Şimdi Ara

Dershane Olmadan Olmaz mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
3
Favori
5.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkesin ağzında dershanesiz olmaz lafı var.Sen ne kadar çalışırsan çalış dershanesiz derece yapmazsın diyolar.Ben bu sene mezuna kaldım ve hedefim tıp.

Konu anlatım sorunu: Konu anlatımlı kitaplarda, teknofem, ekol hoca gibi video sitelerinden hallediyorum

Deneme Sorunu: Zaman denemelerine ve diğer dershanelerin tüm denemelerine abone olucam.

Soru çözdürme sorunu: Çözemediğim soruların fotosunu çekip burada sorucam.

Soru kaynakları sorunu: Piyasada tonla soru bankası var.Üstelik bazıları çözümlü veya DVD li.

E geriye ne kaldı başka?Azim derseniz o dershanede bitmez kendinde biter.

Özetle dershaneyi gözünüzde çok büyütüyorsunuz.Dershanesizde olur.Siz yeterki isteyin.Şu an bu dediklerimi çoğu 12. sınıf anlamıyabilir ama burada tecrübe konuşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polene Alerjisi Olan Arı -- 22 Ağustos 2013; 18:36:36 >

• Polene Alerjisi Olan Arı kullanıcısına yanıt
    kesinlikle katılıyorum sana. bende bu sene 12. sınıfa geçtim, dersaneye gitmeyi zerre kadar istemiyorum, geçen sene iki dönemde takdir aldım dershaneye gitmeden. dershane bana göre yaptığı deneme sınaları açısından birde gidip hocalarla birlikte yapamadığın soruları çözebilme açısından gerekli, ama biz bunu okullarda da halledebiliriz, deneme sınavlarını bende senin gibi yapmak istiyorum.

ama gerçekten çok baskı oluyor insanın üzerinde. dershaneye gitmeden yapamayacağıma beni de inandıracaklar nerdeyse. herhalde giderim..
  • Bana öyle diyorlardı ögretmenlik kazandım gerçi sözelim sayısal için yorum yapamıcam.

1-2 yapamadıgım soru için dershaneye 3-4 milyar veremem yahu çok saçma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozmoslu -- 22 Ağustos 2013; 12:52:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada benim anlatmak istediğim insanlar dershaneyi gözünde çok büyütüyorlar.Dershanesizde iyi yerleri kazanan bir sürü öğrenci var.En kötü hiç anlamıyorsun konuyu git özel hoca tut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polene Alerjisi Olan Arı -- 22 Ağustos 2013; 12:55:06 >
  • hocam dediklerinin hepsini dersanesiz halledebilirsin ama düzenini dersanesiz oturtamazsın.şu an işin başında olduğun için sana her şey tozpembe geliyor.onu da yaparım bunu da yaparım zaten çok istiyorum,isteğim bir an olsun azalmaz diye düşünüyorsun ama o iş öyle olmuyor.öncelikle bütün zamanın boş olduğu için günlerinin çok planlı olması gerekiyor ve bunu sen ne kadar düzenli olursan ol bir sene boyunca koruyamazsın.mezun senesinde insanın başına gelenler çok kolay moralini bozabiliyor.eğer bir şey istediğin gibi gitmezse kendini çok büyük bir boşlukta hissedebiliyorsun veya ygs kötü geçer lys için uzun bir süre kendinde enerji bulamayabilirsin.daha bir sürü şey olabilir.dersane sana haftada en az dört gününü düzenli geçirmeni vaat eder ki bu bile yeterlidir bence.ayrıca orada senin durumunda olanlarla birlikte olmak bile olumlu etkiliyor insanı

özet:bence dersaneye gitmemek hata olur

• Dt_huzurluksuz kullanıcısına yanıt
    Düzen kastın ney?Sabah 8.30 da dershaneye gidip 2 e kadar ders çalışıp eve gelmek mi?Üstelik bildiğim konuları!Resmen boşuna zaman kaybı.Orda geçireceğim 6 saatte karşılık 50 soru çözsem bile bana daha faydalı olur.

