Birde dershanede sürekli konuları yetiştirmek için konuları çok hızlı geçiyorlar.Çoğu detayıda bu şekilde atlıyorlar.Birde ben dershanede 6 saat ders işledikten sonra eve geldiğimde hiç soru çözemiyorum.Bide o konular bildiğim konular olursa...
olm niye kendini kanıtlama çabası içindesin sürekli ? sen bu kafayla kazanamazsın ben diyeyim.konuları biliyorum sıkılırım diyosun ama bilmiyomuşun demekki bilsen şuan girerdin tıpa zaten eksiklerin varmış dimi ? biz senin ailen falan değiliz senin iyiliğin için olanı en iyi sen bilirsin madem iyiyim diyorsun kafayı yemem diyorsun her gün 7de kalkarım peygamber iradesiyle, tamam eyw ama gerçekten cok sıktın, millete çatıyorsun dershane şart dedi diye, sen takıl tek başına napalım?
Ben kendimi kanıtlama çabasında değilim.10. kez söylediğim gibi bir kısım güzel yanlarını, bir kısım kötü yanlarını söylüyor.Olay bu.Ve daha önceki mesajlarımda, sınav hafatası bazı sağlık sorunlarım olduğunu belirtmiştim.
VE EĞER SIKILDIYSA KONUYA GİRMEMEYİ DENİYEBİLİRSİN.
dershanenin en büyük faydaları yeni öğreneceğin konuların anlatımı ve seni disiplinde tutmasıdır mezun olduğun için yeni öğreneceğin çok konu yoktur buradan bence sorun yaşamazsın kendin disiplinli bir şekilde çalışıp tempondan kopmazsan tabii ki de dershanesiz kazanabilirsin
woozer
kullanıcısına yanıt
Bence dershanenin bana sağlıyacağı en büyük 2 faydası olabilir.1-Bilmediğim soruları çözdürmek, 2-Disiplin.Ben açıkçası bu konuyu açmadan önce disiplini sağlıyacağımı düşünüyordum.Ama o kadar çok olumsuz yorum geldiki tereddüte düştüm.15 eylüle kadar kendimi deniyeceğim baktım programıma uyamıyorum, dershaneye yazılacağım.
Sen her yorum yapanı terslemeye devam et. Tersleyeceksen niye konu açıyorsun da kirletiyorsun etrafı ?
Ya yukarda şu disiplin işinden o kadar kolaymış gibi bahsetmişler ki . Beyler biz de insanız robot degil herkes gün gelir disiplininden kopar.12.sınıftada kopan olur mezunkende . Ama tekrar devam edebilir . Sen şimdi dersaneye gitmezsen koptugun zaman seni tekrar toparlayacak bi etkenin olmayacka. Sürekli başında birileri olması lazım. Ayrıca etrafında çalışan insanlar gördükçe sende hırslanırsın. Burda herkes dersaneye 4bin 5 bin vermiyor verse bile bu onun yaşamındaki dönüm noktalarından birisi olacka bi sınav için değecek bir para . Sonuçta hiç bir şey senin geleceginden önemli degil. Şunu da söylüyorum ki bu gazla en fazla yılbaşına kadar kendini disiplinde tutabilirsin. Çevrende yakın arkadaşların olacak dışarı çıkan gezen tozan . Aklını çelecekler. BEn aynılarını 12. sınıfta yaşadım tekrar yaşamamak için de bi sebep yok . Dedigim gibi ROBOT degilsiniz illaki disiplinden kopacagın anlar olacak ama tekrar seni geri getirecek bi şeyler de lazım. Umarım dikkate alırsın.
Dostum dershaneye gitmeden olur mu ? Olmaz bence. Eğer olacaksa bile senin iradenin çok yüksek olması lazım. Dershanenin en azından bir sınav takvimi var. Toplu olarak 15-20 kişi denemeye giriyorsun. Dershaneye gitmeyip evde tek başına deneme çözmenin hiçbir anlamı yok emin ol. Yayınlarının çok kaliteli olması lazım bir kere. Etüt , birebir falan hadi bi şekilde halledersin ama yayınlar çok önemli...
