Şimdi Ara

Direksiyon Sınav Ücreti YASAL MI ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
44.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedman

quote:

Orijinalden alıntı: cobra 2

yahu beyler cuma günüde ben 50 tl halk bankasına yatırdım, 50 lirada kursa verdim direksiyon sınav parası adı altında. hadi bankaya yatan parayı anladım dedim görevliye, bu size verdiğim 50 lira nedir diye sordum. sınava girecek hocaların komisyon ücreti dedi böyle bir şey var mı?

@goodorevil @oTaKuRoN @speedman

Hocam elinde dekont var değil mi
    Hangi hesap numarası ? Ver bizde yatıralım

İkinci 50 yi kurs cebe atıyo

hocam elimde bankanın kestiği 5,25 tl nin dekontu var. onda da "76099694- aynı şubedeki hes.3.k" gibi bir ibare var.

• Öğretmen bir arkadaşın yazısı,

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/121627-direksiyon-sinav-ucreti-yasal-degil-lutfen-dikkat-ediniz.html

quote:

Selamün aleyküm arkadaşlar.Öğretmenim ve ehliyet sınavlarında görev alıyorum.Dikkat çekmek istediğim bir nokta var.

Forumda konular görüyorum bazen,direksiyon sınav ücreti 70-60-80 tl yatırdım gibi. Ehliyet için sadece yazılı sınava para yatırmak gerekiyor. Bankalar aracılığıyla bunu gerçekleştiriyoruz.

Kurslar vatandaşı soymak için "Direksiyon sınav ücreti" adı altında çeşitli miktarlar talep ediyor. Evet böyle bir ücret var ama sanıldığı gibi değil 20-30tl civarında mebe yatırılıyor

Burası önemli bu ücreti kursun kendisi yatırması gerekiyor.Yani sizin kurs ödediğiniz para içerisinden yatırması gerekiyor.

Sizden direksiyon sınav ücreti isteyen kursa vermeniz gereken cevap:" Ben elden ödeme yapmak istemiyorum lütfen hesap numarası verir misiniz?" Hesap numarası veremeyeceklerdir.

İlginiz için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: crazydrake

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 12/06/2013 tarihinde yayınlanan genelgeye göre 2013 yılı için Direksiyon Sınav Ücreti 200 kişiye kadar 50 TL 201 ve üzeri kursiyer için 40 TL olarak belirlenmiştir bu ücret en geç Direksiyon Sınav Tarihinden 5 gün önce milli eğitim müdürlüğü tarafından belirlenen devlet bankası hesabına kursiyer tarafından yatırılır.

Direksiyon Sınav Ücreti yasalmı konusuda bu genelgeyle kapanmıştır.

ee nerede o hesap numaraları ? bizde yapalım 150 tl direksiyon ücreti istiyorlar. ne yapalım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan89

Selam arkadaşlar bende b den E+A2 ye geçişim var İstanbul maltepe ayceren sürücü kursuna gidiyorum benden 80 tl gibi bir rakam istediler bende ilçe milli eğitimi aradım maltepeyi ana ne diyorlarsa vereceksin dedi adamlar aradım ankara mebi öyle bir şey yok ödeyeceğin rakam 50 tl kdv dahil dediler bugün bankaya yatıracağım bu parayı şikayet edeceğim milli eğitime bunları. mail attım bakalım ne zaman dönecekler bana..

direksiyon sınav ücretini hangi hesaba yatırdın peki sonrasında ne oldu ? benden 150 istedi kurs direksiyon sınav ücreti olarak.
  • Şimdi arkadaşlar ben kursa ödemem gereken tüm parayı ödedim. Yazılı sınav ücretini de kendim 50 tl ödedim ve sınavı full yaptım. Şimdi kurs arayıp direksiyon ücreti olarak para istiyor ve kendilerinin bunu yatıracağını söylediler bende biraz araştırayım bu işi dedim çıktım. Şimdi ben direksiyon sınavı zamanında ne yapayım ya da bu 30 50 tl diyen arkadaşların bulabildikleri paranın yatırılacağı hesap numaraları var mı ? ben kursa bu parayı yatırmayacağım dersem direksiyon sınavım zamanında beni bilgilendirmemek yada direksiyon sınavına girememem gibi bir durum olabilir mi ?
  • bu paranın yoklugunda 90 tl yı bayıldım arkadaslar bugun yasal mı bu dedım yasal dedıler..
  • bendende istediler adam mecbur bırakıyor ordan almasa başka yerden geçiriyor o yüzden verdim mecburen ama 80 tl verdim belgelerimi aldım ama hala maliyeye para yatırıp kartımı alamadım malum çok para
    E sınıfı ehliyet harcı 556,35 TL
    A2 sınıfı ehliyet harcı 110,80 TL
    Kart parası 101 TL
    768,15 tl SRC ve Piskoteknik saymıyorum daha :))
  • Bu konuda son durum nedir arkadaşlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2008de alırken herşey dahil diye anlaşmıştım kursla.
    temiz, herşey bitti ehliyet alınacak, belgeleri verdiler elime sen bizzat gidip alacaksın dediler, gittik bir de orada ehliyet çıkartmaya para vermiştik. 55 lira mıydı neydi o zamanlar.

