Şimdi Ara

Dinden Çıkıp Tekrar Müslüman Olan Varmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Deist Agnostik Ateist olup tekrar gönülden müslüman olan varmı ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ateizmin ne oldugunu tam olarak anlayamamis saf ozenti ofke sonucu ateist agnostik olmus bureyin inancsizligi ucak dusene kadardir..
    Ucak dusene kadar ifadesini gevezelik icin acayim.
    Olumsiz herhangi bir nedenle din ve semavi tanriyi reddeden bireyin geri donusu ufacik mucize gorunumlu tesadufe bakar.
    Fakir birinin loto at yarisi tutturmasi
    Kafaya dusen koca tasla olmemesi
    Vs vs gibi..
    Semavi inanc ve tanriyi ozgur irade! Siyle reddetmis birini opsen geri donmez..
    Ya torlofan ne boş adamsın ya.
    Pi sayısı neden sabittir bunu mu anlayamadın daha.
    Dairenin çevresini, çapına bölersen pi sayısı çıkar.
    Neden pi sabittir, çünkü dairenin çapını ne kadar büyütürsen çevresi de doğal olarak o oranda büyür. Çevreyi aynı oranda büyütmezsen daire olmaz, yamuk olur.
    Yani bu soruyu sormak o kadar saçma ki neden evrendeki bütün karelerin dört kenarı da eşittir demek kadar saçma.
    Senin evrende mükemmel ayar var zannettiğin hiç bir şeyde mükemmel ayar yok.

Konu sahibinin cevabına gelince.
    Bence üç çeşit ateist vardır.
    Duygusal, mantıksal, bilimsel
    Duygusal ateist bir şeylere kızmış, her hangi bir araştırma yapmamış ateistler. Bunlar dine dönmezse şaşırırım.
    Mantıksal ateistler dinin felsefesine, mantıksal tutarsızlıklara bakarak ateist olmuşlardır. Bunların dine dönmesi çok zayıf bir ihtimal.
    Bilimsel ateistlerse bilimi iyice öğrenmiş, özümsemiş, dinin bilimsel tutarsızlıklarını görmüş kişiler. Bunların dine dönmesi imkansız.
    Cahil cesaretiyle yorum yapmışsın. Özgür iradesiyle ateist olan insan tekrar özgür iradesiyle müslüman olabilir, sonra tekrar dinden çıkabilir, sonra tekrar müslüman olabilir. Hastayım milletin şu cahil cesaretine. Neymiş gerçek ateistler asla müslüman olmazmış. Beyefendi ateist beğenmiyor. Sanki ateizm senin tekelinde.
  • Ben 4 yıla yakın inanmayı bıraktım, dediklerin hepsinden oldum, genelde de umursamadım var olmalı ama tanrı varsa da yoksa da onun ........... modunda takıldım.

Yeniden müslüman olduğumda anladım ki din diye söylenen şeylerin %95i Arap uydurması, Kur'an Müslümanı oldum. Ancak mealci değilim, Arap mezheplerini de reddetmiyorum sadece hatalı taraflarını eleştiririm.

Anket mi düzenliyorsun neden böyle bir konu açtın?
  • Ateizmin ne oldugunu tam olarak anlayamamis saf ozenti ofke sonucu ateist agnostik olmus bureyin inancsizligi ucak dusene kadardir..
    Ucak dusene kadar ifadesini gevezelik icin acayim.
    Olumsiz herhangi bir nedenle din ve semavi tanriyi reddeden bireyin geri donusu ufacik mucize gorunumlu tesadufe bakar.
    Fakir birinin loto at yarisi tutturmasi
    Kafaya dusen koca tasla olmemesi
    Vs vs gibi..
    Semavi inanc ve tanriyi ozgur irade! Siyle reddetmis birini opsen geri donmez..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk defa mantıklı bir şey yazdığını gördüm tebrik ederim demekki yeteneğin varmış.

Ben gerçekten de ateizmin ne olduğunu hiç bir zaman tam olarak anlayamadım.

