Şimdi Ara

İstanbul'da DEPREM!!! SİLİVRİ 6.2!!! Hayatımda böyle birşey yaşamadım. (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
599
Cevap
7
Favori
20.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Gaziantep / Hatay depremleri ? ? ? Ard arda iki büyük deprem oldu :(

• bkaakco kullanıcısına yanıt

6.2 'nin öncü mü yoksa bağımsız mı olduğu kanıtlanmadı, Bunun için sismik gemisi ile sismolog' lar , jeologlar vs toplanıp gemi ile inip veri alması lazım...

Şuan elde ki veriler 2.kol denilen kumburgaz fay 'ının ortadan kırıldığı ve sağa doğru artçı eğilim yaparak enerjisini açığa çıkardığı tespit edilmiş. Fay ortadan kırıldığı için sol kısmı hakkında veri yok, daha da solunda olan deprem çukuru hakkında veri yok.

Son soruna örnek 6 Şubat depremleri.. 2 farklı zamanda 2 öncü deprem oldu kısa süre içerisinde.

Üşümezsoy tarafından bakılırsa 2.kol olan kumburgaz fayı enerjisini çıkarttı ve bitirdi, 2.kol sağına doğru bir çıkındı kol var silivri kolu oranında 5.9-6.2 gibi bir enerji açığa çıkarması öngörülebilir diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deepharp -- 25 Nisan 2025; 23:34:14 >
  • bkaakco kullanıcısına yanıt

6,2 büyük bir deprem değil, örneği var ve öncü olup olmadığını büyük bir deprem olmadan söylememiz mümkün değil. ben de rahattım ancak

şu 2 hareketten sonra bu gece uyuyamam.

6,2 deprem ile soldaki, fayın çok ufak bir kısmı kırıldı. asıl uzmanları korkutan ve 99 depreminden beri üzerine en çok düşülmüş taraf ise şu sağdaki avcılar açıkları.

deprem sonrası enerjinin sağa (doğuya) doğru "aktığı" söylendi ancak somut bir kanıt yoktu. 18:30 gibi küçümsenemez hareketler oldu ilk kez, 6,2'lik depremden önceki öncü 4 büyüklüğündeki depreme benzer, enerjinin sağa kayıp kırılması beklenen (7,2 ile) faya tabiri caizse "hadi sıra sende" demesi hoş değil.

İstanbul'da DEPREM!!! SİLİVRİ 6.2!!! Hayatımda böyle birşey yaşamadım.

• Deepharp kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmasın ben kendisini ciddiye almayacağım:

* Uydu görüntüsünde Adalar fay hattının yüzeydeki yansıması olan çöküntü hattı kabak gibi ortada. Burada kısa vadede olmaz demek başka şey, artık hiç olmaz demek başka şey.

* Daha önce de eklemiştim. Adalar fay hattı civarında 3.6 ve daha küçük 2 deprem daha oldu. Hani ölüydü.

Naci Hoca da bu bölgeyi işaret ediyor.

Kısa vadede kesin olacak demiyor. Olabilir ve bu nedenle dikkatli olmak, tedbir almak vd.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ry4n kullanıcısına yanıt
    Bu depremde bizi öldürmek için elinden geleni yapan bütün inşaat ekiplerinin her kardorusu s*****de bizde buna vaka-i cinsî-i şahane desek yok müdür böyle bir kimse Tevbe estağfurullah

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Epirus kullanıcısına yanıt

Aynen işte Üşümezsoy 'u dan severim Naci Hocayı 'da ... Ancak bilimde net tanı var, ölü bir fay olması için hiçbir sismik veri vermiyor olmasının altı çizilmiş. ee o zaman neden sismik veri geldi ozaman sorusu sorgulanır oluyor..

Ben objektif bakarak tee ilk başta dediğim gibi düşünüyorum. Rahmet Işıkara Üniversitemizde sempozyumda dediği şekilde görüşe hala hakimim. Sağa kayan enerji açığı ve burada enerjinin açığa çıkartması küçük artçılarla normal ancak devamında bir kol var ise bu kola onun üzerinde stres biriktirmesi kaçınılmaz. Bu stresinde ne zaman ortaya çıkacağı bilinmez.. Derdi. Ben hala o görüşteyim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deepharp -- 25 Nisan 2025; 23:42:6 >
  • Ahmet Ercan tweet atmış kaygıyla izliyorum demiş daha ne desin. İmkanı olan İstanbul'da durmasın bence. Hiçbir şey hayatınızdan önemli değil.