Terslemen,n ne demek olduğunu öğren sonra gel.
quote:
Orijinalden alıntı: Eğitimşart
Dostum dershaneye gitmeden olur mu ? Olmaz bence. Eğer olacaksa bile senin iradenin çok yüksek olması lazım. Dershanenin en azından bir sınav takvimi var. Toplu olarak 15-20 kişi denemeye giriyorsun. Dershaneye gitmeyip evde tek başına deneme çözmenin hiçbir anlamı yok emin ol. Yayınlarının çok kaliteli olması lazım bir kere. Etüt , birebir falan hadi bi şekilde halledersin ama yayınlar çok önemli...
Şu anda birey,uğur,sınav ve fem dershanelerinin denemelerine kayıt oldum.Ve zaman denemelerinde abone olucam.Yayınlar konusunu ise nt den fem,palme,karekök gibi aldığım kaynaklardan hallediyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Polene Alerjisi Olan Arı
Terslemen,n ne demek olduğunu öğren sonra gel.
Bak o düzeni zaten kendim şu an uyguluyorum.Arkadaşlarımın çoğu dershane ile birlikte giderim derken ben saat 8 de kalkıp 9 da soru çözmeye başlıyorum.Hoca ile çözmek arasında dersen ben,m çözdüğüm konular sözel konular değil sayısal konular.O yüzden belli başlı bir soru kalıbı var ve o soru kalıbındanda 2-3 farklı yol var.Sözeller gibi yoruma açık değil.Ha biyoloji dersen onu çok iyi yaptığıma inanıyorum sorun olmuyor.
hocam konuda yorum yapanların çoğu mezunken bu sene kazanmış insanlar ve neredeyse herkes dersanesiz olmayacağını söylüyor.bence büyük sözü dinlemek senin yararına olur
Hocam büyük sözü dinle dediğin insanlar benden 1 yaş büyük insanlar.Bende mezuna kaldım.Ve ben dershaneden alacağımı aldım.Ama burda şu herkesin dediği disiplin kazandırma olayını anlamadım.3 bin tl veince mi insan disipline giriyor, yoksa ordaki diğer insanlarla muhabbet edincem i disipline giriyor veya oraya sabah belli saatte kalkıncamı disipline giriyor anlamadım.
Ben yaptığım hiç bir şeyden pişman olmadım.Ve dershaneye gidip yapamazsamda bu benim kararım olur ve bunu kendim verdiğim için pişman olmam.Umarım kazanırım tıp ı ve burada herkesle paylaşırım...
bence mezuna kalıp dersaneye gitmiş bir arkadaşın ya da değer verdiğin bir hocan varsa onlara danış burdaki insanları anlamak istemiyorsun çünkü.buradaki kimse dersanelerden sen kayıt olunca pay almayacak.herkes dilinin döndüğünce sana bir şeyler anlatmaya çalışıyor.senin sorunun önündeki bir seneyi kafanda tam olarak kurgulayamamak ki bu da çok normal çünkü tamamı senin yapacağın şeylerle dolacak bir sene hayatın boyunca geçirmedin.bu yüzden bunu tecrübe etmiş insanların uyarılarını dikkate almanı öneririm.bu forumdan veya çevrenden
Bak burası forum.Ve forumda amaç TARTIŞMAKTIR.Ben kimseden bir pay beklemiyorum ve sizde benden bir pay beklemiyorsunuz.Zaten forumda amaç budur.Ben ortaya bir şey atarım başkasıda farklı bir tez sunar bu konuda tartışırız.
Ayrıca rehberlik hocam olsun ailem olsun arkadaşlarım olsun bana gitmem gerektiğini söylediler.Ama ben bu gitme işine hayla ikna olmadım.Bu dikbaşlılık değil.İkisi farklı şeyler.Umarım anlatabilmişimdir.
Neyse sen devam et böyle yapmaya eğer başkalarının görüşlerini anlamak istemiyorsan boşu boşuna forumu kirletme. Ayrıca benle insan gibi konuş. Senin karşında çocuk yok.
eğer o disiplini kendinde görüyorsan ve öğretmen zoruyla ders çalışmıyorsan bir sorun olmaz bence de. dershaneler hem konuların tekrar edilmesi, hem de test sistemini öğrenciye benimsetmesi açısından önemli benim gözümde.
bol şans dilerim.