Bu ateizmin gerçekten ne olduğunu anlatan bir insan var mı? Yaşadığımız bu dünyayı, evreni kurallarını başlangıçtan bugüne anlatabilen birisi var mı?

Sen ateizmi anladın mı? Anladıysan sen anlatır mısın?
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    Mealci ne demek ?

• ben gün içinde çıkarım akşam dönerim. hiç şaşmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 14 Şubat 2020; 21:5:54 >
    Fizik kurallarına aykırıdır bu.

@torlofan bigbang den önce ne vardı? cevabını bilmiyor olmamız bigbang den önce bir şey olmadığı anlamına gelmiyor, yani evrenin tam olarak nasıl oluştuğunu açıklayamıyor olmamız bir yaratıcının var olduğu anlamına gelmiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TÜRKler nasıl müslüman oldu?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kitabullahın mevcut durumu ile ayetten ziyade hadis olma yönü mevcut. bu açıdan kitaba bakıp dinden çıkan aslıda tam manasıyla dinden çıkmış sayılmaz.
  • PC Meraklısı Görkem kullanıcısına yanıt
    Bir kesim iyi niyetli veya değil sadece Kur'an derken konu ile ilgili pek araştırma yapmadan meale bakarak Allah bunu dedi şunu dedi derler, ayetler arasında bağlantıları pek bilmezler, yani geneli bilgisizdir bir kısmı ise art niyetli benim gördüğüm.
  • ilahın kendisiyle konuştuğunu düşünenin nefsin ne olduğunu da bildiği varsayılmakta. acayip bi kabul.
  • Bigbang ile hiç işim olmadı olmayacak da. Benim merak ettiğim şeyler sonraki süreci nasıl açıklayabiliyorlar. Bu kadar tesadüf fizik kurallarına nasıl aykırı olmuyor.

Eğer uzun zaman geçince oluşabiliyorsa herşey bunu açıklamak da kolay olmalı:

Basit bir soru pi sayısı zamanın hangi sürecinde oluştu? Neden böyle bir sayı var? Bunu ateizm nasıl açıklıyor? Tesadüfen irrasyonel bir sabit nasıl oluşur? Birbiriyle alakasız olan bütün dairelerde aynı sayının bulunabilmesi nasıl bir tesadüftür mesela? Cansız varlık değil mi bunlar?

Bunun gibi doğada bir sürü tesadüfen oluşmuş bir düzen var. Bana bu düzeni genel değil özel anlatabiliyor mu ateizm?

Kaldıki ben ateizmi açıklayan anlayan birinden bahsettim, Dawkins mi okuyayım kimi okuyayım? dünyada ateizmin peygamberi diyebileceğimiz tarzdan bir adam çıkabilmiş mi mesela? Yoksa ateizm hep antitez mi sunmuş? Dinler yalansa tanrı yoktur gibi.

Ben pek tatmin olamıyorum çünkü ne burdaki ateistlerden ne de denk geldiklerimden.

Agnostiklik daha mantıklı gelir bana o sebepten. Ona da kararsızlık gibi birşey diyorlar. Taraf olmayan bertaraf olur gibi. Ben uzun süre tanrının olmasının daha muhtemel olduğunu düşünen ancak var olup olmadığını sallamayan bir agnostiktim sırf ateizm bir tez sunmuyor diye.

Ben arkadaşa sorumu agnostik tarafımla sordum bu arada. Din tartışması niyetiyle birşey yazmıyorum kimseye.

Arapça öğrenemediyse mealden okumasının ne art niyeti olabilir ki ? Ne şekilde bilgi edinicek insanlar ?

• Ben. Sonra dinden gerü çıktım.
  • PC Meraklısı Görkem kullanıcısına yanıt
    Ben de Arapça bilmiyorum, aşırı başlangıç seviyesinde bilgim var Arapça ile ilgili. Öğreneceğim inşallah. Benim ona bir itirazım yok. Ben bir ayeti 20 farklı kişiden okuyorum eğer sıkıntı var ise, Arapça cümle yapısını az buçuk öğrendiğim için inceliyorum Arapça metni, güvenmiyorum yani.

