Şimdi Ara

Değer kaybı ile ilgili bazı hususlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar, bayram öncesi temmuz ayı içinde maddi hasarlı kazaya karıştık. Aracımıza kırmızı ışıkta arkadan vurdular, tutanağı tuttuk, karşı taraf arkadan kırmızıda vurduğunu da beyan etti. Arkadan vuran araç SUV olduğundan, muhtemeldir ki tampon ve bagajın değişimi gerekecek, aracı yetkili servise bıraktık fakat araya bayram girdiğinden henüz eksper gelmedi ve işlemlere başlanmadı.Aracımız Honda civic 2019 model 42 binde idi ve hiçbir kazası yoktu , asıl benim sormak istediğim araç servisten çıktıktan sonra değer kaybının takibi ve sonuçlandırılması hususlarında.

    Değer kaybının talebi ile ilgili olarak malum karşı taraf sigortalarından gerçek değer kaybını almanın zor olduğuna ilişkin yorumlar bir hayli fazlaca sayıda , biz kaskodan dosyayı açtırarak tamire başladık rücu vb. İşlemler artık kasko ile sigorta arasında olacaktır.
    Bu işlemlerden sonra dosya kapanınca karşı taraf sigortasından, değer kaybı noktasında en az kayıpla hatta doğru değer kaybını alabilmek mümkün mü bu tutarın alınmasında kendimizce işlemler takip edilecekse eksper atanması noktasında SBM üzerinden kendimizce eksper atamamızın bir sakıncası var mı (yeni bir uygulama olduğundan sonuçlarla ilgili pek bir şey göremedim), eksper doğru değer kaybı tayin eder mi yoksa biraz piyasanın durumu gereği sigorta yanlı sonuç çıkma ihtimali var mıdır , eski uygulamalarda plastik parça vb. Değer kaybına girmiyor fakat sonradan çıkan üst yargı kararlarında esas olanın kaza öncesi rayiç değer ile kaza sonrası rayiç değer arasındaki farka atıf yapıldığından bu durum eksper ve dolayısıylasigorta şirketlerince gözetiliyor mu , sigorta şirketi değer kaybına cevap vermez veya eksik verirse tahkime gittiğimizi varsaydığımızda en azından o kısımda lehimize sonuçlanma ihtimali nedir, sigorta şirketinden şirketine fark var ise bu sektörde ilk başvuruda olumlu sonuçlandıran veya size daha olumlu yaklaşan hangi şirketler, buradan da sonuç alamazsak dava vb. yollarla işlemlere devam edilmesini önerir misiniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savio_4528 -- 17 Temmuz 2022; 21:7:7 >



  • SBM Üzerinden eksper atamak olumlu sonuç vermez..


    Zira eksperler bağımsız olmak yerine sigorta şirketinden dosya kapabilmek adına düşük yazıyor veya matbu formül var ona göre rapor yazıyor.


    İşini bilen bir avukata verin vekaletinizi halletsin, tek başınıza halledebileceğiniz bir süreç değil. Çünkü eninde sonunda sigorta tahkim komisyonuna başvurmanız gerekiyor.


    Tek başıma hallettim diyen emin olun eksik yapmıştır.

  • benim aracıma ispark otoparkında park halinde iken ticari bir araç vurdu. sonra tutanaklar tutuldu. sağ arka kapı ve çamurluk onarıldı ve lokal olarak boyandı. Hiç ugrasmadım direk tanıdıgım bir avukat arkadasıma vekalet verdim sürec cok kısa sürdü doğa sigorta 2022 model aracıma yazılan hasar kaydının 5 katını değer kaybı olarak ödedi.

  • alikartall A kullanıcısına yanıt

    Merhabalar benimde başımdan bir kaza geçti de. Karşı taraf suçlu , sizin hasar kaydınız ne kadardı?

  • 3750 LİRA HASAR KAYDINA 21BİN TL DEĞER KAYBI ÖDEMESİ YAPILDI

  • benim de başıma %100 haklı olduğum bir kaza geldi, şimdi aracım kaskomdan tamir edildi ve hasar tutarı 30.000 TL çıktı. Aracımda da değer kaybı oluştu bu da yaklaşık 50.000 TL civarında.


    ben karşı tarafın sigortasına başvuracağım ama onun trafik sigortası imm değeri 50.000 TL.


    Benim hasarım 30.000 TL, değer kaybım 50.000 TL, toplamda 80.000 TL karşı tarafın sigortasına rücü edecek acaba 50.000 TL yi geçen kısım ödenir mi? konu biraz karışık başına gelen var mı?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gmb

    benim de başıma %100 haklı olduğum bir kaza geldi, şimdi aracım kaskomdan tamir edildi ve hasar tutarı 30.000 TL çıktı. Aracımda da değer kaybı oluştu bu da yaklaşık 50.000 TL civarında.


    ben karşı tarafın sigortasına başvuracağım ama onun trafik sigortası imm değeri 50.000 TL.


    Benim hasarım 30.000 TL, değer kaybım 50.000 TL, toplamda 80.000 TL karşı tarafın sigortasına rücü edecek acaba 50.000 TL yi geçen kısım ödenir mi? konu biraz karışık başına gelen var mı?

    Avukata verdiyseniz muhtemelen kalan tutarı direk şahıstan alabilirler

  • insanın başına gelince neler neler öğreniyor...

    1 temmuzdan sonra imm otomatik oalrak araç başına 100.000 TL olmuş, karşı tarafın sigortasının limiti yetecek yani

  • merhaba, değer kaybı konusunda avukat desteği almadan, kişisel başvuru ile değer kaybımı aldım, kısaca süreci özetleyeyim;


    kasım 2022 de %100 karşı tarafın kusurlu olduğu bir kazaya karıştım, aracımın bu kazada arka kapısı değişti. Hasar işlemi bittikten sonra karşı tarafın trafik sigortasına dilekçe ile başvuru yaptım. 15 gün içinde bana yaklaşık 12bin lira bir ödeme yaptılar. Bunu yeterli bulmadığımı miktarı arttırmaları gerektiğini yine dilekçe ile sigortaya yazdım (bu ikinci dilekçe şart değildi) talebimi red ettiler. Sonrasında gerekli evrakları toplayıp sigorta tahkim komisyonuna kişisel başvuru yaptım, ilk etapta ne kadar daha tazminat talep ettiğinizi bilmediğiniz için belirsiz alacak davası dilekçesi yazıyorsunuz. Bu süreçte oldukça fazla emsal dosya ve olay incelemek zorunda kaldım. Sonrasında başvurum kabul edildi ve dosyam incelemeya girdi. Komisyon benden bilirkişi ataması için ücret istedi onu yatırdım ve bilirkişi raporuna göre aracımda kaza tarihinde 20bin lira değer kaybı tespit edildi. ilk ödenen tazminat düşülüp yargılama giderleri, yasal faiz vs de eklenerek bana yaklaşık 10bin lira daha ödeme yapıldı. aynı süreci izlemek isteyenlere özelden yardımcı olurum ama süreç çok kısa değil ve biraz zahmetli.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmb -- 16 Ağustos 2023; 7:56:26 >
  • gmb G kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam benimde benzer bir olayım var size mesaj atacağım yardımcı olursanız çok sevinirim.

  • gmb G kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, konuyla ilgili ilk aşama hakkında ufak birkaç sorum olacaktı hocam?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.