Şimdi Ara

DDR2 fiyat avantajı yakaladı, PlayStation 3 zarar ile başlayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DDR2 fiyatları ilk defa DDR'ın altına düştü Intel'e yaradı

Geçen yılın yaz aylarında ilk defa duyrulan ve fiyatı genelde normal DDR teknolojisine göre hep iki kat fazla kalan DDR2 nihayet fiyat bazında DDR'ın altına inmeyi başardı. Bu karşılaştırma DDR2-533 ile DDR-400 arasında yapıldı zira iki hızın anca birbiri ile aynı performansı verdiği kabul ediliyor. Bu fiyat gelişmesi Intel'in tam da 945P ve 955 çipsetlerini çıkarmaya hazırlandığı bugünlerde Intel için harika bir gelişme.

Diğer yandan Intel 945P çipseti DDR2-667 hızınıda desteklediğinden ve genelde kullanıcılar o hızda sistemler kurmaya çalışacaklarından aslında gerçek karşılaştırmanın DDR2-667 ile DDR-400 arasında olması gerektiği. Durum burda DDR lehine oldukça avantajlı zira en ucuz modeller arasında, 256 Mb kapasitede fiyat farkı neredeyse iki katı bulmakta.

Sony PlayStation 3'de ilk yıl 1.2 Milyar $ zarar edecek

Konsol piyasasının gerçeği olan konsoldan zarar et, oyundan kazan sistemi yüzünden Sony ilk yıl oldukça büyük bir zarar edecek. Sony PS3'ün maliyetinin 494$ ama satış fiyatının sadece 399$ olacak. Sony aslında bu duruma alışık zira PS2'yi çıkardığında da ilk yıl 484 Milyon $ zarar etmiş ama sonraki yıl oyun satışları sayesinde 784 Milyon $ kara geçmişti.

Şimdiki tehlike ise X-box 360 'ın 299$ satılacak olması. Eğer Sony sırf bu yüzden fazladan fiyat kırmaya başlarsa ikinci yıl ekstra 730 Milyon $, üçüncü yıl ise 457 Milyon $ zarar ile karşılaşabilir. Sony ilk defa rakibi X-Box'dan 6 ay sonra pazara ürün sunacağı ve rakibinin 100$ üstünde kalacağı için bir tehdit ile karşılaşabilir. PS3 normalde 2006 baharında, X-Box 360 ise 2005 son baharında çıkacak.

• iyiy ddr2 derdimiz olmadı
  • sony işini bilir merak etmeyin. bulur bi yolunu.
  • Sony baya zarar ediyor.Ana X-Box 360 100$ altında olsa bile sony fiyat kırmaz.Ps3 x-box 360 dan daha performanslı olduğu kesinleşti.Valla hayırlısı.
    Bu arada Amd ne zaman DDR2 geçicek?
  • amd 2006ın 2 çeyreğide diyor tol haritasına göre ama bence direk XDDR yada DDR3 e geçecek tabii yeterli üretim olursa
  • aralarında çarpışsınlarki fiyatlar daha da düşşün yani benim gönlüm ps3 den yana ama fiyat ne kadar düşer se o kadar iyi
  • amd de ddr2 ye geçse ram piyasasında bayağı rekabet olacak.ne zaman dd2 ler buyuk kazanç sağlar o zaman amd de ddr2 ye geçer zaten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • amd gereksiz iş yapmaz ddr2 şu an gereksiz gerçektende. daha gelişmesi gerek. belkide rdram gibi seneye ölmüş olur.
  • Ps3'e rakip olmaz bence xbox

