Şimdi Ara

Death Stranding 2: On The Beach | PS5 | ANA KONU (93. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
1.925
Cevap
53
Favori
90.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Death Stranding 2: On The Beach | PS5 | ANA KONU

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nier kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun hocam güle güle kullan (kıyabilirsen)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bugün Hackerlar Playstation sistemlerine sızıp oyunun puanını yükseltmişler safları terketmeyin 😁

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asus1981 -- 2 Temmuz 2025; 18:31:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fatihsar kullanıcısına yanıt

Yok hocam arşivlik aldım, kıyar mıyım buna Death Stranding 2: On The Beach | PS5 | ANA KONU 

• Au/Ra & Alan Walker: Ghost
    Margaret Qualley
    2. Oyunun en büyük eksikleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 2 Temmuz 2025; 23:6:18 >

hayırlı olsun hocam, last of us çok aradım ama bulamadım

• LuqueTr kullanıcısına yanıt

Geçen haftalarda 6000 e satıyordu gaming gen hocam. Ben de ilk çıktığında 5200 e almıştım.

Hocam nereden aldınız

• john mclane kullanıcısına yanıt

Overgame hocam

• Yürüme simülasyonu

• asus1981 kullanıcısına yanıt
    Street Fighterda yok böyle hareket😁😁😁

• Oyunu bitirdim, söylentiler çıktığında Kojima'nın ikinci bir oyun yapmaya karar vermesi ilginç gelmişti çünkü ilk oyunu iyi bir noktada bitirdiğini düşünüyorum. İlk oyunu severek oynamıştım. Tanıtım aşamasında her ne kadar oyunu iyi aktaramasa da son ürünü oldukça iyi bulmuştum. Orijinal ve Kojima'ya yakışan bir işti. Bu oyunun öyle bir durum yaşama ihtimali olmadığı için bu sefer ne bekleyeceğimizi de büyük oranda biliyorduk. Kendi adıma konuşacak olursam beklediğim gibi bir oyunla karşılaştım. Oynanışı temel olarak aynı olsa da birçok iyileştirmeyle çok daha çeşitli bir hale gelmiş ve ilk oyuna kıyasla birden çok tarzda oynanışa izin verecek bir şekle bürünmüş. Hikayesi genel olarak güzeldi ama ilk oyun kadar iyi bulduğumu söyleyemem, ilk oyun hem içinde geçtiği dünyayı hem de hikayesini daha iyi bir şekilde aktarıyordu. Bu oyun ilk oyunda anlatılmayan kısımları tamamlıyor genel olarak, bunu iyi de yapıyor, serinin dünyasına dair daha net bir tablo ortaya çıkarıyor ve gizemi büyük oranda ortadan kaldırıyor. Serinin dünyasını genişletme ve gizemli şeyleri açığa kavuşturma konusunda güzel bir iş yapsa da ilk oyunun bittiği yerdeki sonu daha iyi bir yere taşıyamıyor genel olarak. Kojima oyunlarında sürreal şeyler yaşanmasına alışığız, bu oyun bu konuda ilk oyunu da geçiyor hem de fazlasıyla bazı yerler de söyleyecek söz bulamıyorsunuz. İlk oyun, konseptini ve yaratılmasına sebep olan fikirleri aktarma konusunda ikinci oyundan daha konsantre, ilk oyunda oynanıştan hikayeye, hikayeden karakterlere hepsi konsepte hizmet edilmek için yaratılmış ögeler. İkinci oyundaki konseptin bu kadar konsantre olduğunu düşünmüyorum. İkinci oyun ilk oyunun niş yapısının dışına çıkıp biraz daha ana akıma doğru ilerlemiş bence. Bu oyunun her konuda ilk oyunun ötesine geçtiğini düşünmüyorum ama çoğu konuda daha derli toplu bir hale geldiğini ve kendini insanlara daha açık anlattığı fikrindeyim.