Hocam şu dershaneye 8 kağıdı vermişler ondan dershaneyi gerekli görüyorlar tavrından bahsediyorum. Yeri gelmişken şunu belirteyim, dershanelere şu yaşıma kadar verdiğim para 4bin TL tutmamıştır.
Düzenli çalışma disiplinin yoksa bir yerde kesinlikle patlarsın benden söylemesi. Ha lisede sürekli çalışmışsındır, yani disiplinin vardır, o zaman bir şey diyemem. Dershanede konuları anlamıyorum mevzusuna gelince, sen o konuları anladığını sanıyorsun, hocalar da konuları tekrar olarak işledikleri için -özellikle iyi sınıflardaysan- sadece püf noktalarını veriyorlar. Sen de konuya tam anlamıyla hakim olmadığın için anlayamıyorsun. 12. sınıfta bu sıkıntı bende de vardı, bu sene hiç böyle bir sıkıntı yaşamadım, bu sene anladım çok da bir şey bilmediğimi. Konu anlatımı yapan internet sitelerinden çalışmak sana yeterli geliyorsa devam etmen mantıklı. Bana yeterli gelmiyordu açıkçası.
Son olarak, düzenli çalışma disiplinini oturttuktan sonra ayarı çok iyi tutturmak gerekiyor. Çok kasarsan en geç aralık-ocak gibi çalışma diye bir şey kalmaz. Az çalışırsan da pek bir şeye yaramaz zaten.
not: aceleyle yazdım, düzenleme yapamadım. yazarken ara ara kopmalar olduysa kusura bakma
Düzen ve Disiplin Hakkında Sıkıntın Varsa Dershane Sizin Kopmanızı Engeller.Şahsen Bende Bu Sene Kalıyor Gibiyim Hemen Kendime Bir Güvendiğim Bir Dershane Ayarladım .Boş Sorumu Soracak Programımı Yaptıracak Beni Disipline Sokacak Lafını Dinletecek Biri Gerekiyordu Şahsen Benim İçin .
arkadaslar ben bu sene üniversite kazandım daha doğrusu birkaç kez bıraktım üniyi ama tekrar hazırlanmak istiyorum tabi kayıt yaptırmazsam.bende dershaneye gitmek istemiyorum disiplinli birisi değilim ama ailem çok disiplinli çözemedigim sorularıda özel ders şeklinde halletsem sizce olmaz mı.
Evet senin karşında da çocuk yok.Ben her sunulan fikri kabul etmek zorunda değilim.Ona karşıda kendi fikirlerimi söylerim
Bu arada hayla terslemenin ne olduğunu bilmiyorsun sanırım.Googleden arat bi istersen.
ben 2012'de yerleştim, 2012'de elde ettiğim dereceyi beğenmeyip kendime yakıştıramadığım için bu sene gayet ciddi şekilde hazırlanarak tekrar gireceğim (okulu bırakmadan, sadece sıramı görmek için) ve şu an ben bile hevesliyim. tekrar kitapları çıkarttım, masama dizdim. kazanacak ya da kaybedecek hiçbir şeyi olmayan bende bile bu azim ve motivasyon varsa, ikinci senesinde olan ve neredeyse mutlaka bir şeyler başarmak zorunda olan sende zaten bu lafları edecek motivasyonun olması çok doğal. bu lafları şu anda edebiliyor olman maalesef bir anlam ifade etmiyor. aynı şeyleri 6 ay sonra, şubat'ta da söyleyebiliyorsan o zaman haklıymışsın deriz.