Her şekilde playstation çok üstün
  • amd ddr3 veya xddr a geçebilir ddr2 2006 ya kadar miladını doldurur amd boş iş yapmaz...
  • ya sony en hızlı teknolojiyi kullanıyo her zaman adamların satış prensibi bu.microsoftun koyduğunu koymazlar:D
  • PS3 müthiş ötesi kar edecek bu sefer. Pc oyunlarının tahtının sallanmaya başladığını görebiliriz. Hayırlısı bakalım
  • Bi süre daha DDR2 nin turşusu kurulacak, AMD dürtmese bi işe yaramayacağı kesin
  • ii de arkadaslar bişey sorucam.. ben hala bilgisayar alamadım ama alıcam koydum kafaya.. amd 64 bit için ddr2 anakart göremedim hiç.. piyasada yokmu amd ddr2 anakartlar.. yoksa p64 bit e donucem.. yada amd64 bit ddr mı alsam .. ddr ile ddr 2 arasında cokk hız farkı var mı?
    anlatabildim mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: metallium

ii de arkadaslar bişey sorucam.. ben hala bilgisayar alamadım ama alıcam koydum kafaya.. amd 64 bit için ddr2 anakart göremedim hiç.. piyasada yokmu amd ddr2 anakartlar.. yoksa p64 bit e donucem.. yada amd64 bit ddr mı alsam .. ddr ile ddr 2 arasında cokk hız farkı var mı?
    anlatabildim mi?

Çok fark bekleme. GUN ın yazdıklarından anlayacağın gibi DDR2 de hala fiyat performans olarak kötü.

PS3 olayında gelince teknik özellikleri XBOX 360 tan daha iyi gibi olabilir. Ama bilinçli kullaıcı marka ya değil konsolun kendisine verebileceğine bakar. Konsol savaşında asıl belirleyici olan oyun desteği olacaktır. En iyi oyun desteğine sahip olan konsol öne çıkacaktır. Türkiye'de ise kopya oyun ve dvd leri oynatacak chipi çıkartan konsol lider konuma geçecektir. (BU benim düşüncem, ama unutmayalım ki bu ülkede marka bağımlılığı var. Bu nedenle XBOX 360 çok iyi oyun desteğine sahip olsa bile sırf bizim bilinsiz tüketicilerin SONY hep en iyidir [Kral dan bile daha kralcı olmalarından] düşüncelerinden dolayı işi SONY ye göre daha zor.

Bunu iyi reklam ve yanında vereceği hediyelerle (Birkaç kaliteli orjinal oyun, çift joystik gibi) özelliklerle kapatması gerekir.

Birde Türkiye de PS ve Xbox konuşuluyor. Ama uluslararası istatistiklerden Nintendo nun GameCube si hiçte yabana atılmayacak satış rakamlarına ulaşmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akaras -- 24 Temmuz 2005, 22:32:27 >

• iyi televizyona film izlemek için bir sürü çeşit şey düşünüyodum gerek kalmadı maliyetinin altında satılan ürünü alıyımda.chipi çıkana kadar bol bol film izlerim. divx oynatıyodu dimi bu...
  • LGA sistemlerde DDR2'nin performansa etkili bir katkisi varmi? malum anakartlarin buyuk bolumunde DDR2 destegi var ve o tavsiye ediliyor.. yani tek fark 400mhz yerine 533mhz olmasi mi? yoksa koklu baska degisiklik varmi? malum DDR-DDR2 bir taban atlamis gozukuyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: akaras

BU benim düşüncem, ama unutmayalım ki bu ülkede marka bağımlılığı var. Bu nedenle XBOX 360 çok iyi oyun desteğine sahip olsa bile sırf bizim bilinsiz tüketicilerin SONY hep en iyidir [Kral dan bile daha kralcı olmalarından] düşüncelerinden dolayı işi SONY ye göre daha zor.

Arkadaşım beni adam yerine koyup burda ürününü satmaya bile lütfetmeyen microsoftun xbox'ına niye para vereyim?Türkiyede xbox kullananlar hep dışarıdan getirdi/getirtti şu gün bile microsoft xbox satıyor mu ?benim bildiğim hayır.Ondan sonra ben gidip xbox360 alacakmışım
  • iyide adamında bi bildiği var ki satmıyor. sen xbox alsan sanki orjinal oyuna para mı vereceksin. adamlar karı makinadan değil oyundan yapıyoryar Türkiye'de de orjinal oyun satmadığından adamda getirmiyor. sen önce oyunları orjinal almaya başla merak etme hepsi şıp diye damlar...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.