Şimdi Ara

Ehliyet sınavını dondurma hakkı var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
13.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Teorik sınavı geçtim daha direksiyon sınavlarına başlamadım ama şuan girmek istemiyorum bu sınavlara ben bu hakkımı dondurup kendimi hazır hissettiğim zaman (mesela bir sonraki yaz) girmek gibi bir şansım var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ehliyet Sınavını Dondurma Hakkınız

Ehliyet almak isteyen ancak çeşitli nedenlerle sınavlara giremeyen kişiler için ehliyet sınavını dondurma hakkı bulunmaktadır. Bu hak, "ehliyet kursu dondurulur mu", "ehliyet dondurma", "direksiyon sınavı dondurma" gibi sorulara verilen cevabı oluşturmaktadır.

Ehliyet kursu kayıt dondurma işlemi, sürücü kursuna kayıt yaptırdıktan sonra ancak sınavlara girmeden önce yapılabilir. Dondurma süresi en fazla bir yıldır ve bu süre zarfında sınavlara girilmez. Dondurma işlemi için sürücü kursuna başvurulması ve gerekçenin belirtilmesi gerekir.

Ehliyet sınavı dondurma işlemi ise sınavlara girildikten sonra yapılabilir. Bu işlem için de sürücü kursuna başvurulması ve gerekçenin belirtilmesi gerekir. Dondurma süresi en fazla altı aydır ve bu süre zarfında sınavlara girilmez.

Sürücü kursu dondurma işlemi, gerekçeye göre değişmekle birlikte, genellikle sağlık sorunları, iş değişikliği, askerlik gibi durumlarda yapılabilir. Dondurma işlemi yapıldıktan sonra belirtilen süre dolduğunda sınavlara tekrar girilebilir.

Ehliyet sınavını dondurma hakkı, geçici olarak sınavlara giremeyen kişiler için önemli bir kolaylıktır. Bu hak sayesinde, kişiler sınavlara hazır olmadıkları veya geçici engellerle karşılaştıkları durumlarda süre kazanabilir ve sınavlara daha sonra tekrar girebilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sürücü kursunu ara, direksiyon sınavı için harç yatırmadıysan sorun olmaz. Yatırdıysan da kayıtlı olduğun sürücü kursu hallediyor diye biliyorum. Ara mutlaka eğer sınava girmezsen veya geçemezsen ikinci sınav için 70 değil 200tl alıyorlar
  • bako39 B kullanıcısına yanıt
    1-2 ay ertelenebilir ama 1 yıl erteleyemezler benden demesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.