Şimdi Ara

İett ile kaza yaptık değer kaybı hakkında acil bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Park halindeki aracimiza iett şoförü el frenini çekmeyi unutup sigarasını yudumlarken çarptı. Herif kaçmaya çalıştı bırakmadık %100 suçlu çıktı fakat kime sorsak değer kaybı hakkında alamazsınız iettden vazgeçin diyorlar. Bundan 1 hafta önce de park halindeki araç kapısını bir anda açtı kavga ediyorlardı içerde oda bizde patladı sağ ayna gitti. Onda da %100 suçlular. Araç golf 7 20 gündür kullanmıyoruz hâlâ sanayide. Değer kaybı hakkında bilgili kişilerden yorum almak istiyorum. Neler yapabiliriz savcılığa mı başvurmalıyız??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Süleyman Çakır. -- 26 Şubat 2020; 14:21:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Çatır çatır alırsınız. IETT kimmiş ? Sonuçta karşı tarafın sigortası ödüyor. Başvurunuzu yapın hocam. 3 ay içinde sonuçlanır. Bu aralar IETT şoförleri azıttı zaten, terör estiriyorlar trafikte. Dolmuş ve taksi şoförlerinden sonra birde bunlar çıktı başımıza.
  • ne alaka ile iett'den değer kaybı alınamazmış acaba? öyle bir kural mı varmış? sizi bu şekilde yönlendirenler neye göre konuşuyorlar acaba, hangi kanun maddesine göre?
  • Değer kaybını sigorta firması ödüyor, araç sahibinin IETT olması bir şeyi değiştirmez.
  • Çatır çatır alırsınız. IETT kimmiş ? Sonuçta karşı tarafın sigortası ödüyor. Başvurunuzu yapın hocam. 3 ay içinde sonuçlanır. Bu aralar IETT şoförleri azıttı zaten, terör estiriyorlar trafikte. Dolmuş ve taksi şoförlerinden sonra birde bunlar çıktı başımıza.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GYKA G kullanıcısına yanıt
    Nede olsa belediyeye bağlı kurum fazla kurcalamayin boşuna falan diyorlar. Sanayide vs de sorduk demekki birşey bilmiyorlar

• 207m kullanıcısına yanıt
    Hocam başvuru işlemleri vs hakkında hiçbir fikrimiz yok birkaç sene önce babamın araçla kaza yapmıştım. Onda bir avukat vs aracılığıyla işlemleri yapmıştık. Hem yarısından fazlasını kendisine aldı hemde olayın üstüne 1 sene geçtikten sonra bize vuran kişi aradı neden dava açtınız diye. Yok öyle birşey dedik meğerse bizden habersiz avukat bey babamın vekaletini kullanıp dava açmış araç ticari araçtı tamir süresince kullanilamadi diye. Ordan da para ayiklamaya çalışmış. Hukuk insanına da güven kalmadı. Kendim nasıl işlem yapabilirim.

• Arkadaşlar böyle bir durum yaşayan varsa başta nereye başvurmalıyız yine illede avukat mi tutmak lazım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • www.sigortatahkim.org
    Sigorta Tahkim Komisyonu - Ana Sayfa
    http://www.sigortatahkim.org

Avukata vermeyi düşünmüyorsan burayı dikkatlice oku işlemleri eksik yapma , tavsiye istersen dosya kapanınca bir sigorta eksper firmasından rapor al 250-300tl civarı bir ücreti var sigorta firmasından tahsil edebilirsin. Kanunen bu ücretide ödemek zorunda (zararın tespiti için gereksiz kalsa bile yapılan masraflar)

Eksper için birden fazla farklı kişiye danış farklı hesaplarla raporlar düzenleniyor birisi 4000 yazıyor birisi 7000tl vs

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Avukata neden vermiosun ki? Avukat ücreti sigortadan alacak.
    Cebimden para çıkmayacak. Napacak die düşünesiye avukat halletsin herşeyi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Hocam yukarıda yazdıklarımı okudunuzmu? Vekalet verdiğimiz herif kafasına göre iş yapmış diğer adamda işyeri batmış bize yalvarıyor lütfen geri çekin diye. Kesinlikle bize sormadan vekâleti kötüye kullandı. Diğer adamında durumu kötüydü bunalıma girmişti 1 gün boyu yalvardı biz de biz yapmadık abicim diyoruz. Keşke kendim yapsaydimda ugraşsaydim da herşeyle o duruma dusmeseydim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Süleyman Çakır. -- 26 Şubat 2020; 14:20:37 >
  • Mala zarar verme suçlamasıyla suç duyurusunda bulunabilirsiniz ama adli makamlar zarar tazmini hususu karar veremez. Hapis cezası gibi yaptırım uygulamaya yetkileri var. Tazminat için değer kaybı davası açmanız gerekiyor, bu konuda pek bilgim yok maalesef.
  • fofer kullanıcısına yanıt
    Tamamdır abi. Peki sence bir avukata mi vermeliyim yoksa kendim mi ugraşayım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Süleyman Çakır.

Tamamdır abi. Peki sence bir avukata mi vermeliyim yoksa kendim mi ugraşayım ?
    Adli yönden gereği için avukat tutmanıza gerek yok, basit bir dilekçe ile savcılığa başvurabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Süleyman Çakır.

Hocam başvuru işlemleri vs hakkında hiçbir fikrimiz yok birkaç sene önce babamın araçla kaza yapmıştım. Onda bir avukat vs aracılığıyla işlemleri yapmıştık. Hem yarısından fazlasını kendisine aldı hemde olayın üstüne 1 sene geçtikten sonra bize vuran kişi aradı neden dava açtınız diye. Yok öyle birşey dedik meğerse bizden habersiz avukat bey babamın vekaletini kullanıp dava açmış araç ticari araçtı tamir süresince kullanilamadi diye. Ordan da para ayiklamaya çalışmış. Hukuk insanına da güven kalmadı. Kendim nasıl işlem yapabilirim.
    Hocam Eksperle görüşün o size yardımcı olur. Tabiki bir kısmını alacaktır hizmet bedeli olarak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.