Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] (134. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.454
Cevap
58
Favori
143.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
44 oy
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: tolga509

Akkuyu, 1100 MW dan oluşacak 4 ünite ile total de 4400 MW enerji üretecek. Nükleer santral Japonya-Fransa ortaklığıyla inşa edilecek. @volkanbaba belirtmiş zaten.

Bu arada Nükleer santralleri işletecek 500 Türk öğrenci Rusya'da eğitimlerini sürdürüyor.

Hocam akkuyu santralimiz Ruslar tarafından yapılacak, Sinop santralimiz Japon-Fransız ortaklığı olacak.

Orijinalden alıntı: Volkanbaba

quote:

Orijinalden alıntı: tolga509

Akkuyu, 1100 MW dan oluşacak 4 ünite ile total de 4400 MW enerji üretecek. Nükleer santral Japonya-Fransa ortaklığıyla inşa edilecek. @volkanbaba belirtmiş zaten.

Bu arada Nükleer santralleri işletecek 500 Türk öğrenci Rusya'da eğitimlerini sürdürüyor.

Hocam akkuyu santralimiz Ruslar tarafından yapılacak, Sinop santralimiz Japon-Fransız ortaklığı olacak.

Kusura bakma karıştırmışım.

Şurayı daha açık yazayım Ruslar nükleer santrali kurma aşamasında Türk öğrenciler Rusya'da eğitim görüyorsa aynı program Japonya için de uygulanacak. Yani Nükleer Santrallerimiz Türkler çalıştıracak.

Burada ki amaç 3. santrali ithal beyinler yardımıyla değil tamamen yerli beyinlerle işletmek.

• ekle

Arkadaşlar arasında sesimi duyan olursa bana bir şekilde ulaşsın lütfen. Şuan moskova da öğrenci olan bir arkadaşa ulaşmaya çalışıyorum. Ben başvuru yaptım bazı konularda bilgisine ihtiyaç duyacağım öğrenci arkadaşlar lütfen yardım etsin. Soracağım çok soru var.
    şuan okuduğum okulu donduracakmıyım?
    moskova da ki okuldan mezun olursam yök bu diplomayı kabul ediyor mu?
    cayma hakkım var mı??
    yardımcı olun lütfen
  • Ekle..
    Ayrıca Nükleer karşıtları, lütfen arabaya binmeyin, karşıdan karşıya geçmeyin, herhangi bir kara yolunun yanına dahi yaklaşmayanın. Çünkü trafik kazalarında ölenlerin sayısı yüzlerce kat daha fazla..

Keşke toryum nükleer santrallerini ilk biz yapabilsek, uranyum gibi tehlikeli bir yakıt değil. Benide eklemeyi unutma

EDİT :BİLGİ EKLEME:

Ülkemize kurulacak olan nükleer santral hakkında çekinceleri olanlar ve tepki gösterenlerin bence öncelikle buna bir tepki göstermeleri gerekiyor:

Metzamor Nükleer Santrali (Ermenice: Մեծամոր ատոմակայան), çevresindeki iller için tehlike arz eden ve Ermenistan'da bulunan nükleer santral.
    Santral 1977 yılında inşa edilmiş. Erivan'a 32 km, Kars'a 100 km, Iğdır'a ise 30 km uzaklıkta. TÜRKİYE SINIRINA 16 KM!
    2005 Yılında kullanım ömrünü tamamlamış santralin Ermenistan yönetimi 18 Ekim’de kritik bir karar alarak, Türkiye sınırına 16 km mesafede bulunan, Metsamor nükleer santralini 2023 yılına kadar işletilmeye devam edileceğini açıkladı.(DHA)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Metzamor_N%C3%BCkleer_Santrali

http://www.yerelgundem.com/haberler/490560/ermenistan_nukleer_santralin_suresini_uzatti.html

http://gundem.milliyet.com.tr/ermenistan-in-nukleer-santrali-kapattirilacak/gundem/gundemdetay/28.10.2011/1456120/default.htm

yeni teknoloji santrallere EVET diyorum ama bu eskilerin KAPANMASI lazım. sadece sınırımızda değil dünyada hala akti 40 yaşını doldurmuş 23 santral var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam94 -- 13 Mayıs 2013; 15:35:24 >

• çok tehlikeliler bence.Çernobil nükleer tesisini gördünüz
    Windows 11 Pro x64 // Corsair Carbide 200R // MSI MPG B550 Gaming Plus // AMD Ryzen 7 5700x // Kingston Fury Beast DDR4 3200MHz 8x4 32GB // Intel Arc B580 12GB // Thermaltake Smart Series 700 Watt 80+ // Kioxia Exceria PRO 1TB NVMe 7300/6400 MB/sn M.2 SSD // Crucial P5 500GB NVMe 3400MB/3000MB/sn M.2 SSD // Deep Cool AG620 // x2 Cooler Master Blade Master 120mm // Asus VP247H 23.6inch 60hz 1ms 1920x1080 // // Asus VG249Q3A 23.8inch 1ms 165hz 1920x1080 Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 // JAMO Compact 700 Bookshelf // Steelseries Arctis 3 Headset // MSI Vigor GK30 Klavye // Glorious Model O Mouse

• ekle hocam

hemde uzun zamandan beri fakat bildirim yapmadım sanırım.....
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.