Şimdi Ara

DH ailesi olarak bir servera başlıyalım (Birleşme Vakti)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
2.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Donanım Haber olarak bu güne kadar çok iyi örgütlendik varolan gücümüzü gösterdik. Bu kadar saygın ultima oyuncumuz varken neden kendi guild ve ailemizi kurmadık? Arkadaşım beefcake de benimle aynı fikirde oynicağımız her serverda namımızı gösterelim.

Grup msn:group1069505@groupsim.com
    not:Pelerinimiz yada kıyafetlerimiz turuncu olması gibi bir fikrim var :)

Üyeler
    1-)CurseMaster
    2-)Beefcake

• Keşke olsa, tekrar dolu dizgin başlasam şu oyuna hazır okulda bitmişken.. Bir serverda başlamaktan ziyade keşke şu forumdaki dh üyeleri bir server açsak, sadece kendi üyelerimizle başlayıp kaliteyi oturttuktan sonra BİLİNÇLİ olarak üye alsak.. Belki o zaman ultima online tekrar canlanır.
    Böyle bir proje olursa aylık host bedelini paylaşıp ödeme olayımız olur, bende destek olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkip2

Keşke olsa, tekrar dolu dizgin başlasam şu oyuna hazır okulda bitmişken.. Bir serverda başlamaktan ziyade keşke şu forumdaki dh üyeleri bir server açsak, sadece kendi üyelerimizle başlayıp kaliteyi oturttuktan sonra BİLİNÇLİ olarak üye alsak.. Belki o zaman ultima online tekrar canlanır.
    Böyle bir proje olursa aylık host bedelini paylaşıp ödeme olayımız olur, bende destek olurum.

Çok güzel bir fikir belirlemişsin, biraz zor olabilir ama gerçekleşirse çok keyif alabiliceğimiz bir şey ortaya çıkar.Konu ile fazla ilgilenen yok malesef.
  • Bende varım arkadaşlar. Hatta tamam derseniz şimdi ben makinamda hemen açıyım zaten makina 7/24 açık ama server nasıl olcak Pwp'mi yoksa Normalmi ? Tamam denirse ben bütün hazırlıkları yapmaya başlarım hemen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rh(+)

Bende varım arkadaşlar. Hatta tamam derseniz şimdi ben makinamda hemen açıyım zaten makina 7/24 açık ama server nasıl olcak Pwp'mi yoksa Normalmi ? Tamam denirse ben bütün hazırlıkları yapmaya başlarım hemen...

Sayımız çok az hala.Biraz daha desteğe ihtiyacımız var.
  • RP oyuncusu olarak biz 2 kişi varız...
  • Evden açılan server olmaz arkadaşlar, kaliteli birşey olması gerek, iyi bir scripter-online olabilecek stafflar, çalıntı olmayan sistemler. Sizin görüşlerinizi bilmiyorum ama uzun aradan sonra ben yeni serverlarda çok gereksiz şeyler görüyorum insanları sıkacak. Sade ve orjinal birşey olmasını isterdim. Binbir çeşit robe, dragonların birtek corp por yemesi vb. insanı boğuyor. Eski ultima online'da bir archer warrior ile küçük dragonları kesebilirdik, şimdi dragonlar oku yiyince peşinizden koşuyor.
    Çok gereksiz bir ileri demokrasi var mesela Bug ile sömürülmüş olmasından dolayı binlerce süprizle karşılaşıyorum serverda. Destard'da dragona büyü atabilmek için aynı seviyede olmak ne demek mesela? Bineğine biri poi atarsa bineğe binememek nedir. Aldığım binek anında gitti güzel süpriz. Canın 50'nin altında eve-gz'ye-runebook ile açılmış Gate'e dahi giremiyorsun, oyunun tüm mantığına ters. Adam inscription makrosuna bırakmış inscription kasıyor işi gücü var okulu var. bilgisayar başında tüm gününü harcayamaz, random olarak max 1 saatte bir anti-makro kodu geliyor kodu girmezsen öylece bekliyor, saçma. Ph'ın kapalı olmasına kesinlikle karşı değilim 200k kumaş ile tailor kasıyorum anti makroyla cebelleşerek, adam serverın ilk haftasında girmiş tüm charları tam, ne antimakrosu var ne ph böyle. Buna karşıyım. Bana adil, oyuncu üzerine kurulacak "demokratik" bir server gerek