Türkiye'de mealleri hep ilahiyatçılar yapmıştır ancak çeviri dilbilimcilerin işidir. Tüm ilahiyatçılar kendi düşüncesine göre meallendirme yapıyor bu da meallerin taraflı olması sonucunu doğuruyor, o sebepten de araştırma yapmadan sadece meal üzerinden konuşan genelde hatalı şeyler söylüyor.

Bir de bu din Araplardan geldi koskoca Arap tarihini de yok saymak, o kadar ilim üretmiş kişiyi değersizleştirmek saçma, hatalarını tespit edip doğru söylediklerini takdir etmek gerekli. Ben mezhepleri yok saymam, benim mezhebim kendime ait derim, kimisi nedense Araptan gelen herşeyi reddediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: torlofan

Ben de Arapça bilmiyorum, aşırı başlangıç seviyesinde bilgim var Arapça ile ilgili. Öğreneceğim inşallah. Benim ona bir itirazım yok. Ben bir ayeti 20 farklı kişiden okuyorum eğer sıkıntı var ise, Arapça cümle yapısını az buçuk öğrendiğim için inceliyorum Arapça metni, güvenmiyorum yani.

Türkiye'de mealleri hep ilahiyatçılar yapmıştır ancak çeviri dilbilimcilerin işidir. Tüm ilahiyatçılar kendi düşüncesine göre meallendirme yapıyor bu da meallerin taraflı olması sonucunu doğuruyor, o sebepten de araştırma yapmadan sadece meal üzerinden konuşan genelde hatalı şeyler söylüyor.

Bir de bu din Araplardan geldi koskoca Arap tarihini de yok saymak, o kadar ilim üretmiş kişiyi değersizleştirmek saçma, hatalarını tespit edip doğru söylediklerini takdir etmek gerekli. Ben mezhepleri yok saymam, benim mezhebim kendime ait derim, kimisi nedense Araptan gelen herşeyi reddediyor.
    Meal sana ikranın asıl anlamını;sözlü gelenekteki yerini veremez

Bigbang i örnek olsun diye yazdım demek istediğim bazı şeyleri bilmior olmamız tanrının varlığını kanıtlamıyor. Fizik kurallarına aykırı derken birinin bu dindeki çelişkileri görüp tekrar bu dine girmesi imkansız.
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Beni insan yargılamayacak Allah yargılayacak; ben 21. yy da yaşayan bir kul olarak 7. yy Arap dünyasına inmiş bir kitaptan sorumlu tutuluyor isem adil yargılama zorunluluğundan dolayı benim bu dini emirleri eksiksiz ve çelişkisiz bilebilmem şart.

Şüphesiz bazı yerlerde sıkıntılar olacaktır ancak ben muhkem ayet denen ayetlerin kıyamete kadar muhkem kalmak zorunda olduğunu savunurum. Müteşabihler ise herkes için başka başka anlamlara gelmeye devam edecek. Yani Kur'an %100 hiç bir zaman bilinemeyecek üzerinde hep tartışmalar anlaşmazlıklar çıkacak ayetler olacak ancak temel ayetler hep net olacak. Ancak onların bile bir kısmı maalesef yanlış meallendiriliyor veya doğrusu görüldüğü halde hadislerle fazlalaştırılıyor falan filan. Atadan gelen fazlalıkları temizlemek çok sıkıntı maalesef.

Onun için muhkemler için düzgün bir meal/çeviri yeterli olmak zorunda. Hee bilmeyenler yine de geçmişte de olmuştur gelecekte de olacaktır onun için de Bakara 286 çok güzel bir ayettir. Ben her namazımda okurum.

gerçekçi bi gözle baktığımızda dinin aslında araplara inmediği ingiliz abd karmasına indiği açıktır.

aslında hep öyle idi. siz biz bu gerçeği anlayacağımız bir devirde geldik.

