Şimdi Ara

Motor Kazası Yaptım Bir Kaç Sorum Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar ,
    Ufaktan bir motor kazası geçirdim. Motorumun arka grenajı kırık halde. Arka fren felan içeri doğru girmiş. Yaklaşık 500 liralık bir masraf var. Açıkçası benim sorum bir daha motora binip binemiyeceğim. Bacağım kırık ve bu acıyı bir daha çekmek istemem. Fakat motorumuda satmak istemiyorum.

    Yaşım: 18



  • Gecmis olsun. Ciddi ciddi motora binip binemeyecegini mi soruyorsun gercekten?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet hocam. Denge gibi konularda problem yaşar mıyım emin olamıyorum bi türlü. Kendime de güvenim kalmadı. Belki kaza yapıpda tecrübeli arkadaşlar 1-2 fikir verebilir.
  • Kazayı anlatabilir misiniz detaylı olarak?

    Ayrıca kaza yaparken üstünüzde hangi ekipmanlar mevcuttu?

    Bu arada geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emr0n -- 11 Ağustos 2017; 2:2:4 >
  • Kardeşim geçmiş olsun öncelikle.

    Burada sorduğun soruyu tam anlamadım. Fiziksel olarak soruyorsan rahat rahat binersin bacağın düzelince sıkıntı olmaz. Psikolojik olarak soruyorsan onu biz bilemeyiz, senin bileceğin iş tamamen.

    Nasıl oldu kaza?
  • bir süre binemessin, binsende rahat edemessin ama bacağın iyileştiği zaman gene eskisi gibi rahat rahat binersin fakat gene düşerim kaza yaparım korkusuyla binersen onu bilemeyiz o psikolojik bişey.
  • Benim diz kapağı kırıldı 5 Aydan aşşağı iyileşemem belki daha fazla tamamen ekipmanda biter iş birde yavaş kullanacaksın iş tek kaskta bitmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • örnek teşkil etmesi açısından bir anımı anlatayım

    motorla değil ama bisikletle kaza yaptım sağ dirseğim çatlamıştı ( duran bir arabaya çarpıp takla atmıştım )

    bilmeyenler için anlatayım hani bilek güreşi yaparken el ele tutuştuğunuz da masaya dirseğinizin en sivri yeri değer ya he işte oradaki kemik çatlamıştı kolum adeta kilitlenmişti açamıyordum ama düzeldi neyseki

    ama bisiklete binmekten vazgeçmedim iyileşir iyileşmez atladım tekrar üzerine

    ana fikre gelecek olursak

    eğer motosiklet sürmek bir tutkuysa bırakmaz sürmeye devam edersin fiziksel bir engelde yok

    yok gelir geçer bir heves ise sadece bir ulaşım aracıysa o zaman araba kullanmaya başla kendini güvende hissedersin :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuralsiz111 -- 16 Ağustos 2017; 10:18:4 >
  • Daha yaşın çok genç, motosiklet kullanmaktan keyif alma çağında değilsin, 30unu geç iş güç evliliği rayına oturt sonra yeniden başlarsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaş 33 11 yıldır motosiklet sürüyorum.

    Son 4 yıldır ve hala MNG kargo da motokurye'yim.

    4 kaza 2 kez motoru düşürme olayı başıma geldi devam..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk olarak teşekkür ederim. Kazada şöyle oldu ; Pantolon hariç ayakkabım montum vs. herşeyim vardı. O günde hava sıcak diye pantolonumu giymedim. Çıktım yola bizim bu tarafta virajlı yollar var. Bende kendimi geliştirmek için virajlara gidiyodum genelde. Neyse 2-3 tanesine normal rutinle girdim. Önümde ufak bi yokuş vardı. Ufaktan frene bastım ve önüme pat diye bir viraj çıktı. O an orda viraj olduğunu hatırlıyamadım nedense. Ben bu viraja nasıl girerim derken bir şekilde girdim ve çıktım.İşte sıkıntı girerken değil çıkarken oldu. Çıktıktan sonra bakışım yolun ortasını kesen bariye ye kaydı ve panik yapıp arka freni kitledim. yaklaşık 20-30 saniye boyunca arkam komple yan yolda çapraz şekilde gittim.Sonunda arka freni bırakmak aklıma geldi ama çok geçti ortadaki bariyere girdim. Motorun üstünden atladım fakat bariyerin yanında direk vardı ayağım direkle motora sıkışmış o an. Motoru felan ittirdim ama malesef bacağımın kırıldığını zaten hissetmiştim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: orcun12122

