Şimdi Ara

Dijital oyun mağazalarına Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu geliyor (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: josrdr Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
10
Favori
18.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
65 oy
Popüler Konular listesinde
70. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sepultura99

Pcde dediğin gibi olabilir de. PlayStationda sansürleyebilirler. Burada daha çok benim için önemli olan devlet babanın düşüncesi sadece temsilci mi istiyor yoksa sansür mü istiyor? Şiddet ve cinsel içeriklere illa da sansür istiyorum derse kötü olur. Çünkü 2 seçenek var. Ya oyunu komple Türkiye'den yasaklayacak. Ya da sansür uygulayacak. 2 seçenekten başka bir çare yok

Film ve dizilerde sansür var çünkü içerik Türkiye içinde barındırılıyor ve yayınlanıyor. Oyunlarda ise içerik geliştiricinin ürünü, devlet gidip oyunun mekaniklerine karışmıyor.

Şiddet ve cinsel içerik konusu bugüne kadar oyunlar özelinde böyle bir taleple gelmedi. Eğer gelseydi PSN ve Steam’de yıllardır satılan yüzlerce +18 oyun zaten çoktan kaldırılmış olurdu.

Japonya örneği kültürel ve tarihsel bir istisna. Türkiye’de oyunlara özel sistematik bir sansür altyapısı yok, talep de yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Thomas Anderson kullanıcısına yanıt

???? Müdür bazen ortaya düşünmeden rastgele mesaj attığını düşünüyorum. Çünkü genel olarak haberlerin altında çoğunlukla muhalif ve/veya anti-yasakçı mesajlarını görüyorum ama burada ise tam tersini yazmışsın çok mantıksız ve çelişkili. Sence neden iyi olmuş, neden bu zamana kadar gelmemesi hataydı, aydınlatır mısın? Bu arada sinemayla ilgili olduğun kadar video oyunları da oynuyor musun? Oyun oynayan adamın savunacağı şeyler değil bunlar.

Neyse konuya Enis'ten bir video atmak için girmiştim.

Dijital oyun mağazalarına Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu geliyorEnis Kirazogluyoutube
    Sosyal medyada böyle bir etiketle farkındalık çalışması da varmış şimdi gördüm: #Oyunumadokunma Bunla ilgili çok sıcağı sıcağına düşüncelerimi sundum. Yanlış bir şey söylediysem kusuruma bakmayın lütfen. Umarım insanların tepkileri yetkililerin bu konudaki kararını gözden geçirmelerine sebep olur. #steam #oyun #eniskirazoglu
    https://www.youtube.com/watch?v=gNIzY_1hkxM

Bu da Pintipanda'dan

Dijital oyun mağazalarına Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu geliyorPintipanda youtube
    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Steam, Epic, Playstation ve Xbox mağazalarına erişim engeli yasa taslağı neyi hedeflemektedir ve sonuçları nasıl olur? Lütfen beş dakikanızı ayırıp dinleyin. Instagram ► https://www.instagram.com/pintipanda Twitter ► https://twitter.com/pintipanda Kendinize iyi bakın, esen kalın. #pintipanda #oyunumadokunma #steam PintipandaTV kanalında oyun inceleme, Let's Play, İlk Bakış, Canlı Yayın ve bolca sohbet videosu bulacaksınız. AAA oyunlar, Indie oyunlar, Hikayeli oyunlar ve Rekabetçi oyunlar mevcut. Aksiyon, Shooter, FPS, Adventure, RPG, Survival, Crafting ve bir çok oyun türü karşınızda olacak. PC, Xbox Series X/S, Playstation 5 ve Nintendo Switch ve diğer platformlarda içerikler gelmeye devam ediyor. Her gün yeni videolarla karşınızdayım :)
    https://www.youtube.com/watch?v=Vw6YRo6D-gE

