Şimdi Ara

Direksiyon Sınav Ücreti YASAL MI ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
0
Favori
44.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biraz önce ödedim tam 130 TL a... ama yarın bizzat müdürlüğe gidip sorucam. .... off
  • Ben B+A2 ehliyetimi 2009 yılında 600TL'ye aldım Maliye hariç.
    Bu sene sadece B sınıfı ehliyete aynı yer 900TL diyor.

2012 model Accent'lerin paraları başka türlü çıkmaz zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaCKeRBoY64

Ben B+A2 ehliyetimi 2009 yılında 600TL'ye aldım Maliye hariç.
    Bu sene sadece B sınıfı ehliyete aynı yer 900TL diyor.

2012 model Accent'lerin paraları başka türlü çıkmaz zaten.

Kütahya da yım b sınıfı 450 tl sadece kurs ücreti 500 dedi de 450 ye kadar indi. diğer masraflarla beraber 864 tl civarı bişey tutacak. a2 yide arada kaynatayım dedim. yine aynı kurs ucretini istiyor.
  • bende direksiyon sınavdan geçemedim ,o kadarda güzel kullanmıştım arabayı, nası geçemedim anlamadım, 1 ekimde bir daha giricem direksiyon sınavına ikinci kez, 80 lira istedi sürücü kursu benden, önce bankaya yatırılacak dedi, sonra parayı kursa getirmeniz gerekiyor dedi, bence bi katakulli var gibime geliyor, bilen yokmu bu işin aslını ?? bence bu sürücü kursları sınav komisyonuyla anlaşmış, böyle sınavdan üç beş adam bıraksa 80-100 lira cebe indiriyolar gibime geliyor..
  • Arkadaşlar ben bu işi araştırdım. Direksiyon sınav ücreti diye birşey var evet. Bu ücret o gün MEB tarafından sınava gönderilen personelin o günkü ücretidir. ANCAK bu ücret kurs ücretinin içindedir ve öğrenci başına geçenyıl 7 lira gibi bir meblaydı. Zaten bir personel ortalama en az 30 öğrencinin sınavına katılıyor. Buda 7 liradan 210 lira yapar. Aynı araçta 2 personel olduğundan 100 lira eder.
    Eğer kişi başı 100 lira olsa 3000tl kişi başı 1500 tl eder. Bu para eğer o personelin cebine giriyor olsaydı şuan tüm müdür yardımcıları bu sınavlara katılmak için gerekli kursu bitirirdi.

Kısacası bu ücret kesinlikle ayrıca alınmaz. Kurs ücretinin içindedir. Kurstan bu para istenildiğinde onlardan hesap numarası isteyin ve oraya yatıracağınızı söyleyin. Hesap numarası kesinlikle bir şahıs adına olamaz. Kurum adına olmak zorundadır. Hesap numarasının MEB e ait olduğunu öğrenmek için hemen orda MEB Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğünün Öğrenci İşleri ve Ücretler Şubesini arayıp bilgi alabilirsiniz. Zaten size direk olarak öyle bir ücret yoktur diyecekleri için sizde kendinizden talep edildiğini ve şikayette bulunmak istediğinizi söyleyin. Zaten hemen sınava alırlar sizi.

Öğrenci İşleri ve Ücretler Şubesi

Ceyhun AY Şube Müdürü (312) 413 34 36
    Ayla ŞAHİN Şef (312) 413 34 54
    Semiha ULUSOY Şef (312) 413 34 54

Ayrıca Özel Motorlu Trafik Sürücüleri Kursları ve Trafik Eğitimi Şubesi biriminide ayarabilirsiniz.

Cevdet BULUT Şube Müdürü (312) 413 34 40
    İrfan COŞKUN Şef (312) 413 34 41
    Ömerül Faruk IRMAK V.H.K.İ (312) 413 34 41

Diğer birimler içinhttp://ookgm.meb.gov.tr/iletisim.asp

• Piyasada bu işi en dürüst yapan ve sadece internet üzerinden bildiğim bu kurumuda İstanbul' daki herkese tavsiye ediyorum. Direk olarak websitelerinin anasayfasındaki bir açıklama

http://www.gelisimsurucu.com/

quote:

Lütfen dikkat kurumumuzda direksiyon sınav ücreti alınmamaktadır.Bazı kurumlar fiyatı düşük gösterip sonradan çeşitli paralar (Direksiyon sınav ücreti,Sertifika parası vs.) talep etmektedir.

