Şimdi Ara

## DH - Bilgisayar Mühendisleri Odası ## (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.173
Cevap
49
Favori
101.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benimde bir sorum olacak:

    www.bilgisayarmuhendisleri.com diye bir siteye rastladım araştırma yaparken.

    Ve bu sitedeki makaleler ilgimi çekti. Bi bakabilir misiniz ne kadar doğru (mutlaka doğrudurda inanamadım doğrusu).

    (Sitede Bilgisayar Mühendisliği nedir? Ne iş yaparlar? Nerede çalışırlar? Kaç para kazanırlar? Geleceği nasıl....vs...şeklinde birsürü makale var)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 26 Eylül 2009; 23:03:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fenus42

    Benim bir sorum olacak:

    Çevremde bilgisayar müh. hakkında çok atıp tutan var: yok bilg. müh. iş bulamaz onların işlerini tekniker-teknisyenler yapıyor, artık onlar tercih ediliyor vs... Bu durum gerçekten böylemi yoksa hakkaten atıyorlar mı?


    sen onlara deki,tamam doğru haklısınız,bu böyle.bende bu kadar öss puanımla bilgisayar mühendisliği yazdığım içi salağım,bi siz akıllısınız de.

    hayır bilgisayar mühendislerinin işini elektronik mühendisleri yapar geyiği tamam azcık da olsa mantıklı da,bilgisayar mühendislerinin işini tekniker yapıyor diyenler msn açmaktan başka bişeyden anlamayan mallardir,başka izahı yok.
  • önlisans olarak bilgisayar teknolojisi ve programlama bölümünü bitirdikten sonra DGS ile istanbul aydın üniversitesi burslu bilgisayar mühendisliğini kazandım.

    İkametgah , nüfus cüzdan fotokopisi , resim vs.. gerekmiyorsa benide ekleyebilirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dire depeche


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fenus42

    Benim bir sorum olacak:

    Çevremde bilgisayar müh. hakkında çok atıp tutan var: yok bilg. müh. iş bulamaz onların işlerini tekniker-teknisyenler yapıyor, artık onlar tercih ediliyor vs... Bu durum gerçekten böylemi yoksa hakkaten atıyorlar mı?


    sen onlara deki,tamam doğru haklısınız,bu böyle.bende bu kadar öss puanımla bilgisayar mühendisliği yazdığım içi salağım,bi siz akıllısınız de.

    hayır bilgisayar mühendislerinin işini elektronik mühendisleri yapar geyiği tamam azcık da olsa mantıklı da,bilgisayar mühendislerinin işini tekniker yapıyor diyenler msn açmaktan başka bişeyden anlamayan mallardir,başka izahı yok.



    Yapsa bile "mühendislik" ve "teknikerlik" birbirinden çok farklı statüler zaten.




  • mühendis abilerimize , ileride mühendis olacak kardeşinize bir yardım edin lütfen :)

    Lise 2 bilgisayar bölümü öğrencisiyim.B.t.t.e dersi öğretmenimiz bizden "Ekrana görüntünün nasıl gittiğini" soruyor.Araştırmalarım sonucu sonuç bulamadım. Ve kapısını çaldığım mühendis abilerimizden yardım bekliyorum.

    Teşekkür ederim şimdiden yardımlarınız için.
  • Hatırladığım kadarıyla işlemci north bridge üzerinden ekran kartına rectangle ları gönderiyor, ekran kartı da onları çizip monitöre resim olarak gönderiyor. Ama yanlış hatırlıyor olabilirim, sen gene de kesin bilen birine danış.
  • şöyle birşey buldum ancak doğru mu yanlış mı bilemedim :S

    Monitörde hareketli ya da sabit resim olarak algılananlar aslında tek karelik resimlerdir. Bu tek karelik resimler satır satır oluşturulmuştur ve saniyede kere yenilenirler. Görüntülerin insan gözü tarafından akıcı olarak algılanabilmesi için saniyede en az 24 defa yenilenmesi gerekmektedir. Modern monitörler 60 ile 160 hertz(160 hertz saniyede 160 resme karşılık geliyor) arasındaki tarama oranları ile çalışıyorlar. Bu sayede hareketsiz nesnelerde de keskin bir görüntü sağlanıyor. Bu tarama oranı, her resim satır satır oluşturulduğu için gerekli.

