Şimdi Ara

İstanbul'da DEPREM!!! SİLİVRİ 6.2!!! Hayatımda böyle birşey yaşamadım. (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
599
Cevap
7
Favori
21.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Deprem gerçeğine göre devletin belediyenin valinin yapacakları bellidir iyisiyle kötüsüyle ...

Peki siz ne yapıyorsunuz ?

Bizim kültürde misafirlik kavramı da vardır. Misafir kapasitesine göre ilk yardım ve deprem çantası vs yaptınız mı ? Gerçi bu aralar fırsatçılar fiyatlarını artırıyor! Ne ülkeymiş be ...

Deprem olsa bakalım bu ruhtakiler ticaret adına neler yapacaklar ?

• bu ülkedeki profesörlerin artık deprem konusunda yeterli olmadığını düşünmeye başladım,hepsi farklı bir şey söylüyor.biri bir daha deprem olmayacak diyor,2 gün sonra benzer şiddette bir deprem daha olacak diyor,diğeri daha büyük depremi öne çekti diyor,diğeri bir büyük deprem daha olacak ama en az 20 senesi var diyor,adı sanı fazla bilinmeyenleri söylemiyorum zaten.devletin japonya'dan ve abd'den uzmanlar getirtip onların direktiflerine göre hareket etmesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Airbus A350 XWB -- 25 Nisan 2025; 22:17:48 >
  • Deepharp kullanıcısına yanıt

Asıl şu kısımdaki hareketlilik korkutuyor.

İstanbul'da DEPREM!!! SİLİVRİ 6.2!!! Hayatımda böyle birşey yaşamadım.
  • Marmara Bölgesi ( İstanbul özellikle ) bu gece hazırlıklı olun derim. Paniklemeyi en aza indirmek hazırlıklı olmaktan gider.

Bir ufak deprem sonrasında büyük geliyor. Bu şekilde Marmara da çok olmaya başladı. Umarım daha büyük değerlere sıçrama yaptırmaz ...

İrili ufaklı sürekli deprem var Marmara'da ...

4.6 Marmara da 1 saat önce oldu .

Kütahya ve Ege Bölgesi de ufak ufak sallanmaya sık sık başladı!

Diğer şehirlerde de var hafiften başlanmış ...

• smart1978 kullanıcısına yanıt

Ne yapabiliriz ki?

• smart1978 kullanıcısına yanıt

Daha önce tek olduğunu söylerken senin gibiler olduğunu söylemen sana göre gerileşme olabilir tabi.

Sen kendi pencerenden aktrollere bakıyorsun, sonra onları burada bize yazıyorsun.

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Merak ettim, çıkış yapıp baktım.

Bende bloklu olan üye ile yaptığınız ve ısrarla sürdüğünüz polemik, deprem ile ilgili olmadığı için sizi geçici olarak blokluyorum.

Kolay gelsin...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • goodosman G kullanıcısına yanıt

Tedbirleri almak. Nereye geçilecek. Sağlam eşyalar neredir. Kiriş nerededir. Kapı altları idealdir. Panik yapmamaya çabalamak. Panik dikkatsizlik getirir...

• Virtual Reality kullanıcısına yanıt
    Bence simkart olayının bile kalkması lazım.

• Deepharp kullanıcısına yanıt
    Aşağıdaki vatandaş; Adalar fayı ölü, orada artık deprem olmaz diyor!?

Halktvyoutube
    "O FAY KIRILMADI!" 6,2'lik depremi 20 gün önceden tahmin eden Üşümezsoy'dan çok çarpıcı sözler!
    https://www.youtube.com/watch?v=0xZjwn1HFmo&feature=youtu.be

• Durup dururken ben sizi blokladım demenin anlamı ne? Bu mu depremle alakalı mesaj?

• CNN Türk’ deki hacı da “Adalar İstanbul’ un en sağlam yeri” dedi…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Airbus A350 XWB kullanıcısına yanıt

Neden her şeyi dövletten bekliyorsunuz?

O kadar endişeniz varsa Japon hocayı siz de getirebilirsiniz…

• Cnnturk kafayimi yemis milleti sakin edecegine japonyadiki taunamileri paylasiyolar delirmisler

• Kandilli nin sitesinden takip ediyorumda
    O enlem boylamda ne kadar deprem oldu.
    İyiye mi yormak lazım kötüye mi
    Bilemiyoruz

• Sanki bana eğer beklenen deprem olursa İsrail ve müttefiklerbize çökmeye çalışacakmış gibi geliyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 20 küsür senedir toplanan vergilerimiz nerede? İstanbul depreme hazır mı?

Bunlar önemli değil, ekremi hapise atmaları lazım. Gündemimiz bu.

Nokta hakkım varsa haram olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 25 Nisan 2025; 23:22:17 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Epirus kullanıcısına yanıt

Ya onun dediği adalar bölgesi creep bölge olduğuna inanıyor işte 2019 yılında ki Japon adamın tez verisine göre. O yüzden o bölgeyi ölü kabul ediyor.

Ancak bilimsel verilerde bir fay 'ın ölü olarak kabul edilmesi için hiçbir zaman sismik veri elde edilmiyor olması gerekmekte , adalar bölgesinden de yıllar içerisinde sismik veriler gelmiş.

1.1 ,1.5...1.9 gibi Üşümezsoy bunları creep bölgesi içerisinde olduğu için hiç bir zaman yüksek olmaz bu kadar küçükleri de yok sayıp adalar arkasından geçen fayın ölü olarak kabul ediyor.

Onun kabul 'u bu. Japon adamın Tezi ' ni okudum ben , creep bölgesinde evet zamanla aşındırma sürüklenme olduğu için açığa çıkan enerjinin şiddetini zamanla azalttığını söylüyor verileri var, ancak fay ölü demiyor.. öyle bir kanıt yok... adalar arasındaki fay 'ın çevresinin ve İstanbul kıyı şeridine doğru olan kısmın tabanın creep sürüklenme olduğunu söylüyor sadece...

• Hemen 7,0 falan bekleyenler olmuş. Ben bu işten çok anlamam da mantıken 6,2 gibi büyük bir depremden birkaç gün sonra neden 7,0 ve üstü bir deprem olsun? Var mıdır bir örneği? 6,2'nin öncü olabilme ihtimali ne kadardır?

Güncelleme: ChatGPT'ye birebir aynı şeyi yazdığımda bu ihtimalin %1-2 arasında olduğunu, bazı örnekler olduğunu fakat 6,2'nin öncü olma ihtimalinin düşük olduğunu (ilk ihtimalle aynı sonuç) yazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 25 Nisan 2025; 23:29:26 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.