Şimdi Ara

Davulsuz ramazan sizce de daha güzel olmadı mı? [ANKET] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
291
Cevap
3
Favori
12.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
174 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki

Davulsuz ramazan sizce de daha güzel olmadı mı? [ANKET]


(En Son Oy Tarihi: 15.6.2020)
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maviyedairhayat

    Size katılmıyorum.Geleneklerin yaşatılması sürdürülmesi bir toplum için önem arz ediyor.
    Sizin gibi düşünen azınlıkların istekleri göz önüne alınırsa o zaman çoğunluğun inanç ve kültür motifleri birbir yok olur.
    Ulan adam gayet saygılı bir şekilde görüşünü yazmış, bizim laftan anlamayan sol çomarlar da havlamaya başlamış. Ne diyeyim, haklısın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istisnadan neyi kastettigini anlamadım ama özetle 2 hususta katılmıyorum. birincisi istemesek de şartlar değişiyor, ve buna adapte olmak zorundayız. sen nostalji sevebilirsin, eski gelenekleri kendi hayatına sokabilirsin ama topluma dayatamazsın.
    ikincisi de hemen hemen her mesajında inanç vurgusu yapıyorsun ama buradaki konunun inançla hiçbir ilgisi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geceleriniz sessiz geçti de boyunuz mu uzadı.

    Bir mürted olarak ikinci şıkkı işaretledim.
  • RagosSyn R kullanıcısına yanıt
    Anketin boş veya dolu olmasına nasıl karar veriyorsunuz? Tıpkı bazı ritüelleri dine dayatma gibi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eskiden dar sokaklar içinde en fazla iki katlı evler varken davulcu işini yapabiliyordu .Evler değişti yollar değişti, artık davulculuğun da sonu geldi
  • 03:45'de sabah ezanı okunuyor diyelim, sahur için 03:00'da kalksanız yemeğinizi rahatça yersiniz. Davulcu başlıyor 01:00 yada 02:00 sularında davulu çalmaya. Hal böyle olunca ben davulcu filan istemiyorum, çalmasın mümkünse. Bu ramazan çok daha rahat geçti.
  • gerçekten 2020 yılında artık davulla uyandırmak kadar orta çağdan kalma saçma bir adet mi kaldı. bence gayet iyi böyle
  • Hocam İslami bir olayın kaldırılmasını neden savunuyorlar peki?
  • vizyoncukk kullanıcısına yanıt
    islami olay derken? davul mu islami?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Navi kullanıcısına yanıt
    Davula islami olay demiyorum ama insanlar açıktan dine lafa atacakları zaman teknolojiyi bahane edebiliyorlar ezan uygulaması varken ezana ne gerek var demeleri gibi.Bunun anltında da böyle birşey olabilir.
  • vizyoncukk kullanıcısına yanıt
    burada çok provokatif ateist var, küçük bir açik bulunca hemen islama, inanca, inananlara hakaret etmekten, rencide etmekten çekinmeyen bir grup.
    bunun gibi inançla ilgili olmayan, daha çok yaşam tarzını ilgilendiren konularda bile gereksiz direnç gösterildiğinde de yukarıda bahsettigim gruba malzeme verilmiş oluyor. inançlı bir insan olarak kabullenemedigim de bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskiden sizi sahura kaldırabilecek bir cihaz yoktu, haliyle davulcu bir gelenektir. günümüzde olup olmaması da kimseyi etkilemiyor.

    Açıkcası davulcunun sesiyle sahura kalkan kaç kişi vardır bir araştırma yapmak lazım.
  • Navi kullanıcısına yanıt
    Evet katılıyorum provokatif görüşüne. Ben deist biriyim dine duaya vs inanmıyorum fakat davul sesinden falan rahatsız olmuyorum camilerin sesindende rahatsız olmuyorum tabiki aşırı sesten bende rahatsız oluyorum zaten kulaktan yana vertigom ve çınlama sorunlarım var. Yani demem oki bazı şeyler olmalı olmasa neyin tadı kalacak.

    Herkesin inancı kendine şurda şu adam kadar bile akıllı adam yok. Burda insanlar nefretini kusuyor. O onun ezikliği boşver. İyilik herzaman kazanmaya mecburdur.





  • Abi burda kopekler var. Davulcu bi geciyo kopekler sabah 8 e kadar susmuyordu bir daha. Uyku muyku yalan olmustu. Yaz. Cam kapatsan uyuyamiyosun. Ne cektim bee

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vizyoncukk

    Hocam İslami bir olayın kaldırılmasını neden savunuyorlar peki?
    Davulla dinin ne alakası var hocam, güldüm açıkçası

    Zamanında ihtiyaçmış, zira eskiden bırakın telefonu çalar saat bile yoktu. Şimdilerde baş ağrısı ve sinir katsayısını yükseltmesi dışında bir işe yaramıyor. Çoktan kaldırılması gerekiyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel kardeşim bak şimdi. Kronik rahatsızlığı olup bu nedenle oruç tutamayan biriyim. Önceden tutardım, davul sayesinde falan kalktığını da hatırlamam. Genelde fazlasıyla erken geçerler.
    Bu rahatsızlıktan ötürü uyku düzenim aşırı önemli. Belli saatte yatıp belli saatte kalkmam gerekiyor. Sen sahura kalkacaksan bunun için ben uykumdan olmak zorunda değilim. Kur alarmını, kalk.
    Silik tip falan filan boş herifin tekisin. Önce saygıyı öğren. Milletten saygı beklemek için onu önce kendin göstermeyi öğren. Sıktınız artık millete baskı baskı baskı. Yeter lan. Ben sizin yüzünüzden daha kötü rahatsızlansam hesabını sen mi vereceksin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vaudeville -- 20 Mayıs 2020; 18:2:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabırsızlıkla bekliyorum. Şimdiden 2. el piyasasına bakmak lazım
  • Olay gelenek görenekse o zaman ezan da bir zahmet hoparlor ile okunmasın.

    Müezzin çıksın minareye çıplak sesiyle okusun.
  • nasıl izin çıkmadı ? bizimkiler gümbüt gümbür, geçen hafta da ilk taksit bahşişi almak için sokakları gezdiler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Navi

    belediye ile davulcular hizmet sözleşmesi mi yapmışlar anlamadım? bizim burada da davulcular ev ev dolaşıp bahşiş almayacak belediyeden parasını alacak diye bir söylenti var. davul yine çalıyor ama su ana kadar para diye gelen olmadı, normalde 2 kere gelirlerdi.
    Hocam. Bir fikrim yok. Arkadaşlar davul çalmasın belediye de yine de parasını ödesin her sene diyor. Bende buna karşı görüş söyledim yalnızca. Madem çalmıyor niye para ödüyoruz dedim. Birisi de sözleşmesi var şu anda da böyle dedi. Bende şu an ki durum mücbir sebebleri den ötürü salgın dolayısı ile calmadiklari halde mağdur olunmaması için ödeniyor dedim. Bunun devamlı sebebsiz yere sırf bazıları rahatsız oluyor davul sesinden diye hem çalışmayıp hem ödeme yapılmasını ben doğru bulmuyorum sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.