Şimdi Ara

Dershane Olmadan Olmaz mı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
3
Favori
5.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polene Alerjisi Olan Arı

ok bye

/>

Blok.
  • quote:

Öncelikle yorumların için teşekkürler.Sizin saydıklarınız içinde beni negatif yönden tek etkiliyebilecek soru sorma olacak diye düşünüyorum.Konu anlatım olsun denemeler olsun onları hallettim sayılır.Bir çok dershaneye abone oldum denemeleri için.Zaman denemeleride dahil.Disiplin işini zaman göstericek.Ama disiplin konusunda kendime güveniyorum.9 dan beri en basit sınava bile 6 saat çalıştığımı biliyorum.Sosyal ortam konusuna gelince fazla insanlarla kaynaşmayan bir yapım var.Daha çok realistim.İnsanlarla gerekmedikçe diyalog yapmam.Yani tam olarak asosyal denemez buna ama ona benziyor.Haftada 2 gün gezer, dolaşır, sinema ya giderim.Otobüse atlar bir yerlere giderim.9. sınıftan beri böyleyim.Yani benim için ha lise dönemi ha mezun dönemi bir şey değişmiycek.

Tabi disiplin sağlıyamazsam mecburen dershaneye gideceğim.

soru sordurabilme bence en önemli şeylerden birisi. ve tüm internette neredeyse sorularını en sağlıklı burada çözdürebilirsin ki burası bile bazen istenilen verimi sağlamıyor. misal, ben dün üç soru koydum, hala çözülmemiş. oysa dershaneye gidiyor olsaydım anında sorabilme şansım olurdu. yine bir şekilde üstesinden gelinebilir, dediğim gibi dershane sadece bunlara kolaylık ve maksimum verimi vaat eder ve sağlar da (tabii iyi bir seçimse).

kişisel yapını anlıyorum; ama dediğim gibi istediğin kadar o yapıda ol, bir yerden sonra etrafında insan arayacağını düşünüyorum. umarım senin için en iyisi olur; sene sonunda konunu görürüz. başarılar.

• bende 11. sınıf öğrencisi oldum.9 sınıfta çevremdekilerinde önermesiyle dersaneye gittim iyikide gitmisim bildiğiniz üzere 9. sınıf biraz zordur.10 sınıfta aile baskısıyla gittim bütün sene eziyet gibi geçti sanki.bu sene dersaneye gitmek istemiyorum soğudum artık gitme şevkim yok açıkcası.eşit ağırlık okuyorum ve bu sene gitmeyi düşünmüyorum tek eksik yanım matematik.bu eksiğimide tanıdığımız bildiğimiz işinde çok başarılı olan bir hocayla özel ders için anlaştık böylesinin daha yararlı olduğunu düşünüyorum.Ders çalışmayı seviyorum fakat dersaneyi sevmiyorum.eğer 12. sınıfsanız gitmeniz gereklidir yoksa sayısal okumuyorsanız pekte gerek yok açıkcası.
  • Dershane=yorgunluk+zaman kaybı+kaynatma+pes+otobüslerde geçen azımsanamayacak kadar çok vakit kaybı+stres ce daha birsuru zırva.

Mezuna kaldım 4-aydır evdeyim 1 senede bitiremediğim mqt konularını günde birkaç saatlik çalışmayla bitirmek üzereyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dersane adamı disiplene sokar.Belli bir düzenin olur.Mezun iseniz daha bir hoş olur.12.sınıfların dersaneye gitmesi mantıksız.Çok vakitleri yok zaten.Birde dersaneye gidiyorlar.
  • Bilinçli bir dershane LYS-YGS sınavlarında sana zaman kontrolünü öğretir. Kısa yolları gösterir. Asıl önemli olan budur, suan sınavlarda iyi calısmıs bilgi düzeyi iyi olupta kazanamayan bir sürü adam var. Bunun tek nedeni süre.
  • dershane şart.. en azından sınıf ortamından dolayı çalışma ihtiyacı hissediyosun. eksiklerini arkadşların vasıtasıyla görüyosun. seviyeni görüyosun. yöntem öğreniyosun.. hız kazanıyosun..