Oynanış konusu bu serinin en çok öne çıkan kısımlarından belki de en çok çıkanı, ilk oyunun çok konsantre ve odaklı bir oynanışı vardı. Oyunun hikayesiyle beraber bir uyum içerisindeydi ve çok net bir tarzda oynanış sunuyordu. Tabii bunu basit sunduğunu söyleyemem çünkü yüzeyde çok basit olarak görünse de detaya inildiğinde görevleri tamamlamanın çeşitli yolları vardı. Bu oyun çeşitliliği daha da arttırmış ve oyunu birçok tarzda oynamaya imkan sunan bir hale getirmiş. Yine ana amaç aynı ama oyunun dünyasıyla ve etraftaki etmenlerle etkileşime geçme konusunda çeşitlilik çok genişlemiş. Aksiyon kısmında oyun resmen sınıf atlamış, hem sunulan eşyalar hem de düşmanların daha ciddi bir tehdit haline gelmesi ve bulundukları konumların dizaynlarının ilk oyundaki gibi basit olmaması buna katkıda bulunmuş. Gizlilik de ilk oyuna kıyasla ileri taşınmış, yorumlarda bahsedildiği gibi MGS'deki kadar bir çeşitlilik bulamadım ama en azından Bola silahı al ve düşman kampını gizlice bitir olayına kıyasla çok daha iyi olduğu kesin. Monorail ve maden sisteminin gelmesi güzel olmuş, chiral kristal toplamanın kolaylaştırılmasıyla beraber bir şeyler inşa etmek ilk oyuna kıyasla çok daha rahat. Oyunun dünyasında seyahat etme de ilk oyuna kıyasla daha iyi, araçlar çok daha faydalı ve kargo zıpkını gibi şeyler ekleyebilmek güzel, bir tane de eklenen sürpriz bir eşya var en çok onu kullanmaktan keyif aldım özellikle dağlarda onu kullanınca oyun bambaşka bir hale giriyordu. BT'ler ve diğer düşmanlar ilk oyundakine kıyasla çok daha agresifler, ilk oyun kolaydı diye bunu en zorda açıp oynadım yine çok zorlamadı ama ilk oyuna kıyasla daha iyiydi en azından.

Oyunun hikayesi en çok merak ettiğim şeydi çünkü dediğim gibi ilk oyun iyi bir yerde bitmişti bence. Hikayeyi oradan alıp nasıl ileri taşır ve seriyi nasıl sonlandırır diye merak ediyordum açıkçası. Bu konuda bazı anlamda beklentimi karşılasa da genel olarak ilk oyunun ötesine geçemedi benim için. İlk oyunda anlatılmayan kısımlara değinme ve serinin dünyasını genişletme konusunda iyi bir iş yapıyor oyun. İlk oyundan kalan birçok gizem bu oyunda çözülüyor ama ilk oyundaki gibi nihai bir finalde sona ermiyor bence. İlk oyunun hikayesi dünyasının geldiği hali, o dünyadaki yaşantıyı, o dünyada bulunmayı, o dünyanın bir parçası olmayı çok iyi aktarıyordu. Yer yer eksantrik, sürreal şeyler de oluyordu ama çok net bir konsepti vardı ve onu anlatmaya hizmet edecek karakterleri ve olayları vardı. İlk oyun dünyayı kuruyor, içerisindeki olayları büyük oranda anlatıyor ve güzel bir final yapıyordu. Bu oyun ilk oyunda anlatılmayan kısımlara odaklanıyor, onları güzel bir şekilde aktarıyor, dünyayı genişletiyor ama ilk oyundaki gibi noktayı koyamıyor. Sonunda çok büyük çapta şeyler yaşanıyor, harika manzaralar oluyor ama ilk oyundaki kadar etkileyici bitmiyor bence. Hikayede eksik bulduğum başka bir şey de ana düşmanın biraz fazla parodi gibi olması, Kojima oyunu illa ki yaşanacak abartılı şeyler de hikaye boyunca arkadaş bana hiç tehditmiş gibi gelmedi. İlk oyun bu konuda da daha iyiydi. Hikayeye dair dikkatimi çeken son şeyse anlatış biçiminin ilk oyunla neredeyse birebir aynı olmasıydı, hikaye farklı ama olayların gerçekleşme şekli çok benzerdi. Neden böyle yaptılar bilmiyorum ama anlatımda bazı şeylerin ilk oyundan farklı olması daha iyi olurdu, birkaç şey hariç oyunun sonunda ne olacağını az çok tahmin ettim. İlk oyun da MGS'lere göre bariz bir oyundu ama bu, ilk oyuna kıyasla çok daha barizdi bu durum yüzden.