en başta konuşurken anlaşırken "o ehliyet cebime girene kadar benden su parası isterseniz vermem" deyip anlaşacaksınız en temizi

• Beyler 100 TL istedi kurs ne yapmaliyim

• Kursiyer sayısı 200- ise 50 TL
    200+ ise 40 TL miydi neydi öyle bir şeydi,resmi gazetede yazıyor olması lazım.
  • dangerousman kullanıcısına yanıt
    bendende bugün sınav ücreti olarak 50 tl istediler
  • siz gene iyisiniz 110 TL veren tek enayi bnm sanırım
  • 75tl yazili 50tl direksiyon icin verdim.

• cevaplardan anlayışalacağı üzere herkes kafasına göre fiyat biçiyor. Bakalım bu ehliyet işi kaça patlayacak
    Bende son durum şu
    500 TL sürücü kursu
    55TL yazılı sınav
    110TL direksiyon sınav ücreti
    daha nerelere para vericem bakalım bin lirayı aşmazsak iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ririii -- 12 Ağustos 2014; 17:03:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ririii

cevaplardan anlayışalacağı üzere herkes kafasına göre fiyat biçiyor. Bakalım bu ehliyet işi kaça patlayacak
    Bende son durum şu
    500 TL sürücü kursu
    55TL yazılı sınav
    110TL direksiyon sınav ücreti
    daha nerelere para vericem bakalım bin lirayı aşmazsak iyidir

bin lirayı biraz aşarsınız çünkü daha maliye ve emniyette kart ucreti var bunlarda 450-500 civarı tutar.

• Direksiyon sınav ücreti yönetmeliklerle belirlenmiştir güncel ücreti 50 TL dir . Bunun üstü sürücü kursuna kalmaktadır, bence yakıt parasını ve diğer masrafları sizlerden almak için bu şekilde yapıyorlar. Milli Eğitim bu konuda çok hassasdır. ne eksik ne fazla tam miktarı alır.
  • a 2 direksiyon sınavından kaldım 2.giriş için kurs benden 150 lira istedi bu normal mi?
  • Seneler önce Kızılay göbekte yer alan adını hatırlamadığım bir sürücü kursu aracılığıyla almıştım ehliyetimi..

Oraya beni emniyetten bir abimiz yönlendirmişti, işin ücret kısmını sorunca kursa, emniyetteki abimizin ne derse onu alacaklarını aradım..

Kendisi ücret ödeme, ehliyetini alınca bir teşekküre git demişti.. Ehliyetimi aldıktan sonra baklavamı böreğimi alıp gittim, yedik içtik beraber oldu bitti..

Bankaya yatırılan resmi ücretler dışında aslında hiçbir ücret ödemeniz gerekmiyor anlayacağınız.. Ehliyet kursları kendi ücretleri + ekstra yalan dolan ücretler çıkarabiliyorlar size..

Zaten bir kere dahil kursa gitmedim, kayıt olurken ve ehliyetten sonra teşekküre gittiğim dışında.. Bence tamamen haksız kazanç.. Ben zaten araba sürmeyi biliyordum, hiç direksiyon eğitimi almadım, onun dışında motor ve trafik konusunda da bilgiliydim sadece ufak bir kitap aldım ondan ilk yardım çalıştım sorunsuz ilk seferde geçtim.. Para ödemek mantıksız bu kurslara ama mecbur tutuyorlar, yapacak birşey yok.. Hala böyle sanırım prosedür..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.