Şimdi Ara

Davulsuz ramazan sizce de daha güzel olmadı mı? [ANKET] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
291
Cevap
3
Favori
12.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
174 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki

Davulsuz ramazan sizce de daha güzel olmadı mı? [ANKET]


(En Son Oy Tarihi: 15.6.2020)
Giriş
Mesaj
  • %95 biraz abartılı degil mi?

    ama sen de haklısın, ezanın sesi biraz kısılsın diyenin ateist olarak görüldüğü yerde %95 normal olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shankssan kullanıcısına yanıt
    belediye ile davulcular hizmet sözleşmesi mi yapmışlar anlamadım? bizim burada da davulcular ev ev dolaşıp bahşiş almayacak belediyeden parasını alacak diye bir söylenti var. davul yine çalıyor ama su ana kadar para diye gelen olmadı, normalde 2 kere gelirlerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bencede artık bu davul işi bitmeli. Artık akıllı telefonu olmayan yoktur. Kurarsın bir alarm sahura yakın kalkarsın. Yani ben davul çalıyorlar o sayede kalkıyorum diyen yoktur. Evet güzel bir gelenek ama saygı sınırlarını aşıyor biraz. İftarda çalınabilir sorun olmaz ama gece çalınması tutmayanları boşu boşuna uyandırıyor, rahatsız ediyor. Herkes müslüman olmak zorunda değil. Bu ülkede de sırf müslümanlar yaşamıyor. Başka dine mensup veya inanmayan, hatta müslüman olsa bile tutmayan insanlara saygı gösterilmesi lazım.

    Ayrıca davulcuların eşkiya gibi kapıları çalıp para toplamalarıda çok saçma. Resmen para vermezsek dövecek bir tip te olmaları ayrı bir şey. Genellemiyorum çok sevdiğim davulcular olmuştur, para verdiğimiz. Ama nedense çoğu böyle yapıyor. Ya belki ben oruç tutmuyorum. Neden zili çalıyorsun neden para istiyorsun?

    Tamamen geleneğimizde var kabul. Ama kaldırılması lazım. Veya sadece iftar vaktinde çalınsın. Sizde coronavirus den dolayı böyle bir uygulamaya geçilmesinden rahatlamadınız mı? Gece gece güm güm ses kirliliği oluyordu. Şimdi gecenin sessizliğinde sahurunu yapan yapıyor. Yapmayan uyuyor. Gayet olması gerektiği gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Başlık parası da gelenekti. Gelsin mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ata binelim..
    Ata binmek gelenek..
    İşe güce gezmeye falan atla gidelim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya gelenektir görenektir eyvallah ama her hafta sonu gelip para istemelerine ne diyeceksiniz? Gereklidir gereksizdir ona girmiyorum. Ama bu adamlar davulcu değil dilenci!
    Yok ilk bahşiş, son bahşiş, bayram harçlığı, Adama diyorum ben inançsızım oruç tutmuyorum, Ramazan, oruç, ibadet vs beni ilgilendirmiyor, istifa ettim ben o işten diyorum... "aaaabi Urfa'dan gelmişik çoluk çocuk ekmek bekler acızz aaabiii" demeye başlıyor... Eee sen davulcu değil dilencisin işte!

    Ulan her binadan 20 lira toplasa her seferinde, bir sokaktan 500-600 lira para kaldırırlar demektir... Ne o davul çaldım! Onların çaldığı davulu ben şeyime tokmak bağlar öyle çalarım, çaldığı da birşey olsa! Ya arkadaş profesyonel davulcular bile düğünlerde bu kadar para kazanmıyor, profesyonel bateristler bile bar-mekan programlarında bu kadar kazanmıyor, ki bu adamlar müzisyen ve her gün 3-4 saat prova 3-4 saat sahne alıp adam akıllı namusuyla müzik icra eden insanlar!




