Şimdi Ara

Davulsuz ramazan sizce de daha güzel olmadı mı? [ANKET] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
3
Favori
11.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
174 oy
Öne Çıkar

Davulsuz ramazan sizce de daha güzel olmadı mı? [ANKET]

(En Son Oy Tarihi: 15.6.2020)
Giriş
  • Saygı ancak senin özgürlüğün kısıtlanmadığı zaman duyulur.

Asıl bunu yapanlar başkalarının özgürlüklerini kısıtlayarak saygısızlık yapmış oluyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eskiden saat kavramı herkes için yoktu davulun sesine uyanılırdı şuan 2020 dünyasında böyle bir şeye ihtiyaç kalmadı gereksiz oruç tutmayan insanları yok saymaktır saygısızlıktır.
  • Yahu beyoğlunda oturuyorum hala geliyor burada, gecenin bir yarısı araba alarmlarından durulmuyor.

• Büyükşehir harici küçük iller ve ilçelerde çok hoş oluyor ama İStanbul'da olmuyor. İnsan aşırı rahatsız oluyor, cama çıkıp sövesim geliyor. Kardeşim zaten kalkmışız.

Büyükşehirler için rahatsız edici bir gelenek.
  • Sen insanların sağlığına saygı duymuyorsan yarın birgün senin canına bile saygı duyulmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim demiş davulsuz diye, burda her gece gümbür gümbür geçiyor. Yer : İstanbul

• Keşke tüm ramazanlar böyle olsa.

• Evet takım elbise giyip senfoni orkestrasında çalsa beyefendi olacaktı. Çünkü kimseyi çaldığı şeye mecbur tutmuyor + hizmet almak istemeyenden para istemiyor.
    Ramazan davulcusu kapı kapı gezip para istiyor. Bir kaç sene önce biz evde yokken kapıyı çalmış, bulamayınca kapıya kocaman çarpı atmış gitmiş unutmamak için.

Bu bir hizmet değil ki karşılığı olsun. Gelenek adı altında zorbalık.
    Sokak sanatçısını da tartışılır ama ramazan davulcusuyla kıyaslanmaz bile. Sınırlı bir bölgede çalar, gecenin köründe kendi istediği saatte çalmaz, kapına gelip para istemez. Bu yüzden evet, sokak sanatçısı çalınca iyi.
    Müslüman halk ibadete kalkmak için çok daha etkili, rahat ve akılcı çözümler kullanıyor zaten. Mesela alarm.
    Halkın davulcuya ihtiyacı yok yani.

Bu arada küçüklüğümden beri oruçlarımı aksatmam, ön yargı olmadan söyleyeyim.

• Bulunduğum bölgede hala var, 5 dakika önce çalmaya başladı. İlk günlerde sahur saati 4ü geçikti, 2 saatin üzerinde sahur hazırlığı yaptığımız bir gün hatırlamıyorum. Zaten davulu uyanık değilsem duymuyorum. Çağ dışı buluyorum, olmasa da olur, hatta daha iyi olur.

• Bizim mahallede günde 3 defa geziyorlardı, sınav kağıdını çözmeye çalışıyorum bir yandan öte yandan bam güm, bir de zillere basıp bahşiş topluyorlar, en son geçen gün gerçekten kafam attı aradım zabıtayı, ekip yolluyoruz dediler, 2-3 gündür ses yok bakalım..
  • marslan1999 kullanıcısına yanıt
    Zabıtayı arayın hocam^^
  • sadece davulla kalsa keşke kafamızı hertürlü şişiriyorlar
  • Müslüman bir memleketteki cami ve kilise sayısını mı karşılaştır dedin, yoksa ben mi yanlış anladım. Umarım yanlış anlamışımdır.

• Eğer Osmanlı dönemindeki hali ile devam edecekse etsin. Ama buna da bugün için pek imkân yok. Öyleyse devam etmesin. Bahşiş vermedik diye birkaç davulcu neredeyse kapımızı kıracaktı zamanında. Anlamadığım nokta şu; bu adamlar zaten belediyeden para almıyor mu? Bir de bahşiş vermek insanın içinden gelmeli, zorla istemek neyin nesi?

• Eskiden davul mu vardı sanki. Herkes borazanla uyandirilirdi

• Akraba ziyaretinin bile olmamasi harika

• ne kadar üzücü olursa olsun kesinlikle katılıyorum. 2 gün önce biri davul çaldı sahurda, gerçekten illallah ettiğimi fark etimm...
  • Aslında dovullu olması iyi öf ve adetimiz sonuçta ama o eki 90 lardaki coculuk zamanlarımdaki davulcular yok adam eline almış davulu dan dan vuruyor ne manı var nede nota bazıları arabayla yapıyor bu işi eskisi gibi yani cocukluk donemındeki gibi olcaksa olsun şimdiki gibi olcaksa kalısın baş ütülemekten başka bişey degil çünkü
  • Hangi tanrı ? Zeus hera afrodit?

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.