evde kalsan ne kadar hırslı olursan ol " bu günde çalışmıyım yahu" günlerin çok olucak.. sıkılıcaksın çünkü..

ben dershaneye gittiğim halde sıkılıyodum.. çok çalıştım hiç masa başından ayrılmadığım oldu.. o halde rahat rahat dershane gidiyodum bi bakıyodum adamlar almış başını gitmiş.. hemen koşa koşa eve geçip tekrar ders başına oturuyodum hararetli bi şekilde eksiklerimi kapatmaya uğraşıyodum..

yani demem o ki dershane her türlü şart şahsen...
  • Dershane bence de cok gereksiz. Ama bir ozel ogretmen ya da egitim kocu tutabilirsin.

• hmac H kullanıcısına yanıt
    hocam sorularınızın linkini atarsanız yardımcı olabilirim
  • Dersanenin gerekli gereksiz duruma göre değişir.Örneğin benim bulunduğum yerde 3-4 tane dersane var.Ve eğitimleri hiç iyi değil.Geçen sene YGSden sonra hiç gitmedim.Ve bu yüzden bu sene dersaneye yazılmadım.Denemeler içinde birkaç dersaneyle görüşeceğim.Kendini disipline sokabilirsen dersanesiz olabileceğini düşünüyorum ben.
  • eski dershane hocamla görüştüm.hocam bu sene dershaneye gitmemeyi düşünüorum siz nedersiniz diye sordum. hocam bana
    ,
    "kesinlikle katılıyorum.senin dershaneye gitme ihtiyacın yok.tüm konuların en başından dinlemeye başlamak seniderslerden skılmaanı sağlar.ve bu sene kesinlikle derslerden sıkılmaman lazım.tek ihtiyacın eksik olduğun konulardaki eksikliğinii gidermen. ve bolca soru çözmen.eksik olduğun konuların dersine girersin dershanede bişey demezler.sorularında zaten burada çözdürürsün gene sıkıntı olmaz.ama dershaneye gelirsen geçen sen eolduğu gene kopup gitme ihtimalin fazla.geçen sene ne olduğunu biliorsun.senin sınıf ortamına giripte kopmaman mümkün değil.ailenle konuşup evde seni biraz sıktık mı bu sene itü olur inşallah."

bunları söyledi.tamam bunlar kişiye özel çoğu öğrenci benim gibi olmayab ilir.ders ortamında dersidinlemeye şartlanır ama bende tersi oluor. 15 kişilik sınıfta dersi baştan sona dinleme olasılığım yok.benim gibi birçok öğrenci var.bizim gibi öğrencilerin dershanelerle işi olmaz.

tüm insanları genellendirmemek lazım.bazıları kalabalık çalışma grubuyla ders çalışmayı sever.bazıları yalnız.bazıları sesli okuyarak ezber yapar b azıkları dudaklarını bile kıpırtmadan.öğrenmde bular gibi öğrencide öğrenciye değişir.

herkesin kendini tanıyıp karar vermesi lazım.iradesi pek güçlü olmayan.başkalarında telkinle ya da onların zorlamalarıyla ders çalışan bir öğrenci tabiki de dershaneye gitmeli ama sınıf ortamında derse konsatre olamayıp daha başında dersten kopup çeşitli şeylerle uğraşmaya başlayan ya da kendi kendini telkin edebilip başkasının zorlamasına gerek kalmadan çalışan bir öğrencinin dershaneye ihtiyacı yoktur.

ama dershanenin sağladı.denemeler ve soru çözüm imkanları kesinlikle bir şekilde karşılaması gereklidir.