Yukarıda eklemeyi unutmuşum. Dosya parası vs. gibi bir ücrette yoktur.

Buyrun buda MEB Sürücü kursu yönetmeliği

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/19361_0.html

• Direksiyon sınav ücreti konusunda yasal boşluk var. yazılı sınav ücretinin eğitek tarafından banka hesabıyla alınacağı açıkça belirtilmekte ancak direksiyon sınav ücretinin kursun, kursiyerlerden tahsil edeceği ücretlerden karşılanacağı belirtilmekte burda kursiyerlerden tahsil edeceği derken kurs ücretindenmi bahsediyor yoksa ayrıcamı tahsil edilecek o belirtilmiyor.

Bu sınav ücreti var veya yok diyenler tamamen yönetmelikteki metni yorumlamayla ilgili madde yoruma açık nasıl istersen öyle yorumlanabiliyor. buda yasada veya yönetmelikte olmaması gereken bir şeydir. olursada böyle millet işine geldiği gibi yorumlar kursiyer fazla para vermemek için orda kurs ücretinden bahsediyor der, kursta direksiyon sınavı bölümünde kursiyerlerden tahsil edeceği demiş kurs ücretine dahil olsa niye burda kursiyerlerden tahsil edeceği desin der.
    Kursta bi yerde haklı bakanlık yazılı sınav ücretini kursiyerin gireceği her sınav için ayrı ayrı alıyor. kursiyerin gireceği her direksiyon sınavı için ayrı ayrı sınav ücretinide kurstan istemek mantıksız. bu nedenle de kursta kursiyerlerden tahsil ediyor.

Sonuç olarak yönetmelikteki maddeyi hem kursun hem kursiyerin yararına olacak şekilde değiştirmeli yoksa bu mesele daha çok tartışılır. en mantıklısı ise bazı kurslarında bunu suistimal ettiğide düşünülerek. bakanlık direksiyon sınav ücretini banka hesabı yoluyla kursiyerin kendisinden almalı. kursta kurs ücretini ona göre belirlemeli.

Bu madde düzelene kadar
    Yeni kaydolacaklar ise kayıt olmadan önce iyice öğrensinler kurs direksiyon sınav ücreti istiyormu istiyorsa ne kadar istiyor, 1. hakkında ne kadar istiyor, 2. hakkında ne kadar istiyor, bazı illerde milli eğitim müdürlüğü mazeret kabul etmiyor, bu nedenle girmediği sınav için ne kadar ödemesi gerekiyor. bunu iyice öğrensin. gerekirse yazılı kağıt alsın

Dosya ücreti meselesine gelince
    Sürücü belgesi dosyalarının ve içindeki müracaat formu direksiyon sınavı değerlendirme formu vb. sürücü kursunda kullanılan evrakların basımı konusunda tek yetkili kurum Türkiye Şöförler ve Otomobilciler Federasyonudur. illerdede Şöförler ve Otomobilciler Odaları tarafından satışı yapılır. tüm evraklardada Türkiye Şöförler ve Otomobilciler Federasyonunun soğuk mühürü bulunması gerekir. bu dosyayı almak zorunludur. başka bi dosyayla gittiğiniz zaman trafik şubesi kabul etmez geri çevirir. bu dosyanın ve içindeki evrakların satış fiyatları üzerinde yazmakta ancak buna uyan bir oda görmedim genelde 5 TL ile 30 TL arasında.
    Ama bazı kurslar bu dosyaları kendileri alıyor, kursiyerden bunun için ücret talep etmiyor. Buda direksiyon sınav ücretinde olduğu gibi kayıt esnasında anlaşmanıza bağlı kurs ücretine dahil olacak diye bir kural yok.

yazdıklarım aksi ispatlanıncaya kadar doğrudur. ben milli eğitimi aradım bana böyle dedilerle olmaz bu iş kanunda, yönetmelikte, milli eğitim bakanlığı tarafından yayınlanan esaslarda veya genelgede yer alması lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: crazydrake

Direksiyon sınav ücreti konusunda yasal boşluk var. yazılı sınav ücretinin eğitek tarafından banka hesabıyla alınacağı açıkça belirtilmekte ancak direksiyon sınav ücretinin kursun, kursiyerlerden tahsil edeceği ücretlerden karşılanacağı belirtilmekte burda kursiyerlerden tahsil edeceği derken kurs ücretindenmi bahsediyor yoksa ayrıcamı tahsil edilecek o belirtilmiyor.