......................

ingiiliz abd karması teorik olarak isevi karması ateizm de var. isminin arap olması şaşırtmasın o dönemde de bunlar vardı. aslında din hep aynı kavrama gelmiş denebilir. bunun arabı ingilizi olmaz. isevi yahudi hanif putperset kısmı olur.

din ırkla anılabilir bir şey değildir. tevrata benzetme amacı bi şekilde net zaten.

......................

buna terim anlamı deniyor. yani din söz konusu ise terim isevi yahudi putperest hanif vs şeklinde anılır bir haldedir.

bu açıdan bedevi veya yahudi veya isevi bi arap ile bi ingilizin farkı yoktur.

.....................
  • 8 sınıfdan beri dinin yalan olduğunu düşünüyordum ama korktuğum için boy abdesti almaya devam ediyordum.(Ya varsa korkusu) Din üzerinde uzun süren araştırma sonunda agnostik oldum. Sana şunu söyleyim dinden çıkan birisi bir daha asla dine geri dönmez %0.0001 ihtimalle belki. Geri döndüğünü söyleyenler ise ya varsa korkusuyla geri dönmüşlerdir. Şu anki müslümanlar Allah'a yalakalık yapmaktan başka bir şey yapmıyorlar.
  • Şu an deistim denebilir ama kesin değil. Ben kendi tabirimle "dinimi dondurdum" diyorum. Neden böyle diyorum çünkü daha gerekli araştırmaları yapmadım. Gerekli ve detaylı araştırmaları yaptığımda bir karara varacağım. Ama neredeyse emin olduğum bir şey varsa o da tanrının varlığıdır. Bu kadar büyük ve karmaşık bir evrenin, içindeki yaşam formlarının kendi kendine oluşmuş olma ihtimali bana mantıksız geliyor. Yani şimdiki düşüncem bir yaratıcı vardır ama hesap gününün veya dini kuralların varlığını/doğruluğunu bilemem.

Ayrıca şunu da eklemeden edemeyeceğim. Eski hayatımda gerçekten ama gerçekten huzurluydum. Hayatta yaşamak için güçlü bir amacım vardı. Yağmurda koşarak vakit namazına yetişmeye çalıştığım yıllar çok güzeldi. İçimde kesin bir inanç ve muhteşem bir huzur vardı. Canım sıkıldığında, bir şeye üzüldüğümde ağlayarak namaz kılar dua eder ve müthiş bir huzura ererdim. Yaptığım her şeyi Allah'ın rızası için yapardım ve bu düşünce bana huzur verirdi. Ayrıca dünyadaki bütün kötülerin ve kötülüklerin cezasız kalmayacağı düşüncesi beni çok rahatlatırdı.

Lakin şimdi bütün o inancım sarsıldı ve düşüncelerim değişti. İstesem de eskisi kadar huzurlu olamıyorum. Sürekli depresif ve umutsuzum. Zaten ölünce toprak olacağımı düşündüğüm için ve ölümden sonra bir yaşam olduğuna dair inancımı yitirdiğim için hayattaki hırsımı da kaybettim. Zaten ölecem toprak olacam niye kasayım ki moduna girdim.
    O bahsettiğim araştırmaları yapar da dine geri dönersem ve gerçekten eskisi gibi inanabilirsem eminim ki çok huzurlu bir yaşam beni bekleyecek. Ama tersi durum olur ve araştırmalardan sonra tamamen reddedersem kendime yaşamak adına güçlü bir amaç bulmam gerekecek ki hayat enerjim ve motivasyonum olsun. Eğer buraya kadar okuduysan teşekkür ederim ByEnesErgin
    Umarım doğru bir sonuca ulaşırım ve umarım ulaştığım sonuç beni mutlu eder, hayatımı düzene sokar. Çünkü şu an hem psikolojik hem de gerçek hayatta tam bir kaosun içindeyim...

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.