Şimdi Ara

Değer kaybı hakkında (yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, geçenlerde maddi hasarlı bir trafik kazası geçirdik. Yol kenarında park halindeki arabaya çarptık. Tutanaklar tutuldu hasar bizim trafik sigortasından karşılandı araçlar onarildi her şey tamam derken çarptığım aracın sahibi bize ulaştı ve aracını yaptırdığı yerin yan sanayi parçalar kullandığını, boyasinin kötü olduğunu ve bunlardan sonra başka bir serviste aracını orjinal parçalarla tekrar yaptırıp boyattigini, bu işlemler için de 3000 tl para harcadığını söyledi ve bu tutarı bizden talep etti. Benim anlamadigim nokta; bu adam arabasını o servise kendi iradesi ile götürdü. Ne biz ne de sigortamiz orada yaptir demedik. O serviste takılan yan sanayi parcayla bixim ne alakamiz var da bizden para istiyor? (Bu anlattiklari doğruysa tabi) babam bu olayın üzerine sigortaciyi arayıp durumu anlattı Sigortacımiz da karşı taraf değer kaybı için eksper tahsis etsin eksper raporunu bize getirsin ödeme yapalım dedi. Karşı taraf da sigortacisini aramış aynı hususta bilgi almak için. Sigortacisi, halledebiliyorsaniz aranizda halledin ugrastiginiza değmez karşı tarafın sigortası eksperin belirlediği değer kaybının %5'ini karşılar demiş. Şimdi hangisi doğru hangisi yanlış?
    Eninde sonunda bu adama kimse git arabanı orada yaptir demedi, kendi tercih etti orayı. Yardımlarınızı, önerilerinizi bekliyorum lütfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Adam haklı hem adamın arabasını perte çıkartın sonra da gel konu aç

• quote:

Orijinalden alıntı: dtcfli

Adam haklı hem adamın arabasını perte çıkartın sonra da gel konu aç

Okuduğunuzu anlamada bir probleminiz var sanırım. Biz değer kaybı ödemeyiz demiyoruz. Açsın değer kaybı davasını sigortamiz odesin. Bu adam araya sigorta falan sokmadan bizden para koparmaya çalışıyor. Bu üslubu kullanabileceğiniz yer de bura değil konu dışı bölümüdür.

• hocam ben değer kaybını trafik sigortası şirketinden talep ettim bana senin kasko firman bizden istesin diye saçma sapan kaçanak bir cevap verdi
    10 gün daha bekleyip ihtarat çekmeden sigortacılık tahkim komisyonuna başvuracağım

• Adama, "para vermiyorum ne halin var gör." deyin, gönderin. Öyle kafasına göre aracına başka yerde ekstra işlemler yaptırıp sizden para isteyemez.

Değer kaybı davası açacaksa da, sallayın, git aç deyin. Onun için avukat tutacak, vekalet verecek, avukat bir eksper tutup aracın değer kaybını belirlenecek, bunun karşılığını sizin sigortanızdan isteyecek, sigorta şirketiniz bu talebi reddedecek, olay tahkime gidecek, tahkim bilirkişi tutacak. O uygun gün belirleyip karar verecek vs....

Kısaca ortalama 6 aylık bir süreç tüm bu işlemler.. Davayı kazanırsa da sigorta ödemeyi yapar.

Bende bu davayı açıp kazandım. Süreci bildiğim için yazıyorum. Bu işlemlerde avukatın muhatabı sigorta şirketi oluyor, kusurlu olan elemanın haberi bile olmadı.

(Kazandıktan sonra ödeme yapan sigorta şirketi ile eleman arasında bir görüşme vs.. oldu mu onu bilmiyorum.)

• hadi başka kapıya deyin yollayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcum

Adama, "para vermiyorum ne halin var gör." deyin, gönderin. Öyle kafasına göre aracına başka yerde ekstra işlemler yaptırıp sizden para isteyemez.

Değer kaybı davası açacaksa da, sallayın, git aç deyin. Onun için avukat tutacak, vekalet verecek, avukat bir eksper tutup aracın değer kaybını belirlenecek, bunun karşılığını sizin sigortanızdan isteyecek, sigorta şirketiniz bu talebi reddedecek, olay tahkime gidecek, tahkim bilirkişi tutacak. O uygun gün belirleyip karar verecek vs....

