Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] (133. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.454
Cevap
58
Favori
143.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
44 oy
Giriş
  • Yine nevrotikstar gelmiş . Okumakla uğraşmayın size tavsiyem. Konu açıldığından beri kayda değer eleştiri yapmadı amaç köstek olmak. Pozitif eleştiri 0

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    İntel İ7 4790 Asus STRİX GTX 1070 HAFX ADV. Corsair Pro CL 9 2133 2x4, Asus Z97 Maxsimus HERO, Benq XL2420Z, 240 gb Corsair SSD, 2 TB Baracuda, Cooler Master 212x, Steelseries RİVAL, Logitech G930, Kingston Hyperx Could 2, Steelseries GCK+...
  • quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

Nükleer santrallerin toplam maliyeti ne olacak?Bu santrallerin elde edeceği kar santrallerin giderlerini karşılamaya yetecek mi?Yeterse kaç yılda amorti edip kara geçecek?Ülkede planlı bir şekilde güneş enerji tarlaları kurulsa, her binanın çatısına veya boş kuru çorak tarım arazisi olmayan dağlık alanlara güneş enerjisi santralleri kurulsa nükleer enerjiye gerek kalır mı?Vatandaş olarak ucuz elektriği bu sefer kullanabilecek miyiz?Dışa bağımlılığa devam edecek miyiz?enerjide ülkede tekelleşme artarak devam mı edecek?

*Fikir edinmeniz açısından örnek verecek olursak ; Fransa'nın en büyük enerji sektörü liderinin Finlandiya için anahtar teslim fiyatı 8.5 milyar dolar. Bu dünyadaki pahalı 5. veya 6. inşaat demek oluyor
    http://en.wikipedia.org/wiki/Olkiluoto_Nuclear_Power_Plant
    *Bu santrallerin kendi masrafını karşılaması haliye uzun sürecek.
    *Ülkenin herhangi bir yerinde planlı bir yapılaşma olmadığı ve halk bilinçsiz olduğu için devlet güneş paneli yapana teşvik vermediği müddetçe kimse bir değişiklik yapmayacak.
    *Vatandaş ucuz elektrik kullanamayacak. Halihazırda doğalgaz enerjisinden üretilen elektrik ihtiyacımız %48 oranında karşılandığından 1 nükleer santralin yapım , işletim masraflarını geçtim bu yüzdede bağımlılğa olacak oranı çok komik bir miktarda düşürecek.
    *Dışa bağımlılık dediğiniz şey politik düzende sizin dengelerin içinde bulunmak için oynadığınız oyundur. Rusya'dan doğalgaz almazsanız başka bir komşunuzdan mutlaka almak zorundasınız. Ya da kendi gücünüzü komşunuza kanıtlamak zorundasınız.

Ayrıca ülkemizde nükleer enerji konusunda yetkili olan kurumların günlerce aramalarına rağmen İstanbul'da Iridyum-192 kaynağını kaybettiklerini de göz önünde bulundurursak , Türkiye'de var olan termik santrallerin yarattığı çevre kirliliği hiç hesaba katılmıyorsa eğer , bahçenize , camilerin minarelerine baz istasyonları bağlanıyorsa , sizin hiç bir duyunuzla algılayamayacağınız bir şeyin nasıl sümen altı edilebileceğini unutmayın :)

• quote:

Orijinalden alıntı: nevrotikstar

quote:

Orijinalden alıntı: digiogi

quote:

Orijinalden alıntı: nevrotikstar

tabi tabi radyasyonlu su içerek tasaruf yapacaksınız...

Elbette ki her teknoloji gelişiminde böyle olasılıklar mevcut. Eğer buna karşıysan gerçekten hakkını vermelisin. Cep telefonu, uydu ve kablosuz iletişim teknolojilerine de karşı olmalı ve kullanmamalısın. Eğer kullanmıyorsan seni takdir ediyorum. Fakat aksiyse söylediklerinin zerre değeri yok bunu bilmelisin. Eğer enerji ihtiyacı varsa bunu karşılamanın tüm yolları çevreye zarar vermekten geçer. Doğadan ne alırsan, doğa sana karşılığını verir. Yel değirmeni ve hidroelektrik santralleri çevreye bu nükleerden kat kat fazla zarar veriyor. Milyonda bir gerçekleşebilecek bir olasılık için bu teknolojiyi kullanmamamız nasıl açıklanabilir ki? Eğer ben nükleer istemiyorum diyorsanız da bunun gereklerini toplum olarak yerine getireceksiniz. Tüm beyaz eşyanız en yüksek enerji verimi sınıfından olacak. Ayrıca bunları kullanırken de tasarruflu davranacaksınız. Hatta beyaz eşya kullanmayacaksınız, klima kullanmayacaksınız...

hemen olayı cep telefonuna bağlayın ona bakarsan üzerinden akım geçen tüm iletkenler radyasyon oluşturuyor elektrikte kullanma pil kullanma tüm canllardan uzak dur...
    cep telefonu ve nükleer santral farklı olay...
    SAR (Specific Absorbation Rate) özgül soğurma oranı, kilogram doku başına yutulan elektromanyetik gücü gösterir. Canlılarda SAR değerinin ölçülmesi için (akupuntur iğnelerine benzeyen) küçük, ince antenlerin doku içerisine sokularak elektrik alan değerinin ölçülmesi gerekir. Bunu hiçbir canlıda yapamazsınız. Bu nedenle, günümüzde SAR değeri ya elektriksel özellikleri insana EM olarak benzeyen robotlar kullanarak laboratuarlarda ya da bilgisayarda matematiksel modellerle elde edilmekte.

