Şimdi Ara

Dijital oyun mağazalarına Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu geliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
483
Cevap
10
Favori
18.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
65 oy
Popüler Konular listesinde
52. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Diğer ülkelerde temsilci barındırmıyorsa türkiye'de de barındırmaz. Ancak diğer ülkelerde var mı temsilcileri bilmiyorum, bilen aydınlatsın.

Promises will go unfulfilled and faith will be let down.
  • Hermiyasinmi H kullanıcısına yanıt
    Peki sende neden bu kararı destekler gibi yazıyorsun yandaş mısın?
    Sorun steamde oyunda değil sırayla herşeye yasak sansür gelmesi yakın tarihte yurtdisi alisveriside kapandı artık ürünleri tr de çok çok daha pahalıya alırsın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Temsilci bulundurulmasına kesinlikle destek veriyorum ancak konu ve amaç bu değil.

Birincisi yandaşa yedirecek para lazım, ikincisi müdahale lazım ki zaten sebep açıkça yazılmış.

Alıntı

metni:
    BTK, riskli görülen oyunların kaldırılmasını talep edebilecek. Ayrıca oyun sağlayıcılardan kurumsal yapı, algoritmalar ve veri işleme mekanizmaları dahil her türlü bilgiyi talep edebilecek.

Üç tane operatör firmasına gıkını bile çıkartamayan BTK'dan yasaklama dışında ne beklenebilir ki?

Adamlara, operatör tarafından kasıtlı olarak yazılmış yanıltıcı ifadeden dolayı dolandırıldım, diye şikayette bulundum.

Yaklaşık dört, beş ay boyunca taraflar arasındaki yazışmaları okumaktan başka hiçbir şey yapmadıkları gibi en sonunda da operatörle aranızda anlaşın diyerek şikayeti kapattılar. Güler misin, ağlar mısın?

• Steam umursamaz Tr pazarını. Vpn'ler hazır mı?

• Amaç oyuncuyu korumak gibi görünse de uygulama şekli ciddi soru işaretleri barındırıyor. Steam, Epic gibi global platformların Türkiye’de temsilci açmaması durumunda bant daraltma gibi yaptırımlar doğrudan oyuncuyu cezalandırmak anlamına gelir. Yerelleşme ve denetim önemli ama erişimi riske atan, küçük geliştiricileri zorlayacak adımlar uzun vadede oyun ekosistemine zarar verebilir. Düzenleme yapılacaksa, sektörün gerçekleriyle daha uyumlu ve kademeli olmalı.

▁ ▂ ▄ ▅ ▆ ▇ █ ☾☆ | Togg | ☾☆ █ ▇ ▆ ▅ ▄ ▂ ▁
    [2024] Togg T10X V2 | [2012] Opel Astra J Cosmo | [2012] VW Polo 1.6 TDI DSG | Samsung Galaxy Z Fold 6 | Huawei P30 Pro | Huawei GT3 Pro | Sony PS4 20. Yıl Özel Sürümü | Sony PS5 Pro | Vestel 43UD9300 | Vestel 65O9930 | AMD Ryzen 9 7900X3D | Asus TUF Gaming X670E-Plus | Corsair 64GB DDR5 RAM | MSI 1 TB Spatium M480 | Nvidia 12GB GeForce RTX 4070Ti
  • Hayatta oyun yüklemem tüm verileri alırlar, bir banka uygulaması, uygulama içinde para çekiyorum, sonuçta olana bakınız banka uygulaması zorla durdur yapıyorum, aynı olay İnternet siteleri içinde geçerli, 11 Nokta com alış veriş bitti zorla durdur yapıyorum, telefonda 8 gb ram var yinede aynı durum, bir İnternet radyo işi bittimi, zorla durdur yapıyorum, Google dh bana oyun bildirimi gönderme boşuna okumuyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Harddisk : Seagate Barracuda 2TB
    SSD : GIGABYTE 2.5" 240GB SATA3 SSD SSD : Samsung 980 SAPSI 1 TB
    Sıvı Soğutucu : NZXT X63 Kasa : NZXT S340
    PSU : Corsair RM850 850W 80+Gold İşletim Sistemi : Windows 11
  • Bu haber ile aklımda şöyle bir fikir oluşturdu:
    Nasıl ki insanın değerini, kendisine duyduğu saygıyla belirleniyorsa, ülkeler ve ülke içinde yaşayan vatandaşlar için de aynısı olabilir. Zorla saygı kazanamazsın.
    İyi olmuş, vergi versinler, o kadar para kazanıyorlar diyenler için söylüyorum. Vatandaşı oldukları ülkede platformları kullanan insanlar kendilerine saygı duyup, haklarını korumayı bilselerdi, hiç bir yasal baskı olmadan sadece potansiyelini yüksek gördüğü için örneğin "Steam Türkiye'de ofis açacak" haberini almaları daha güzel olmaz mıydı? Adamlar dolar ile satış yapıyorlar, hiç birimiz buna itiraz edip etki oluşturabildik mi mesela? Çünkü bir insan olarak zorla saygı ve değer kazanamazsınız, karakterinizle duruşunuzla saygıyı kazanırsınız.
    Medeni toplum olup sıralarda kaynak yapmamayı tercih etseydiniz, sizi şeritlerle/iplerle (yasalar veya yasaklar) sıraya koymazlardı. Buna da iyi ki böyle yapmışlar demezdiniz.

• m f i M kullanıcısına yanıt

Yerel fiyatlandırmaya geri dönmeleri lazım. Bu diğer platformlar arasındaki rekabeti de artırır. Ayrıca bu şekilde Türkiye'ye saygı duymadıkları intibasını oluşturuyor bende. Türkiye'ye saygı duymayan yabancı şirketi savunacak değilim. Epic Games gibi Türk Lirasını kullanan firmayı tercih ederim.

Zerre kadar zevk aldığımız ne varsa elimizden alınacak.

Niye umursamasın? Sadece 1-2 dolarlık oyunlardan Türk geliştiriciler milyonlarca dolar para kazanıyor. Steam oyunları platformda tutarken ciddi gelir elde ediyor. Birkaç tane çalışanı temsilci olarak görevlendirmesi, kazancının yanında hiçbir şey.

• bu Turkcell in Nvdia GameNow ı alıp ülkede GamePlus olarak dağıtmasıyla çok alakalı olabilir, dünyada şuan PC ler yerine bulut tabanlı "computer"lar dayatılıyor büyük firmalardan. bu haber sonucu kuralın çıkarlarına yaradığı tek platform Turkcellin gamePlus'ı (dolayısıyla dünyada da aynı amaçla uğraşan Nvdia) kullanmaya zorlaması kaçınılmaz. Yıllardır durup birden buraya salça olmaları dünyadaki gündemle denk gelmesi vs çok ilginç . komplo terisyeni değilim ama kafayı dağıttığımız bir bu olgu kalmıştı onunda içinden geçecekler.

bant genişliğini darltmanın sonucu nedir? VPN sadece kapalı kapıyı açık gibi gösteren bir uygulama değil mi , bant darltılırsa vpn ile bile kullanılamayabilir demek gibi algıladım , bilen biri açıklarsa çok makbule geçer.

birde bu olay derinlemesine ve zincirleme bir çok oyunu da etkiler, eğer yasalaşırsa Path of Exile oynayabilecek miyiz mesela? (steam'ın kurala uyduğunu varsayarsak)

açık denizlerden topladığınız oyunları harddisklere stoklama zamanıdır .

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.