Kısaca ortalama 6 aylık bir süreç tüm bu işlemler.. Davayı kazanırsa da sigorta ödemeyi yapar.

Bende bu davayı açıp kazandım. Süreci bildiğim için yazıyorum. Bu işlemlerde avukatın muhatabı sigorta şirketi oluyor, kusurlu olan elemanın haberi bile olmadı.

(Kazandıktan sonra ödeme yapan sigorta şirketi ile eleman arasında bir görüşme vs.. oldu mu onu bilmiyorum.)

Hocam teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: -epica-

quote:

Adama, "para vermiyorum ne halin var gör." deyin, gönderin. Öyle kafasına göre aracına başka yerde ekstra işlemler yaptırıp sizden para isteyemez.

Hatta aklıma şu da geldi.
    Elemanın ilerde değer kaybı davası açıp açmayacağını, kendi sigorta şirketinizle irtibatta olarak takip edin.
    Eğer değer kaybı davası açarsa, sizin dosya kapandıktan (sigortanız ilk yapım masrafını ödedikten) sonra, o aracı başka bir yerde yeniden yaptırdığını ve sizden ilave para talep ettiğini sigorta şirketinize mutlaka bildirin.
    Belki sizden sonra, kendi başına aracı bir yere vurarak yine bir kaza yaptı (tramere bildirmeden), onun masrafını da da sizden çıkarmak istiyor olabilir.
    Sigortanızın avukatları bu durumu öğrenirse , bunun üzerine giderler, değer kaybını da alamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 4 Mayıs 2015; 22:26:24 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -epica-

quote:

Hatta aklıma şu da geldi.
    Elemanın ilerde değer kaybı davası açıp açmayacağını, kendi sigorta şirketinizle irtibatta olarak takip edin.
    Eğer değer kaybı davası açarsa, sizin dosya kapandıktan (sigortanız ilk yapım masrafını ödedikten) sonra, o aracı başka bir yerde yeniden yaptırdığını ve sizden ilave para talep ettiğini sigorta şirketinize mutlaka bildirin.
    Belki sizden sonra, kendi başına aracı bir yere vurarak yine bir kaza yaptı (tramere bildirmeden), onun masrafını da da sizden çıkarmak istiyor olabilir.
    Sigortanızın avukatları bu durumu öğrenirse , bunun üzerine giderler, değer kaybını da alamaz.

Teşekkürler hocam, peki şimdi bu adam bizim sigortamiza değer kaybı açsa onun sigortacisinin dediği gibi bizim sigorta değer kaybinin sadece %5'ini mi öder?

• -epica- kullanıcısına yanıt
    Ben avukatım aracılığıyla, bilirkişinin aracıma biçtiği değer kaybını tam olarak aldım. Ne kadarını kimden aldılar, onu bilmem.
  • DEĞER KAYBI olması için önemli birkaç şart gerekli.
    Aracın 3 yaşını doldurmamış olması, km fazla yapmamış olması lazım.
    3 senelik aracıma bana arkadan çarptılar, tampon, bagaj havuzu vs. değişti, 3500 TL değer kaybı belirlendi.
    5 senelik araçta değer kaybı olmaz mesela. 100000 km yapmış araçta da aranmayabilir.
    Eksperler aracın ikinci elde ne kadar değer kaybı olduğunu yukardaki gibi kriterleri gözönüne alarak hesaplar,
    mesela 3000 TL değer kaybı der, karşı tarafın trafik sigortasına bildirir.
    Karşı tarafında eksperi durumu değerlendirir genelde değer kaybı olmamıştır der.
    Konu tahkime gider vs. vs.
    Değer kaybını karşı tarafın trafik sigortası öder. Kimsenin cebinden para çıkmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakizagaci

DEĞER KAYBI olması için önemli birkaç şart gerekli.
    3 senelik aracıma bana arkadan çarptılar, tampon, bagaj havuzu vs. değişti, 3500 TL değer kaybı belirlendi.
    5 senelik araçta değer kaybı olmaz mesela. 100000 km yapmış araçta da aranmayabilir.
    Eksperler aracın ikinci elde ne kadar değer kaybı olduğunu yukardaki gibi kriterleri gözönüne alarak hesaplar,
    Karşı tarafında eksperi durumu değerlendirir genelde değer kaybı olmamıştır der.
    Değer kaybını karşı tarafın trafik sigortası öder. Kimsenin cebinden para çıkmıyor.

