Yarbay
15 Ocak 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme
Toplam: 120 (Bu ay: 2)
Gönderileri

Merhaba,

Yedek depo olarak kullandığım HDD' nin gürültüsünden tamamen kurtulmak için 2. bir m2 ssd aldım. Taktım, çalıştırdım, dosyalarımı kopyaladım. Yani her şey yolundaydı HDD' yi sökene kadar.

2 SDD olunca hiçbir şekilde boot etmiyor makine, yeşil boot ışığı yanıp kalıyor ve bios' a yönlendiriyor. CSM altındaki ayarlar da dahil internette gördüğüm her şeyi denedim fakat bir çözüm bulamadım.

İşin garibi HDD' yi takınca üçü bir arada gayet güzel çalışıyor :)

Bios' um güncel, Anakart Asus B550-F, Windows ilk M2 ssd' ye kurulu.

Yardımcı olacak birileri varsa, teşekkür ederim.

Merhabalar,

Öncelikle sistem bileşenleri şunlar;

AMD Ryzen 3600x
Asus b500-f
SSD Kingston A-2000
HDD WD Blue 1TB
...
Diğer bileşenlerin bir etkisi yok sanırım.

İşletim sistemi Windows 10 Pro.

Şimdi sorun şu, güç seçeneklerinden sabit diski kapatmak için beklenilen süreyi 1 dakikaya bile çeksem ondan çok daha uzun süre sonra uykuya geçiyor. Ve asıl problem, HDD içinde hiçbir uygulama olmamasına rağmen belli aralıkla uyanıyor. Hatta pc' yi kapatırken bile tekrar uyanıyor.

Önceki işletim sistemim windows 7 idi ve benzer bir pc ile hiç böyle bir sorun yaşamamıştım. Ben Hdd' ye bilerek ve isteyerek erişmek isteyene kadar usul usul uykuda takılıyordu.

İnternette yaptığım araştırmalarımın hiçbiri sonuç vermedi. O HDD bir şekilde uyanıyor arkadaş!

Tek güvenlik yazılımı olan windows defender' ı devre dışı bıraktım, hatta hdd' yi aygıt yöneticisinden kaldır dedim fakat kaldırmıyor maalesef.

Sürekli kendi kendine uyanıyor olması çok sinir bozucu.
Merhabalar,

8 pin bağlantı kablosuna sahip olmayan bilgisayarıma 5600xt aldım. Molex dönüştürücü ile 8 pin ihtiyacını karşıladım ve görüntü de aldım.

Fakat açılışta düzgün çalışan bilgisayar( bios ekranında gezilebiliyor) boot kısmına geçince kararıp tepkisiz kalıyor. 2 ayrı depolama biriminde 2 ayrı windows var, hangisine öncelik verirsem vereyim boot kısmı geçilemiyor windows ekranı bir türlü gelmiyor.

Usb ve dvd ile windows boot deniyorum ama yine aynı ekranda kalıyor, tepki yok.

600w 80+ bir psu sahibiyim fakat çıkışların ikisi de 6 pin.

Psu değiştirmem sorunu çözer mi?

İşin ilginç kısmı arızalanan rx570 kartım görüntü vermese bile windows açılıyordu.( Açılış müziğini duyuyordum) Şimdi ekran kartını taksam da takmasam da hiçbir şekilde windows açılmıyor.

Not: Bios pilini çıkardım, ramler dahil her şeyi kurcaladım. Kartı farklı makinede denedim düzgün çalışıyor.
5 yıl özenerek oluşturduğum, çoğunlukla özel skinlerden oluşan envanteri satmaya karar verdim.

Normal skinler için steam fiyatının yaklaşık %35 altına satış yapabilirim, diğer ürünler için konuşuruz.

Şu an için başlıca eşyalar;

★ StatTrak™ Talon Knife | Marble Fade (Factory New) ( neredeyse fire&ice)
★ StatTrak™ Butterfly Knife | Doppler (Factory New) (Phase 1)
★ Butterfly Knife | Doppler (Factory New) (Phase 1)
Glock-18 | Fade (Factory New) ( 150 dolarlık stickerlı)
AK-47 | Fire Serpent (Minimal Wear) ( 200 dolarlık stickerlı)
★ Driver Gloves | Imperial Plaid (Field-Tested)
Desert Eagle | Blaze FN ( 0.08 float + 1000 dolar stickerlı)
AK-47 | Vulcan FN ( 0.015 float + 2000 dolar stickerlı )
AWP | Lightning Strike ( 500 dolar stickerlı)
Falchion Knife | Rust Coat BS
M4A4 | The Emperor MW ( 0.08)
SSG 08 | Blood in the Water FN ( 300 dolarlık stickerlı)
Galil AR | Cerberus FN ( 500 dolarlık stickerlı)
P90 | Death by Kitty FT ( 500 dolarlık stickerlı)
StatTrak P2000 | Fire Elemental FT (500 dolarlık stickerlı)