Bu arada önceki mesajlarda CoreXXX miydi neyde bende bloklu olan bir aktroll vardı, oyun satıyorlarsa vergi verecekler diye bu temsilcilik atanması ve yasakçılığı savunan chomar chomar mesajlar atıyordu. Mevcutta zaten bu platformlar her satışlarından çatır çatır KDV ödüyorlar. Bu aktroll ne anlatıyor, ne sanıyor devlet şu ana kadar buralardan vergi almadığını mı sanıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 1 Şubat 2026; 17:3:24 >

• sepultura99 S kullanıcısına yanıt

gül gül öldük, ne zeki bişeysin sen öyle maaşallah fışkırıyor beyin

oyunumadokunma.com
    #OYUNUMADOKUNMA - Dijital Oyun Platformlarını Koruyalım
    https://oyunumadokunma.com
    Harddisk : Seagate Barracuda 2TB
    SSD : GIGABYTE 2.5" 240GB SATA3 SSD SSD : Samsung 980 SAPSI 1 TB
    Sıvı Soğutucu : NZXT X63 Kasa : NZXT S340
    PSU : Corsair RM850 850W 80+Gold İşletim Sistemi : Windows 11
  • Bakanlıktan şöyle bir açıklama geldiği belirtilmiş:

x (formerly twitter)
    Old But Gamer (@oldbutgamer) on X
    https://x.com/i/status/2018018703732810005

Yani tamamen rıza gösterilmesi için yapılmış bir açıklama. Küçük lokmalarla alıştıra alıştıra ileletecekler. Önce çocuklar, sonra umursamadığımız oyunların engellenmesi, sonra büyük oyunların engellenmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 007emin -- 1 Şubat 2026; 20:58:44 >

• 007emin 0 kullanıcısına yanıt

Çocuk, aile gibi kavramlar muhafazakar siyasetçilerin sıkça kullandığı köpek düdükleridir.

https://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6pek_d%C3%BCd%C3%BC%C4%9F%C3%BC_(siyaset)

Kanmamak lazım.

Zaten PEGI varken bunlar nasıl derecelendirme yapacakmış. Saçma sapan alıştırma açıklaması.

ne imzası hocam öyle imza toplama mı olur oyunda kullandığın nicki yaz diyorlar   fırsattan istifade domaini almış trafik kastırıyorlar

• hep çocuk çocuk üzerinden yürüyorlar bunların aklında oyun oynayan kişiler hala 9 yaşındaki çocuk sanıyor hangi cocuk 70 dolara oyun alıyormuş geç bunları denetleyecek yer varsa telefondaki oyunları denetlesinler cocuklar asıl oralarda takılıyorlar. google play'e girin sanal kumar oyunları hepsi açık...

Amaç denetim ,Halk sağlığı, Halkın yararı,Toplum faydası hiç bir zaman olmadı. Amaç bunlar olsaydı zaten 25 yıldır böyle saçma sapan işler yapılmazdı.Bana paypalın olmamasının 1 tane mantıklı açıklamasını yapabilecek var mı ? . Tek uydura bilecekleri şey kara para .Paypal yok kara para da ne durumdayız acaba ==)? Discord mesela ne alaka yani orada grup kurulmuşta bilmem ne olmuş .Kapatsana hadi whatsabı yiyorsa yemez niye kendi kitlesi de kullanıyor. Bu mantıkla interneti de kesmen lazım malum olayın başı internet .Ee oda her şekilde her noktada teknik olarak yasak. Yurt dışı alışveriş yasağı mesela hiç bir mantığı yok. Kendi açıkladıkları defter verilerine göre CARİ AÇIĞA KATKISI %0.4 ki bunu yasakladıklarında mesele çözülmüyor sen getirdiğinde %60 vergi veriyordun ithalaçı %20 ile çekecek ürünü .Fark sen 10 katı fiyatına alacaksın ne o halkın sağlığı.

Top yökün bir nesli susturma ,bastırma içe kapatma dertleri. Sonra çıkıp bizim amacımız bu değil diyerek asıl amacı söylemiş oluyorlar. Şiir okudum diye ezildim diyenler binlerce kişiyi uydurulan kanunlar ile içeri alıyor. 90 lı yıllarda ki eleştirilerin 10/1 ni yapamayız şuan gelip evden alırlar adamı.Bu mu yasakçı zihniyet değiliz meselesi ? .