Ne kadar saçma bir olay, 4 yaşındaki aracınıza gelip yandan çarptıklarında o aracı 6 yaşındayken satmak isteseniz kazalı diye değeri düşmüyor mu sanki? Bal gibi de düşüyor. Ne biçim kanunlarsa mağdur olanı kollayan bir tane yasa yok memlekette anasını satayım..

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

quote:

Ne kadar saçma bir olay, 4 yaşındaki aracınıza gelip yandan çarptıklarında o aracı 6 yaşındayken satmak isteseniz kazalı diye değeri düşmüyor mu sanki? Bal gibi de düşüyor. Ne biçim kanunlarsa mağdur olanı kollayan bir tane yasa yok memlekette anasını satayım..

Allah göstermesin böyle bir kaza olduğunda yine bir ekspere danışmak lazım.
    Onlar değer kaybını hesaplıyorlar. Değer kaybı formülü birçok kriter hesaplanıp bulunuyor.
    Araba yaşlandıkça daha ucuza satıldığından değer kaybıda çok daha düşük oluyor.
    Bunun için aracın yaşı, km si önemli.

• değer kaybı davasını sizin sigorta şirketine iletmesi lazım. trafik sigortası değer kaybını öder. soyleyin sizin başınızı ağrıtmasın.
    size dava açılsa bile, trafik police limitiniz dahilinde oldugu sürece (geçerse cebinizden ödersiniz) size dava açılsa ve kaybedip ödemeyi davacıya öderseniz dahi, bile ödemiş olduğunuz bedeli sigortadan tek dilekçe ve dava sonucunda alabilirsiniz.
    Genelde 5 yasından büyük kazalarda bilirkişi "Arac değer kaybetmemiş aksine değer artışı olmuştur) diye karar de verebiliyor.
    bir de adam neden hasarının sizin trafik sigortanızdan yapılmasını talep etmemiş de kendi bildiğine yapmış bilinmez. muhtemelen sanayiide eşine dostuna yaptırmıstır. fatura da almamıştır. bırakın açsın dava.

Sigortam.net
    Araç Değer Kaybı Hakkında 4 Temel Soru | Sigortam.net
    http://www.sigortam.net/kasko-sigortasi/sorularla-arac-deger-kaybi

• davayı sigortaya açsın alsın parasını
  • quote:

Hocam adamın araba broadwaydi. Şimdi bu arabaya 3 yaşını geçmiş diye sigorta değer kaybı odemezse sahsima dava açabilir mi? Gerci uzun zamandır ses soluk gelmiyor ama

• -epica- kullanıcısına yanıt
    Adam senden para koparmak istiyor. Kılıfını hazırlamış, dedikleri bence doğru değil, bana saçma yalan geldi. Yan sanayi parça takılmış, boyası kotuymuş. Boyası beğenmezsen tekrar aynı yerden duzeltmesini istersin. Parçayı takmadan sana sorarlar yada sen söylersin orjinal/yan sanayi istiyorum dersin fiyatına göre. Herşeyi tamam bence amaç para koparmak. Sende hak kaybı yaşatacak bir durum yok sıkıntı yapma.

• quote:

Aracın 3 yaşını doldurmamış olması şartını ilk kez sizden okudum hocam. Böyle bir şart olduğundan emin değilim ve farklı bir kaynakta da bulamadım. Konu hakkında bilgilendirme yapacak birisi var mı güncel durumda teyit anlamında?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 28 Haziran 2020; 12:29:44 >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Onurcuğum; keşke sen yapmasaydın şu hortu...Yarım saat okuttun bana beş senelik konuyu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Onurcuğum; keşke sen yapmasaydın şu hortu...Yarım saat okuttun bana beş senelik konuyu...
    Hocam kusura bakmayın. Amacım hort yapmak değildi valla. Arkadaşın mesajında değer kaybı talebi için aracın "3 yaşını geçmemiş olması" gibi bir kıstası görünce dayanamadım doğrusunu öğrenmek adına. Hiçbir yerde böyle bir şart bilgisi bulamadım. Selamlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.