Şimdi Ara

D+,premium,exclusive segment olarak adlandırılan araçlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
4.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar değerli dostlar.Forumda son zamanlarda bazı vatandaşların gerek avrupa gerek abd piyasasından verdikleri satış rakamları doğrultusunda bazı araçları aynı sınıfa koymak gibi bir hataya düştüklerini gözlemlemekteyim.
    Özellikle forumumuzda bulunan belli marka ve modellerin fanatizm seviyesinde taraftarı olan arkadaşlar bu mevzuyu dillendirerek özellikle olayı bu araçları kıyaslama noktasına kadar getirmişler,hatta alt segment arabaya daha iyi tarzı yorumlar dahi yapabilmişlerdir.
    Her ne kadar bu arkadaşlar forumumuzdaki üyelerden gerek karşılaştırma gerek yorum bazında yüksek oranlı tepkiler görseler de bu tarz bir inceleme ve makale yayınlayarak neyin nerede olduğunu göstermek bir görev oldu diye düşünüyorum.
    1-Bu segmentteki araçlar markalarına,kısacası almanlıklarına göre değerlendirilmez.Olayı ülke boyutundan sıyıralım bir kere.
    2-Bu segmentteki araçlar D segmenti araçlardan daha yüksek giriş fiyatlarına sahiptirler,özellikle üst modellerde fiyatlar 130 150 bin aralığını aşabilir.200 300 bin liralık fiyatları geçen büyük ve güçlü motorlu özel modeller de sözkonusudur.
    3-Bu segmentteki araçlar tasarlayan markaların yüzde 100 gibi bir oranda 3 serisi,c serisi ve a4ü hedef aldıkları gözlemlenir.Tabi bu alman oldukları için değil,bu sınıfta nesilden nesile üretilen ve en çok tercih edilen araçlar olduğu gerçeğinden yola çıkılarak yapılır.
    4-Bu segmentteki araçlar son dönemde özellikle ülkelerdeki vergi politikası nedeniyle 1.4 1.6 gibi motorlara rağbet göstermektedir.Takdir edersiniz ki bu sınıfta bulunup da arabaya 1.6 motor takınca arabanın D sınıfına indirilmesi,veya o sınıftaki araçları hedef alması gibi bir şey de sözkonusu olamaz.Amaç fiyatı daha ulaşılabilir kılarak markaya yeni müşteriler kazandırmaktır,D segmentindeki arabanın pastasından pay almak değildir.Zira fiyat düşük de tutulsa hala D segmenti araçlardan daha yüksektir.Ve bu sınıftan araç tercih edecek olan,kısacası bu fiyat farkını cebinden çıkarabilecek olan bir müşteri,D segmentindeki arabaya selam dahi vermez.
    5-D+ sınıfına giriş yapan bu araçlar,kullandıkları düşük seviye donanımlı versiyonları dahi D sınıfına göre yüksek fiyatlardan satmaktadırlar.Özellikle bu araçların giriş seviyesinde dahi D sınıfındaki araçların full donanımlısını almak mümkündür.Çünkü bu sınıftan araç alacak insanlar baz model de olsa bir üst sınıf arabayı almış olmaktadır.
    6-Olayı biraz donanımlı kompakt sınıf bir arabayı 60 bine almak varken orta donanımlı D segmenti arabayı 65 bin lira fiyatlardan almak açısından düşünmemiz bunu örneklendirmemiz için yeterlidir.
    7-Buradaki isim karmaşasını da şöyle özetleyeyim.Hangi isimle anarsanız anın: D+ Premium D,exclusive D,Premium model orta sınıf vs vs.Böyle bir otomobil sınıfının varlığı ortadadır.Yani farklı isimler ortaya sürülse de bu modeller D segmentinin üstündedir,ve D segmentindeki araçlarla karşılaştırılamaz.
    8-Bu sınıftaki araçları örneklendirmek gerekirse:
    A4:

3 serisi:

c serisi:

Volvo s60:

Yeni Jaguar x-type(yeni gelecek kasa tasarım skeci):

159un yerine geçecek olan Alfa giulia(yeni gelecek kasa tasarım skeci)

Yeni Volkswagen CC:

Dipnot:Passat'ın üstüne konumlandırıldığı açıklanan CC de bu segmenttedir.Çünkü Passatın üzerinde özel bir model almak isteyen kullanıcıları hedeflemekle birlikte,fiyatlarını da D+ segment modellerle aynı klasmanda belirlemiştir.VW bu aracı piyasaya sürerek yukarda bahsettiğim D+ segment modellerin pastasından pay kapmayı amaçlamaktadır.Bazı vatandaşların forumda bombaladığı gibi CC modelinin A5,CLS gibi araçlarla,veya Volkswagen firmasının CC yi piyasaya sürerken hedeflediği satış politikasıyla uzaktan yakından alakası yoktur.
    Okuduğunuz için teşekkür eder,saygılar sunarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 30 Nisan 2012; 12:42:06 >

• Lexus, Acura, ve Infiniti'nin ilgili modelleri de bu sınıfa dahildir diye bir ekleme yapayım. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Lexus, Acura, ve Infiniti'nin ilgili modelleri de bu sınıfa dahildir diye bir ekleme yapayım. :)

doğrudur ben ana hatlarıyla ülkemizde bilinen modelleri yazdım elbette çok farklı markalarda çok farklı modeller de var.
    Malumunuz zaten bu 3 marka ana fabrikanın (toyota nissan honda)lüks çıkış modelleri.
  • D sınıfı ve D+ sınıfının varlığını kabul etmemek saçma olur zaten. Ama sonuçta hepsi D segment olarak adlandırılıyor.

Şimdi accord , passat D segment diye geçiyor C serisi , 3 serisi ve A4 D+ diye geçiyor.

D+ segment olduğundan haliyle D segment araçlardan çok daha farklı fiyatlandırma , kalite , konfor , ve birçok artı sunuyorlar. BU yüzden D+ sınıf bakan insanlar genelde D segment araçlarına bakınmıyor.

• Aslında araç segmentasyonunu arka koltukta uyunup, uyunamayacağına göre yapmalılar.

Hatta uzun boylular için camdan ayak çıkartma bölümü bile koyulabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CanOpener

Bende 3 serisi ve C serisi c+ diyerek bombayı patlatıyorum. Arkası çok dar bu araçların, geçen gün aracımın içinde uyumaya çalıştım arka koltukda, uyuyamadım. Amcamın passatında çok rahat uyumuştum.

Arabanın segmenti arkasında uyuma,sağdan kol çıkarma,soldan ayak uzatma moduna göre değerlendirilemeyeceğinden sizin bombanın elinizde patlaması sözkonusu.
  • İnsanların beklentileri ayrı bir konudur elbette.
    Geniş araç isteyen insanlar geniş araçlara bakarlar.
    2.el E segmenti araçları da gözüne kestirebilir bu tip kullanıcılar.
    Bunun segment olayıyla bir alakası yok onu söylemek istedim.
    quote:

Orijinalden alıntı: aanil
    D sınıfı ve D+ sınıfının varlığını kabul etmemek saçma olur zaten. Ama sonuçta hepsi D segment olarak adlandırılıyor.
    Şimdi accord , passat D segment diye geçiyor C serisi , 3 serisi ve A4 D+ diye geçiyor.
    D+ segment olduğundan haliyle D segment araçlardan çok daha farklı fiyatlandırma , kalite , konfor , ve birçok artı sunuyorlar. BU yüzden D+ sınıf bakan insanlar genelde D segment araçlarına bakınmıyor.

güzel açıklamışsınız da bazılarına anlatamıyoruz maalesef.
    Forumun genelinden aldıkları tonla tepkiye rağmen bildiklerini okuyup insanlara cahil sabit fikirli gibi laflarla hitap eden bu şahıslar anlasınlar diye konuyu açtım.Gerçi aynı arkadaşların burada yorum atanları da taktıkları yok.Aynı gerçeği kabul eden 100 kişinin içinde yanlışı savunan tek olmak nasıl bir haz veriyorsa arkadaşlara bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 30 Nisan 2012; 13:36:59 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Bende 3 serisi ve C serisi c+ diyerek bombayı patlatıyorum. Arkası çok dar bu araçların, geçen gün aracımın içinde uyumaya çalıştım arka koltukda, uyuyamadım. Amcamın passatında çok rahat uyumuştum.

Arabanın segmenti arkasında uyuma,sağdan kol çıkarma,soldan ayak uzatma moduna göre değerlendirilemeyeceğinden sizin bombanın elinizde patlaması sözkonusu.

• Tamam da bunlar bilinen şeyler bu topic niye açılmış onu anlamadım ben, bilgilendirme amaçlı mı?