disiplin, iplerin elden kaçmasını önleme, konu anlatımına ekstra katkısı olması, soru çözdürebilme, istediğin zaman soruyu sorabilme, denemelerle ve etrafındaki insanlarla seni rekabet ortamı içinde tutması gibi son derece önemli (bana göre sınav senesi için ölümcül) etkenleri göz ardı edersek, bence bunların içinde (bilhassa mezunlar için) en önemlisi sosyal ortam sağlaması. sen evde kalınca belki haftada 4-5 gün evden hiç çıkmayacaksın ya da çok sınırlı bir süre için çıkacaksın. bu seni ilk aylarda zorlamaz ama gün geçtikçe etrafında insanlar ararsın. insan istediği kadar asosyal olsun (ki bu kavram da çok boşta kalıyor ya neyse), istediği kadar yalnız kalmayı sevsin, aylarca hep aynı yüzleri görmekten sıkılır ve psikolojik bir açmaza girer. dershane bir nevi senin sosyal ihtiyaçlarını karşılayacağın yerdir. orada en azından sürekli takılacağın 10-15 insan olacak (hele ki senin gibi hedefleri belli ve sürekli o yolda yürüyecek insanlarsa) ve onlar senin tabiri caizse kafayı yemeni önleyecekler; çünkü onlar da senin psikolojine sahip insanlar olacak. bence en önemli etken budur, belki dediğin gibi yukarıda saydığım diğer tüm etkenleri bir şekilde kendi başına evden halledebilirsin ki halledilebilir de, sadece dershaneyle daha kolay olur; ama bu sosyal çevre olayını evde oturduğun yerden halledemezsin.
quote:
Orijinalden alıntı: MKepo
Hocam şu dershaneye 8 kağıdı vermişler ondan dershaneyi gerekli görüyorlar tavrından bahsediyorum. Yeri gelmişken şunu belirteyim, dershanelere şu yaşıma kadar verdiğim para 4bin TL tutmamıştır.
Düzenli çalışma disiplinin yoksa bir yerde kesinlikle patlarsın benden söylemesi. Ha lisede sürekli çalışmışsındır, yani disiplinin vardır, o zaman bir şey diyemem. Dershanede konuları anlamıyorum mevzusuna gelince, sen o konuları anladığını sanıyorsun, hocalar da konuları tekrar olarak işledikleri için -özellikle iyi sınıflardaysan- sadece püf noktalarını veriyorlar. Sen de konuya tam anlamıyla hakim olmadığın için anlayamıyorsun. 12. sınıfta bu sıkıntı bende de vardı, bu sene hiç böyle bir sıkıntı yaşamadım, bu sene anladım çok da bir şey bilmediğimi. Konu anlatımı yapan internet sitelerinden çalışmak sana yeterli geliyorsa devam etmen mantıklı. Bana yeterli gelmiyordu açıkçası.
Son olarak, düzenli çalışma disiplinini oturttuktan sonra ayarı çok iyi tutturmak gerekiyor. Çok kasarsan en geç aralık-ocak gibi çalışma diye bir şey kalmaz. Az çalışırsan da pek bir şeye yaramaz zaten.
not: aceleyle yazdım, düzenleme yapamadım. yazarken ara ara kopmalar olduysa kusura bakma
Yorumlarınız için çok teşekkürler.Gerçekten her atılan yorumu itina ile okumaya çalışıyorum.Ama her insan farklı olduğu için görüşlerimizde farklı oluyor.O yüzden bir hatam, kabalığım olduysa özür dilerim.Elimden geldiğince yorum atanları kırmadan cevap vermeye çalışıyorum ama bazılarına bu mümkün olmuyor.Kendi görüşüme gelirsek, kendimi 15 eylüle kadar incelemeye aldım.Baktım 15 eylüle kadar olmuyor dershaneye kaydolurum, ama eğer koyduğum hedefe ulaşırsam deshanesiz yoluma devam edicem.Çünkü disiplini sağlıyabileceğimi düşünüyorum.Tabi bunu zaman göstericek.Umarım başırırım ve bu dershanesiz olmaz anlayışını herkese ispat edebilirim.
quote:
Orijinalden alıntı: Polene Alerjisi Olan Arı
Evet senin karşında da çocuk yok.Ben her sunulan fikri kabul etmek zorunda değilim.Ona karşıda kendi fikirlerimi söylerim
Bu arada hayla terslemenin ne olduğunu bilmiyorsun sanırım.Googleden arat bi istersen.
