Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] (132. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.454
Cevap
58
Favori
143.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
44 oy
Giriş
    millet nükleer enerjinin tam olarak ne işe yaradığını bilmeden karşı çıkıyor. en dandik ülkeler nükleer santral kurdu sonra biz neden geriyiz ? biz değil siz gerisiniz töbee....

Orijinalden alıntı: sis651

Merak etteğem bir şey vardı. Bu nükleer santraller neden yer altına yapılmıyor?
    Yani bir kaza vs. sorunda patlat üzerindeki betonu toprağı gömülsün kalsın altında. :) Tam böyle değil de bu şekilde bir yöntem de iyi olmaz mı?

benim aklıma bakımının zor ve kısıltlı olacağı, patlamak yerine sızıntı durumunda geç farkedilmesi gibi nedenler geliyor.

http://goo.gl/oEyxo

Orijinalden alıntı: googlecan

bilgi vermesi açısından; haberin başlığı "Nükleer atıklarla bir gün"http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1122655&CategoryID=81

Aynı yere giden başka gazeteden köşe yazarı(!) bakın haberi nasıl ulaştırmış kendisini okuyanlara. Başlık aynen şöyle:
    "Nükleer atıklar 250 milyon yıl burada duracak" Bu haber, çarpıtmanın bariz bir örneği. Denecek çok şey var ama neyse
    http://gundem.milliyet.com.tr/nukleer-atiklar-250-milyon-yil-burada-duracak/gundem/gundemyazardetay/24.02.2013/1672641/default.htm

• Türkiye'de daha teknoloji gelişmemişken şuanki teknolojinin en üst seviyesine çıkmak isteği milletimizin sabırsızlığıdır. Teknolojimiz yok, bilime katkı yapan kuruluş yok ve nükleer santral ? İlginç saygı duyarım ama mantıksız ve desteklemiyorum.

Türkiye kendi nükleer santralini üretemez. Türkiye daha rüzgar enerjisinden bile adam akıllı yararlanamıyor. Su, güneş enerjisini söylemiyorum bile. Türkiye gidecek Amerika'dan Japonya'dan nükleer santral kurulumu için adam getirtecek, malzeme getirecek. Yabancı adamların nükleer santrali nekadar güvenli olabilir ? Onu geçin nasıl güvenebiliriz ? Çevreyi bile geçtim insanımıza zarar. Ukraynadaki büyük felakette Karadeniz'deki bebekler bile mutasyona uğramadımı ? Kazım Koyuncu bu yüzden vefat etmedi mi ? Birde bu tehlikeyi yurt içine alıyorsunuz. Ne kadar mantıklıdır ?

Orijinalden alıntı: peeps

Türkiye'de daha teknoloji gelişmemişken şuanki teknolojinin en üst seviyesine çıkmak isteği milletimizin sabırsızlığıdır. Teknolojimiz yok, bilime katkı yapan kuruluş yok ve nükleer santral ? İlginç saygı duyarım ama mantıksız ve desteklemiyorum.

Türkiye kendi nükleer santralini üretemez. Türkiye daha rüzgar enerjisinden bile adam akıllı yararlanamıyor. Su, güneş enerjisini söylemiyorum bile. Türkiye gidecek Amerika'dan Japonya'dan nükleer santral kurulumu için adam getirtecek, malzeme getirecek. Yabancı adamların nükleer santrali nekadar güvenli olabilir ? Onu geçin nasıl güvenebiliriz ? Çevreyi bile geçtim insanımıza zarar. Ukraynadaki büyük felakette Karadeniz'deki bebekler bile mutasyona uğramadımı ? Kazım Koyuncu bu yüzden vefat etmedi mi ? Birde bu tehlikeyi yurt içine alıyorsunuz. Ne kadar mantıklıdır ?

Birde şu söylem var aslında ; "eğer gelirse dışa bağımlılık azalacak ! " Açıkcası dışa sadece elektrik üretimi için olan kısım azalabilir . Peki bu arge ve kullanımı kim sağlayacak bize ? Türkiyede böyle bilim adamları varmı ? Yapacak onaracak düzenleyecek çalıştıracak ? Gene dışa bağımlılık olacak ve Nükleer santralimizi kendileri kullanacak ve yönetecek istedikleri gibi . Biz ise "ah ne güzel elektriğimiz üst seviyede dışa bağımlıda değiliz" diyerek böbürleneceğiz .

• ekleyebilirsiniz beni de..
    Sony Eurasia Türkiye Bayisi
  • Eğer savunuyorsanız her yönüyle savunuyorsunuz galiba,çünkü tablolara baktığımda sadece iyi tarafları anlatılmış.Bu konuları bilmesem güneş,rüzgar bunlardan daha temiz bir enerji sanacağım.Objektif olun biraz,insanların gözünü boyamayın lütfen..