Ben şöyle yorumluyayım:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teamfodul -- 30 Nisan 2012; 13:48:55 >
  • Anlaşılır bir şekilde açıklamışsınız, teşekkür ediyoruz

Cihan beyin açtığı konuda konu dışına çıktık ister istemez, bunun için özür diliyorum şahsım adına, Volvo S60 dışında bir mesaj daha yazmamak için buradan yazayım istedim.

Malesef bildiğini okuyan,anlamak istemeyen insanlara bir şey anlatmak oldukça zor.

D Premium (D+) Segmenti, Compact Executive Car, Entry Luxury Level olarak da yabancı kaynaklarda mevcuttur.
  • quote:

quote:

Aracın segmentini kalitesi vs de belirlemez.Sende bu bombalar patlaya patlaya artık bir hal oldun.

Hepsi d segmenti araçlardır.Kimisi aileye daha uygundur kimisi daha sıradışıdır,premiumdur.

D+ diye bir segment dünyanın hiçbiryerinde yoktur ve olmamıştır.

D segmentinde exclusive,premium modeller sınıflar vardır.Fakat D+ diye bir segment yoktur.Bu kadar basit.

KAfanıza göre segment uydurmayın.Segmenti oluşturan etkenlerin başlarında boyutlarda gelmektedir.Dingil mesafesi falan.yani nereden tutarsanız elinizde kalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: teamfodul
    Tamam da bunlar bilinen şeyler bu topic niye açılmış onu anlamadım ben, bilgilendirme amaçlı mı?

Forumda bazı vatandaşlar
    böyle segment yok
    passat insignia 3 serisi c serisi aynı segmentte araba
    bal gibide karşılaştırılır
    CLS ile CC aynı sınıfta

Tarzı yorumlarıyla bizi şenlendirdiklerinden ve forumumuzda buna uygun bir makale bulamadığımdan yayınladım.
    Herkes biliyor da maksat buraya gelip bu koyu koyu yazdığım yorumları yapan arkadaşlar kaynak bulmakta sıkıntı çekmesinler.
    quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver
    Aracın segmentini kalitesi vs de belirlemez.Sende bu bombalar patlaya patlaya artık bir hal oldun.
    Hepsi d segmenti araçlardır.Kimisi aileye daha uygundur kimisi daha sıradışıdır,premiumdur.
    D segmentinde exclusive,premium modeller sınıflar vardır.Fakat D+ diye bir segment yoktur.Bu kadar basit.
    KAfanıza göre segment uydurmayın.Segmenti oluşturan etkenlerin başlarında boyutlarda gelmektedir.Dingil mesafesi falan.yani nereden tutarsanız elinizde kalıyor.

Passat vs 3 serisi
    mondeo vs 159
    Avensis vs audi a4
    insignia vs jaguar x-type
    1.6d motor takınca passatın piyasasından pay çalmaya kalkan yaramaz çocuk s60

yeni gelmiştir selamlayalım arkadaşı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 30 Nisan 2012; 13:54:30 >

• quote:

quote:

quote:

Bırgun audi bmw veya mercedes d sınıfı arac aldgında ouru basında konusuruz d+ olayını sımdı ne desek sana bos oldugunu dun anladık bız

• quote:

quote:

quote:

D+ derken zaten D exclusive , premium vsvsvs 'yi katıyoruz. Sen oradaki + işaretine takılma. + işaret d sınıfından birazdaha üst ama d sınıf aracı kasteder nitelikte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 30 Nisan 2012; 13:54:54 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

D+ derken zaten D exclusive , premium vsvsvs 'yi katıyoruz. Sen oradaki + işaretine takılma. + işaret d sınıfından birazdaha üst ama d sınıf aracı kasteder nitelikte.

Adam anlamıyor kardeşim.Hala segmentte segment diye tutturuyor.Segment böyle birşey değilki.Aracın kalitesiyle falan oluşmaz.

http://en.wikipedia.org/wiki/Car_classification

• quote:

Onu da dün anlatmaya çalıştık,fakat arkadaşımızın bütün derdi passatı c serisi ve 3 serisine rakip göstermek olduğundan kendisiyle uzlaşamadık.

