Şimdi Ara

Dikiş makinası motorunda sorun var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
16.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, makinam singer (motoru dışta olan döküm yoknaz 1298 modeli)ve ne zaman uzun süre kullanılmasa motorun kömürlerinden resmen ateş atıyor ve çıt çıt sesler geliyor, hızında azalma oluyor.aradada gıcırtı ve dönerken aşırı zorlanma oluyor ama zorlanma soğuyunca geçiyor.bunların nedeni ne olabilir lütfen yardım edin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dikiş Makinesi Motorunda Sorun Var mı? İşte Bilmen Gerekenler

Dikiş makinenizde sorunlar yaşıyorsanız, motorun neden arızalanmış olabileceğini anlamak önemlidir. İşte dikiş makinesi motoruyla ilgili yaygın sorunlar ve olası çözümleri:

• Dikiş Makinesi Motoru Neden Isınır?

Motor aşırı ısınabilir çünkü: * Makine yağlanmamış veya yetersiz yağlanmış olabilir. * Makine aşırı yüklenmiş olabilir (ör. çok kalın kumaşlar dikmek). * Motorun havalandırma delikleri tıkalı olabilir.

• Dikiş Makinesinden Yanık Kokusu Gelmesi

Yanık kokusu, motorun aşırı ısınmasının veya elektriksel bir arızanın işareti olabilir. Makineyi derhal kapatın ve bir tamirciye gösterin.

• Dikiş Makinesi Motoru Çalışmıyor

Motor çalışmıyorsa: * Güç kaynağını kontrol edin. * Kayışı kontrol edin (varsa) ve hasar veya gevşeklik olup olmadığını inceleyin. * Motorun fırçalarını kontrol edin ve aşınmış veya kirli olup olmadıklarını kontrol edin.

• Dikiş Makinesinin Motorundan Duman Çıkması

Motordan duman çıkıyorsa, derhal makineyi kapatın. Bu, ciddi bir elektriksel arızanın işareti olabilir ve bir tamirciye danışmanız gerekir.

• Dikiş Makinesi Neden Yavaş Çalışıyor?

Motor yavaş çalışıyorsa: * Makinenin yağlanması gerekebilir. * Makine aşırı yüklenmiş olabilir. * Motorun gücü düşmüş olabilir.

• Dikiş Makinesinden Ses Gelmesi

Motordan gelen sesler şunların belirtisi olabilir: * Motor yağlanmamış olabilir. * Kayış gevşek veya hasarlı olabilir. * Motor yatakları aşınmış olabilir.

Yukarıdaki sorunları gidermek için deneyebileceğiniz bazı genel adımlar şunlardır:

• Makineyi temizleyin ve yağlayın.
    • Kayışları kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    • Fırçaları temizleyin veya değiştirin.
    • Makineyi aşırı yüklemeyin.
    • Motorun havalandırma deliklerinin temiz olduğundan emin olun.

Bu adımları uyguladıktan sonra sorun devam ediyorsa, daha fazla yardım için bir dikiş makinesi tamircisine başvurmanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Motorun kömürlerini degiştirin
    Motorun Yatakları veya rulmanlarına bakın gerekirse gres yağı koyun

kolaygelsin
  • kollektörü temizleyip Kömürleri değiştirmek kısa süreliğine çözüm oldu ama dediğim gibi uzun süre çalışmamasının ardindan kömürlerden resmen etrafa ateş saçıyor.gıcırdama ise sadece boşta çalışırken veya makinanın kayışı çok gevşekken oluyor.kayışı çok az gergin tutunca gayet iyi.bunun nedeni ne olabilir?

ilginiz için teşekkürler..

• Aynı makina bende de var motoru çok güçsüz neredeyse mekanizmayı döndürmüyor ne yapmak lazım birde motor aşırı ısınıyor sanki dönmesini engelleyen birşey var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanci86 -- 16 Mart 2013; 13:56:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • motor sargıları kavrulmuş olabilir ve fazla akım çekebilir, eğer motorunuzun kömürünü orjinalinden sonra değiştirdiyseniz ve orjina kömür üzerinde bulunan numarasıyla aynı değilse yani sıradan kömür taktıysanız bu sorun çıkartır yumuşak kömür ve sert kömürler vardır motordan motora değişir collevtorleri sıfır zımbarayla güzelce zımparalayıp kendi orjinal kömüründen bulup çalıştırın eğer collector ateş atmaya devam ederse motorunuzun yeniden sarılması gerekiyor.. DC motorlarda en başında başımıza gelen sorunlardan biri olduğu için rastgele yazmadım, eğer bunları yapmassanız motorunuzun collectoru tahrip olur ve yeni motor almak zorunda kalırsınız.
  • Motorunuzun Kollektörünü tornacıya götürüp sıfır numaralı zımpara ile zımparalatın sonra takıp çalıştırın yine sorun oluyorsa amperini ölçün fazla ise motor sargılarına bakın.

kolaygelsin
  • Aynı sorun oldu, tamiri için uğraştım ancak sonuç alamadım. (rulman yok sürtünmeli eski sistem, yatakları gitmişti artık kullanımdan, rotor sağ sol oynuyordu içeride) Attım servisinden yenisini aldım, tek uyarı yapacağım. Yeni motor eskisinden daha yüksek devir çeviriyor ama torku daha düşük çünkü aslen yeni makinalar için motor. Yeni makinaların iç aksamı daha yüksek devir bekleyecek şekilde yapılmış olsa gerek. Dolayısıyla eski makina+yeni motor kombinasyonunda ayak kontrolünüzü ayarlamanız gerekecek, fark ediyor (kötü yönde). Bir de 1-2 hız kademe switchi yok ama zaten bir adet diyot ile yapılıyordu o mevzu, halledebilirsiniz dışarıdan.

2012'deki konu hortlamış ama arayanlara bilgi olarak vereyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanci86

Aynı makina bende de var motoru çok güçsüz neredeyse mekanizmayı döndürmüyor ne yapmak lazım birde motor aşırı ısınıyor sanki dönmesini engelleyen birşey var

Mesajlarınızı yeni gördüm :D siz kayışı motordan çıkartıp o tekerleği çevirin bakın kolay dönüyomu.eğer kolay dönmüyosa onun alt tarafında mekiği döndüren bir kayış ve kayışın gerginliğini ayarlayan bir sistem var.kayış çok gerginse makine zorlanır ve içten dişlileri kırılır(aynısı benim makinaya olmuştu ve 50 tlye tamir ettirdim. orjinal kayış çok gergin oluyor ve parçalar yeni olduğundan senelerce bişe olmuyor.ama parça plastikleri çürümeye başlayınca kırılıyor ve servise vermek zorunda kalıyorsun.sonra sana bol ve rahat dönen bir kayışla geri veriyorlar)Makinanın alt tarafını kaldır bak kayışı kontrol et çok gerginse gevşetebilirsen gevşet.vidası falan var orda.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.