Açık dünya konusunda oyun ilk oyuna kıyasla birçok konuda daha iyi durumda. Avustralya, Amerika'dan çok daha güzel bir harita, farklı tarzda bölgelerin olması haritanın ilk oyundaki kadar monoton olmamasını sağlıyor. Hava durumu ve doğa koşulları gibi şeylerin eklenmiş olması iyi olmuş ama keşke daha etkili olsalardı. Çığ, kum fırtınası, depremler açık dünyayla etkileşimi az da olsa çeşitlendiriyorlar özellikle çığları çok beğendim. Bu harita ilkindekine kıyasla çok daha büyük, bunun pek hoşuma gittiğini söylemem açıkçası. İlk oyundaki zaten büyüktü bunun daha da büyümesi konumlar arası harcanan süreyi arttırmış. İlk oyuna kıyasla harita çok daha az engebeli ve aşması kolay bir yapıda, bir yerden bir yere gitmek daha kolay bir hale gelmiş. Eklenen yeni seyahat yolları güzel olmuş. Yan görevler eklenmiş az sayıda da olsa ve güzel olmuş, keşke daha fazla eklenseydi dedim açıkçası. 42 tane konum var oyunda her birine koymayabilirdi ama en azından yarısının böyle yan görevleri olsaydı açık dünyası çok daha dolu olabilirdi oyunun. Gelişmeler olsa da harita yine büyük oranda konsepte hizmet etme amacıyla açık dünya. Büyütmeden yaptığı eklemelerin etkisini daha da arttırsa çok daha farklı hissettirebilirdi belki.

Özetlemek gerekirse; oyunun ilk oyundan iyi olan kısımlarının da zayıf olan kısımlarının da olduğunu düşünüyorum. Oynanış konusunda çeşitlilik ciddi anlamda artmış ve oyun çok daha erişilebilir olmuş. Farklı tarzlarda oynamak isteyen insanlara imkan sağlayacak eşyalar ve mekanikler sayesinde daha çok kişinin oynayabileceği bir hale gelmiş. Açık dünyadaki monotonluğu bir miktar azaltmış olsalar da hala çok özel hissettirdiğini söylememem, oyunun hikayesine hizmet etmek için bir araç hala. Hikaye konusunda gizemleri çözmüş olması ve serinin dünyasının genişlemesi güzel şeyler, eklenen yeni karakterler ilginç ve oyunun dünyasına uyuyorlar. Sürreal şeyler konusunda bazı yerlerde ölçüyü kaçırdıklarını düşünüyorum bu yüzden de bazı ciddi sahneler çok alelade geçebiliyor. Ana düşmanın çok etkileyici olduğunu söyleyemem, yer yer parodi gibi hissettiriyor. İlk oyundan aldığı sonu daha iyi bir yere taşıyamıyor olması da ilk oyunun hikayesinin arkasında kalmasında bir etken. Genel olarak oyunu beğendim ve her ne kadar serinin devam etmesini ilginç olarak bulsam da bu duruma sevindim. Kojima gibi yapımcıların bu sektörde var olup yapmak istedikleri şeyi yapma şansı elde etmesi bana göre çok iyi bir şey. Bu kadar yaratıcı ve denenmeyen şeyleri deneme konusunda cesur olan bir insanın bu çapta desteklenmesi büyük iş. Geçen nesil Sony'nin iyi yaptığı şeylerden bir tanesiydi bu; Konami'den sonra stüdyosunu açmasına yardım etmek, oyun motorlarını ödünç vermek, mali destekte bulunmak ve son olarak da serinin haklarını tamamen Kojima'ya vermeleri klas hareketti. İlk oyunu sevenlerin bu oyunu da seveceğini düşünüyorum. onlara tavsiye ederim.

• CheKD kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık usta güzel inceleme. Bende ilk oyundan iyi olduğuna inanıyorum.Ama ilkinden 2 kat iyi diyemem. Seven bunu da sever. Sevmeyende her türlü gömer.