Amaçları ne net bir şekilde yazayım ;Dış dünyanın ne olduğunu bilmeyen en iyi şartların (şartlar ne kadar kötü olursa olsun ) burada olduğuna inanan . Sizler için en iyisini biz biliyoruz siz düşünmeyin itiraz etmeyin verileni alıp oturun diyen kindar cahil bir nesil. Ülkeden çıkıyorum diye 1250 TL para ödüyorum 10 yıllık pasaport 15.000 TL .Dünyanın hiç bir AAA ülkesine giriş hakkım yok.Dijital oyun mağazalarına Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu geliyor  Vize almak için 50 yapraklı roman yazıyorsun. Son duruma bakınca teknik olarak başarılı da oldular yeni nesili görüyoruz kimse üstüne alınmasın da girdikleri sınav sorularına her yıl bakıyorum ben. Matematik neti ortalamız 4 sanırım 2025 de. Son durumda halkın yarısı kumar bağımlısı kalanı da uyuşturucu bağımlısı oldu. Arada kalan bir miktar da hayatım ne olacak diye duvarlara bakıyor. Pazara gidiyorum pazarcı telefonda kumar oynuyor dişçiye gidiyorum boncuk diziyor , sanayiye gidiyorum yıldırım gelmedi yıldırım gelmedi diyor.

Beyaz yaka gelecekten umudunu yitirmiş gelip geçici ürünlere parasını harcıyor oda biliyor bir şey olmayacağını.Mavi yakalı zaten öyle bir amacı bile yok bu gün de hayattayız diye takılıyor. Neyse uzatmanın anlamı yok neden yapıyorlar deniyor ya yılanın başını küçükken eziyorlar ki ileride başka bir şeye ses çıkarmasın.

AMD9800X3D MSI PRO X670-P WIFI AM5 DDR5/Arctic Liquid Freezer II 360 A-RGB / MSI 5080 Triox OC / LG C3 48 İnç" Oled Monitör/ PHANTEKS ENTHOO 719 10 fan/ Cooler Master V1000 Vangard 90 Plat 1000w/ Kingston Fury Beast RGB AMD EXPO 32GB 6000 mhz cl32 / Samsung 990Pro 1000 GB M.2 /2x 1 TB Samsung 970 EVO PLUS/2x Samsung 860 pro 500 gb /SEAGATE 1TB BARRACUDA/TRANSCEND 128GB 320/Creative Sb Z Pcı-E Ses Kartı LG BH9520TW 3D Bluray Ev Sinema Sistemi /Razer NAGA EPiC/Razer Anansi Expert MMO -Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Brown

• quote:

Orijinalden alıntı: oyungazi

Evet Japonya icin uğraşır ama Türkçe dil desteği bile vermeyen bu firmalar senin sansür politikan için uğraşmaz.