Düzeni olmayan adam dershaneye gider sonra yoruldum diyip evde yatar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polene Alerjisi Olan Arı -- 22 Ağustos 2013; 12:59:43 >
  • hayal kuruyorsun sen o işi geçecen dershanesiz olmaz.

neymiş efendim yapamadığım soruları burada sorarmışımda bak sen.

hiç mi anlamadığın konu çıkmayacak.ekol hoca ders anlatırken anlamadığın yer çıkarsa videoyu durdurup öyle mi soru soracaksın hocaya?

tıp olmaz boyle gıderse de cevre muh. arkeolog felan olabılırsın.

bunları senın ıyılıgın ıcın soyluyorum.yanlıs anlama,takmasam cevap bıle vermem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenixxo6 -- 22 Ağustos 2013; 13:08:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hala ders çalışan var mı ya ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dersane sana + bir disiplin sağlar . Belki her gün alarmını kurup saat 7 de kalkabilirsin dersinin başına oturabilirsin ama dersane kadar etkili olmaz bu. Dersanesiz olmaz diyenlei takma sen olur tabi ki de ancak hedef eğer çko büyükse disiplin lazım ki sen de mezunmuşssun . Mezun adamı disipline sokmak zordur. Çok boş zamanın olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keiraknightley

dersane sana + bir disiplin sağlar . Belki her gün alarmını kurup saat 7 de kalkabilirsin dersinin başına oturabilirsin ama dersane kadar etkili olmaz bu. Dersanesiz olmaz diyenlei takma sen olur tabi ki de ancak hedef eğer çko büyükse disiplin lazım ki sen de mezunmuşssun . Mezun adamı disipline sokmak zordur. Çok boş zamanın olacak.

Lütfen biri bana saat 7 de dershaneye gitmenin bana ne gibi disiplin sağlıyacağını sözyliyebilir mi?Bne her sabah alarmımı saat 8e kurarım saat 9 a kadar kahvaltı edip minimum 200 soru çözüp kapatırım.Bunun yerine saat 8 de kalkıp dershaneye gidip zaten bildiğim konuları tekrar dinleyip zaman kaybetmenin bana ne gibi bir disiplini olabilir ki?
  • Dershane sizi disiplinde tutar. Kendiniz calisirsiniz tabiki ama bir yerden sonra ipler kopabilir. Hele mezunsaniz dershanesiz cok zor. Dershanede surekli bir yaris var. Siz ise tek basina kimseyle yarismadan evde calisiyorsunuz. Kesinlikle cok buyuk farki olacaktir. 12. Siniftayken yaris ortamindan kopma olmaz ama bu seferde konulari kapatmaniz cok zor olur.

Yani arkadaslar hayatiniz icin cok onemli olan 1 sene icin paraya kıyılır bence. Sonradan kafanizi cok vurursunuz duvarlara. Bir daha da geri gelmez.

• Dershane insana düzen kazandırır. haa bu hafta şu konuyu işledik hazır aklımdayken 2-3 kitaptan bitiriverem dersin. ayrıca çözemediğin soruları burda sormakla hocayla çözmek arasındaki dağlaaar kadar farkı bilmelisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polene Alerjisi Olan Arı

Düzen kastın ney?Sabah 8.30 da dershaneye gidip 2 e kadar ders çalışıp eve gelmek mi?Üstelik bildiğim konuları!Resmen boşuna zaman kaybı.Orda geçireceğim 6 saatte karşılık 50 soru çözsem bile bana daha faydalı olur.

hocam bu sözlerimi sene içinde üzülerek hatırlamazsın ve hedefine ulaşırsın umarım.ayrıca bildiğim konular diye olaya bakarsan zaten çok büyük bir hataya düşersin.eğer o konuları sana yetecek düzeyde bilseydin şu an hedefine yerleşmiş olurdun.demek ki daha öğrenmen gereken ince ayrıntılar varmış.heyecandan yapamamış olabilirsin sınavda buna bir şey demem ama insan heyecandan en fazla 10-20 puan düşük yapar kalanı konuları yeterince bilmemesi veya yeterince soru çözmemesindendir.konuları zaten biliyorum diye asla yaklaşma bence olaya

ayrıca madem dersane bu kadar gereksiz senin gözünde neden konu açıp buradakilerin fikirlerini merak ediyorsun ki? demek ki bu dersane olayı senin de içine sinmemiş.neyse dersanesiz de çok çok iyi yerler kazanıp derece yapan insanlar var inşallah sen de onlardan biri olursun ama benim düşüncem bu yönde.ama yine söyleyeyim eğer maddi sıkıntın yoksa ve buna rağmen dersaneye gitmiyorsan bana göre hata olur