Hatta arkadaşımız hızını alamadı,eğer 1.6dizel motorlu 3 serisi gelirse passata kafa kafaya kapışır,demek ki onlar da passatı hedefliyor dahi dedi

Nasıl uzlaşsak?
    D+ bir segment ismi olmasına da gerek yok,sadece D segmentinin üstündeki araçlara böyle hitap ediyoruz mu desek?
    Anlar mı ki?
    Jettayla 3 serisini mi kıyaslar bu sefer arkası dar hani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 30 Nisan 2012; 14:00:03 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sarapci

quote:

quote:

quote:

Bırgun audi bmw veya mercedes d sınıfı arac aldgında ouru basında konusuruz d+ olayını sımdı ne desek sana bos oldugunu dun anladık bız

Arakdaş birşeyi bilmek için ille satın almak mı gerekir.Ne bu sizdeki kibir allah aşkına.

Ayrıca benim o araçlara sahip ekonomik durumumda var çok şükür.Siz bu kafayla devam edin.Kendinizi övün yardımlarınızı söyleyin

Bu arada yazılarınız anlaşılmıyor mobildesiniz ondan heralde.

Sırf laf döndürün.Araç almanıza gerek yok ama gidin a4 almaya opsiyonlatın bakalım ne opsiyonlar çıkıcak.Birde gidin ford,vw,citroen orda ne çıkacak

d+=entry level compact luxury car

Ayrıca dunku konusmamdakı yazılarımı burda tekrarlamanıza izin vermiyorum,ama keske sizinde bugune kadar yapabıldıgınız birsey olsada paylasabilseniz.

Atalarımız cok güzel birşey söylemiş lafla peynir gemisi yürümez

• Simdi herkes biliyor ki c serisi ile passat ayni fiyat olsun bi kisi passatin yuzune bakmaz.

Nedeni iste burada ortaya cikiyor d ve d+ segment farkindan.

D+ segment ayri bi segment degil farkli bi segment olsa zaten d segment premium falan denilmez. Aslinda sarapci ve ex_silver arkadaslarimin dunki tartismalarina baktigimda ikiside hemen hemen ayni seyi soyluyor ama uzlasamiyorlar.

Passat , mondeo , insignia d segmentini olusturan modeller , c serisi , 3 serisi ve a4 ise bu segmenti biraz daha ust segmente yakin bi hale tasiyan araclar.
  • quote:

BMW 1.6 d getirirse bu passatın veya 508 in pazarından pay almaya çalışmak anlamına gelir dedim.İşiniz gücünüz yalan olmuş.YAzık.

güzel biz de söylediğinizin yanlış olduğunu belirtiyoruz.
    Onların derdi D segmentindeki arabaların pastasından pay almak değil,bizzat markalarına yeni müşteriler katmak amacındalardır diyoruz.
    Ama siz boşa yorulmayın,passat 159la nasıl karşılaştırılırsa 3 serisiyle de karşılaştırılır.
    Cetta da akabilir.
    s80 1.6 motorla da çıkabilir.
    CLS CC ye rakip olabilir.
    Belli olmaz bu işler
    quote:

Simdi herkes biliyor ki c serisi ile passat ayni fiyat olsun bi kisi passatin yuzune bakmaz.

en rahatsız oldukları cümle de budur bu kardeşimizin.
    Nasıl bakmazsın yahu?bakacaksııın!
    Oda preminyuuum:)
    Aynı segmenteler!kızdırma adamları.
    :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 30 Nisan 2012; 14:04:41 >

• quote:

D segmenti ikiye ayrılıyor

EX_SİLVER bir konuda haklı, dünyada d+ diye bir segment yok, o bu forumun uydurması

D segmenti Compact Executive / Family olarak ikiye ayrılıyor

Compact Executive A4,3 serisi C serisi tarzı araçlar

Family car, İnsignia, Mondeo, Passat tarzı araçlar

Ha ama compact executive Family car segmentinin bir üstüdür bu doğru, yani halk arasında D+ denmesi normal, ama hacim olarak D+ kesinlikle değil, 3 serisinin arkasındaki darlığı bana bir sorun arkadakiler için tam işkence, annem bile araba konusunda bir halttan anlamamasına rağmen çok dar bu araç dedi.

Hitap ettiği kesimler farklı bu iki segmentin, onun için aynı segment demek de yanlış olur.

D+ yazmamizdaki neden d sinifindan biraz daha ustun ama yine d segment gostergesi. Yani d segment executive yerine d + yaziyorum. Bende biliyorum d+ diye bisey olmadigini , kisaltma gibi dusunun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.