Dijital oyun mağazalarına Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu geliyorCan Sungur ve Yakın Evrenyoutube
    Bugün biraz ciddi, biraz devlet ama en çok da "bizimle" ilgili bir konuyu konuşuyoruz. Yıllardır emekle, bütçemizden ayırdığımız paralarla ve binlerce saatlik anılarımızla kurduğumuz o dijital kütüphaneler, şu an yeni yasa taslağıyla bir belirsizliğin eşiğinde. Bu sadece "oyun oynayamama" meselesi değil; bu bir mülkiyet hakkı ve dijital kültür meselesidir. Bizler mühendisinden öğrencisine, yazılımcısından sanatçısına kadar bu platformlarda sosyalleşiyor, üretiyor ve dünyayla bağ kuruyoruz. 00:00 Giriş ve Bakanlık Yetkililerine Sesleniş 00:46 Gündemdeki Yasa Taslağı ve Erişim Engeli Riski 01:15 Futbol Analojisi: "Bir Hata İçin Tüm Lig Kapatılmaz" 01:47 1. Madde: Türkiye'nin Oyuncu Profili (Yaş Ortalaması ve Demografi) 02:23 2. Madde: Dijital Mülkiyet Hakkı ve Steam Kütüphanelerinin Değeri 03:01 3. Madde: Yerli Oyun Geliştiricileri ve Sektöre Etkisi 03:34 4. Madde: Asıl Riskli Alanlar (Mobil Oyunlar ve Kumar Ayrımı) 04:00 5. Madde: Platform ve İçerik Ayrımı (Wattpad Örneği) 05:50 Global Denetim ve Derecelendirme Sistemleri 06:58 Sektör Uzmanları ile Diyalog Çağrısı 07:50 Oyun Sektörünün Ekonomik Büyüklüğü ve Sosyolojisi 09:37 İzleyicilere Çağrı: Bakanlığa Gönderilecek E-Posta Taslağı 10:54 Sektörel Örgütlenme ve Dernekleşme İhtiyacı 11:46 Kapanış ve Son Sözler Videoda anlattığım gibi; yasaklamak ya da yavaşlatmak çözüm değil, haklarımızı koruyarak uzlaşmak asıl olandır. Şimdi sıra bizde. Sesimizi en doğru şekilde, devletimizin ilgili kurumlarına duyurma vakti. 👇 AİLE BAKANLIĞI İÇİN HAZIRLADIĞIM TASLAK METİN: link --- https://bit.ly/4q7sE1b Neler Yapabiliriz? Videoda bahsettiğim Aile Bakanlığı e-mail'ini kendi cümlelerinizle değiştirin. Aile Bakanlığı'na, oyunların bizim için neden "güvenli bir sosyalleşme limanı" olduğunu anlatan metni gönderin. Bu videoyu, kütüphanesi tehlikede olan arkadaşlarınızla paylaşın ki sesimiz daha gür çıksın. Dijital mirasımıza sahip çıkma vaktidir. Sorularınızı ve fikirlerinizi yorumlarda bekliyorum, hepsini tek tek okuyacağım. #Steam #Oyun #DijitalHaklar #BilişimHukuku
    https://www.youtube.com/watch?si=IT6WcpbClhVR3myt&v=-Ab0p3Zd858&feature=youtu.be

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ben de çok fayda göstereceğini sanmıyorum ancak sayı bakımından bence güzel bir veri olabilir. Bu kadar insan akın etmişse, bunlarla çeşitli boykotlar ya da cimer'e yazma gibi etkinlikler düzenlenebilir. Tabi sayfayı açanın maksadı hakkında yorum yapamam

• scorpion20 kullanıcısına yanıt

Konu siyasi zaten Dijital oyun mağazalarına Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu geliyor 

yazık, her şeye boyun eğiyorsun farkında değilsin.

Gigabyte 990FXA-UD3 | Asus 560 Ti DirectCU II | AMD Phenom 955 BE | Thermalright Ultra 120 Rev. C Soğutucu | Gskill Ripjaws 1600 MHz 2x4gb CL 9 DDR 3 | HEC Cougar 700Watt PSU | Dark Knight Kasa | AOC V22+ Monitör
  • Güncel yeni detaylar:

Dijital oyun mağazalarına Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu geliyor

- Derecelendirme zaten var. Yeni bir şey değil. Yıllardır olan bir şey. Ve zaten uluslararası standartlar kullanılıyor.

- Yaş doğrulama ise steam oyunların neredeyse her sayfasında soruyor. Bundan ayrı ne getirebilirsin ki? Oyun zaten. İnsanlar eğlenmek için girdiği araç, iş değil. Normalde ebeveynler üzerinden ilerlenmesi gerekirken zaten uygulanan şeyleri tekrardan belirtilmesi saçma sapan. Yani gene kılıf bir metin.

• sepultura99 S kullanıcısına yanıt
    CD aldığında launcher kurmuyor musun?

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.