Rp ruhunu sadeliğiyle yaşatacak, geniş bir pazar alanı(safe zone) olacak düzenli bir server olsa. Herkez fikirlerini belitrip anketlerle sistemler oluştursak, server'ı yöneticiler değil bizim gibi oyuncuların ortak fikirleriyle oluştursak ne kadar güzel olurdu. Şuan oynadığım revolution'da çok saçma sistemler görüyorum, zaten servera giren 1 güne çıkıyor.
    Fikirleri ortak tutup birşeyler yaratmak lazım. Mesela her player'ın craft karakterinin olmaması gerek, bunun yanında satılan craft malzemelerinin 20gp malzeme bedeli var ise 5k'ya satılmaması gerek falan. Aslında zor işler, gerçekten uzun uzun tartışıp ortaya birşeyler koymak lazım. Server host'u halledilir.

En sade şekilde server açıp, istenen-gereken sistemleri playerların oylamasına sunup en uygununu bulup ekleyerek başlanabilir. Bu süre zarfında server "test" aşamasında kalır, daha sonra oturmuş bir oyunumuz olur. Tekrar başlanır vs. Ve bence eski ve rp ağırlıklı 30 oyuncu ile bir server adil olarak güzel şekilde oturabilir. Donanımhaber'den bu oyuncu sayısı çıkar.
    30 gün oynarız, bize yönelik ileride sorun çıkarmayacak dengeli bir sunucumuz olur. Ben o 30 günü tekrar eski ortamı sağlamak için seve seve veririm.

Size şuan oynadığım server'ın forumunda açtığım bir konuyu örnek vereyim,
    http://www.revolutionuo.net/forum/index.php/topic,87899.msg945851.html#msg945851
    Bu serverda da kalmayacağım anlaşıldı bu konu üzerine. Hakaretler edildi o kadar pozitif konumda bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metakip -- 1 Haziran 2011; 14:47:06 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sen baya doluymuşsun arkadaş esmişin o forumda da

RPsel bişiler olcaksa dengeli olmalı PH'ı, skill cap'i cartı curtu... ki gerçekci olsun, tabi gerçekci diye cokda kasmanın alemi yok kararında safe zone çok da mühim değil açıkcası hatta olmaması tercihen çünkü reelde de bir safe zone yoktur, kişiler hayatlarını devam etirirler şehir içinde polis(guard) vardır bu da belirli bir oranda safe zone sağlar... Sistem olarak evet düzgün şeyler seçilmeli olabildiğince oyun sade kalmalı bencede (belki ben eski kafalıyım bilmiyorum) item çeşitliliği olabilir neden olmasın tabii suyunu çıkartmadıkca belirli kategorilerde belirli çeşitlilikler güzel olacaktır... makro konusunda bilmiyorum ne diye bileceğimi ama oyunun olabildiğince sade ve orjinal kalması taraftarıyım... Oyuncu olarak ben sırf 2 kişi ile kalmam başka arkadaşlarımızı da toplarız gerekli şey oyuncu olduğu vakit...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matrix_0011 -- 1 Haziran 2011; 15:55:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: matrix_0011

sen baya doluymuşsun arkadaş esmişin o forumda da

RPsel bişiler olcaksa dengeli olmalı PH'ı, skill cap'i cartı curtu... ki gerçekci olsun, tabi gerçekci diye cokda kasmanın alemi yok kararında safe zone çok da mühim değil açıkcası hatta olmaması tercihen çünkü reelde de bir safe zone yoktur, kişiler hayatlarını devam etirirler şehir içinde polis(guard) vardır bu da belirli bir oranda safe zone sağlar... Sistem olarak evet düzgün şeyler seçilmeli olabildiğince oyun sade kalmalı bencede (belki ben eski kafalıyım bilmiyorum) item çeşitliliği olabilir neden olmasın tabii suyunu çıkartmadıkca belirli kategorilerde belirli çeşitlilikler güzel olacaktır... makro konusunda bilmiyorum ne diye bileceğimi ama oyunun olabildiğince sade ve orjinal kalması taraftarıyım... Oyuncu olarak ben sırf 2 kişi ile kalmam başka arkadaşlarımızı da toplarız gerekli şey oyuncu olduğu vakit...

