Şimdi Ara

Dhnin bi turlu net.developer bulamamasii (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
1
Favori
13.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
165 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dersimli62f

Şartları sağlayamıyorlardır ücret gibi boşa dh ölücüler diyarı olarak bilinmiyor en tepeden aşşağı doğru.

• Adam gibi bur maaş verseler bulurlar ama asgari ücret sigorta veriyorlar

Yemek bile yok
    Yol parası ve yemeği düşersen geriye para kalmıyor. Donanimhaber kendini rezil ediyor bali ilanı kaldırsinlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 3 Eylül 2017; 11:1:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: penguin

ABD'de iş ilanlarında verilecek ücreti yazmak zorunludur, tıpkı DH'nin ikinci el ilanlarına satış fiyatını yazmanın zorunlu olduğu gibi. İş ilanları anadilde verilir. Yabancı dil bilmesi isteniyorsa, o da ilanda ayrı bir madde olarak belirtilir. Yine ABD'de iş ilanlarına yaş sınırı koymak yasaktır. Hiç kimseye sadece yaşını gerekçe göstererek (özel kuvvetler komandosu seçmiyorsan) işe almamazlık edemezsin. Bizimde uygulamalarımız gelişmiş ülkelerin yaptığı gibi olmalıdır ki az gelişmiş ya da hiç gelişememiş ülke olarak kalmayalım.

Vay be adam iskembeden sallamis bir kiside hop kardes, iyi salladin dememis.

Bitiyorum soyle, ABD'yi toz pembe gorup, kafasinda hayal ettigi herseyi ABD'de var olan zanneden. Utanmasan, ABD'de unicornlar var ve gokkusagi renginde kek seklinde diskisi var bile diyeceksin.

Bilmeyene duzelteyim:

ABD'de is ilanlarinda verilecek ucret yazmak zorunda DEGILDIR. Hele yazilim&teknoloji endustrisinde bunu yapan neredeyse yok gibi birsey. Bunun birsuru nedenleri var, gidipte saymak istemiyorum, isteyen gitsin arastirsin.

Ben kanit tabanli konusurum. Boyle olmadigini Google'dan tut Microsoft ve Amazon'daki ilanlara kadar bakip gorebilirsin.

Ha diger dediklerin dogru; degil yas ve cinsiyet; CV'ye fotograf bile ancak modellik tarzi islerde serbest.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

quote:

Orijinalden alıntı: Kazmapolitan

quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

O özelliklere sahip birine ne kadar maaş teklif ediyorsunuz?

Özel sektör maaş söylemez böyle açık açık.Ne kadar az verirse kardır

İyi bir maaş vereceklerini sanmıyorum. Muhtemelen ucuza sömürebilecekleri köle gibi birini arıyorlardır.

Kör tuttuğunu hesabı diyorsun yani.

Gerçekten şu konu üzerine bir şeyler yazasım var ama şu an acaba neden diye sormaktan öte gidemeyiorum.

• ThisisaNightmare T kullanıcısına yanıt
    Öncelikle küstah ve edebsizlere cevap vermem, direkt bloklarım. Sen ve sen gibiler bu ülkenin yüz karasısınız. Bu yanıtı da diğer arkadaşlara alacakları ücreti öğrenmelerinin doğal hakları olduğunu kanıtlamak için bir iş arama sitesinden yolluyorum. Ödenecek olan saatlik ve yıllık ücretler her birinde belirtilmiştir. Tekrar ediyorum, ödenecek olan ücreti öğrenmek doğal bir haktır, sırlı bilgi olarak tutulamaz. İnsanlar iş arıyor, kumda oyun oynamıyor. Haklarını en baştan tüm detayıyla bilmelidir. Sonrasında pazarlık yapılır ya da yapılmaz, orası tercihe bağlıdır.

https://www.reed.co.uk/jobs/usa

Orijinalden alıntı: turbolinea

Elamanın kaçmaması için senet almaları lazım

Güldürdün be

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

NOT: Youtube deney kanalımı, bir doktorun evine kadar gidip önce karısını sonra kendisini öldüren hayvan yüzünden kapattım. #Doktorlaröldürülüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

quote:

ABD'de iş ilanlarında verilecek ücreti yazmak zorunludur, tıpkı DH'nin ikinci el ilanlarına satış fiyatını yazmanın zorunlu olduğu gibi. İş ilanları anadilde verilir. Yabancı dil bilmesi isteniyorsa, o da ilanda ayrı bir madde olarak belirtilir. Yine ABD'de iş ilanlarına yaş sınırı koymak yasaktır. Hiç kimseye sadece yaşını gerekçe göstererek (özel kuvvetler komandosu seçmiyorsan) işe almamazlık edemezsin. Bizimde uygulamalarımız gelişmiş ülkelerin yaptığı gibi olmalıdır ki az gelişmiş ya da hiç gelişememiş ülke olarak kalmayalım.