    Monitördeki satırları elektron ışınları oluşturuyor. Bu ışınlar monitörün arka kısmındaki tüpten monitör yüzeyine kadar geliyorlar. Tüpün arka kısmında bulunan katot sayısı bir ile üç arasında olabilir. Bu teller ısıtılıyorlar ve her bir yüksek gerilim kaynağının eksi kutbuna bağlanıyorlar. Buradan sürekli olarak artı yüklü elektronlar çıkıyor. Bunlar da eksi kutbu tarafından itiliyorlar. Bu elektronlar tüpte artıkutuplarına, elektrik yüklü ızgaralara ve plakalara çarpıyorlar. Elektronik mercek olarak da adlandırılan bu plakalar, elektronları hızlandırıyorlar ve onları sıkıştırarak inceltiyorlar. Elektronların yolculukları onların gücünü ayarlayan bir ızgarada devam ediyor.

    Renksiz monitörlerde tek ışın yeterli oluyor. Renkli monitörlerde ise üç tane ışına gerek duyuluyor. Burada üç temel renk kullanılıyor. Bunlar kırmızı, yeşil ve mavi. Bu renklerin belli orandaki karışımı ile diğer renkleri elde etmek mümkün oluyor. Ekrandaki bir harfin kırmızı olarak görünmesi için, üç ışından biri monitörün üzerindeki kırmızı bir noktanın üzerine yönlendiriliyor.




  • Bilg. müh. mezun olanlar nerde çalıştıklarını(hangi alanda)ve aldıkları maaşlarıda söylerlerse daha iyi olur..Çünkü bir kısım çok iyi maaş var diyor bir tarafta maaşlar çok kötü diyor..Odtü,itüden mezun olupta 1-1.5 milyara çalışyıoum diyenlerin sayısıda hiç az değil..Bunlarda üstelik en az 3-4 senelik mühendisler..Mesela ; @OrcsCaptan ve @İlteriş Kutluk Kağan ;Mesela siz ikiniz mezun olalı 2 yıl olmuş.şuanda hangi alandasınız ve maaşınız ne kadar..Kendini geliştirme denen olayı var ama özeldede patron zihniyetini az çok herkes biliyor.Forum.memurlar.net adresindeki yorumların gerçeklik payı yok dense yalan olur..
  • maltepe bilgisayar 1. sınıf eklersin ben imzayı yazıyorm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turksauron

    Onların okurkenki bütün havası, mezun olup iş ararkene sönüyo, sen rahat ol


  • Ekledim
  • Fatih Universitesi 3. sınıf. şu anda erasmus programı ile litvanyada okuyorum.
    beni de yaz hocam...
  • erasmus için nedüşünüyosun? bende seneye gitmeyi planlıyorumda
  • 1. İstanbul Teknik Üniversitesi
    2. Yıldız Teknik Üniversitesi
    3. İstanbul Üniversitesi
    4. Marmara Üniversitesi
    5. Ege Üniversitesi
    6. Boğaziçi Üniversitesi
    7. Bilkent Üniversitesi
    8. Galatasaray Üniversitesi
    9. Hacettepe Üniversitesi
    10. Orta Doğu Teknik Üniversitesi

    Gibi bir sıralama var bilgisayarmuhendisleri.com da. Yukarıda neye göre yapıldığının bilgisi verilmiş.Fakat ODTÜnün bu kadar düşük olması beni çok şaşırttı. Ne kadar güvenilir bir anket?
  • -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suslu76 -- 21 Temmuz 2017; 20:36:6 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OzzY®

    erasmus için nedüşünüyosun? bende seneye gitmeyi planlıyorumda


    Erasmus bence herkes yapmalı, eger sansınız varsa kesin deneyin. 8 ders sectim ama 4-5 tanesini gecsem bana yeter.
    Eglence var, yeni arkadaslar var.

    siddetle tavsiye ederim.
  • Ekledim ;)
  • bende şiddetle istiyorum bu bölümü ama hala tam bi bilgiye sahip değilim bu sene dersaneye gidiyorum çok çalışıp kaznmaya and içtim. mezun olan abilerimiz bizi aydınlatırsa iş sahası çalışma şekli ve maaş vs konusunda çok iyi olacak. birde öss ye nasıl çalşmak gerekir?
  • Bölüm değiştirsem mi diye düşünüyorum.Kod yazmak sıkıcı geldi Bir sorum olucak.Arkadaşlar siz bu kodları ezberliyormusunuz?Bizim okulda sınavlar yazılı oluyor.Yani kodları kağıda yazıyoruz
  • Şahsen evet ama tabii ingilizce dersindeki kelime ezberleme gibi değil. Zamanla, kullana kullana, kafana giriyo. Bi zaman sonra derleyici gerekmeksizin kodları kağıda dökebilecek duruma gelebiliyosun.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.