  • Keşke yav! Nassı zevkli bi bilsen ata binmek :)
  • davul sesini cok isteyen telefon zil sesini davul yapsin geceleyin kacta kalkacaksa o saate kursun telefonunu
  • açıkça söylemeliyim Ramazan davulcularının gelenegimize göre davranmamaları can sıkıcı bir durum. Davulu namesiz, melodisiz çalıyorlardı. Sadece ses cikarmak için davula vuruyorlardı. Bunun yanı sıra kapı kapi dolasip para dilenmeleri, insanlarin zillerine basip rahatsizlik vermeleri gelenekle uzaktan yakindan alakasi yok. Eski ramazan davulculaeı kaldımı derseniz her şeyin güzelinin az bulunması gibi o insanlar da çok az sayıda. Ramazan davulcularının seçilerek sertifika ile göreve alınması, insanların şikayetleri olduğu zaman ise o beldede davul çalmaması şartiyla bu gelenek kalabilir. Onun haricinde çingene, dilenci ve eşkiyalara birakilirsa kesinlikle yasaklanmasi taraftariyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su ramazan davulcusu kadar bos bir iş ömrümde görmedim
    Adamin gece sesini duymazsin ama ay sonu geldimi zilini calar para ister
    Lan ne hizmeti verdinde neyin bedelini istiyorsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne gelenekçi adamsın ya... gelenek de gelenek... işe yaramasa da gelenek.... rahatsizlik verse de gelenek... artık anlamsızsa da gelenek... bazı geleneklerin update yapılması şart. ister istemez bazı alışkanlıklar zamanla ölür ve ölüyü gömmek gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hâlâ gelenek diyorlar, insan şaşırıyor...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nasıl yani sizin orda çalmıyorlar mi benim mahallemde çatır çatır davulcu dolaşıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ya bunu bile tartışıyorsunuz.Kaz kafalılar.Yan konuda ezan tartışılıyor.Oraya beklerim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Navi

    ne gelenekçi adamsın ya... gelenek de gelenek... işe yaramasa da gelenek.... rahatsizlik verse de gelenek... artık anlamsızsa da gelenek... bazı geleneklerin update yapılması şart. ister istemez bazı alışkanlıklar zamanla ölür ve ölüyü gömmek gerekir.
    "update etmek " bunu da kullanalım istersen , dilimize yerleşsin.Kafalar değişmediği müddetçe gelenekleri değiştirmek iside hizmet etme anlamına gelecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye,? doğru söylemiş , gece yarısı bam güm o ne öyle. Hastası var, dinsizi var hiç saygınız yok kimseye, üstüne birde bu insanlardan saygı bekliyorsunuz. Evet, çok mantıklı ergen gibi davranmanız. İbadet yaygarayla yapılırsa gösterişten öteye gitmez. Sessizce kimseye musallat olmadan, rahatsız etmeden yapılır ibadet, aksini iddia ediyorsan, asıl sen yaşının adamı olamamış sındır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O da mı gelenek hocam? İşinize gelmeyen bir şey söyleyeni dövüyor musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maviyedairhayat

    Size katılmıyorum.Geleneklerin yaşatılması sürdürülmesi bir toplum için önem arz ediyor.
    Sizin gibi düşünen azınlıkların istekleri göz önüne alınırsa o zaman çoğunluğun inanç ve kültür motifleri birbir yok olur.
    Sizler İslam Dinini öyle bir evirip çevirdiniz ki artık neyi Dinin emrettiğini bilemiyorsunuz. Gelenek diyorsun... Ama İslam bir Dindir gelenek değil önce bunu bir kavrayın. Kafanızdan yada poponuzdan gelenek yada dini emir uydurmayın. Ramazan davulcusu da keza öyle.
    Ki zaten Türkiye'deki Müslüman takımının yüzde 95'i İslam'ı başkalarından duydukları ile yaşamaktadır. Yani bizim insanlar kitap okumaz. Ahmet hoca ne dediyse doğru Mehmet hoca ne anlatıyorsa doğru. Aynı bu da öyle.

    Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır.




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.