Şimdi Ara

Direksiyon Sınav Ücreti YASAL MI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
44.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu direksiyon sınav ücreti denen şey nedir tam olarak ? Bazıları bu parayı kurs cebine atıyor diyor bazılarıda MEB alıyor diyor.
    Sadece yazılı sınav ücretini ödediğimizde direksiyon sınavına girme hakkımız varmış diye okudum birkaç yerdede(eğer yazılı sınavı geçersek tabi)

cevaplarınıza göre kursa para yatıracağım.

Orijinalden alıntı: dangerousman

Arkadaşlar bu direksiyon sınav ücreti denen şey nedir tam olarak ? Bazıları bu parayı kurs cebine atıyor diyor bazılarıda MEB alıyor diyor.
    Sadece yazılı sınav ücretini ödediğimizde direksiyon sınavına girme hakkımız varmış diye okudum birkaç yerdede(eğer yazılı sınavı geçersek tabi)

cevaplarınıza göre kursa para yatıracağım.

ooohoooo.... sen şimdiden bunu problem ediyorsan maliye har(a)cını duyunca ne yapacaksın çok merak ediyorum

böyle bir ücret var, ama kursla en baştan nasıl anlaştığına bağlı, ben kursla öyle bir anlaştım ki, nüfus cüzdanı fotokopisi, renkli fotoğraf fotokopisi, savcılık kağıdı, sağlık raporu, sınav harçları......vs herşey dahildi

(savcılık kağıdımı (adli sicil belgesi) kurs temin etti bu arada)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 12 Kasım 2010; 19:30:20 >
    Otomobil: 2020 Peugeot 3008 1.5 BlueHDi EAT6 Allure Selection | 2020 Renault Megane 1.5 DCi EDC Touch | Bebek Koltuğu: Britax Römer Advansafix IV R

• benden 100 lira istiyor kurs
    bune bunun bir standartı yokmu
    kafasınamı göre belirliiyorlar
  • Çok saçma bir uygulama bu para olayını kayıt olurken söylemiyorlar sonra çok düşük bir ücret gibi istiyorlar.Ben öğrenci adamım kendi imkanlarımla ehliyet alacam yarın direksiyon sınavında para vermicem gerekirse sınavdan geçirmesinler umurumda değil hakkımı ararım yasal birşey göstersinler bana.Soymak o kadar kolay değil.

SE Xperia™ Neo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Direksiyon sınav ücretini geçtim, kursun aldığı haksız paralara ne demeli. Yok dosya ücreti yok zart ücreti yok zurt ücreti. Tam bir dolandırıcılık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 13 Mayıs 2011; 12:00:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soneinfo

400 TL verdim ben, resmen soyuyorlar adamı

Yok artık kurs fiyatları değişiyorda bu kadarda değişmez herhalde mercedes c serisi filan mi sürdürüyorlar da 400 tl istiyorlar:S
    Ben hemen hemen bütün sürücü kurslarının aynı olduğunu düşündüğüm için gittim afedersiniz en boktan aracı olan cok uzakta, sapa yerde bulunan sürücü kursuna girdim pazarlığımı yaptım 200tl sürücü kursuna 50tlde bankaya yatırdım toplam 250 tlye geldi :) 20tl istiyorlar şimdide imkansız kuruş vermem.

SE Xperia™ Neo
  • Ben arasında fark olduğuna inanıyorum, ben direksiyon dersi alırken arkamda Anadol ile direksiyon dersi alanlar vardı.

direksiyon sınavı yaklaşıyor direksiyon sınav ücretini vermeyenler 1 hafta içerisinde verebilirse versin diyolar

sonra diyonki direksiyon sınav parası diye bişimi var diyon o zaten kayıt parasının içinde diyolar bilmem anlatabildimmi.

yani isterlerse direksiyon parası paranda varsa verirsen alıyolar vermessen zaten dahil diyolar..

Başımdan Geçti Aynı Olay Onun İçin..

Orijinalden alıntı: TeliaSonera

Bugün yapılan direksiyon sınavından kalanlar 2 hafta sonra yapılacak direksiyon sınavına girmek için kaç para harç yatıracaklar.

Bizim kurs 160 TL dedi.
    Kadıköy'de 2 kursu kursu aradım 1. si 60 TL dedi 2. si 90 TL dedi.
    Üsküdar'da bir kursu aradım 80 TL dedi.
    Kartal'da 2 kursu 1. si 120 TL, ikincisi 90 TL dedi.
    Rize'de bir kursu aradım 50 TL dedi.
    Bursa'da bir kursu aradım 60 TL dedi.
    Koaceli'de bir kursu aradım 70 TL dedi.

Direksiyon sınavından kalanlardan alınacak resmi ücreti ne kadar? Boşu boşuna kazık yemeyelim.

Adana'da 75tl

SE Xperia™ Neo
  • Yazılı sınav parasını bankaya yatır demişlerdi ve 40 tl yatırıp dekontun birini kursa vermiştim. Direksiyon sınavında 80 tl buraya getir dediler. Var bi iş bunda

Orijinalden alıntı: TeliaSonera

Arkadaşlar diğer ücretleri de bilen paylaşabilir mi? Boşu boşuna kazık yemeyelim.

Hatırladığım ücretleri söyliyim sana bankaya 45 tl yatırmıştım herhalde halkbank için geçerli ziraat bank 50tl alıyor.200tlde sürücü kursuna verdim.Direksiyon sınavı için 20 lira istediler vermedim başka zaman veririm dedim çok beklerler sertifikamı alır çıkarım :) 300-350 tl arasıda trafiğe gidiyor diye biliyorum.

SE Xperia™ Neo
  • arkadaslar yatın kalkın kurs ücretlerine dua edin 200 liralardan bahsediyosunuz :) Bi defa direksiyona cıktım fiat punto ile hoca sen biliyon dedi bidaha ders vermedi tamam biliyozda 600 lirayıda veriyoruz bari araba kullandır. Direksiyon sınav ucretide 25 lira diyolar
  • aynen bende 350 ye anlasdım 40 sınav parası 320 trafik diye biliyordum şimdide 130 TL direksiyon sınavı masrafı ve harçı olarak istiyorlar bu nasıl işdir anlamadım gitti arkadasın dedigi gibi sanki Mercedes mi sürdürdüler bize sen biliyorsun boşu bosuna dönüp duruyoruz dediler ... Bu işin aslı astarı varmı hocam yasal mı bu ya kimisi vermiyor kimisi veriyor bu nasıl işdir... :(
  • Sakın 130 tl ödeme. Bu ücretin yasal olmadığını söyle. Çok ısrar ederlerse MEB in hesap numarasını verin ben yatırırım de. Oda olmadı onların yanında MEB i ara ücretin yasal olup olmadığını sor.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.