAG rulman da o gurupta. Epey kaliteli markadır. Opar isterse kaliteli yapıyor, ama bakalım, ister mi... Yerli endüstrimizin problemi standardizasyondur.
Dayco, Gates, Goodyear, Continental, Bando, Bandag, Dunlop... bunlar kayışçı.
-
Opar elleme kopar Gates taktır hocam.
-
Gates
Dayco
INA
Contitech
4 ünden birini orjinal olmak kaydıyla iyi araştırarak alın geçin memnun kalırsınız
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
1.4 HDI ye aldım triger seti ve devirdaim.
İna marka triger setinde kayış da ina'ydı. Kayış Romanya üretimi çıktı, rulmanlar İtalya uretimiydi
Hocam ina kayış üretiyor mu yoksa o da başka markalardan mi alıyor?
Devirdaimi ozellikle Pierburg istedim. Aracın üzerinde de Pierburg çıktı, kontrol ettim sapasaglamdı.
Hatta set komple sapasaglamdı ama önceki değişim km.si bilinmediği için kafam rahat olsun diye bilerek değiştirdim.
Kesin olarak bilmiyorum ama bence dışardan alıyordur, çok farklı bir üretim çünkü. Kompleks servis parçaları yapar, yani çok parçadan oluşan ürünler, mutlaka alt tedarikçileri var. Kendisi Alman üretcilerinin ana tedarikçilerinden, asıl konusu rulman, mil yatakları.
-
Teşekkürler
Yağı liqui moly
Filtreler Mann
Kabin filtre filtron
Sanziman yağı liqui moly 5100 75w aldım
Triger de dayco , ina ya da gates bakacağım , yeni yakın Sanziman yağ değişen oldu mu 1.4 de
Bosch almada ne alırsan al. V kayışı aldım geçen citroene resmen uzadı. Hayatımda bukadar dandik bir kayış görmedim. Dayco conti sachs falan alabilirsin. Bunlar yoksa opar
Baskı balata değişmiyorsa şanzımanı elleme.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 30 Haziran 2025; 0:28:30 >
Parcaci INA ve Bosch var demişti Allah'tan INA almışım bari.
Ben düz mantık kurmuştum Bosch herşey satıyor ama INA bu işlere bakıyor diye.
Neden Sanziman için öyle için dediniz sef yağ konusunda
Şanzıman yağı durduk yere değiştirilmez. 250bin de C5 in daha ilk defa baskı balata değiştirdim şanzıman yağı da 16 sene sonra değişti. Vites geçişlerinde hiçbir fark ta yok. Boşuna israf mill Servet.
Şanzıman yağı değişir, değişmez diyenlere bakma. Ömürlük yağ yoktur. Ben 2 farklı araciminkini değiştirdim ikisininde vites geçişleri pamuk gibi oldu
Komple yazdığım gibi değiştim. Yağ gibi oldu vites , kesinlikle değişmek lazımmış :D
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X