    İlk olarak teşekkür ederim. Kazada şöyle oldu ; Pantolon hariç ayakkabım montum vs. herşeyim vardı. O günde hava sıcak diye pantolonumu giymedim. Çıktım yola bizim bu tarafta virajlı yollar var. Bende kendimi geliştirmek için virajlara gidiyodum genelde. Neyse 2-3 tanesine normal rutinle girdim. Önümde ufak bi yokuş vardı. Ufaktan frene bastım ve önüme pat diye bir viraj çıktı. O an orda viraj olduğunu hatırlıyamadım nedense. Ben bu viraja nasıl girerim derken bir şekilde girdim ve çıktım.İşte sıkıntı girerken değil çıkarken oldu. Çıktıktan sonra bakışım yolun ortasını kesen bariye ye kaydı ve panik yapıp arka freni kitledim. yaklaşık 20-30 saniye boyunca arkam komple yan yolda çapraz şekilde gittim.Sonunda arka freni bırakmak aklıma geldi ama çok geçti ortadaki bariyere girdim. Motorun üstünden atladım fakat bariyerin yanında direk vardı ayağım direkle motora sıkışmış o an. Motoru felan ittirdim ama malesef bacağımın kırıldığını zaten hissetmiştim.

    Geçmiş olsun, bu sizi motosiklet kullanmaktan soğutmaz ve fiziki bir engel olmaz. Aksine bu yaşta böyle bir kaza geçirmiş ve sağ kurtulmuş şanslı biri olarak bundan sonraki sürüşleriniz daha dikkatli ve emniyetli olur. Ders almasını bilirseniz tabi..




  • orcun12122 O kullanıcısına yanıt
    bunu okuyunca bi degisik oldum bende 5 yillik bisikletciyim motora daha gecen ay basladim bende korkuyorum dusucem vurucam carpicam diye. iyiki altimda cub motor varki fazla basmiyo zaten 90 anca yapar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: netd forum

    bunu okuyunca bi degisik oldum bende 5 yillik bisikletciyim motora daha gecen ay basladim bende korkuyorum dusucem vurucam carpicam diye. iyiki altimda cub motor varki fazla basmiyo zaten 90 anca yapar.

    Düşücem diye şartlamamak lazım. Herkesten önce kendi bildiğini yapmak lazım bana göre. İnsanlar hep düşüceksin , kırıcaksın, ediceksin diyorlar. Saçma salak tavsiye verenler kendi yaptığını doğru zannedenler çok var. Benim arkadaşım 4-5 yıldır sürüyor. Onla trafiğe çıktığımızda aynı şeritte giderken kontra veremeyip motoru altından salmıştı :D. Kendisine güvenmemek gerektiğini o gün öğrendim sanırsam. Bir acemi de kaza yapabilir bir proda. Her şekilde hız acı verir ve kendine ne fazla güveniceksin ne de az. Dedikleri gibi motor denge işidir. Seninde dengeli bi modda olman lazım o an.




  • orcun12122 O kullanıcısına yanıt
    oyle ama her nekadar dikkat etsekte karsi taraf hic dikkat etmiyor motorculari hice sayiyorlar yola atladiklari zaman kornaya abanip kavga çıkaranlar oluyo. ama ben kavgadan yana degilim yavasliyip hic korna basmiyorum cunku sanki bi tane dengesizin biri cikarir silah bisey olur diye korkuyorum ama bu korku care degil. artik hakkimi arama zamani geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sanırım oturduğunuz yerlere göre de değişiyor biraz işler. Şuana kadar kimle karşılaştıysam bana hep saygılı davrandılar. Bazıları yol bile açtı duruma göre. Araç sürücülerine de kızamıyorum çünkü 2 aynadan başka görüş açıları yok. Herkesde proffesyönel bir biçimde araba süremez. Tabi insanın kendisi kaporta olunca motorsiklette agresifleşmek de doğal. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.