• Ekle benide :)
  • Nükleer santrallerin toplam maliyeti ne olacak?Bu santrallerin elde edeceği kar santrallerin giderlerini karşılamaya yetecek mi?Yeterse kaç yılda amorti edip kara geçecek?Ülkede planlı bir şekilde güneş enerji tarlaları kurulsa, her binanın çatısına veya boş kuru çorak tarım arazisi olmayan dağlık alanlara güneş enerjisi santralleri kurulsa nükleer enerjiye gerek kalır mı?Vatandaş olarak ucuz elektriği bu sefer kullanabilecek miyiz?Dışa bağımlılığa devam edecek miyiz?enerjide ülkede tekelleşme artarak devam mı edecek?
    Nükleer enerjinin, sadece elektrik sağlamayacağı, ayrıca fizikçiler, kimyacılar ve mühendisler için çalışma ortamı yaratacağının düşünen biri olarak, aklımda tek bir soru var, atıklar nereye gömülecek? Ayrıca Akkuyu'nun resimlerine baktım, çok güzel yer heba olacak, fakat eğer nükleer santraller termikten daha az zarar veriyorsa, mantıklı. Daha çorak bir yer bulsalardı iyidi.
    WD Caviar Blue 500 GB GSKILL Ripjaws 4 GB CL9 1600 MHz
    The New iPad 16 GB WiFi White LG G2 16 GB
  • quote:

Orijinalden alıntı: BalaNari

Merhaba,
    Nükleer enerjinin, sadece elektrik sağlamayacağı, ayrıca fizikçiler, kimyacılar ve mühendisler için çalışma ortamı yaratacağının düşünen biri olarak, aklımda tek bir soru var, atıklar nereye gömülecek? Ayrıca Akkuyu'nun resimlerine baktım, çok güzel yer heba olacak, fakat eğer nükleer santraller termikten daha az zarar veriyorsa, mantıklı. Daha çorak bir yer bulsalardı iyidi.

Akkuyu ngs nin artık ları santrali yapan rosatom şirketiyle olan anlaşmaya göre atıklarla Türkiye ilgilenmeyecek ve atıkların sorumluluğu rosatom şirketinde olacak.

quote:

Japonya nükleer santralinde radyoaktif su sızıntısı olduğu belirtildi.

Tokyo Elektrik Şirketi (TEPCO), Fukuşima Dai-chi nükleer tesisinde sızıntı izlerine rastlamalarının ardından tonlarca radyoaktif suyu bir tanktan diğerine aktarılmaya başlandığını açıkladı.

120 ton olduğu belirtilen radyoaktif suyun, Fukuşima Dai-chi nükleer tesisine taşınması günler sürecek.

Radyoaktif suyun bir kısmının toprağa karışmış olabileceği de öğrenildi.

TEPCO sözcüsü Masayuki Ono, durumun geçen hafta tankın iç çeperlerindeki ve dışındaki suda radyoaktif seviyenin yüksek çıkması üzerine fark edildiğini açıkladı.

Ono, sızıntının acil çevresel bir tehlike teşkil etmediğini, ancak şirketi bazı işletim sistemlerinde değişikliğe ittiğini belirtti. 11 Mart 2011'de yaşanan 9.0 şiddetindeki depremin tetiklediği tsunami, Fukuşima Nükleer Santrali'nde sorunlara yol açmıştı. Santraldeki radyoaktif su okyanusa akmış, binlerce insan bölgeden taşınmak zorunda kalmıştı. Bu krizin ardından Japonya, 50 kadar nükleer santralini geçici olarak kapatmıştı.

bizimkiler daha inandırıcı yalan söyleyebilecek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grezimonk -- 7 Nisan 2013; 11:27:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nevrotikstar

http://www.hurriyet.com.tr/planet/22984510.asp
    bunu görüpte hala nükleer felakete onay veren için ne desek boş...

quote:

Japonya nükleer santralinde radyoaktif su sızıntısı olduğu belirtildi.

Tokyo Elektrik Şirketi (TEPCO), Fukuşima Dai-chi nükleer tesisinde sızıntı izlerine rastlamalarının ardından tonlarca radyoaktif suyu bir tanktan diğerine aktarılmaya başlandığını açıkladı.

120 ton olduğu belirtilen radyoaktif suyun, Fukuşima Dai-chi nükleer tesisine taşınması günler sürecek.

Radyoaktif suyun bir kısmının toprağa karışmış olabileceği de öğrenildi.

TEPCO sözcüsü Masayuki Ono, durumun geçen hafta tankın iç çeperlerindeki ve dışındaki suda radyoaktif seviyenin yüksek çıkması üzerine fark edildiğini açıkladı.