• Bak o düzeni zaten kendim şu an uyguluyorum.Arkadaşlarımın çoğu dershane ile birlikte giderim derken ben saat 8 de kalkıp 9 da soru çözmeye başlıyorum.Hoca ile çözmek arasında dersen ben,m çözdüğüm konular sözel konular değil sayısal konular.O yüzden belli başlı bir soru kalıbı var ve o soru kalıbındanda 2-3 farklı yol var.Sözeller gibi yoruma açık değil.Ha biyoloji dersen onu çok iyi yaptığıma inanıyorum sorun olmuyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: keiraknightley

dersane sana + bir disiplin sağlar . Belki her gün alarmını kurup saat 7 de kalkabilirsin dersinin başına oturabilirsin ama dersane kadar etkili olmaz bu. Dersanesiz olmaz diyenlei takma sen olur tabi ki de ancak hedef eğer çko büyükse disiplin lazım ki sen de mezunmuşssun . Mezun adamı disipline sokmak zordur. Çok boş zamanın olacak.

Lütfen biri bana saat 7 de dershaneye gitmenin bana ne gibi disiplin sağlıyacağını sözyliyebilir mi?Bne her sabah alarmımı saat 8e kurarım saat 9 a kadar kahvaltı edip minimum 200 soru çözüp kapatırım.Bunun yerine saat 8 de kalkıp dershaneye gidip zaten bildiğim konuları tekrar dinleyip zaman kaybetmenin bana ne gibi bir disiplini olabilir ki?

Dostum evde ders calısmakla dersanede çalışmak bir olmaz . Evde yayıla yayıla çalışacaksın canın sıkılıacak televizyonu , telefonu kurcalayacaksın. Dersaneye sabah gideceksin dersleri saatinde gireceksin. Ama sen farkında olmadan düzene gireceksin. Bak sana şunu söylüyorum. Geçen sene okulların bitimine son 1 ay kala izin çıktı ve herkes evde calısmaya başladı tabi bende öyle yaptım. Ama daha 1 kere bile disiplinden kopmayan ben o günlerde kitap açmakta bile zorlanıyodum. Sen şimdi diyeceksin ki bu senin disiplinsizliginden kaynaklanıyor .Bence öyle degil , mezunsun da zaten çok fazla zamanında olacak diyorum sana dersaneden geldikten sonra günde ortalama 6 - 7 saat istersen calısabilirsin. Sen dersaneye gitmeyip ne yapacaksın onu anlamadım. Sosyal aktivitelere mi katılacaksın. Bu sene aklının derslerden başka bi yerlerde olmaması senin yararına bence. Para için diyorsan boşver parayı. Hayatın bu senin sonuçta . Önemli olan da bu

• Birde şunu anlamadım . Madem dersanesiz yapabiliyosun , dersaneye bu kadar karşısın , sabahın 7 sinde kalkıp sorularını çözebiliyosun ve bunu sürekli her gün yapabileceksin de neden gelip burda bizim fikirlerimizi merak ediyorsun.
  • quote:

Bak o düzeni zaten kendim şu an uyguluyorum.Arkadaşlarımın çoğu dershane ile birlikte giderim derken ben saat 8 de kalkıp 9 da soru çözmeye başlıyorum.Hoca ile çözmek arasında dersen ben,m çözdüğüm konular sözel konular değil sayısal konular.O yüzden belli başlı bir soru kalıbı var ve o soru kalıbındanda 2-3 farklı yol var.Sözeller gibi yoruma açık değil.Ha biyoloji dersen onu çok iyi yaptığıma inanıyorum sorun olmuyor.

eh sen bilirsin inşallah sonradan pişman olmassın herkes tecrübesini dökmüş buraya. iyiliğini düşündüğü için

kolay gelsin

• quote:

Arkadaşlar herkesin ağzında dershanesiz olmaz lafı var.Sen ne kadar çalışırsan çalış dershanesiz derece yapmazsın diyolar.Ben bu sene mezuna kaldım ve hedefim tıp.

Konu anlatım sorunu: Konu anlatımlı kitaplarda, teknofem, ekol hoca gibi video sitelerinden hallediyorum

Deneme Sorunu: Zaman denemelerine ve diğer dershanelerin tüm denemelerine abone olucam.