• Polene Alerjisi Olan Arı kullanıcısına yanıt
    soruları dh'ye sorucakmış da denemelere abone olcakmış da....bir sen akıllısın ya dünyada peh peh..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimar*ugur

eski dershane hocamla görüştüm.hocam bu sene dershaneye gitmemeyi düşünüorum siz nedersiniz diye sordum. hocam bana
    ,
    "kesinlikle katılıyorum.senin dershaneye gitme ihtiyacın yok.tüm konuların en başından dinlemeye başlamak seniderslerden skılmaanı sağlar.ve bu sene kesinlikle derslerden sıkılmaman lazım.tek ihtiyacın eksik olduğun konulardaki eksikliğinii gidermen. ve bolca soru çözmen.eksik olduğun konuların dersine girersin dershanede bişey demezler.sorularında zaten burada çözdürürsün gene sıkıntı olmaz.ama dershaneye gelirsen geçen sen eolduğu gene kopup gitme ihtimalin fazla.geçen sene ne olduğunu biliorsun.senin sınıf ortamına giripte kopmaman mümkün değil.ailenle konuşup evde seni biraz sıktık mı bu sene itü olur inşallah."

bunları söyledi.tamam bunlar kişiye özel çoğu öğrenci benim gibi olmayab ilir.ders ortamında dersidinlemeye şartlanır ama bende tersi oluor. 15 kişilik sınıfta dersi baştan sona dinleme olasılığım yok.benim gibi birçok öğrenci var.bizim gibi öğrencilerin dershanelerle işi olmaz.

tüm insanları genellendirmemek lazım.bazıları kalabalık çalışma grubuyla ders çalışmayı sever.bazıları yalnız.bazıları sesli okuyarak ezber yapar b azıkları dudaklarını bile kıpırtmadan.öğrenmde bular gibi öğrencide öğrenciye değişir.

herkesin kendini tanıyıp karar vermesi lazım.iradesi pek güçlü olmayan.başkalarında telkinle ya da onların zorlamalarıyla ders çalışan bir öğrenci tabiki de dershaneye gitmeli ama sınıf ortamında derse konsatre olamayıp daha başında dersten kopup çeşitli şeylerle uğraşmaya başlayan ya da kendi kendini telkin edebilip başkasının zorlamasına gerek kalmadan çalışan bir öğrencinin dershaneye ihtiyacı yoktur.

ama dershanenin sağladı.denemeler ve soru çözüm imkanları kesinlikle bir şekilde karşılaması gereklidir.

ben geçen senede dersi dinlemiyordum ki . Dersanede öyle müthiş bi ders anlatım sistemi yok . Siz kendiniz çalışın çözemediklerinizi çözdürün. Ben mat1 dersinde mat2 çözüyordum.Biyoloji dersinde mat1 çözüyrodum gibi . Dersi dinlemeyecekseniz testinizi çözün ya da derse girmeyin o zaman . Ama 12.sınıflar okuldaki derslerini dinlemeli bence

• quote:

Orijinalden alıntı: inanc0791

soruları dh'ye sorucakmış da denemelere abone olcakmış da....bir sen akıllısın ya dünyada peh peh..
    quote:

hmm, ok bye

quote:

Orijinalden alıntı: mimar*ugur

eski dershane hocamla görüştüm.hocam bu sene dershaneye gitmemeyi düşünüorum siz nedersiniz diye sordum. hocam bana
    ,

Yorumların için teşekkürler.Bende dersi derste dinliyemiyenlerdenim.Hani hoca 40 dk anlatsa kendimi veremem ama evde 3 saat adam akıllı aralıksız çalışıp o konuyu anlıyabilirim.Yapım böyle olduğu için dershanenin konu anlatımının bana sağladığı katkı 0.Bu arada galiba sende evde hazırlanacaksın bu sene.Umarım başarılı oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polene Alerjisi Olan Arı -- 23 Ağustos 2013; 11:40:45 >