• CheKD kullanıcısına yanıt

Hocam tez yazdıracak kadar hayatınıza girmiş bu oyun, sağlam sevmişsiniz anlaşılan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nier -- 3 Temmuz 2025; 1:25:47 >

İki oyununu da onlarca saat oynamış olduğum bir seriye birkaç paragraf yazı yazmayı fazla bulmuyorum fakat seriyi seviyorum evet.

• Death Stranding 2, PlayStation Store'da en yüksek puan alan oyun olarak Clair Obscur: Expedition 33'ü geride bıraktı.

Kojima hayranları sevinçli, çünkü Death Stranding 2 şu anda PlayStation Store'daki en yüksek puan alan oyun.

Death Stranding 2: On the Beach henüz bir haftalık bile değil ve şimdiden oyun dünyasında büyük bir etki yaratmaya başladı. Kojima'nın 2019 tarihli Death Stranding'inin devamı olan On the Beach her yerden övgüler alıyor ve hatta Hideo Kojima'nın kendisi bile tepkilerden oldukça memnun olduğunu belirtti. Hayranlar Collector's Edition ile ilgili sorunlar yaşasa da, oyuncular onu seviyor ve bu durum PlayStation Store'da Death Stranding 2'nin şu anda en yüksek puan alan oyun olmasıyla görülebiliyor.

Death Stranding 2 Şu Anda PlayStation Store'daki En Yüksek Puanlı Oyun

Birbiri ardına gelen hit oyunlarla son birkaç aydır oyunseverler gerçekten çok mutlu. Sadece iki ay önce, Clair Obscur: Expedition 33 tüm listeleri alt üst etti ve herkesi şaşırtarak 4,92 gibi inanılmaz etkileyici bir puanla PlayStation Store'daki en yüksek puanlı oyun oldu. 

Ancak şimdi, Death Stranding 2: On the Beach şeklinde yeni bir meydan okuyucu giriyor. Kojima'nın son başyapıtı Clair Obscur'un puanını geçmeyi başardı ve 12.000 farklı derecelendirmeye göre 4.93 gibi imrenilecek bir puan alarak şu anda Mağazadaki en yüksek puanlı oyun oldu.

Kaynak : https://n4g.com/articles/playstation-death-stranding-2-is-now-the-highest-rated-game-on-playstation-store/

• Death Stranding 2: On The Beach - Accolades Trailer | PS5 Games

Death Stranding 2: On The Beach | PS5 | ANA KONUPlayStationyoutube
    DEATH STRANDING 2: ON THE BEACH - Available Now on PlayStation®5. https://www.playstation.com/games/death-stranding-2-on-the-beach/ 🔗 KOJIMA PRODUCTIONS Official Site https://www.kojimaproductions.jp 🔗 KOJIMA PRODUCTIONS SNS X(EN):https://X.com/KojiPro2015_EN X(JP):https://X.com/KojiPro2015 Instagram: / kojipro2015_official Facebook: / kojipro2015 Bluesky: https://bsky.app/profile/en.bsky.kojimaproductions.jp Threads: https://www.threads.com/@kojipro2015_official ©2025 KOJIMA PRODUCTIONS Co., Ltd. /HIDEO KOJIMA. Produced by Sony Interactive Entertainment Inc. #DeathStranding2 #KojimaProductions #PS5
    https://www.youtube.com/watch?si=VIt5s6Rw3_Jaw2Mv&v=od0ULrKzylQ&feature=youtu.be
  • 6000 denk gelseydi alırdım hocam

• LuqueTr kullanıcısına yanıt

Sahibindende 6 bine satan var hocam.

• Death Stranding 2: On the Beach ve Rematch Haziran ayında listelerin başında yer aldı.

PlayStation Store'dan en çok indirilenlerin tam listesine göz atın:

Death Stranding 2: On The Beach | PS5 | ANA KONUplaystation.blog
    PlayStation Store: June 2025’s top downloads
    https://blog.playstation.com/2025/07/03/playstation-store-june-2025s-top-downloads
  • 
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.