Vay be adam iskembeden sallamis bir kiside hop kardes, iyi salladin dememis.

Bitiyorum soyle, ABD'yi toz pembe gorup, kafasinda hayal ettigi herseyi ABD'de var olan zanneden. Utanmasan, ABD'de unicornlar var ve gokkusagi renginde kek seklinde diskisi var bile diyeceksin.

Bilmeyene duzelteyim:

ABD'de is ilanlarinda verilecek ucret yazmak zorunda DEGILDIR. Hele yazilim&teknoloji endustrisinde bunu yapan neredeyse yok gibi birsey. Bunun birsuru nedenleri var, gidipte saymak istemiyorum, isteyen gitsin arastirsin.

Ben kanit tabanli konusurum. Boyle olmadigini Google'dan tut Microsoft ve Amazon'daki ilanlara kadar bakip gorebilirsin.

Ha diger dediklerin dogru; degil yas ve cinsiyet; CV'ye fotograf bile ancak modellik tarzi islerde serbest.

DH'de işler böyle gider.
    MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF

• quote:

Öncelikle küstah ve edebsizlere cevap vermem, direkt bloklarım. Sen ve sen gibiler bu ülkenin yüz karasısınız. Bu yanıtı da diğer arkadaşlara alacakları ücreti öğrenmelerinin doğal hakları olduğunu kanıtlamak için bir iş arama sitesinden yolluyorum. Ödenecek olan saatlik ve yıllık ücretler her birinde belirtilmiştir. Tekrar ediyorum, ödenecek olan ücreti öğrenmek doğal bir haktır, sırlı bilgi olarak tutulamaz. İnsanlar iş arıyor, kumda oyun oynamıyor. Haklarını en baştan tüm detayıyla bilmelidir. Sonrasında pazarlık yapılır ya da yapılmaz, orası tercihe bağlıdır.

https://www.reed.co.uk/jobs/usa

Tesekkur ederim, ulkede dogru soyleyeni 9 koyden kovduklari icin yuz karasi oldugumun farkindayim.

Daha verdigin linke bakip konussan, cok daha guzel olmaz mi?
    1) Co.uk; UK'ye ait yani birlesik kralliga ait bir site. ABD ile alakasi yok. Madem ABD ile ilgili islere bakacaksin bu konuda en iyisi LinkedIn dir. Illa o tarz, bir ilan istesi ariyorsan, monster.com bu konuda en yaygin sitedir.
    2) Madem hak, sakli tutulmuyor peki bu ilanin maasi ne ki?https://www.linkedin.com/jobs/view/378454677/
    3) Anglo ulkeler hakkinda, is sistemi nasil calisir hic bilgin yok gibi. Verdigin ilandaki tum ilan verenler, recruiter dedigimiz firmalar. Yani is veren bu firmalar degil. Nasil emlakcilar ev sahibi degilse; recruiter dedigimiz firmalarda is veren degildir. Bu tarz firmalar, daha is verenin adini bile soylemez sana. Rastgele bir tane ilana tikla mesela:https://www.reed.co.uk/jobs/custumer-analytics-lead/33211205?source=searchResults#/jobs/usa Harnham diyor, harnham dedigin bir recruitment firmasihttps://www.harnham.com/ ; ilana bakinca da zaten The Company kisminda oyle bir gecmisler.

Peki nedir bu recruiterlarin olayi, sana is bulurlar, o yillik maasin 10-15% civarini kendilerine komisyon olarak alirlar. Bu nedenden oturu, yaklasik bir maas araligini is verene sorarlar.

Peki cogu buyuk firma ne yapar? Anglo ulkelerde, cogu buyuk firmanin kendi insan kaynaklari ve kendi icinde calisan ise alim uzmanlari (yani recruiterlari) vardir. Bu firmalar, kesinlikle bu ustteki recruiter firmalariyla CALISMAZLAR!

Ornek vereyim:
    https://careers.google.com/jobs#!t=jo&jid=/google/software-engineer-345-spear-st-san-francisco-ca-usa-2683110138&f=true&

Diyor ki:
    To all recruitment agencies: Google does not accept agency resumes. Please do not forward resumes to our jobs alias, Google employees or any other company location. Google is not responsible for any fees related to unsolicited resumes.