99 Gölcük depreminden sonra batı uzantısı olan Adalar kırığına hiç mi enerji birikmemiş ya da biriken bu enerji arada bir olan depremlerle yok mu olmuş?

tr.m.wikipedia.org
    Kuzey Anadolu Fay Hattı - Vikipedi
    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Kuzey_Anadolu_Fay_Hatt%C4%B1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 26 Nisan 2025; 1:16:37 >

Uzun veri hazırlayım ben sana bu mesajı güncellerim . Ben olayı anladım da anlatması resim ile göstereyim. Hzırlıyorum şimdi 10 dk sonra vs mesajı güncellerim

-+-+---------------------------------------------------------------+-+-+-------------------------------------------------------------------+-+-+-+-+-------------------------

2019 ' da ki Japon abimiz incelemiş hazırladığı tez 'in de marmara denizin fay hattını çıkarmış oda bu

-Senin sorunun cevabı bu diyor ki Kuzey Anadolu Fay hattının Marmara Bölgesinde 1999 yılında sarı renk ile kırıldı .

-Kırmızı noktalı alan kırılmadı. Ek parantez B noktası deprem havuzuna yakın olan kısım kumburgaz fayı 6.2 ile yeni kırıldı

-B havuzundan sonrası ise 1912 yılında kırılmış

Ha işte Üşümezsoy 'da 2019 yılında çıkan bu veriye göre konuşuyor Tamam.

Diyorki Japon abimiz çalışma yaptı, ona göre bu sonuçlar çıktı. 6.2 kumburgaz fay kırıldıktan sonra.

Ekliyor Ortada kırmızı alan yuvarlak olan alan kırılmadı orası 'da işte Silivri çıkıntı kolu. O kırılmadı olarak gözüküyor. İşte o da kırılırsa 5.9 gibi yada Kumburgaz depremi gibi etki yaratır ve bölylece çok beklenen İstanbul büyük Depremi yok diyor. Adalar kısmındaki fay ise ölü kabul ediyor. Kandilli Rasathanesine göre resim aşağıdadır.

Adalar kısmındaki ölü fay yine Japon abimizin şu tezi ne dayanıyor. Tez 'de daha önceki çalışmalarda Adalar bölgesinde ki fay zeminin ve kıyı şeritlerinin Örn Kartal Maltepe Fatih yönünde zeminlerin CREEP yani sürüklenme zemini olduğunu kanıtlıyor. Bu nedenle bu zeminler zamanla sürtünme ile fay'ın içerisindeki enerji düşürdüğünü bu yüzden totalde yüksek enerji çıkması gerekirken düşük enerji çıkardığını söylüyor.

Üşümezsoy ' da Adalar bölgesinde ki fay 'ın CREEP bölgesi olduğu için orada hiç bir zaman yüksek enerji açığa çıkmaz ölü fay diyor. Bu japon abimize dayanarak. O yüzden tek bir deprem kaldı marmarada oda Silivri kolu oda kırılırsa Kumburgaz depremi ile aynı etki yaratır. Böylece Marmara 'da beklenen yüksek bir deprem olmaz diyor.

Umarım anlatabilmişimdir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deepharp -- 26 Nisan 2025; 0:32:2 >

Sadece bana mı?

Forumdayız

• Biliyorum ya. Düzenledim İstanbul'da DEPREM!!! SİLİVRİ 6.2!!! Hayatımda böyle birşey yaşamadım. 

Peki haklı mı?

• Avcıların alt kısmı senede 1-2 defa minik tepki veriyormuş geçmiş verilere baktım. Bugün gayet hareketli gibi, milleti de korkutan kısım o zaten. Evim yeni ama Hatay’da ne yeni evler kağıt oldu, evden sağlam çıksak millet iki yudum için birbirini keser İstanbul’da kriminal milyonlarca kişi var. Deprem çantasına mutlaka bir tane 9MM şart, İstanbul’dan taşınmayı düşünüyoruz eşimle. Düzen kurmak zor ama candan önemli değil, İstanbul’un tek sorunu deprem değil, depremden sonra tahliye alanı yok, sokaklar dar, otoyollar yetersiz ve milyonlarca aç insan var, malına canına çöker insan yozlaşır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • goodosman G kullanıcısına yanıt

Haklı olup olmadığı zamanla kanıtlanır. Çünkü bu bir tez zaten orada ingilizce olarak yazıyor KOERI verisinin Marmara ' da çalışıp çalışmadığını bilmiyoruz diyor. Yazının devamında da diğer yabancı kişilerin hazırladığı tez 'lere göre biz böyle düşünüyoruz diyor. Çünkü bu bir tez kesin haklı yada kesin doğru demek olmaz. Ortaya çıkan veriler ışığında yazı yazmış.