• dershaneye milyarlar ödeyeceğim ve derse girmeyeceğim

dershanelerin milyarlar alma sebebi dersler zaten.eğer derslere girmeyeceksen dershaneye de kayıt olmazsın.gider denemeni çözer sorunu çözdürürsün

ama bahsetmek istediğim o değildi.her insanın öğrenmesi farklıdır.sen diorsun ki ben bio da mat 1 çözdüm.bu çok yanlış bir şey.eğer o derse hiç giremeseydin çözmeye karar verdiğin derse daha iyi yoğunlaşıp daha iyi anlayabilrdin.iki ders arasında kalmazdın.tabi sen şimdi bana derslerde farklı derslerin testleri, çözmenin ban azararı yok diyebilirsin ama emin ol var.zaten pamuk ipliğine bağlı konsantrasyon o zaman daha çabuk kopuyıor.ve durmadan tekrar konsantrasyon sağlamaya çalışırsun.

kısacası.senin gibi benim ve konuyu açan aarkadaş gibi öğrencilerin dershanelere gitmesi fayda yerine zarar getiri.sınıf ortamında denemeni çöz.çözemedekillerini hocaya çözdür.evde dersinin çalış olay bu.dershanelere derslere girmeyeceksen para ödeme

• evet dostum dershanelere kayıt olmayacağım ama pğek evde hazırlanacağımda söylenemez.eski dershaneme gidicem denemelere girip sorularımı çözdürücem.yukarıda bana dediklerini yazdığım hocam saolsun baya ilgilendi.ders programlarıma kadar beraber hazırlayacağımız söyledi.

insanların algısının kırmak gerçekten çok güç.herkeste dershane olmadan sınav başarısın olmayacağı algısı oluşmuş ne yazıkki.neyse herkesin kendi kararı.umarım başarılı oluruz.senin hedef neydi ?
  • mimar*ugur kullanıcısına yanıt
    Şimdi şu dediğini ben yazsaydım bana neler saymışlardı.Bu arada hedef Cerrahpaşa tıp.
  • Dostum ders dinleyememe problemin varsa dershanenin sana yarayacağı tek şey soru çözümü olur. Onun için de dershaneye o kadar para dökülmeye gerek yok diye düşünüyorum. Etüt merkezi gibi yerlere gidebilirsin soru çözümü için mesela. Bu arada yakın arkadaşlarıma şu zamana kadar ben de yardımcı oluyordum ama sanırım onlar yük olduklarını düşünmeye başladılar ve soru sormayı bıraktılar. Ben de sene içinde sıkılacaktım zaten muhtemelen.

Dersi iyi anlatan hocadan, düzgünce dinleyince tekrar çalışmaya gerek kalmadan soru çözümüne başlayacak kıvama geliyorsun. Ben bu sene çok da fazla kasmadan (günlük ort. 2-3 saat çalışma, bazı günler hiç çalışmıyordum disiplin diye bir şey yok bende maalesef) o kadar iyi netler çıkardıysam hocalarıma ve dersi düzgün dinleyip iyi not tutmama borçluyum.
    Kendi başına bir konuya sıfırdan çalışmak kadar zor bir şey de yok bu arada, dershanenin bittiği dönemde bazı konulardan tekrar yapmıştım lys'ler öncesinde, önüme 3 kitap, 3-4 internet sitesi açmama rağmen bulamadığım şeyler oluyordu. Çok sinir bozucu bir durum, insan o bilgiye ulaşamayınca sınavda kesin çıkacak ben de yapamayacağım diye düşünüyor Neyse böyle konular çıkarsa da DH'ye başvurabilirsin zaten bilgisayara ulaşma imkanın olursa, (sene içinde buraya takılırsam ben de dahil) pek çok arkadaşımız yardım etmek için hazır

• Bende senin gibi dersaneyi zaman kaybı olarak görüyorum ve dersaneye kaydolmadım evde çalışıyorum sorularımı whatsappdan hallediyorum

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.