Soru çözdürme sorunu: Çözemediğim soruların fotosunu çekip burada sorucam.

Soru kaynakları sorunu: Piyasada tonla soru bankası var.Üstelik bazıları çözümlü veya DVD li.

E geriye ne kaldı başka?Azim derseniz o dershanede bitmez kendinde biter.

Özetle dershaneyi gözünüzde çok büyütüyorsunuz.Dershanesizde olur.Siz yeterki isteyin.Şu an bu dediklerimi çoğu 12. sınıf anlamıyabilir ama burada tecrübe konuşuyor.

Sene sonunda tip olmadi muhendislik yazdim ftr yazdim diye konu acmazsin umarim kardesim. Boyle ilk gazla olur gbi duran seyler sene icinde oglen uyanmalara azcik ocye tvye bakmalara kahvalti etmelerle bozulmaya baslar.umarim bu yazdiklarimi okuyupta ulan adamlar hakliymis ben cahil cuhella konusmusum dusunmusum demezsin.cunku bakis acin bence tecrubeden ziyade cehalet iceriyor.

Duzen disiplin olayi dogru evet 7 saat dersaneye
    gtmek sana duzen disiplin getirecek.surec 10 ay her sabah 7de kalkamazsin.goreceksin. uzerinde baski ve zorunluluk olmadan yapman imkansiza yakin.

Dedigim gibi umarim hayatinin pismanligini yasamazsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dt_huzurluksuz

quote:

hocam bu sözlerimi sene içinde üzülerek hatırlamazsın ve hedefine ulaşırsın umarım.ayrıca bildiğim konular diye olaya bakarsan zaten çok büyük bir hataya düşersin.eğer o konuları sana yetecek düzeyde bilseydin şu an hedefine yerleşmiş olurdun.demek ki daha öğrenmen gereken ince ayrıntılar varmış.heyecandan yapamamış olabilirsin sınavda buna bir şey demem ama insan heyecandan en fazla 10-20 puan düşük yapar kalanı konuları yeterince bilmemesi veya yeterince soru çözmemesindendir.konuları zaten biliyorum diye asla yaklaşma bence olaya

ayrıca madem dersane bu kadar gereksiz senin gözünde neden konu açıp buradakilerin fikirlerini merak ediyorsun ki? demek ki bu dersane olayı senin de içine sinmemiş.neyse dersanesiz de çok çok iyi yerler kazanıp derece yapan insanlar var inşallah sen de onlardan biri olursun ama benim düşüncem bu yönde.ama yine söyleyeyim eğer maddi sıkıntın yoksa ve buna rağmen dersaneye gitmiyorsan bana göre hata olur

Hocam en basit konudan başladım ve elimden geldiğince soru çözmeye çalışıyorum her konudan.Zaten bildiğim konular derken konu anlatım bazında bildiğim ama soru kalıbı tarzında eksik kaldığım konular demek istedim.Zaten buda anca soru çözerek kapatılır.Ve şuan bende bunu yapıyorum.Sınavda istediğim puanı alamamaya gelirsek sağlık sorunlarım vardı sınav döneminde.O sebepten düşük yaptım.Hatta bir an sınavdan bile çıkmayı düşündüm.Ama heyecandan değil.

Benim konu açma sebebim herkesdeki bu DERSHANESİZ OLMAZ lafının sebebini tartışmak.Sonuçta burası forum değil mi?

• Bak bizde o yallardan gectik bize de diyorlardi bos zamanin cok kontrol edemiyorsun diye. "Ben calisirim "diyordum. Gel gor ki hayal ettigin kadar olmuyor. Sen bilirsin valla ister git ister gitme ama sonra buraya gelip aglama. Dik basli olma zamani degil. Osym felegini sapıttırır adama.

• ben dershanenin çok gereksiz olduğunu düşünenlerdendim,öğrendiklerimin %90 ını kitaplardan öğrendim

ama yine de dershaneye gitmek gerek.çünkü evde bunalacaksın
    maddi olarak sıkıntı olmayacaksa gitmeni öneririm

not:mezunsan bunalırsın 12 isen bilemeyecem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itrysohard -- 22 Ağustos 2013; 13:14:09 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.