Yarbay
10 Mayıs 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
41 üye
Görüntülenme
Toplam: 140 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Merhabalar;

Jamo Compact 700 bookshelf speakerlara sahibim. 8 OHM, 70hz-20.000hz frekans aralığına sahip ve iki yollular. İçerisinde tweetera giden kabloda sadece 2.2uF 50V kapasitör gördüm. Crossover ile sesini iyileştirebileceğimi düşünüyorum. Uygun devre elemanlarında ve frekanslarda yardıma ihtiyacım var. İnternet üzerindeki crossover calculatorlardan fazla bir şey anlayamadım. Şimdiden teşekkür ederim...

Low pass aralığı kaç hz olmalı ?

High pass aralığı kaç hz olmalı ?

Butterworth, bessel, linkwitz-riley ve chebychev nedir ve hangisini seçmeliyim ?

Aşağıdaki şemada C1 ile C2 ve L1 ile L2 neden aynı ?

Kullandığım calculator: https://www.diyaudioandvideo.com/Calculator/SpeakerCrossover//

Merhabalar;

Çocukluğumda oynadığım bir oyunun adını arıyorum. Tarif edebildiğim kadarıyla tarif etmeye çalışacağım. İçinde mahjong olan, kağıt oyunları olan, yerde topu düşürmeden üstteki nesneleri kırdığımız, ortaya karışık oyunların olduğu bilgisayara yüklenen bir oyundu. Menüsünde sürekli birisinin konuştuğu hoparlör falan vardı. Hatırlayabildiklerim bunlar.

.

Bunun gibi bir stereo amfiye pasif subwoofer bağlamak mümkün mü ? Stereo bookshelf speaker ve bir adet pasif subwoofer ile kullanmak için amfi arıyorum. Bildiğim kadarıyla prof. sistemlerde bridge yaparak mono bağlanıyor amfilere subwoofer.

Stereo amfiye pasif subwoofer bağlamak
Selamlar:

Driver kulaklığı tanıyor sorun yok ama sağ altta uygulamayı açtığımda kulaklığın özelliklerini kullanabileceğim paneli açamıyorum

- "Open Razer Synapse" ye bastığımda bu panel geliyor.

- "Razer Electra V2 USB" ye bastığımda hiçbir şey olmuyor.

Selamlar;

Yeni z370 anakartımda pci slotu bulunmadığından artık ses kartımı kullanamıyorum. Ses sistemi 7.1 anakartın ses kartının Line-in girişi sol ve sağ yan kanalların ses çıkışı fakat sadece sol yan kanalın sesi kısılıyor veya cızırtı yapıyor... Başta ses sistemini kontrol ettim sorunsuz... Jackı oynattığımda değişen birşey olmuyor, aynı çıkışa test etmek amaçlı kulaklık taktığımda da sol tarafaki ses saçmalıyordu.

-Driverı yeniden yükleyerek güncelledim düzelmedi.

-Aygıt yönetecisinden kaldırıp tekrar yükledim düzelmedi.
Bu ekran kartı fiyatları yüzünden bütçem 1050ti seviyesinde bir ekran kartına yetiyor... Elimdeki r9 380 2gb modelinden 1050ti a geçiş mantıklı olur mu ? ikinci el olarak 1060 3gb versiyonu veya gtx 970 de olabilir alternatif... Malum fazla seçenek yok.
Merhabalar;

Yakın zamanda Ryzen 5 1600 işlemci ile yeni bir sistem toplayacağım. Anakart konusunda kararsız kaldım, aklıma başlıktaki iki anakart var. Kullandığım ses kartından dolayı pci slotunun bulunması gerekli ve bütçe. Hangisini tercih edebilirim ?
Merhabalar, Ankara ilinde 22.09.2017 saat 00:00 ile saat 06:00 planlanan bakım çalışması yapılacağı söyleniyordu. Dün akşam saat 20:00 da internet gitti gidiş o gidiş. Bugün saat kaç oldu hala internet gelmedi. Telefondan aradığımda, bölgenizde altyapı çalışması var vs. telesekreter çıkıyor. Tahminen ne zaman düzelecektir ?
Merhabalar;

Sistemde şuan crucial ballistix tactical 8gb (2x4gb) ddr3 1866mhz ram kullanıyorum, elimde 1333mhz 8gb 2x4 kingston kit ram mevcut... Bunları 4x4 16gb olarak kullanmamda bir sakınca var mıdır ? 1333mhz de normal olarak crucial ramlerin frekansını düşürüyor cl9 değerinde quad channel olarak çalışıyorlar. 1600mhz de kullandığımda cl11 değerinde gecikmeye yükseliyor... Ağır oyunlarda 8gb ram sıkıntı olmaya başladı (pubg, gta5) 16gb olarak kullandığımda görünürde sıkıntı yaşamadım oyunlardaki droplardan kurtulmuştum fakat forumda bazı konularsa sıkıntı çıkaracağı mavi ekran vs. vereceği söyleniyor.
Hakkında
İlgi Alanları: Bilgisayar Donanımları, Hi-Fi Ses Sistemleri
Forum İmzası:
Windows 10 Pro x64 // Corsair Carbide 200R // MSI Z370 Tomahawk // Intel I5 8400 2.8GHz // Kingston HyperX Fury Black DDR4 2400MHz 8x2 16GB // Zotac GTX 970 Extreme Core Edition 4GB // Thermaltake Smart Series 700 Watt 80+ // 1TB WD Blue HDD Sata 6GB/s // Crucial P5 500GB NVMe 3400MB/s-3000MB/s M.2 SSD // x2 Cooler Master Blade Master 120mm // Asus VP247H 23.6inch 1ms 1920x1080 // Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 // JAMO Compact 700 Bookshelf // Steelseries Arctis 3 Headset // MSI Vigor GK30 Klavye // Glorious Model O Mouse

Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5.129
İkinci El Bölümü Mesajları: 63
Konularının görüntülenme sayısı: 93.963 (Bu ay: 1.663)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 108 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.