Naci hoca ve diğerleri ise ölü bir fay 'ın olmadığını çıkıntı silivri kolu ve devamı büyükçekmece kolu adalar arkasından İzmit körfezine doğru enerji biriktirmesi olabilir diyor ve ekliyor ortalama 7.2 civarı enerji çıkabilir diyor.

Kısaca Silivri kolu devam eder büyükçekmece kolu ile ... Üşümezsoy ve diğer hocalar ise devam etmez Silivri kolu tek kırılır kırılırsa oda 5.9-6.1 veya en fazla 6.3 gibi enerji açığa çıkartır diyor. Olay bundan ibaret.

Bilgilendirme için teşekkürler

Ben "ölü fay" sonucuna varamadım. Beyefendi zorlama yorum yapmış. Olur ama büyük olmaz diyebilirdi.

- Bildiğim kadarıyla depremler yer yüzeyinde değil yer altında oluyor. Sismik vd. yöntemlerle birçok veri elde etmek mümkün ama kabak gibi ortada, herşey bilinecek şekilde değil.

- Tektonik plakalar sürekli hareket halinde.

Zaten bu nedenlerle mutlak anlamda şöyle olur böyle olur denilemiyor.

İşte bende geçen gece girdiğimde dinledim Üşümezsoy' u işte biraz garip geldi. 1963 Deprem verisi lazım tam araştırılması elde dilen bilgiler vs. tam oturması lazım....Üşümezsoy sürekli ona vurgu yapıyor. 1963' de o fay kırıldı o yüzden oradan enerji çıkmaz... Geçen bakıyordum da sıkıldım İng yazı okumaktan çıktım 1963 bilmecesi çözülürse Japon abinin verisi üzerinden Üşümezsoy haklı çıkar.

1963 verisi çözülemez ise Japon abinin neye dayanarak bu tez'i yazmış o bilinmeden Nuri Hoca ve diğerleri haklı çıkar.

Ben daha çok Nuri Hoca tarafına yakınım. Oda rahmetli Işıkara gibi benzer söylemler söylediği için.

Çözüm basit bunu ben uzman olmadan bulabiliyorsam uzmanlar incelerler TUBİTAK, Kandiili ve Afad toplaşıp gemi indir incele bitsin... Zaten Tubitak ve Kandilli 2024 'de sismik topları denize bırakmışlardı.

Üzerine düşülürse çok rahat çözülür. Tartışmada biter.. Ergen çocuk gibi Bilim adamları birbirlerine laf söylüyor komik cidden... İşlerinde de iyiler. Toplaşıp karar alsalar bitti yani.

Rica ederim ben teşekkür ederimİstanbul'da DEPREM!!! SİLİVRİ 6.2!!! Hayatımda böyle birşey yaşamadım. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deepharp -- 26 Nisan 2025; 0:58:30 >

Asgari/Temel bilgilere sahip olunca işe yarar çıkarımlara varmak çok da zor olmuyor.

Saat gece yarısı olmuş. (Herkese) iyi geceler dileyeyim :)

Az çok belli bir yaştan sonra sıkça rastlanılan bir durum: Bunama (Demans)

tr.m.wikipedia.org
    Demans - Vikipedi
    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Demans

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 26 Nisan 2025; 1:11:59 >

• Üşümezsoy dan anladığım şu:

Şu yukarda haritada ortada "kırılmadı" şeklinde verilen doğu batı yönlü fayın uzunluğu sanırım 20km civarı. Yanında kuzey güney yönlü verilen ve 6.2 ile kırıldığı söylenen fay. Üşümezsoy bu önceden burası için en fazla 6.5 büyüklüğünfe deorem üretir dedi. Bu fayın derinliği ortalama 10km. Yüzeye yakın sayılır yani.
    Şimdi ise bu fayın sol bölümü kırıldı. Kaldı geriye 20km lik alan. Bu ise maksimum 6.2 lik deprem üretir diyor. Yeşilköyden Silivriye kadar olan bölümde ayrıca bir boşluk var sanırım. Yani burası tek parça fay değil. Adalar fayı denilen fay ise hiç şimdiye kadar stres biriktirmemiş. Kendi tabiriyle "ölü" fay.

