Şimdi Ara

Debriyaj kullanmadan vites atmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün tanıştığım yılların ağır vasıta sürücüsü bir abimiz "debriyajsız vites atabildiğini "söyledi, debriyaj kullanmadan kamyon,tır gibi ağır vasıtalara vites atıyormuş sizce mantıklımıdır.ne düşünüyorsunuz bu konuda..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 15 yaşında saf bir çocuğu kandırmak için kullanılan söylemdir.
  • DrMobile kullanıcısına yanıt

Cahil cahil konusmayin lutfen ya
    Atarsin kardesin , uygun deviri tutturdum mu debriyajsiz vitese takarsin, debriyajsiz vitesten cikarir , diger vitese debriyajsiz takarsin.
    Yere iletilen tork daha dusuk oldugi icin 3. vites ve sonrasinda daha rahat yapilir .

• Arabada da debriyaj kullanmadan vites yukseltip/dusurebilirsiniz. Yapmaniz gereken:

Vites yukseltirken benzinli aracta 4000 devir civarindayken vitesi bosa aliyorsunuz. Devir saati 3000 civari iken bir ust vitese takiyorsunuz. Ayni sey dizelde 3000 ile 2000 devirlerde olur.

Vites dusururkende bu sefer deviri arttirmak icin gaz vermeniz gerekir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BAZI agır vasıtalarda atılıyor ama çoook zararlı şanzumanı indirme riskin var özellikle magirus vardı dedemin onun şöförü devrini bulunca üst vitese devriaj olmadan vites atardı örnegin 3.500 devirde 3. vitesten 4. vitese devriajsız atardı bizzatta şahit oldum :) birde eski peugeot j 9 lar rampa çıkarken zorlanırsa vitesten çıkardı
  • Gerek varmı buna debriyaj diye bir Parça var.

• Şahsen doblo da denedim. 2-3-4 vitesler arasında alışıktan sonra kolayca geçebildiğimi fark ettim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eskiden kullandığım ford taunus da zaman zaman debriyaj teli kopardı, sanayiye gidene kadar vites değişimlerini bu şekilde yapardım
  • iyi halt etmiş
  • Eski kamyonlarda atilir.Devri tutturursan.

• triger kullanıcısına yanıt
    Şu, yetişkin bir insanın yokuslarda koşarak gecebildigi j9 lar mı

• Uygun devri bulursan,dişliler birbirine denk gelirse atarsın.

Kendi aracimda 3.vites 1000-1100 devir aralığında boşa atabiliyorum mesela..

• Uygun devirde yapılması mümkün fakat dişli ömrü için yapılmaması gereken hareket. Bu şekilde vites değiştirmeye alışırsanız dişlileri fazla sıyırırsınız ki bu da büyük masraf. Gereksiz aksiyon yaşamayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JuzDirty -- 12 Ekim 2015; 14:01:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakamoz88

Şu, yetişkin bir insanın yokuslarda koşarak gecebildigi j9 lar mı

aynı onlardan dedemin vardı 92 model adam ne çekiyordu urfanın 52 derece sıcagında arabanın içi 70 derece olurdu o motor sesi bırakın öleyim dergi inlerdi hararet hergün biyerinin bozulması da cabası hepimizi pejo ustası etmişti araç parçayı alır dedem degişirdi çogu zaman .. ah ah ben çocukken krikoya kaldırım derken kriko kaydı dedemin parmagı koptu anlatmim 78 yaşında şimdi işte tatlı acı çok hatıramız var

• Evet atılıyor bizimde bi tir kullanan arkadaş vardı binmek araca binince debriyaj kullanmadan atıyordu ama vitesi değişeceği zaman gaz veriyor belli bi devirde sonra degisiyor vitesi brodway da yapıyordu tabi bu cikginligi

• Teknik olarak mümkün.
  • arkadaşın dediği gibi uygun devirlerde mümkün. ama mesela birinci vitese takmak çok çok zor. en rahatı 3-4 arası geçişlerde oluyor.

çok denedim ve yaptım şahsen ancak hiç tavsiye edilen bir şey değil. düşürmek kolaydır ama vitese takarken cırtttt diye dişli sesleri gelebilir. şanzımanı elinize alabilirsiniz. yapmayın
  • Ben yapmıştım önceki arabada, sanayide 900 liralık faturayı ödedikten sonra bir daha yapmadım
  • Mümkündür. Sorulması gereken soru " Ne gerek var ?"

• Saab lar debriyajsız

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.