Seninde Türkçe bilmediğine adım gibi eminim birçok kelimeyi yanlış yazıyorsun.
kardeşim ben de senin gibi mezuna kaldım. (gitmedim başka nedenler)
evde çalıştım 1 sene dershane olmadan
bazen boşlukta hissediyorsun kendini ama iyi bir sistem oluşturursan kazanırsın.
sana kesin tavsiyem geçmiş yılların lys ve ygs lerini çokca çöz.
quote:
Orijinalden alıntı: hmac
ben 2012'de yerleştim, 2012'de elde ettiğim dereceyi beğenmeyip kendime yakıştıramadığım için bu sene gayet ciddi şekilde hazırlanarak tekrar gireceğim (okulu bırakmadan, sadece sıramı görmek için) ve şu an ben bile hevesliyim. tekrar kitapları çıkarttım, masama dizdim. kazanacak ya da kaybedecek hiçbir şeyi olmayan bende bile bu azim ve motivasyon varsa, ikinci senesinde olan ve neredeyse mutlaka bir şeyler başarmak zorunda olan sende zaten bu lafları edecek motivasyonun olması çok doğal. bu lafları şu anda edebiliyor olman maalesef bir anlam ifade etmiyor. aynı şeyleri 6 ay sonra, şubat'ta da söyleyebiliyorsan o zaman haklıymışsın deriz.
disiplin, iplerin elden kaçmasını önleme, konu anlatımına ekstra katkısı olması, soru çözdürebilme, istediğin zaman soruyu sorabilme, denemelerle ve etrafındaki insanlarla seni rekabet ortamı içinde tutması gibi son derece önemli (bana göre sınav senesi için ölümcül) etkenleri göz ardı edersek, bence bunların içinde (bilhassa mezunlar için) en önemlisi sosyal ortam sağlaması. sen evde kalınca belki haftada 4-5 gün evden hiç çıkmayacaksın ya da çok sınırlı bir süre için çıkacaksın. bu seni ilk aylarda zorlamaz ama gün geçtikçe etrafında insanlar ararsın. insan istediği kadar asosyal olsun (ki bu kavram da çok boşta kalıyor ya neyse), istediği kadar yalnız kalmayı sevsin, aylarca hep aynı yüzleri görmekten sıkılır ve psikolojik bir açmaza girer. dershane bir nevi senin sosyal ihtiyaçlarını karşılayacağın yerdir. orada en azından sürekli takılacağın 10-15 insan olacak (hele ki senin gibi hedefleri belli ve sürekli o yolda yürüyecek insanlarsa) ve onlar senin tabiri caizse kafayı yemeni önleyecekler; çünkü onlar da senin psikolojine sahip insanlar olacak. bence en önemli etken budur, belki dediğin gibi yukarıda saydığım diğer tüm etkenleri bir şekilde kendi başına evden halledebilirsin ki halledilebilir de, sadece dershaneyle daha kolay olur; ama bu sosyal çevre olayını evde oturduğun yerden halledemezsin.
Öncelikle yorumların için teşekkürler.Sizin saydıklarınız içinde beni negatif yönden tek etkiliyebilecek soru sorma olacak diye düşünüyorum.Konu anlatım olsun denemeler olsun onları hallettim sayılır.Bir çok dershaneye abone oldum denemeleri için.Zaman denemeleride dahil.Disiplin işini zaman göstericek.Ama disiplin konusunda kendime güveniyorum.9 dan beri en basit sınava bile 6 saat çalıştığımı biliyorum.Sosyal ortam konusuna gelince fazla insanlarla kaynaşmayan bir yapım var.Daha çok realistim.İnsanlarla gerekmedikçe diyalog yapmam.Yani tam olarak asosyal denemez buna ama ona benziyor.Haftada 2 gün gezer, dolaşır, sinema ya giderim.Otobüse atlar bir yerlere giderim.9. sınıftan beri böyleyim.Yani benim için ha lise dönemi ha mezun dönemi bir şey değişmiycek.
Tabi disiplin sağlıyamazsam mecburen dershaneye gideceğim.