Bu sınav ücreti var veya yok diyenler tamamen yönetmelikteki metni yorumlamayla ilgili madde yoruma açık nasıl istersen öyle yorumlanabiliyor. buda yasada veya yönetmelikte olmaması gereken bir şeydir. olursada böyle millet işine geldiği gibi yorumlar kursiyer fazla para vermemek için orda kurs ücretinden bahsediyor der, kursta direksiyon sınavı bölümünde kursiyerlerden tahsil edeceği demiş kurs ücretine dahil olsa niye burda kursiyerlerden tahsil edeceği desin der.
    Kursta bi yerde haklı bakanlık yazılı sınav ücretini kursiyerin gireceği her sınav için ayrı ayrı alıyor. kursiyerin gireceği her direksiyon sınavı için ayrı ayrı sınav ücretinide kurstan istemek mantıksız. bu nedenle de kursta kursiyerlerden tahsil ediyor.

Sonuç olarak yönetmelikteki maddeyi hem kursun hem kursiyerin yararına olacak şekilde değiştirmeli yoksa bu mesele daha çok tartışılır. en mantıklısı ise bazı kurslarında bunu suistimal ettiğide düşünülerek. bakanlık direksiyon sınav ücretini banka hesabı yoluyla kursiyerin kendisinden almalı. kursta kurs ücretini ona göre belirlemeli.

Bu madde düzelene kadar
    Yeni kaydolacaklar ise kayıt olmadan önce iyice öğrensinler kurs direksiyon sınav ücreti istiyormu istiyorsa ne kadar istiyor, 1. hakkında ne kadar istiyor, 2. hakkında ne kadar istiyor, bazı illerde milli eğitim müdürlüğü mazeret kabul etmiyor, bu nedenle girmediği sınav için ne kadar ödemesi gerekiyor. bunu iyice öğrensin. gerekirse yazılı kağıt alsın

Dosya ücreti meselesine gelince
    Sürücü belgesi dosyalarının ve içindeki müracaat formu direksiyon sınavı değerlendirme formu vb. sürücü kursunda kullanılan evrakların basımı konusunda tek yetkili kurum Türkiye Şöförler ve Otomobilciler Federasyonudur. illerdede Şöförler ve Otomobilciler Odaları tarafından satışı yapılır. tüm evraklardada Türkiye Şöförler ve Otomobilciler Federasyonunun soğuk mühürü bulunması gerekir. bu dosyayı almak zorunludur. başka bi dosyayla gittiğiniz zaman trafik şubesi kabul etmez geri çevirir. bu dosyanın ve içindeki evrakların satış fiyatları üzerinde yazmakta ancak buna uyan bir oda görmedim genelde 5 TL ile 30 TL arasında.
    Ama bazı kurslar bu dosyaları kendileri alıyor, kursiyerden bunun için ücret talep etmiyor. Buda direksiyon sınav ücretinde olduğu gibi kayıt esnasında anlaşmanıza bağlı kurs ücretine dahil olacak diye bir kural yok.

yazdıklarım aksi ispatlanıncaya kadar doğrudur. ben milli eğitimi aradım bana böyle dedilerle olmaz bu iş kanunda, yönetmelikte, milli eğitim bakanlığı tarafından yayınlanan esaslarda veya genelgede yer alması lazım

güzel cevap teşekkürler

• bnde direksiyon dersinden kaldım. Bugün kurstan mesaj geldi 100 verip sınav giriş belgenizi alabilirsiniz yazmışlar. Maltepe'de oturuyorum. Maltepe ilçe milli eğitim müdürlüğünü aradım. Levent Bey adında bi memur: "100 tl çok fazla, taş çatlasa 30 tl alabilirler fazlasını verme." dedi. Bende: "sınav giriş kağıdımı vermezlerse ne yapmalıyım." dedim. "Bize şikayette bulunabilirsin hemen sonuçlanıyo" dedi.

yarın direticem 30 liradan fazlasını vermeyeceğim.

Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Telefon: 0 216 417 08 76 - 366 94 32

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phunkthastic -- 18 Ocak 2012; 22:51:47 >
  • bana da 100 lira olduğunu söylediler sınav ücretini. nasıl bir sonuç aldın phunkthastic ?
  • Selam arkadaşlar,girmediğimiz bir direksiyon sınavı için kursa ücret ödüyormuyuz ? ben en son yani 5.direksiyon sınavına gireceğim girmediğim o 4 sınav için ücret öndermiyim ?
  • bendende 100 tl istediler başta böyle konuşmamıştık resmen yalan konuşuyorlar bu ülkede dürüst insan bulmak zor
  • Ben yatırmadım onu.Zaten yatırmayacağımı da söylemiştim.En son dosyaları alırken de 10 tl istediler.Meb'i aradım.Hemen dosyamı verdi.
  • Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 12/06/2013 tarihinde yayınlanan genelgeye göre 2013 yılı için Direksiyon Sınav Ücreti 200 kişiye kadar 50 TL 201 ve üzeri kursiyer için 40 TL olarak belirlenmiştir bu ücret en geç Direksiyon Sınav Tarihinden 5 gün önce milli eğitim müdürlüğü tarafından belirlenen devlet bankası hesabına kursiyer tarafından yatırılır.

Direksiyon Sınav Ücreti yasalmı konusuda bu genelgeyle kapanmıştır.
  • Allah kolaylık versin ne diyeyim :) ben yıllar önce B ehliyetimi aldım 1 sene sonrası A2'yi de aldım sonrasıda fatal1ty yapıp A2+E+D+B yaptırdım gören memurlar şokella oluyor
  • 2012 temmuzda ehliyet aldım.Aynı teraneler başıma geldi.Gittim Tüketici Hakem Heyetine dava ettim ve kazandım.Kararı bulursam fotoğrafını buraya atarım.Emsal gösterilmiyor ama yine de olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazydrake

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 12/06/2013 tarihinde yayınlanan genelgeye göre 2013 yılı için Direksiyon Sınav Ücreti 200 kişiye kadar 50 TL 201 ve üzeri kursiyer için 40 TL olarak belirlenmiştir bu ücret en geç Direksiyon Sınav Tarihinden 5 gün önce milli eğitim müdürlüğü tarafından belirlenen devlet bankası hesabına kursiyer tarafından yatırılır.

Direksiyon Sınav Ücreti yasalmı konusuda bu genelgeyle kapanmıştır.

kaynak gösterir misin? benden 100 tl istediler, ona göre 50 tl vereceğim ama kaynak lazım.
  • Aynı durumdan bende muzdaribim. 130 TL gibi meblağı "direksiyon sınav ücreti" adı altında talep ediyor sürücü kursu. İlçe milli eğitim müd. deki şube müdürü "konuyla ilgili muhatabın kendileri değil sürücü kursu olduğunu" söyledi. Oysa şu sayfanın ekinde yer alan resmi "Yönetmelik/Yönerge" de durum farklı. Kursiyer azami 50 TL yi resmi kurum hesabına yatırmak zorunda. Bakanlığın yönergesinden haberi olmayıp(!) topu sürücü kursuna atanlar ile sürücü kursları arasında organik bir ilişkinin olup olmadığı araştırılmalı. Ben konunun takipçisiyim. Siz de olun!

http://www.surucukurslarikonfederasyonu.com/konfederasyonumuzdan-onemli-duyurular.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1461 -- 23 Temmuz 2013; 15:01:25 >

• Benden 80tl istiyorlar. Bu durumda ne yapmaliyim. Bir önceki mesajlarda yazilan yeni genelgenin kaynagi nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ehliyet almak için sürücü kursuna gitmen lazım ne isterlerse vericez yapıcak bişi yok..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.