Neye itiraz ediyor?: Adalardan ile taa tekirdağa kadar fayı uzatıp, "Burası 150 km, tek parça kırılırsa 7.2 lik deprem yapar" tezinin temelsiz olduğunu söylüyor. Şener hoca konuşurken konuya çok hakim şekilde yıl veriyor uzunluk veriyor, bölge bölge fayların farklı olduğunu ve dolayısıyla farklu çalışma şekillerini detaylıca anlatıyor. Yanal atım düşey atım stres biriktirme vs.
    Deniz içi için inceleme yapan fransız bilim adamlarının çalışmalarını sunuyor. Amerikalı çok ünlü sismolog olan Ross Stein nın bölge için konuştuğu verileri paylaşıyor. Sanırım adı MSC olan kuruluşun yine bölge ile ilgili verilerini sunuyor.

Gelelim Görür'e:
    Şener hocayı görmezden gelmesini bir tarafa bırakırsam, yukarda bahsettiğim şekilde yorumlarına pek rastlamıyorum. Güncel bilgilerini neye dayandırdığını pek söylemiyor veya bana öyle geliyor. Konuk olduğu kişilere "bilimsel değil bu arkadaşın anlattıkları" deyip işin içinden çıkıyor.
    Kendisi taa 2000 li yılların başındaki araştırmaya dayandırıyor bunları ama Şener hoca o verilerin güncellendiğini söylüyor.

Yılmaz Özdil "Ben Şener hocayı dikkate alırım" diyor. Sebebini detaylıca anlatıyor.

Yanlışım varsa düzeltiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ross Stein en son 1997 yılında Türkiye 'ye gelip incelemiş olması lazım fiziki olarak. Geriye kalan yıllarda bu konuda araştırma yapan diğer bilim insanlarının referans yazıları ile çıkarım yapıyor. O kısmı düzelteyim.

İtiraz edilen nokta, tam bir ekipman ile yurtdışı ve Türkiye bilim adamları bir araya gelip 2000' den sonra inceleme yapmamış olması.. en son fiziki inceleme 2000 olduğu için o referans alınması gayet normal çünkü fiziki veri.........2000 den sonra gelen farklı farklı insanların bazıları bilinirken bazıları hiç bilinmiyor ne zaman geldi inceledi ? nereyi/nasıl/hangi ekipmanla hangi bilimsel kuruluş vasıtasıyla inceledi ? Bu bilinmiyor. Arda parça parça Japon ve Almanların incelemesi var fiziki olarak. Ancak onların raporların da da Üşümezsoy' un iddia ettiği bilgi yok.

Bizdeki TÜBİTAK gidip saçma sapan yarışmalar, buluşlara ödül vereceğine bu işlere kafa yorsaydı bir zahmet herkesin ortak görüşü olurdu. Buna İtiraz ediliyor.

Üşümezsoy 'un dayandırdıkları sürekli yabancıların yazdığı tez 'ler.. Ona bakarsan çok güvendiği referans aldığı Japon abimizin 1963 yılında ki adalar depreminden haberi yok. 1963 yılındaki fay ile 1999 yılındaki fayı ortak kabul etmiş total 1999 yılı fayı demiş........ Bunun gibi tezler üzerinden gidildiğinde hata payı olur. Fiziki inceleme verisi lazım ve total tek bir kaynakta sıralı deprem tarihçe verisi lazım.

Naci hoca ve diğerleri buna atıfta bulunuyor gemi ile aşağıya inmeyen, sadece tez' ler üzerine çıkarım yapmanın doğru olmayacağını savunuyor. Çünkü bizdeki bilimsel veri kuruluşları vasıtasıyla veya aracılığıyla bunlar yazılmamış. O yüzden sürekli neye dayanarak ? Hangi kuruluşa dayanarak bunları söylüyorlar diyor..

Üşümezsoy hoca' yı severim ancak onun yıllardan beri yaptığı şey deprem hakkında yazılan tüm tez ' leri doğru kabul etmesi biraz abesle iştigal oluyor. Aldığı tez notları ile sadece kitap çıkardı.. Onun yerine Kandilli Rasathanesi veya AFAD ile görüşüp TUBİTAK ile bu tez' leri doğrulamayı teklif edebilirdi. :) En azından bir bilim insanı bir kıvılcım yakmış olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deepharp -- 26 Nisan 2025; 2:6:21 >

iki resim de ama özellikle sağdaki resim, predatör'ün kafasına benziyor. İstanbul'da DEPREM!!! SİLİVRİ 6.2!!! Hayatımda böyle birşey yaşamadım. 

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.