Yani kısaca cep telefonları bazında SAR bir cihazın yaydığı elektromanyetik güçtür.
    http://forum.donanimhaber.com/m_10917025/tm.htm
    bak nerden çıktı...

Sadece sar ile bitmiyor bu olay. Sana gayet açık bir şekilde yazdım. Ben de doğalgazdan, kömürden ve nehirler kurutularak yapılan hes'lerden şikayetçiyim. O zaman tamamı kapansın elektrik kullanmasın kimse.

• ekle hocam Nükleer enerji şart Türkiye'ye.
    -Corsair Vengeance Cl16 2x8GB - oc 3333Mhz
    -MLD M300 1TB SSD
    -Gameforce GF600W 80+ Bronz
    -HP 245 G9 = Ryzen 5 5625U
  • Beni de ekleyin hocam

Bu adamlar tutacak yarın plutonyumu çöpe atacak. Çukur açıp gömecekler atığı. Dandik bir cephanelik bile patlamadı mı şu ülkede? Başına neler neler gelecek o zaman bu tesisin öngörülemiyor mu bu? Norveç oldun da, İsveç oldun da nükleer kullanacaksın.
    Şu ülkeyi, şu insanları zerre tanıyan birisi şu tür bi projeyi sallamaz. Net.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UEprofessional -- 19 Nisan 2013; 2:37:23 >
    IMAGINE A TIME NO FEARS NO CRIME, A BETTER TOMORROW NO TEARS NO SORROW, IMAGINE A PLACE BEYOND TIME BEYOND SPACE, IMAGINE YOU'LL FIND A NEW STATE OF MIND, IMAGINE A GUIDING LIGHT THROUGH YOUR DARKEST NIGHT, IMAGINE WISDOM THROUGH EXPERIENCE, IMAGINE LIFE WITHOUT WORLD CATASTROPHE, IMAGINE ITS TRUE, THE FUTURE IS YOU, THE FUTURE IS BEAUTIFUL, WELCOME TO THE FUTURE [/link][/center]
  • ekle dostum.
  • Ekle benide dostum..Nükleer santral yalnızca enerji açığını kapatmaz,nükleer alanında çalışmalara ön ayak olur.Bilim adamı yetişir,onlar genç beyinleri yetiştirir.Bu ülkenin gelecekte ne durumda olacagını bilemeyiz,belki ileride yalnızca nükleer güç olan ülkeler ayakta kalabilecek?Nükleer santral demek nükleer silahlanmanın temelleridir ve benim ülkemin benim milletimin geleceğini ilgilendiriyorsa her türlü NÜKLEER faaliyetlere EVET...

Orijinalden alıntı: Carrier has arrived

Nükleer santralin nelere yol açabileceğini bugün gördük. Güneş ya da rüzgar gibi yenilenebiler ve zararsız enerji kaynakları varken nükleer enerji saçmalık.

japonya dakiler inşa hatalıydı japonlar kabul ettiler diye biliyorum zaten şimdi yapılcak bir nükleer santral full dökme beton olur nükleeri destekliyorum yapmasak yüzde 75 işini satın alıyoruz yapsak ülke bom olur bu kafayla yürümez nükleer şart
    Kısa bir not: Bazen çok fazla bildirim geldiği için aradan kaçırdığım cevaplar,alıntılar,PM&amp;#39;ler olabiliyor. Benzer durumlarda PM ile hatırlatırsanız müteşekkir olurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

quote:

Orijinalden alıntı: Carrier has arrived

Nükleer santralin nelere yol açabileceğini bugün gördük. Güneş ya da rüzgar gibi yenilenebiler ve zararsız enerji kaynakları varken nükleer enerji saçmalık.

japonya dakiler inşa hatalıydı japonlar kabul ettiler diye biliyorum zaten şimdi yapılcak bir nükleer santral full dökme beton olur nükleeri destekliyorum yapmasak yüzde 75 işini satın alıyoruz yapsak ülke bom olur bu kafayla yürümez nükleer şart

Yıllar önce yaptığım bir sazan.aviydi o.

• o rüzgar gülleri anca bir kasabayı aydınlatır elektiriğimizi dışarıdan almayalım nükleere evet ekle benide

Santralimizi Japon Mitsubishi Heavy Industries ve Fransız Areva ortaklığı inşa edicek. Maliyet 22 Milyar $ yapım süreci 8-10 yıl arası olacak. Detaylı bilgileri eklemeye çalışacağım.

http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2013/05/03/sinop-santrali-2-devin

Bu arada Nükleer santralleri işletecek 500 Türk öğrenci Rusya'da eğitimlerini sürdürüyor.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.