Skinler üzerindeki stickerlar çoğunlukla dignitas 2014 cologne (holo), bir zamanlar koleksiyon yapıyordum. İyi ki de toplamışım zamanında, epey değerlendi son zamanlarda.

Sticker fiyatları direkt +500 dolar şeklinde hesaplanmaz elbet ancak %5 falan diye hesaplayanlar varsa hala hayal görüyorlar.

Envanter görünüm

Envanter görünüm 2

Steam Hesabı

merhaba,

çift 6 pin çıkışı olan bir güç kaynağım var, uzun süre 2x6pin r9 380x kullandım ve rx 580' e geçmeyi düşünüyorum.

8 pin isteyen bir kart var ve benim elimde 2 adet 6 pin güç girişi mevcut. 2 tane 6 pini tek 8 pine çeviren bir kablo mu almam gerekiyor?
bir kkm değilim ama iyi kurcalarım. gönderdim gitti.
Elimde bir adet yaklaşık %94 lük bir asiimov var, neredeyse dürbün komple siyah. bunun ederi nedir acaba?
on yılı aşmışım, insan garipsiyor.
aramaya inandım ancak benzer bir başlık bulamadım.

ssd dünyasına geç de olsa zaruri bir giriş yapma niyetindeyim.

mağaradan çıkıp artık bir 64bit işletim sistemi kurayım dedim. en azından işletim sistemini ssd'ye kurarak bilumum yavaşlıklardan artık kurtulmayı umuyorum.

vatan'da indirimini gördüm, neredeyse v300'ler ile aynı fiyatta. v300'lerin cümle sülalesine sövülmüş forumda, zaten fiyat olarak fury çok yakın olduğu için direkt elemiştim onu. galiba fiyat olarak benzer bir de sandisk ultra plus var. hangisi almalı, bir avantajı veya dezavantajı var mı?

pek öne çıkan bir kriter dile getiremem, dayanıklılık temel prensip.

bahsi edilen nane
merhabalar.

uzun sürelerdir kullandığım zen vision w ikinci kez hdd sorunu çıkarınca, artık miadının dolduğunu fark edip film seyir ihtiyacını karşılamak için farklı arayışlara girdim.

ilk olarak aklıma cowon geldi. pmp'lerin meşhur olduğu dönemde elektronik ile çok haşır neşir olduğumuzdan, kafa direkt oraya gitti tabii. ama onu da türkiye'den bulmak biraz zor, üstelik fiyatlar pek de uygun değil.

derken, devamlı aşağıladığım tabletleri fark ettim. meğer saçma sapan olmayan fiyatlara da tablet alıp ihtiyaç gidermek mümkünmüş.

neyse çok uzatmayayım;

ekseriyetle film izlemek için kullanacağım. fiyat limiti 400tl. 7-8" gibi bir ekran büyüklüğü yeterli olacaktır. büyük kapasite daha makul. istanbulda, bizzat mağazadan alabileceğim bir marka olmalı.

olaya hakimliğim, tek günlük araştırmamla sınırlı. gözüme ilişen bir kaç modeli yazacağım, onun dışında tavsiyelere açığım.

Artes D821

artes d712

ainol novo 7 mars

Polypad 7208HD

Ainol Novo 7 Crystal

Codegen QBIX M71W
Hakkında
İlgi Alanları: İlgilenmiyorum
Forum İmzası:
\|/ Suddenly... Life has new meaning \|/
Forum İkinci El İmzası:
Bünyemizde 2. el imza kullanılmamaktadır, imzalarımızın hepsi sıfırdır.
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
PC
ISS
Vodafone
Steam
http://steamcommunity.com/id/yhitay/
Dünyadan Futbol
Galatasaray
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 7 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 9 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 16.474
İkinci El Bölümü Mesajları: 36
Konularının görüntülenme sayısı: 248.212 (Bu ay: 445)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 140 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.