O forumda esmeden önce bana söylenen cümleyi okudun mu bilmiyorum ama düzgün dille tartışmanın bile içine ediyorlar madde bağımlısı bile oldum. Artık orada konu açmayacağım zaten.

Safe zone pazar alanı dememin sebebi Player killer arkadaşlarla ortak nokta olması içindi, tabi Pk'lara saldırmayacak, sadece suç olduğunda gelecek npc'ler konulabilir pk-mavi ayırmaksızın. Safe zone'a gerek kalmaz.

Eski kafalıyız sanırım ama oyunu o şekilde sevip bağlandığımız için heralde yeni şeyler batıyor gözümüze

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metakip -- 1 Haziran 2011; 16:05:20 >

• bu aralar ''ne kullanıosun ben de ondan istiorum'' muhabbeti çok moda oldu bilmem hangi sözlük eseri uzatmıyım

açıkcası PK'lar ztn birer criminal oluolar insanları öldürmekten, RP ye vurursak işi kolay kolay kimse bir suçlu ile ticaret yapmak istemez ya tabii ben biraz işin b*k'unu çıkarıyor olabilirim he tabii ki yapmak isteyenler olabilir bölece bir kara borsa tadında bir başka pazar icra edilebilir PK'lar için bölece maviler PKlara daha yüksek fiyattan satabilirler

• Güzel fikir, işte bunları hep toplamak lazım.
  • Sphere olduğu sürece oynanmaz,bu arada ben de RP ciyim
  • Kardeşim sphere olduğunda oynanmaz demişsinde, neden oynanmasın ben sağlam bi sphere bulduğumda seve seve oynarım. Yani benim serverı isterseniz şimdi açıyım dememin sebebi açıyım hemen yazalım ve başlayalım. MEsla ben yetkili olucam ama sadece yetkililik değil benimde player çarım olacak. çünkü gerçekten benimde oyun oynamaya ihtiyacım var. Ben bu oyuna 12 yaşında başladım ve 5 sene öncesinde server bulamaz oldum. PVP'ler sarmıyor neden çünkü herşey hazır ve bedava. sıkılıyor insan craft olucak, oda kazacanak. Sistemler hakkında evet onu sorarak blgi paylaşımı yapılarak olması gereklidir. Ama ben destek veriyorum.
  • Bu konuyu açarken ilk başta birlik olmamızı ve varolan sunucularda harekete geçmeyi istiyordum ama dediğiniz gibi tüm serverlar cıvıttı. Çeşitli robelar sıkıcı sistemler vs. Kendi serverımızı kurmakta çok zor olur. sunucu ayarlama,scripter,staff ayarlama bilmiyorum eğer bu işlerden anlayan kişileri topluyabilirsek ve maddiyatı geçebilirsek ortaya sadeliği ile tüm serverlardan bir adım önde oluruz. Güzel eğlenceli questler Role Play ağırlıklı tarihe geçicek bir server kurabiliriz.
  • Bilg. programcılığından mezun oluyorum, temmuz sonunda scriptlere başlayabilirim tahminime göre, elimden gelir.. Benden hem maddi hem manevi tam destek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metakip -- 5 Haziran 2011; 23:14:08 >
  • Ben nebulada oynuyorum ama sanırım kasmakla uğraşmazsınız

Bu arada bende bahsettiğin bölümden mezunum fakat gel gör ki ultima online scripting her hangi bir platformu desteklemediği için bir şeyler oluşturmak insanı cok sıkıyor.Genede başarılar diliyorum ve sıkı bir rol yapma sunucusu olmasını diliyorum
  • bende elimden geldiğince maddi manevi destek verebilirim zaten yüksek onlineli bir sunucumuz vardı 2 3 sene önce ama üni falan araya girdi derken 2 seneye yakın açık tutabildik e ilgilenemeyincede ister istemez işler ters gidiyor ve kapatmak zorunda kaldık :)
  • Beni de alin ne is olsa yaparım abi modunda oynayabilirim
  • Arkadaşlar ben script yazmayı pek bilmem ama elimden geleni yaparım. Maddi Manevi. Dediğim gibi eğer görüşmek isteyenler olursa msn'm snnsag@gmail.com
  • açın oynayak
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.