Ono, sızıntının acil çevresel bir tehlike teşkil etmediğini, ancak şirketi bazı işletim sistemlerinde değişikliğe ittiğini belirtti. 11 Mart 2011'de yaşanan 9.0 şiddetindeki depremin tetiklediği tsunami, Fukuşima Nükleer Santrali'nde sorunlara yol açmıştı. Santraldeki radyoaktif su okyanusa akmış, binlerce insan bölgeden taşınmak zorunda kalmıştı. Bu krizin ardından Japonya, 50 kadar nükleer santralini geçici olarak kapatmıştı.

bizimkiler daha inandırıcı yalan söyleyebilecek mi?

Ono, sızıntının acil çevresel bir tehlike teşkil etmediğini, ancak şirketi bazı işletim sistemlerinde değişikliğe ittiğini belirtti.

400 lira doğalgaz ödemeye devam memleket eyiye gidiy.

• tabi tabi radyasyonlu su içerek tasaruf yapacaksınız...

tabi tabi radyasyonlu su içerek tasaruf yapacaksınız...

Elbette ki her teknoloji gelişiminde böyle olasılıklar mevcut. Eğer buna karşıysan gerçekten hakkını vermelisin. Cep telefonu, uydu ve kablosuz iletişim teknolojilerine de karşı olmalı ve kullanmamalısın. Eğer kullanmıyorsan seni takdir ediyorum. Fakat aksiyse söylediklerinin zerre değeri yok bunu bilmelisin. Eğer enerji ihtiyacı varsa bunu karşılamanın tüm yolları çevreye zarar vermekten geçer. Doğadan ne alırsan, doğa sana karşılığını verir. Yel değirmeni ve hidroelektrik santralleri çevreye bu nükleerden kat kat fazla zarar veriyor. Milyonda bir gerçekleşebilecek bir olasılık için bu teknolojiyi kullanmamamız nasıl açıklanabilir ki? Eğer ben nükleer istemiyorum diyorsanız da bunun gereklerini toplum olarak yerine getireceksiniz. Tüm beyaz eşyanız en yüksek enerji verimi sınıfından olacak. Ayrıca bunları kullanırken de tasarruflu davranacaksınız. Hatta beyaz eşya kullanmayacaksınız, klima kullanmayacaksınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digiogi -- 7 Nisan 2013; 13:09:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: digiogi

quote:

tabi tabi radyasyonlu su içerek tasaruf yapacaksınız...

Elbette ki her teknoloji gelişiminde böyle olasılıklar mevcut. Eğer buna karşıysan gerçekten hakkını vermelisin. Cep telefonu, uydu ve kablosuz iletişim teknolojilerine de karşı olmalı ve kullanmamalısın. Eğer kullanmıyorsan seni takdir ediyorum. Fakat aksiyse söylediklerinin zerre değeri yok bunu bilmelisin. Eğer enerji ihtiyacı varsa bunu karşılamanın tüm yolları çevreye zarar vermekten geçer. Doğadan ne alırsan, doğa sana karşılığını verir. Yel değirmeni ve hidroelektrik santralleri çevreye bu nükleerden kat kat fazla zarar veriyor. Milyonda bir gerçekleşebilecek bir olasılık için bu teknolojiyi kullanmamamız nasıl açıklanabilir ki? Eğer ben nükleer istemiyorum diyorsanız da bunun gereklerini toplum olarak yerine getireceksiniz. Tüm beyaz eşyanız en yüksek enerji verimi sınıfından olacak. Ayrıca bunları kullanırken de tasarruflu davranacaksınız. Hatta beyaz eşya kullanmayacaksınız, klima kullanmayacaksınız...

hemen olayı cep telefonuna bağlayın ona bakarsan üzerinden akım geçen tüm iletkenler radyasyon oluşturuyor elektrikte kullanma pil kullanma tüm canllardan uzak dur...
    cep telefonu ve nükleer santral farklı olay...
    SAR (Specific Absorbation Rate) özgül soğurma oranı, kilogram doku başına yutulan elektromanyetik gücü gösterir. Canlılarda SAR değerinin ölçülmesi için (akupuntur iğnelerine benzeyen) küçük, ince antenlerin doku içerisine sokularak elektrik alan değerinin ölçülmesi gerekir. Bunu hiçbir canlıda yapamazsınız. Bu nedenle, günümüzde SAR değeri ya elektriksel özellikleri insana EM olarak benzeyen robotlar kullanarak laboratuarlarda ya da bilgisayarda matematiksel modellerle elde edilmekte.

Yani kısaca cep telefonları bazında SAR bir cihazın yaydığı elektromanyetik güçtür.
    http://forum.donanimhaber.com/m_10917025/tm.htm
    bak nerden çıktı...

• ekle hocm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.