Umarim bu konuda da bilmeden, arastirmadan, ogrenmeden; orda burda gordugun sayfada, aa butun maas araliklarini vermisler; o zaman yasal olmalidir, gibi kafadan uydurma cikarimlarini kendine saklamayi ogretebilmisimdir.

• Ğiyasada bu kadar boşta gezen yazılımcı varken birini bulamamış olmaları şaka gibi

• jimhendrix kullanıcısına yanıt
    +1

Şu saçmalığı iptal etmenin bir yolu yok mu?

Şevket Süreyya Aydemir
  • İyi bir yazılımcı neden kendini sigortalı olarak mesai saatleri belirli bir işverene bağlanmak ister ki? Bu iş için teçhizat mı gerek? Gerçekten yaptığı işte iyi olan varsa oturur mobil uygulama ve oyun yazar, aldığı reklam paralarıyla bir temiz şirket kurar, üçüncü kişilere proje bazında veya mobil uygulama yazıp satar.. Bunu yapamayansa deneyim kazanmak ve kendini geliştirmek için gider el adamının kapısını çalar.. Türkiye'de özellikle şahıs ve limited şirketler sanırım bunları bilmiyor veya bilmek istemiyor.. Elindeki işi parçalayıp bölmeden pompacı misali, dışarıdan maaşlı SSK'lı eleman bulayım, en az maaşı vereyim, memur gibi göz açtırmadan sabah 9 akşam 6 mesai yaptırayım, sonra dışarıdan müşteri geldiğinde anahtar teslim ücretini cebime sokayım, böyle bir sistem yok.. Adama 100 bin liralık iş yapmışsındır, maaş diye çıkartıp önüne 5 lira koyar, ulan lanet olsun deyip kapıyı vurabilirsin, o haklı mesele.. Ama diğer taraftan düşünürsek yarım yamalak bilgimle adamın karşısına dikilip hadi bana aylık 10 bin yıllık 120 bin ver nasıl diyebilirim ki.. Tabi onun sorunu diyeceksin ama, buraya yapacağım iş sayesinde bu adam minimum bu kadar kazanamıyorsa bu parayı nereden alıp bana verecek, ortada olmayan bir para bu..

• Bir ara çaycı arıyorlardı ne oldu? Şaka bir yana da artık nasıl birini arıyorlarsa kimse yanaşmıyor.
  • Şimdi aradıkları özelliklere bakıyorum excellent, solid, oop, des. pattern havalarda uçuşuyor şimdi sen böyle bir yazılımcı arıyorsan bu adamın sana aylık maliyeti ssk dı filan derken 12, 13 bin tl den fazla olacak. Veriyor musunuz bu parayı? Vermiyorsanız ilanınızı "web teknolojileri konusunda 1 yıl tecrubeli programcı aranıyor" olarak güncelleyin en iyisi. Ayrıca bu adamı donanım haber yerine kariyer, linked in gibi sitelerden arasanız daha iyi olmaz mı?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu
  • quote:

Orijinalden alıntı: gun

Nedir rahatsız olduğunuz onları çözmeye çalışalım tam olarak ne yapmaya çalışıyorsunuzda ne olmuyor ?

Sayın gun one page scroll olayından çok rahatsızım forum kültürüne ters geliyor.Ve hangi sayfada olduğumu algılayamıyorum .

UX açısından tamamen negatif bir durum oluşturduğu kanısındayım.

Orijinalden alıntı: Lord of the Sky

alaylı programcı almayın. bir tane adam akıllı üniversiteden mezun olmuş kalifiye mühendisi yazılım ekibinin başına geçirin sorun kalmaz.

DH'de çalışan yazılımcıların çoğu zaten alaylı diye tabir edilen meslek lisesi/2 yıllık okumuş adamlar. Adam akıllı üniversiteden mezun olmuş kalifiye insan kendini neden DH'de harcasın ki?

Çok sayfalı konuları genelde son sayfadan(bundan sonra s. diye anılacak) okumaya başlarım. Şuanki haliyle, s.-1. sayfaya geçtiğimde kaydırarak giderken bir bakıyorum s. yi otomatik yüklemiş. Hurra s.-1'in başına gidip s.-2'ye geçiyorum. Onunda sonuna yine aynı şekilde s.-1 otomatik olarak ekleniyor. Hurra s.-2 nin başına... Sondan başladığımda hep bunu yaşıyorum. Evet,benim de derdim bu... Allah başka dert vermesin.

Şevket Süreyya Aydemir
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.